Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Χέντερσον: «Δεν ξέρω αν θα είμαι ο νέος αρχηγός»

Ο Τζόρνταν Χέντερσον κράτησε χαμηλούς τόνους όσον αφορά το περιβραχιόνιου του πρώτου αρχηγού της Λίβερπουλ, αναφέροντας πως μπορούν να βρίσκονται πολλοί άλλοι στην θέση του από την στιγμή που θα αποχωρήσει ο Στίβεν Τζέραρντ το επόμενο καλοκαίρι.  
Ο πρώην μέσος της Σάντερλαντ άφησε πίσω του την κριτική που δέχθηκε την πρώτη σεζόν του στο «Άνφιλντ» και κατάφερε να αποτελέσει μια ηγετική φυσιογνωμία στον χώρο του κέντρου για τους «κόκκινους». Αυτό τον έκανε βασικό και αναντικατάστατο στα πλάνα του Μπρένταν Ρότζερς, αλλά και δεύτερο αρχηγό του μετά τον εμβληματικό «Stevie G».
Μιλώντας για τον διάδοχο του τελευταίου, ανέφερε στο επίσημο περιοδικό της Λίβερπουλ:
«Θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη σεζόν γιατί ίσως να μην είμαι ο διάδοχος του Στίβι, μπορεί να είναι κάποιος άλλος.Υπάρχουν πολλοί δυνατοί ηγέτες στα αποδυτήρια. Δυνατοί χαρακτήρες, προσγειωμένοι, ταπεινοί.
Ο Μαμά (Σακό), ο Εμρέ (Τσαν), ο Σκρτς (Σκρτελ) έχουν αναπτύξει μια συλλογική κατανόηση. Το πάθος τους είναι ευδιάκριτο, θέλουν να απελπισμένα να κερδίζουν, δίνουν τα πάντα.
Ο Στατζ (Στάριτζ) έχει σπουδαίο χαρακτήρα. Ο Λούκας το ίδιο. Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι η δουλειά μου, όσο καλύτερα μπορώ.
Ο Στίβι είναι ένας τέλειος αρχηγός, πραγματικά. Είναι ηγέτης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι κάποιος που όλοι θέλουμε να του μοιάσουμε. Δεν είναι καθόλου εγωιστής. Όταν έγινα δεύτερος αρχηγός προσπάθησα να μάθω από αυτόν όσα περισσότερα μπορούσα.
Αυτό που έμαθα, ίσως, καλύτερα απ’ όλα είναι το πως αφήνει πίσω του τις απογοητεύσεις. Θεωρώ ότι τον χαρακτηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Νομίζω πως σ’ αυτό μοιάζουμε αν δούμε την πρώτη μου σεζόν εδώ. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αλλά με έκανε δυνατότερο».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: