Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Adios Μουρίνιο!!

Βόμβα μεγατόνων στο Λονδίνο! Αν και με δέκα παίκτες απ’ το 31’, αν και βρέθηκε να κυνηγά την Τσέλσι, εντούτοις η συγκλονιστική Παρί πανηγύρισε θριαμβευτική πρόκριση στους «8», με το 2-2 της παράτασης.

Adios Μουρίνιο!
Μεγάλος θρίαμβος και πανάξια πρόκριση για την Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο Λονδίνο!

Παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα -που έδινε ελαφρύ προβάδισμα στην Τσέλσι- παρά την αποβολή του Ιμπραΐμοβιτς απ’ το 31’, παρά το ότι η ομάδα του Μουρίνιο προηγήθηκε δις (σε κανονική διάρκεια και έξτρα χρόνο), εν τέλει οι «μάγκες» του Μπλαν πέτυχαν το «χρυσό» τέρμα με τον Τιάγκο Σίλβα (114’) και με το τελικό 2-2 «τσίμπησαν» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Κέιχιλ και Αζάρ τα δύο γκολ των Άγγλων που… πάνε σπίτι τους πρόωρα και ενώ ήταν αήττητοι στη φετινή διοργάνωση. Ο έτερος Βραζιλιάνος στόπερ, Νταβίντ Λουίζ έδωσε το φιλί της ζωής στους Παριζιάνους που τους οδήγησε στην παράταση. Εκατέρωθεν διαιτητικά λάθη του Κάιπερς ο οποίος τα 'κανε μαντάρα.

Το ματς:

Ναι μεν η Παρί Σεν Ζερμέν χρειαζόταν γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση, ωστόσο δεν είχε σκοπό να βγει απ’ το… 1’ σε φουλ επίθεση. Άφησε χώρο, επέτρεπε στην Τσέλσι να κάνει παιχνίδι, αλλά οι Λονδρέζοι δεν μπορούσαν και τα περίμεναν όλα απ’ τον ευδιάθετο Αζάρ. Ρυθμός υπήρχε στο ματς, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν υπήρχαν.

inner

Και η πρόκριση ήρθε πιο κοντά για τους Λονδρέζους -και παράλληλα πιο μακριά για τους Γάλλους- όταν στο 31’ ο Ιμπραΐμοβιτς αποβλήθηκε απευθείας με κόκκινη κάρτα, μετά από αυστηρή απόφαση του διαιτητή Κάιπερς. Ο ρέφερι της αναμέτρησης είχε βάλει… στόχο να γίνει ο άνθρωπος του αγώνα. Και το έδειξε ξανά στο 43’ όταν ο Ντιέγκο Κόστα πέρασε τους πάντες (και με τη βοήθεια απ’ τις κόντρες), αλλά δεν του δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή απ’ τον Καβάνι. Και κάπως έτσι, δίχως τελικές προσπάθειες, το 0-0 έμεινε μοιραία μέχρι και το 45’.

Η ομάδα του Μπλαν ήταν κάτι παραπάνω από μαχητική. Ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστική, παίζοντας στα ίσα την αντίπαλό της και παρά το ότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Κι αν ο Καβάνι στο 58’ είχε σημαδέψει… χιλιοστά καλύτερα, τότε δεν θα είχε βρει δοκάρι, αλλά δίχτυα (μετά από εξαιρετική κάθετη του Παστόρε κι ενώ ο Ουρουγουανός φορ πέρασε και τον Κουρτουά).

inner

Ο Μουρίνιο έστω και με πολύ ιδρώτα, έστω κι αν δεν έπειθε επ’ ουδενί, πήγαινε το παιχνίδι όπως ήθελε. Τσούκου-τσούκου να έρθει το αποτέλεσμα (έχοντας και την καβάτζα του πρώτου αγώνα). Κι όταν ο Κέιχιλ άνοιξε το σκορ στο 81’ (με δυνατό σουτ κι ενώ η άμυνα… ήταν απούσα), όλα έδειξαν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Κι όμως, ο άνθρωπος που κάποτε ήταν στο Στάμφορντ Μπριτζ και… αγαπούσε την Τσέλσι, εν τέλει την «σκότωσε». Με φοβερή κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ (86’), οι Παριζιάνοι έγραψαν το 1-1 και έστειλαν το ματς στην παράταση, με τον Κάιπερς να χαρίζει -για δεύτερη φορά- την κόκκινη στον Ντιέγκο Κόστα.

inner

Παρά την μαχητικότητά της, παρά το θάρρος που έδειχνε μέσα στο Λονδίνο -είπαμε έπαιζε με δέκα παίκτες απ’ το 31’- η Παρί ήταν ξανά σε… δεινή θέση. Διότι ο Τιάγκο Σίλβα υπέπεσε σε παράβαση και στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Αζάρ με εκτέλεση πέναλτι, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «μπλε». Ο αρχηγός των Γάλλων χρειαζόταν την εξιλέωση. Χρειαζόταν να μην είναι αυτός ο μοιραίος ενός αποκλεισμού. Και μπορεί σε πρώτο χρόνο ο Κουρτουά να του αρνήθηκε την ισοφάριση -με απίθανη απόκρουση- όμως στο 114’ σε μια… παρόμοια «σκηνή», ο Βραζιλιάνος αμυντικός διαμόρφωσε -με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά κι ενώ φέρει ευθύνη ο Βέλγος που ήταν σε κακή θέση- το τελικό 2-2, υπογράφοντας μια μεγαλειώδη και πανάξια πρόκριση της ομάδας του!

inner



Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς (84’ Ζουμά), Ραμίρες (90’ Ντρογκμπά), Όσκαρ (46’ Γουίλιαν), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Νταβίντ Λουίζ, Ντιάγκο Μότα, Ματουιντί (81’ Λαβέτσι), Βεράτι (82’ Ραμπιό), Παστόρε, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: