Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Υποθήκη και παρακαταθήκη!!

Απογοήτευση για το άδοξο τέλος του ονείρου, οργή για τους υπεύθυνους, παράπονα για τη διαιτησία, αλλά και ελπίδα για το μέλλον που… έρχεται στην ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό.

Υποθήκη και παρακαταθήκη

Αυτή η ελάχιστη μειοψηφία κατέστρεψε τη βραδιά στους υπόλοιπους 65.000 και πλέον φίλους της ΑΕΚ που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και που παρά την πίκρα τους για τον διαφαινόμενο-αμέσως μετά το γκολ-αποκλεισμό θα αποχωρούσαν ησύχως, αλλά ικανοποιημένοι με την προσπάθεια της ομάδας τους και σίγουροι πως σύντομα τέτοιες μεγάλες βραδιές θα συνδυάζονται με μεγάλα αποτελέσματα.

Για την ΑΕΚ, την ώρα που οι λίγοι «ανίκητοι βλάκες», όπως τους χαρακτήρισε ο Τραϊανός Δέλλας, βάζουν υποθήκη το μέλλον της με τη συμπεριφορά τους, υπάρχουν οι πάρα πολύ περισσότεροι που αποτελούν την παρακαταθήκη για το μέλλον της, που θα είναι σίγουρα λαμπρό αν οι πολλοί και «υγιείς» επικρατήσουν των ελάχιστων ταραξιών και ταυτόχρονα συνεχιστούν τα σωστά αγωνιστικά βήματα που έφτασαν μια ιστορική μεν, αλλά αγωνιζόμενη (ακόμα) στη Football League και με υποπολλαπλάσιο μπάτζετ από τον αντίπαλό της ομάδα μια ανάσα από την πρόκριση επί του πρωταθλητή Ελλάδος.

Παράπονα για τη διαιτησία

Στην ΑΕΚ έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία. Αναφέρονται στη φάση του γκολ του Χάρα, όπου υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το αν η μπάλα είχε βγει πλάγιο πριν κάνει τη σέντρα ο Αφελάι και αν ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι, κάτι για το οποίο… ορκίζονταν παίκτες της «Ένωσης» που ήταν κοντά στη φάση. Επίσης γίνεται λόγος για κάποια κακώς καταλογισμένα οφσάιντ στον χθεσινό, αλλά και τον πρώτο αγώνα, ενώ υπάρχουν παράπονα και για τη μη αποβολή του Μιλιβόγεβιτς.

Δεν γλιτώνει την αφαίρεση βαθμών

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα τιμωρηθεί για όσα έγιναν χθες. Όλα δείχνουν πως η αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, η τιμωρία 2-4 αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και το βαρύ πρόστιμο (μέχρι 240.000 ευρώ) είναι αναπόφευκτες συνέπειες των χθεσινών γεγονότων, ενώ μένει να φανεί αν η ερμηνεία του κανονισμού θα επιφέρει και -2 για το επόμενο πρωτάθλημα. Και με δεδομένο ότι στην κανονική περίοδο της Football League απομένουν μόνο τα ματς με Πανηλειακό (που δεν θα γίνει λόγω της αποχώρησης της ομάδας του Πύργου από το πρωτάθλημα) και Άλιμο, το πιθανότερο είναι η «Ένωση» να κληθεί να δώσει και στα play offs ανόδου αγώνες χωρίς τη βοήθεια του κόσμου της.

Η πλευρά της ΑΕΚ θα ετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή υποστηρίζοντας πιθανότατα πως λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη δική της πλευρά και υπήρχαν παραλείψεις από την αστυνομία, ενώ λογικά θα γίνει λόγος και για προκλήσεις από τον Βίτορ Περέιρα και παίκτες του Ολυμπιακού.

Οφείλει να συνεχίσει…

Παρά τη δεδομένη απογοήτευση, η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει μπροστά ξεκινώντας από τον αγώνα της Κυριακής με τον Φωστήρα στον Ταύρο (18:00). Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Πέτρου Μάνταλου και του Χρήστου Αραβίδη (κάκωση μηνίσκου και κάταγμα αριστερού καρπού αντίστοιχα οι πρώτες εκτιμήσεις), ενώ δεδομένο θεωρείται πως ο Τραϊανός Δέλλας θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του κόντρα στους ουραγούς της κατηγορίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: