Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι κάφροι καταδίκασαν την ΑΕΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος προσπαθεί, μάταια, να βρει λογική στην επιλογή των ανόητων να μπουκάρουν στο ΟΑΚΑ.
Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Διότι δεν μπορεί εύκολα να εξηγηθεί με την λογική η συμπεριφορά αυτών των 20-30 ανόητων κάφρων που μπούκαραν στο ταρτάν και κινήθηκαν προς το τερέν για να ορμήξουν στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του Ολυμπιακού. Διότι δεν είναι δυνατόν να εξηγήσεις εύκολα πώς κάποιος που υποστηρίζει μια ομάδα επιλέγει να την τιμωρήσει παντοιοτρόπως με την συμπεριφορά του.
Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις στην καταμέτρηση των ζημιών που προκάλεσαν στην ΑΕΚ αυτοί; Να αρχίσεις από το γεγονός ότι στέρησαν από την ομάδα τους το δικαίωμα να ψάξει μια αντίδραση σε 5’-6’ λεπτά αγώνα, δηλαδή το ένα γκολ που θα έστελνε την παρτίδα στην παράταση; Να συνεχίσεις από την πιθανότητα βαριάς τιμωρίας της έδρας και αφαίρεσης βαθμών από την φετινή και ενδεχομένως την επόμενη σεζόν; Να αναφερθείς στο γεγονός ότι στέρησαν από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές το δικαίωμα να παλέψουν μέχρι τέλους για τις πιθανότητές τους; Να λογαριάσεις ότι στιγματίζουν την συμπεριφορά 65 χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι στην πλειονότητά τους συμπεριφέρθηκαν πολιτισμένα; Να βάλεις στην κουβέντα το γεγονός ότι κατάφεραν αυτοί οι 30 με τη συμπεριφορά τους να βάλουν και την ΑΕΚ στην κατηγορία των ταραχοποιών ομάδων, μια ομάδα που έκανε restart και προσπαθούσε να αλλάξει τις προδιαγραφές και της συμπεριφοράς των οπαδών της;
Από όποια γωνία και αν το δεις, μια ΑΕΚ που είχε πάρα πολλά οφέλη από αυτή την διπλή μάχη με τον Ολυμπιακό βγαίνει τραυματισμένη επειδή πληρώνει τη συμπεριφορά αυτών των λίγων κάφρων που της κατάφεραν ένα τόσο δυνατό χτύπημα.

Ο προκλητικός Περέιρα

Φυσικά από την κουβέντα δεν πρέπει να εξαιρεθεί αυτός ο τύπος που δεν σέβεται το ψωμί που του δίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνεχίζει να προσβάλει τους Έλληνες φιλάθλους στα γήπεδα που πηγαίνει. Ο Πορτογάλος δίνει πολύ ωραίο παράδειγμα στους ποδοσφαιριστές του, και κάπως έτσι συνέβη τρεις - τέσσερις εξ αυτών να δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα στις κερκίδες κατά την αποχώρησή του. Σε μια κανονική χώρα και ένα κανονικό πρωτάθλημα θα υπήρχαν πειθαρχικές αρχές που θα τον τιμωρούσαν παραδειγματικά. Εδώ όμως είναι Ελλάδα, γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι ο Μποροβήλος και ο Γκιρτζίκης να τιμήσουν τον Περέιρα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι πάγκοι έκαναν την διαφορά

Σε πείσμα των κάφρων όμως θα κλείσω το σημείωμά μου με ποδόσφαιρο. Σε ένα παιχνίδι που βάδιζε στην ισορροπία ήταν οι πάγκοι αυτοί που έκαναν την διαφορά. Ο Βίτορ Περέιρα έφερε από τον πάγκο τον Κασάμι και τον Φορτούνη, με συνέπεια την αναζωογόνηση του άξονα του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν μετά το 65’ να κρατούν περισσότερο και να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα, και να δείχνουν ότι έχουν την ικανότητα και την ποιότητα να πετύχουν το γκολ που θα τους δώσει την πρόκριση.
Στο ίδιο διάστημα, όσο ο Ολυμπιακός δυνάμωνε στο κέντρο, ο Τραϊανός Δέλλας έμενε να παρατηρεί. Διότι ήξερε ότι στον πάγκο διαθέτει μόνο τον Ντακόλ και τον Ντούνη, τους οποίους έριξε στο ματς. Η διαφορά των πάγκων σε ποιότητα ήταν χαώδης. Και πώς να μην είναι, όταν το κόστος του ενός ρόστερ είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από του άλλου. Ο τραυματισμός του Μάνταλου και η απουσία του Κορδέρο καθόρισαν την μοίρα της ΑΕΚ στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού Παρά τον αποκλεισμό της όμως, η ΑΕΚ βγαίνει ωφελημένη, κυρίως επειδή τόνωσε το ηθικό των οπαδών της και επειδή έδειξε στον προπονητή και την διοίκηση τις δυνάμεις της ενόψει της επόμενης σεζόν. Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν ψυχολογικά επηρεασμένη από την παρουσία, την λαχτάρα και την αγωνία των 65 χιλιάδων οπαδών της. Στο β’ ημίχρονο όμως άντεχε πολύ περισσότερο την πίεση, κι αυτό ήταν μια πρόοδος σε αυτή τη διαδικασία ωρίμανσής της.
Ο Ολυμπιακός έφυγε ανακουφισμένος χάρη στην πρόκριση που του συντηρεί την προοπτική να κάνει το νταμπλ. Θα πρέπει όμως να παραμείνει προβληματισμένος με την αγωνιστική εικόνα του, διότι δεν καταφέρνει στις ημέρες του Περέιρα να φτιάξει αγωνιστικό σχέδιο αρκετό για να τον κάνει πιο αποτελεσματικό. Συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια του πάντως, η απόδοση του Ολυμπιακού στο τελευταίο περίπου 20’λεπτο ήταν ανώτερη.

Η κυβερνητική απόφαση

Έφυγα από το ΟΑΚΑ πολύ περίεργος για να δω την αντίδραση της κυβέρνησης μετά και από αυτό που συνέβη στο 88’ο λεπτό. Πολύ περίεργος να δω αν πράγματι ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει εκπονήσει σχέδιο και έχει βρει τα μέτρα που θα φέρουν αποτέλεσμα. Κλείνω το σημείωμα με την ευχή να ξέρει ο Σταύρος Κοντονής τι κάνει. Διότι αυτή η ευκαιρία για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και την πάταξη της βίας και της διαφθοράς δεν είναι δυνατόν να χαθεί. Εύχομαι ο Κοντονής και πολύ περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας να έχουν συνειδητοποιήσει πόσο ώριμη και έτοιμη είναι η πλατιά μάζα της κοινωνίας των Ελλήνων φιλάθλων να δεχθεί και να υποστηρίξει μια ειλικρινή και καθαρή κυβερνητική προσπάθεια για καθαρό και ασφαλές ποδόσφαιρο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: