Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Από την αμφισβήτηση στην ανανέωση...!!

​Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Σίλντενφελντ, που αμφισβητήθηκε έντονα στην διάρκεια της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, αλλά με την απόδοσή του οδηγεί τους «πράσινους» να του κάνουν πρόταση ανανέωσης και επίσης αναλύει πως διαμορφώνεται η κατάσταση στην άμυνα ανάλογα με την παραμονή του η όχι.
O Σίλντενφελντ ετοιμάζεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο να ανανεώσει το συμβόλαιό του και η παραμονή του, η όχι θα καθορίσει τις μεταγραφές στην άμυνα ενόψει καλοκαιριού. Αν παραμείνει ο Σίλντενφελντ, τότε θα αποκτηθεί ένα στόπερ, όχι τόσο έμπειρο, αλλά εξελίξιμο με στόχο να διεκδικήσει θέση βασικού τη νέα περίοδο, αλλά όχι απαραίτητα να χτιστεί η άμυνα πάνω σε αυτόν.
Αντίθετα αν φύγει ο Σίλντενφελντ, τότε ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει μία κολώνα για την άμυνα, έναν παίκτη, που θα είναι ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής αντικαθιστώντας τον Κροάτη στόπερ. Ο Σίλντενφελντ, η αλήθεια είναι, ότι πέρασε από χίλια μύρια κύματα από τότε, που παίζει στον Παναθηναϊκό μέχρι να φθάσει τώρα να είναι ο ηγέτης της άμυνας και να είναι έτοιμος να του καταθέσει πρόταση ανανέωσης η ομάδα, για να παραμείνει για άλλα δύο χρόνια. Πέρυσι το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό σε σημείο, που υπήρχε σκέψη να δοθεί πίσω στην Ντινάμο Μόσχας τον Γενάρη.
Τελικά μετά από συζήτηση που έκανε τότε με τον Αναστασίου άλλαξε πρόσωπο, ήταν και το Μουντιάλ μπροστά, που ήθελε να πάει, βελτιώθηκε αισθητά και πραγματικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ήταν το hummer, που χρόνια έψαχνε ο Παναθηναϊκός.
Έτσι το καλοκαίρι ανανεώθηκε με πολύ κόπο ο δανεισμός του από την Ντινάμο Μόσχας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε την διαφορά από την αρχή του πρωταθλήματος. Σταθεροποίησε την απόδοσή του μετά την βαριά ήττα από την Ξάνθη με 4-2, όταν και δεν είναι τυχαίο, ότι ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την αμυντική του λειτουργία. Επίσης σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η απόκτηση του Ταυλαρίδη, που ήρθε και έδεσε με τον Κροάτη.
Τον Δεκέμβρη στον Παναθηναϊκό δεν ήταν σίγουροι αν θα του κάνουν πρόταση ανανέωσης. Βλέποντας, όμως, την απόδοση του Σίλντενφελντ σε μία σειρά από παιχνίδια πήραν την απόφαση να του κάνουν πρόταση ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο, που δείχνει, ότι πάνω του θα στηριχθεί η άμυνα και τη νέα περίοδο. Και σε αυτό δεν παίζει μόνο ρόλο η απόδοση του Σίλντενφελντ και τα στοιχεία, που έχει στο παιχνίδι του, αλλά και το ότι πλέον ξέρει την ομάδα, ξέρει τι θέλει από αυτόν ο προπονητής και κυρίως έχει εξαιρετική συμπεριφορά στα αποδυτήρια.
Τον σέβονται οι συμπαίκτες του, και αυτός με την σειρά του βοηθάει τα νέα παιδιά στην ομάδα. Πάντα, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθείς με κάθε τρόπο να κρατήσεις τον παίκτη, που βλέπεις, ότι είναι η σίγουρη λύση για τη νέα περίοδο και αν δεν τα καταφέρεις πας μετά σε νέο παίκτη, που μπορεί να είναι καλύτερος μπορεί να είναι και χειρότερος. Μπορεί να δέσει με την ομάδα, μπορεί και όχι. Κάθε καινούργιο έχει το ρίσκο της προσαρμογής…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: