Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

«Τιμωρίες σε φυσικά πρόσωπα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και του Αστέρα Τρίπολης,  ο Γιώργος Μποροβήλος.
Μίλησε μεταξύ άλλων για το πρόβλημα της βίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τις κινήσεις που θα κάνει ο Σταύρος Κοντονής, τον Ηρακλή αλλά και το παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το αν θα ξαναπάει ο κόσμος στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ:
«Όταν βλέπουμε τα δικά μας γήπεδα και μετά βλέπουμε τα ποδοσφαιρικά προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης καταλαβαίνουμε πως αν η κατάσταση δεν αντιστραφεί άμεσα θα έχουμε πρόβλημα».
Για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και αυτή την αγωνιστική:
«Δε πιστεύει ούτε ο ίδιος ο Υπουργός πως αυτό το μέτρο θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Είναι ένα επικοινωνιακό μέτρο, είναι μια νέα κυβέρνηση και θέλουν να ακούσουν πράγματα πρωτίστως για την καταπολέμηση της βίας και μετά για αλλά θέματα του ποδοσφαίρου. Ο καθένας θέλει να πάει αυτός και το παιδί του στο γήπεδο με ασφάλεια. Απασχολεί πάρα πολύ το θέμα της βίας τον κ. Κοντονή και έχει σε πρώτη προτεραιότητα όλα αυτά τα μέτρα που έχει προτείνει. Εμείς προσπαθούμε  να δούμε πως θα λειτουργήσουν αυτά τα μέτρα γιατί υπάρχουν άλλα πολλά θέματα όπως αυτό με τα δημοτικά στάδια. Είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και κοιτάμε πως θα υλοποιήσουμε τα μέτρα. Σε όλα τα γήπεδα μπορούν να μπουν τουρνικέ, αλλά εκτός από αυτά χρειάζεται παιδεία, αυστηρές ποινές σε εμάς αλλά και αυστηρές ποινές στα φυσικά πρόσωπα. Δεν γίνεται κάποιος να μπαίνει στο γήπεδο και η ΑΕΚ να έχει τόσο μεγάλες ποινές ενώ αυτός να καυχιέται πως διέκοψε το παιχνίδι. Όπως είπε η UEFA, όταν υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες σε ομάδες και σε φυσικά πρόσωπα, τότε θα γίνει το πρώτο βήμα».
Για την περίπτωση να μην συμμετέχουν οι Ελληνικές ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις:
«Δεν μου έχει πει ο Υπουργός κάτι τέτοιο στις συναντήσεις που έχουμε κάνει. Πραγματικά έχει σκύψει πάνω από το πρόβλημα και θέλει να πατάξει την βία και μετά να δει τα άλλα θέματα του ποδοσφαίρου. Είναι ένας νέος Υπουργός, δεν γνωρίζει τα πάντα και εφόσον υπάρξει μια συνεργασία όλων στο κομμάτι της αρμοδιότητας του καθενός τότε μπορεί να δούμε κάτι καλύτερο. Δεν πρέπει να κρύψουμε τα προβλήματα».
Για την αναβολή του Πανθρακικός – Ολυμπιακός:
«Όποιος ήταν σε αυτό το γήπεδο είχε κατηγορηματικά πει πως δεν μπορούσε να διεξαχθεί παιχνίδι ούτε τις επόμενες μέρες. Η εταιρεία ήταν κατηγορηματική με στοιχεία που μας έδωσε. Αυτή η εταιρεία έχει το συγκεκριμένο γήπεδο και είναι υπεύθυνη για αυτό. Μία εταιρεία έχει πέντε – έξι γήπεδα και μια άλλη τα υπόλοιπα. Αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για την συντήρηση του γηπέδου».
 Για τις συναντήσεις που θα κάνει σήμερα (12/03) ο κ. Κοντονής:
«Σήμερα δεν είμαι προσκεκλημένος. Ο κ. Υπουργός ενημερώνεται από όλους τους αρμόδιους για να πάρει τα μέτρα και να ξεφύγουμε από όλα αυτά τα προβλήματα. Υπήρξε βία, ένας θάνατος ενός ανθρώπου και πολλές αναβολές, δεν πάει άλλο».
Για το αν διακόπηκε σωστά το παιχνίδι της ΑΕΚ:
« Διακόπηκε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και αν πάρω θέση, σωστά θα παρεξηγηθώ γιατί θα φαίνεται πως θα θέλω να εξυπηρετήσω κάποια ομάδα. Γενικά έχει δοθεί μια εντολή ευαισθησίας στους διαιτητές να τελειώνουν αγώνες αν έχουν δημιουργηθεί κάποιες καταστάσεις. Αν όντως δημιουργήθηκαν οι καταστάσεις που οδηγούν στην διακοπή ενός αγώνα αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιοι».
Για το αν θα πάει στη Τούμπα για το παιχνίδι του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ:
«Έχω λείψει μονάχα σε ένα παιχνίδι του Αστέρα και εννοείται πως θα είμαι στη Θεσσαλονίκη».
Για τον Ηρακλή:
«Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής πέρασε δίκαια στο κύπελλο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όσοι δημιουργούν θέματα εθελοτυφλούν και έχουν συμφέροντα. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που την χρειάζεται η Σούπερ Λιγκ και θα χαρούμε να τον έχουμε. Ακόμα και να μην υπήρχε ο Αστέρας ο Ηρακλής δεν θα έπαιζε στην Α’ εθνική. Το θέμα ήταν από ποια ομάδα θα αντικατασταθεί. Ο Ηρακλής ούτως η άλλως δεν είχε αδειοδότηση και θα έπεφτε ανεξάρτητα από την πλαστογραφία. Εμείς προσπαθήσαμε να μείνει ομάδα από την Λίγκα».
Για το παιχνίδι του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και εξαιρετικά ισχυρή στην έδρα της όμως και η δική μου ομάδα βρίσκει τον βηματισμό της μετά από την… «κοιλιά» που έκανε το τελευταίο δίμηνο. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: