Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η επέλαση των… Βαυαρών!!

Με συνοπτικές διαδικασίες και παίζοντας με παίκτη παραπάνω σχεδόν με τη… σέντρα, η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε (7-0) τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους «8» του Champions League!

Η επέλαση των… Βαυαρών

Το 0-0 στην Ουκρανία άφηνε περιθώρια για το… θαύμα στη Σαχτάρ, ωστόσο η Μπάγερν έδειξε από νωρίς τις ορέξεις της και με το εμφατικό 7-0 πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Μόλις από το 3ο λεπτό η ομάδα του Λουτσέσκου είχε να ανέβει… βουνό, με τον Κούτσερ να αποβάλλεται στην ανατροπή του Γκέτσε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Για τους Βαυαρούς δύο γκολ πέτυχε ο Μίλερ (4’ πεν., 51’) και από ένα οι Μπόατενγκ (34’), Ριμπερί (49’), Μπάντστουμπερ (63’), Λεβαντόφσκι (75’) και Γκέτσε (87’).

Το ματς


Το καλό… ματς από το ξεκίνημά του φάνηκε για την Μπάγερν. Η ομάδα του Μονάχου μπήκε με τη σέντρα πολύ πιεστικά και μόλις στο 3ο λεπτό ο Γκέτσε «κέρδισε» το πέναλτι, αλλά και την αποβολή του Κούτσερ! Ο Μίλερ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και έτσι οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι από πολύ νωρίς.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, όπως είναι φυσικό η Σαχτάρ δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει, με τους Γερμανούς από την άλλη να… σφυροκοπούν συνεχώς και το δεύτερό τους γκολ να έρχεται στο 34’ με τον Μπόατενγκ. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα συνέχισαν να βρίσκονται στη μεγάλη περιοχή των Ουκρανών, ωστόσο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι.

Παρά το ξεκάθαρο προβάδισμα που είχαν από το πρώτο μέρος, οι Βαυαροί δεν σταμάτησαν ούτε στο δεύτερο, με αποτέλεσμα στο 52’ το σκορ να είχε φτάσει ήδη στο 4-0. Όμως, ούτε το –ήδη- μεγάλο σκορ «φρέναρε» την Μπάγερν, καθώς εκμεταλλευόμενη την… ανυπαρξία των φιλοξενούμενων, ανέβασε κι άλλο το δείκτη στο 63’ (5-0) και στο 75’ με τους Μπάντστουμπερ και Λεβαντόφσκι. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να βγάζουν το πόδι από το… γκάζι, αλλά ο Γκέτσε στο 87ο λεπτό διαμόρφωσε το… μαρτυρικό 7-0 για τους Ουκρανούς.

Οι συνθέσεις:


Μπάγερν Μονάχου (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε, Μίλερ, Ριμπερί (59’ Μπερνάτ), Ρόμπεν (19’ Ρόντε), Λεβαντόφσκι.

Στον πάγκο: Ρέινα, Ντάντε, Μπενάτια, Λαμ, Πισάρο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φρεντ, Στεπανένκο, Ντάγκλας Κόστα (79’ Γουέλινγκτον), Τεϊσέιρα (70’ Ιλσίνιο), Τάισον (9’ Κριβτσόβ), Λουίζ Αντριάνο.

Στον πάγκο: Κανιμπολότσκι, Φερνάντο, Ντεντίνιο, Γκλάντκι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: