Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τα «βαρίδια» στα φτερά της ΑΕΚ και οι 5-6 must προσθήκες!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τους γνωστούς αγνώστους που δεν αφήνουν ποτέ την ΑΕΚ να ορθοποδήσει και για τις απαραίτητες προσθήκες για τη νέα σεζόν, μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ

Τα «βαρίδια» στα φτερά της ΑΕΚ και οι 5-6 must προσθήκες
Το πώς 30 ή 50 ή 100 «αήττητοι» μπορούν να επικρατούν πάντοτε σε βάρος 65.000 θεωρώ πως είναι κάτι το οποίο αποτελεί αρκετά συχνό φαινόμενο, ώστε να πρέπει να αναλυθεί περισσότερο. Αν η ΑΕΚ δεν μπορέσει ν’ απαλλαχθεί απ’ αυτούς, απ’ αυτούς που έκαναν πλιάτσικο στον ιματισμό της ομάδας πριν δύο χρόνια, και που βάραγαν παίκτες με το "Δικέφαλο" στο στήθος, στο αλήστου μνήμης ματς με τον Πανθρακικό, δεν θα δει άσπρη μέρα. Τα όσα είπε ο Τραϊανός Δέλλας, χωρίς περιστροφές στη Σ.Τ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η «Ένωση» ακόμα κι αν έχει τον Μουρίνιο προπονητή, τον Αμπράμοβιτς ιδιοκτήτη, φτάσει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και κερδίζει 3-0 στο 89’, με αυτά τα «φιντάνια» να την συνοδεύουν, θα βρεθεί τρόπος να τα χάσει όλα.

Αγωνιστικά: Ήταν μια κακή μέρα για σχεδόν όλη την ομάδα, με μοναδικές φωτεινές εξαιρέσεις τον Τζανετόπουλο και τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Γιόχανσον. Η έξοδος του Μάνταλου από το ματς, έκοψε την ΑΕΚ στη μέση, η είσοδος του Ρόβα κάπως πήγε να σουλουπώσει την κατάσταση, αλλά η ομάδα είχε…ανοιχτεί στις τέσσερις γωνίες λες και έπαιζε μπάσκετ. Κάποιος να πει στους δύο παίκτες που διαμαρτύρονταν για πλάγιο, πως πρώτα τελειώνει η φάση και μετά διαμαρτυρόμαστε. Αν είμαστε με σηκωμένο το χέρι και πάμε προς τη σέντρα, ο Αφελάι θα κάνει σέντρα και θα γίνει το κακό. Ο Δέλλας, θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί καλύτερα τις αλλαγές του και την χρονική στιγμή. Μετά το 70' φώναζε πως το γκολ σε βάρος της ΑΕΚ, ερχόταν από στιγμή σε στιγμή.

Με δύο λόγια ατομικά: Σοϊλέδης απόλαυση ακόμα και γι’ αυτόν τον Ντοσεβί, Μπαρμπόσα λάδι πολύ και τηγανίτα τίποτα, Πλατέλλας καλός μέχρι αυτή την κατηγορία, Ανέστης τεράστια προσόντα, αλλά το τέρμα θέλει ψυχή, Μπακάκης κατώτερος του αναμενόμενου, Μάνταλος έφαγε πολύ κλωτσιά, από Ανάκογλου περίμενα περισσότερα, Λαμπρόπουλος καλός στο μαν-του-μαν, αλλά η άμυνα θέλει και αντίληψη του χώρου. Για τους διακριθέντες αναφέρθηκα παραπάνω.

Απαραίτητες μεταγραφές: Τερματοφύλακας, αριστερός μπακ, έμπειρος ξένος στόπερ, δεξί εξτρέμ, σέντερ-φορ. Μαζί με τον Σιμόες ίσως ένα ακόμα χαφ για αντί -Μάνταλος απαραίτητο, συν ένας επιπλέον για αναπληρωματικός του Μπακάκη. Ο Δέλλας έκανε λάθη, δεν θα τον ρίξω στην «πυρά» γιατί δεν μπορεί να σβήσει όλη η καλή του φετινή εικόνα. Όμως ορισμένα ματς για να γράψεις ιστορία, θέλουν κάπως μεγαλύτερο θάρρος, στις αποφάσεις και όχι στη φύση των αλλαγών.

Διαιτησία: Όπως το είδα μέσα στο γήπεδο, μια πολύ καλή διαιτησία από τον Καλογερόπουλο και τον πρώτο βοηθό. Ο δεύτερος ευθύνεται για τα δύο οφσάιντ στο πρώτο μέρος. Όποιος ξέρει σίγουρα κάτι για το γκολ, ας βάλει το χέρι του στη φωτιά. Προσωπικά, μαζί με τον Νίκο Κατσαρό, μετά από 20 ριπλέι, με σιγουριά δεν μπορούμε να μιλήσουμε.

Ποινή: Πάμε για μείον -3 στο κεφάλι, το -2 ίσως το γλιτώσουμε για του χρόνου, επειδή δεν προβλέπεται για ματς Κυπέλλου. Παρόλα αυτά υποψιάζομαι πως όσοι έχουν συμφέρον, δεν θα το αφήσουν έτσι και θα επιδιώξουν να πάρει και για του χρόνου την αφαίρεση πόντων.

Αστειότητες: Χωρίς αυτό να δικαιολογεί τους «κιτρινόμαυρους επιστήμονες», ο κ. Περέιρα, θα πρέπει να δεχτεί μια ποινή ξεγυρισμένη για τα …καμώματα του. Χθες δεν ήταν το πρώτο κρούσμα, γιατί και στη Λεωφόρο μπροστά ήμουν και είδα τι έκανε. Και μόνο που τον κράζουν οι συμπατριώτες του στην Record, αρκεί για να είμαστε κάτι παραπάνω από υποψιασμένοι, πως αυτές τις «ομορφιές», τις έχει κάνει και άλλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: