Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

«Να φτάσει το μαχαίρι μέχρι τους… θύτες»

Έτοιμη να αποδεχτεί όποια ποινή της επιβληθεί για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δηλώνει η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητώντας να τιμωρηθούν και οι θύτες. «Θα απομονώσουμε τους ανεγκέφαλους», η δέσμευσή της.

«Να φτάσει το μαχαίρι μέχρι τους… θύτες»

Παράλληλα ευχαριστεί τον κόσμο για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και δεσμεύεται πως θα κάνει το παν για να απομονώσει εκείνους τους λίγους που προκάλεσαν πρόβλημα στην ίδια την ομάδα με την εισβολή της στο γήπεδο, μιλώντας για προκλήσεις από τους Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι, τους οποίους αποκαλεί ειρωνικά «κύριους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 65.000 φιλάθλους της, ενήλικες και παιδιά που γέμισαν χτες το Ολυμπιακό Στάδιο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαριά, που τα γήπεδα της Ελλάδας είναι άδεια με τον υγιή φίλαθλο κόσμο της χώρας να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στη διαφθορά αλλά και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την κοινωνία μας, η χθεσινή μαζική παρουσία τους και η καταπληκτική συμπεριφορά τους μας έκαναν υπερήφανους.
Βεβαίωσαν για άλλη μια φορά σε όλους την τεράστια δυναμική του Συλλόγου που κανείς και τίποτα δε θα κρατήσει πίσω.

Τους οφείλουμε όμως και μια συγγνώμη για λογαριασμό των τριάντα αχαρακτήριστων ανεγκέφαλων που μετά από τις χειρονομίες - προκλήσεις του «κυρίου» Περέιρα και του «κυρίου» Κασάμι, αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο, ζημιώνοντας την ομάδα, αμαυρώνοντας μια εικόνα που κάθε πραγματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο θα ζήλευε και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους απομονώσουμε.

Για το ποδόσφαιρο που λατρεύουμε, το ποδόσφαιρο του ήθους του προπονητή μας Τραϊανού Δέλλα. Δε γυρνάμε με τίποτα πίσω στο μαύρο παρελθόν. Μπροστά μας υπάρχει μόνο ένα λαμπρό μέλλον.

Άλλοθι με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε πολλά.

Οι φθηνές δικαιολογίες, όμως, δεν ταιριάζουν σε μία μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών.

Θα υπερασπιστούμε το όνομα του Συλλόγου και δε θα κρυφτούμε πουθενά. Θα τραβήξουμε το δύσκολο δρόμο για την επιστροφή αποδεχόμενοι την οποιαδήποτε τιμωρία και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου απευθυνόμενοι στους πολλούς και όχι στους λίγους.

Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών αποδεχόμενη με σθένος να είναι η πρώτη.

Και όταν την πληρώνουν τα θύματα και θα έχουν μείνει ικανοποιημένοι αυτοί που «πρέπει», έχουμε την απαίτηση το μαχαίρι να φτάσει κάποια στιγμή μέχρι τους θύτες
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: