Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ναγια(ρ)σει το πόδι του!!

Με το δεξί μπήκε στο 2015 η Κέρκυρα! Χάρη σε ένα όμορφο τέρμα του Ναγιάρ (48’), οι Φαίακες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και έτσι έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί των έξι αγώνων των Αρκάδων!

Ναγια(ρ)σει το πόδι του!
Ένα ήταν αρκετό! Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2015 η Κέρκυρα, καθώς με τέρμα του Ναγιάρ στο 48ο λεπτό, επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας! Από την άλλη, με αυτή την ήττα οι Αρκάδες απώλεσαν το αήττητο των έξι αγώνων, καθώς είχαν να χάσουν από το Νοέμβριο!

Το ματς


Με αρκετά καλό –γρήγορο- ρυθμό και διάθεση να επιτεθούν και οι δύο ομάδες ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 15 λεπτά για την πρώτη καλή φάση και συγκεκριμένα αυτή να προέρχεται από την πλευρά του Αστέρα. Οι Αρκάδες ήταν αυτοί που έδειχναν μέχρι το πρώτο μισάωρο να θέλουν το γκολ, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, με πρωταγωνιστές τους «δραστήριους» Γιαννιώτα και Μάσα. Ωστόσο, το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Κέρκυρα, καθώς οι φιλοξενούμενοι από εκείνο το σημείο και έπειτα είχαν δώσει χώρο, ώστε να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Οι παίκτες του Γρηγορίου είχαν την κατοχή και έφτασαν κοντά στο προβάδισμα με τον Κόντο, αλλά ο Κοσίσκι φώναξε… παρών. Έτσι, αφού κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, το τέλος των πρώτων 45 λεπτών τους βρήκε στο 0-0.

Το ίδιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα και δείχνοντας… αποτελεσματική με το ξεκίνημα πήρε το προβάδισμα στην πρώτη της ευκαιρία, με τον Ναγιάρ. Μάλιστα, ο περίπου δέκα λεπτά αργότερα ο Κόντος «φλέρταρε» με το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, αλλά ο Κοσίσκι έδιωξε. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς πήρε μία άγρια… ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν καλές ευκαιρίες, με τον Μπαράλες από τη μία και τον Χαβίτο από την άλλη. Ωστόσο, στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε καθώς οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν για να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους, με τον Αστέρα να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως, οι προσπάθειες των παικτών του Βεργέτη δεν έβρισκαν στόχο, ενώ από την άλλη οι Φαίακες είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους και αφού δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πήρε τη νίκη με το τελικό 1-0!

Οι συνθέσεις


Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Ναγιάρ, Ανδρεόπουλος (87’ Ρόχας), Κόντος, Χαβίτο, Καϊκούτ (64’ Μαρκόβσκι), Ζόρμπας (82’ Κρητικός).

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Σάντσεθ, Σιόντης.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Σανκαρέ, Τσοκάνης (79’ Μουνάφο), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (86’ Μπακασέτας), Τιε Μπι (46’ Ρόλε), Μάσα, Φερνάντες, Γιαννιώτας, Μπαράλες.

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαχρήστος, Μούκαμ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ό,τι μπορεί η Ατλέτικο!! (video)

Δεν είναι στο χέρι της να ανέβει ξανά στην κορυφή. Ωστόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίζει το κυνήγι προς τη Ρεάλ και με MVP τον Γκριζμάν, επικράτησε 3-1 της Λεβάντε των Ελλήνων. Στις εξέδρες ο Τόρες.

Ό,τι μπορεί η Ατλέτικο (video)
Στο -1 απ' την πρωτοπόρο Ρεάλ (που έχει βέβαια δύο ματς λιγότερα) βρίσκεται πλέον η Ατλέτικο Μαδρίτης που συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην Primera Division. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 3-1 της Λεβάντε (βασικοί Βύντρα, Καράμπελας), έχοντας για κορυφαίο τον Γκριζμάν που δείχνει ασταμάτητος μετά και το χατ-τρικ του απέναντι στην Μπιλμπάο.

Ο Γάλλος επιθετικός σημείωσε δύο τέρματα στο 18' και στο 47', βάζοντας τις βάσεις τριπόντου (κι ενώ ο Τόρες βρισκόταν στις εξέδρες και παρακολουθούσε τις προσπάθειες της νέας του ομάδας), ωστόσο οι Λεβαντίνοι δεν το έβαλαν κάτω. Και στο 62' με ένα... περίεργο τέρμα του νεοεισελθόντα, Ελ Ζαρ μείωσαν. Και ξαναμπήκαν στο κόλπο. Και για το επόμενο τέταρτο, είναι αλήθεια πως οι ροχιμπλάνκος πέρασαν 2-3 δύσκολες στιγμές στην εστία του Μογιά.

Ωστόσο, ο Γκοντίν που πέτυχε ακόμα ένα τέρμα τη φετινή σεζόν, στο 82', διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έδωσε διαπαντός το όποιο άγχος υπήρχε για τη νίκη.



All Goals - Atlético de Madrid 3-1 Levante - 03... από VideoCopa

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε 3-1
(18', 47' Γκριζμάν, 82' Γκοντίν - 62' Ελ Ζαρ)

Σεβίλλη-Θέλτα 19:00
Έλτσε-Βιγιαρεάλ 21:00
Λα Κορούνια-Μπιλμπάο 23:00
Μάλαγα-Αλμερία 23:00

Κυριακή 4/1
Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 13:00
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 18:00
Εσπανιόλ-Εϊμπάρ 20:00
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 5/1
Κόρδοβα-Γρανάδα 21:45

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 9/1
Λεβάντε-Λα Κορούνια 21:45

Σάββατο 10/1
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 17:00
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 19:00
Θέλτα-Βαλένθια 21:00
Εϊμπάρ-Χετάφε 23:00

Κυριακή 11/1
Αλμερία-Σεβίλλη 13:00
Μπιλμπάο-Έλτσε 18:00
Γρανάδα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 20:00
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00

Δευτέρα 12/1
Ράγιο Βαγεκάνο-Κόρδοβα 21:45 *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέρασε από τα Ψαχνά ο Αχαρναϊκός!

Εύκολο πέρασμα από τα Ψαχνά για τον Αχαρναϊκό. Νίκησε 2-0 τον τοπικό Ηρακλή στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Football League.

Πέρασε από τα Ψαχνά ο Αχαρναϊκός
Εύκολο πέρασμα από τα Ψαχνά για τον Αχαρναϊκό. Νίκησε 2-0 τον τοπικό Ηρακλή στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Football League.

Αυτό ήταν το πρώτο «τρίποντο» της ομάδας του Μενιδίου μετά από δύο ισοπαλίες με τις οποίες είχε «κλείσει» και το 2014.

Ο Ιορδανίδης στο 19ο λεπτό ήταν ο παίκτης ο οποίος έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και είκοσι λεπτά αργότερα ο Ταμπάκης διπλασίασε τα τέρματά των νικητών.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά δεν το κατάφεραν καθόλη τη διάρκεια του 90λέπτου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Football League

1ος όμιλος
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου
Ηρακλής Ψαχνών – Αχαρναϊκός 0-2
(19’ Ιορδανίδης, 39’ Ταμπάκης)

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου
Πανηλειακός – ΑΕΚ (Ματαιώθηκε)
Καλλιθέα – Φωστήρας (14:45)
Άλιμος – Ερμής Ερμιονίδας (15:00)
Παναιγιάλειος – Επισκοπή (15:00)
Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης (18:00)

2ος όμιλος
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου
Λάρισα – Αναγέννηση Καρδίτσας (18:00)

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου
Λαμία – Αιγινιακός (15:00)
Αγροτικός Αστέρας – Ζάκυνθος (15:00)
Φωκικός – Ολυμπιακός Βόλου (15:00)
Πιερικός – Εθνικός Γάζωρος (15:00)
Απόλλων Καλαμαριάς – Ηρακλής (16:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Ρισβάνη στην Τούμπα!

Στην αποστολή του Πανιωνίου για το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς Σπύρος Ρισβάνης. Όλα καλά και με Ιμπαγάσα.

Με Ρισβάνη στην Τούμπα
Έτοιμος για το ντεμπούτο του με την φανέλα του Πανιωνίου είναι ο Σπύρος Ρισβάνης. Ο νεαρός αμυντικός που παραχωρήθηκε δανεικός από τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται στους «εκλεκτούς» του Μαρίνου Ουζουνίδη για το αποψινό δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Έλληνας κόουτς έκρινε πως ο «μικρός» βρίσκεται σε καλή αγωνιστική ετοιμότητα, γι’ αυτό και τον πήρε μαζί του, ενώ δεν αποκλείεται να του δώσει και χρόνο συμμετοχής. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που ξεπέρασε την ίωση που τον είχε καταβάλλει μεσοβδόμαδα.

Η αποστολή: Παπαδόπουλος, Γιαννακόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Πάνος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μητρόπουλος, Σιώπης, Μ. Γκέζος, Μπούζας, Ιμπαγάσα, Γιάννου, Μπουμάλ, Μασούρας, Κολοβός, Φούντας *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μέσα» ο Βίτορ!!


Καλύτερα αισθάνεται ο Μιγκέλ Βίτορ που ταλαιπωρήθηκε από ίωση και συμπεριελήφθη στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αποψινό αγώνα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα.

«Μέσα» ο Βίτορ
Κανονικά συμμετέχει ο Μιγκέλ Βίτορ στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αποψινό αγώνα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Μετά τον τραυματισμό του ο Πορτογάλος ταλαιπωρήθηκε από ίωση, αλλά σήμερα ένιωσε καλύτερα και ο Άγγελος Αναστασιάδης τον υπολογίζει για το παιχνίδι με τους Νεοσμυρνιώτες.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ρόμπερτ Μακ, Γιώργος Κατσικάς, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Παναγιώτης Γλύκος, Αλέξανδρος Τζιόλης και ο τιμωρημένος Γιώργος Τζαβέλλας και ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Την αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» αποτελούν οι:

Ιτάνζ, Γιακουμής, Σκόνδρας, Ρατς, Κίτσιου, Βίτορ, Πούγγουρας, Μαντούρο, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γκολάσα, Κωνσταντινίδης, Πόζογλου, Σαββίδης και Ποζατζίδης*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάρτι!!


Θρίαμβος για τον Παναιτωλικό! Οι Αγρινιώτες παίζοντας πανέξυπνα (και χορεύοντας… τανγκό) επικράτησαν με το εμφατικό 3-1 της Βέροιας και επιστρέφουν... σπίτι, εδραιωμένοι στην πεντάδα. Γκολ ο Καλτσάς.

Πάρτι!
Ιδανικότερα δεν θα μπορούσε να μπει το νέο έτος για τον Παναιτωλικό! Στο ντέρμπι της… Ευρώπης, οι Αγρινιώτες φάνηκαν καλύτερα προετοιμασμένοι και πήραν μεγάλο διπλό με το ευρύ 3-1 απέναντι στη Βέροια.

Ο Κάπελ (27’) και ο εκπληκτικός Βιγιαφάνιες (54, 63’) υπέγραψαν το τρίποντο για τα «καναρίνια» που ξεπέρασαν κατά δύο βαθμούς τη βασίλισσα του βορρά και γυρίζουν στη βάση τους, όντας μόνοι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γκρανέρο, που υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα, το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το… γκολ της τιμής, με τον Καλτσά (88’) που διαμόρφωσε το τελικό σκορ «ανήμερα» της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό απ’ το καλοκαίρι.

Το ματς:

Η προσμονή για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας (ό,τι και να λέει ο καθένας) ήταν μεγάλη. Αλλά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, επ’ ουδενί δεν δημιουργούσαν την εντύπωση πως… μας έλειψε το πρωτάθλημα. Φάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, παρά τον εν μέρει… συμπαθητικό ρυθμό που ήθελαν να δώσουν Βέροια και Παναιτωλικός. Όταν, όμως θες να ‘χεις αποτελεσματικότητα, τότε τελειώνεις την παραμικρή ευκαιρία που θα σου δοθεί. Κι αυτό έκαναν τα «καναρίνια» που ουσιαστικά στην πρώτη τους τελική σκόραραν. Όταν ο Καλί αντί να διώξει… πάσαρε στον Καπέλ (μετά από μακρινή μπαλιά του Μαρτίνες) και αυτός στο τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη έκανε το 0-1.

Θα μπορούσε, βέβαια η βασίλισσα του βορρά να ανταποδώσει το χτύπημα. Αλλά ελάχιστα λεπτά αργότερα (32’) ο Ντουμίτρου έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει (με τον Ράφαελ να του αρνείται το γκολ στο τετ-α-τετ). Οι γηπεδούχοι στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους, έδειξαν πιο… ζωηροί και με διάθεση να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Παναιτωλικός κρατούσε άνετα και δεν έδειχνε -κυρίως- πρόθεση να αφήσει τη Βέροια να κάνει το παιχνίδι της και να παλέψει για την ανατροπή.

inner

Και στο άψε-σβήσε στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Χάβου κλείδωσαν μια και καλή τους τρεις βαθμούς. Στην πρώτη φάση της επανάληψης, στο 54’, ο Σέντρικ έκανε το λάθος, ο Βιγιαφάνες νίκησε τον Καλί στο… τζαρτζάρισμα και πλάσαρε εύστοχα για το 0-2. Και η διαφαινόμενη νίκη απέκτησε διαστάσεις θριάμβου, όταν στο 63’ σε μια αντεπίθεση… ονειρεμένη (με τρεις μπαλιές), ο Άλβες γύρισε στον Βιγιαφάνιες και ο Αργεντινός χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ, υπογράφοντας το 0-3 (κι ενώ στιγμές νωρίτερα ο Μπεν έχασε μεγάλη ευκαιρία με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι στον Κέβιν).

Κακά τα ψέματα, το να γυρίσει το ματς από 0-3, γίνεται μια στις τόσες. Συνέβη στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ημαθία δεν ήταν μια τέτοια μέρα… Η βασίλισσα του βορρά… άργησε να ξυπνήσει κι όταν επιχείρησε κάτι τέτοιο, είδε την τύχη και τον Ράφαελ να της γυρνάνε την πλάτη στην απέλπιδα προσπάθειάς της. Με τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού να λέει «όχι» σε σουτ του Παυλίδη, ενώ και οι άλλες απόπειρες της Βέροιας δεν έβρισκαν αντίκρισμα (την ώρα που οι Αγρινιώτες απλώς έκαναν… συντήρηση). Τουλάχιστον κατάφερε έστω και στο 88’ να μετριάσει -κάπως- την βαριά ήττα της, με τον Καλτσά να σουτάρει από μακριά και να διαμορφώνει το τελικό 1-3 (αφού ο Ράφαελ… γλίστρησε και δεν μπόρεσε καν να επιχειρήσει να το βγάλει).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια: Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Τσιάμης, Καλί, Αμαραντίδης, Μπεν, Μπατιόν, Ντουμίτρου, Μάντζεκ (55’ Βεργώνης), Καλτσάς, Κάμπορα (55’ Παυλίδης)

Στον πάγκο της Βέροιας: Τζινάρ, Εσπάρθα, Καταλά, Μπαργκάν, Άρτσε

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κούσας, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Γοδόι (89’ Κουτρομάνος), Φωτάκης, Μαρτίνες, Βιγιαφάνες (68’ Μύγας), Καπέλ, Άλβες

Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Στεφανάκος, Μαλεζάς, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου, Κωνσταντινόπουλος*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όχι» από Τσβέτκοφ στον Άρη!!

Αρνητικά απάντησε ο Ιβάν Τσβέτκοφ στην πρόταση του Άρη, ο οποίος – σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βουλγαρία – κινήθηκε για την απόκτηση του έμπειρου επιθετικού.

«Όχι» από Τσβέτκοφ στον Άρη
Μία μεγάλη για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής μεταγραφή επιχείρησε να κάνει ο Άρης πριν από λίγες μέρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βουλγαρία, οι Θεσσαλονικείς κινήθηκαν για την απόκτηση του Ιβάν Τσβέτκοφ, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπότεφ.

Ο 35χρονος φορ απάντησε αρνητικά στους «κίτρινους» και προτιμά να μείνει στην ομάδα του, στην οποία έχει 11 γκολ σε 25 αγώνες μέχρι στιγμής.

Ο Τσβέτκοφ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Ολλανδίας και της Τουρκίας, όμως δεν θέλησε να κρεμάσει τα παπούτσια του στον Άρη αλλά στην Μπότεφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παραμένει σε… ομηρία ο Άρης!!

Η συσταθείσα Επιτροπή του Ερασιτέχνη έριξε το μπαλάκι για την επιλογή ανάμεσα στον Κάλας και τον Όλιβερ στον ΑΣ, την ώρα που τα προβλήματα παραμένουν πολλά για την ομάδα.

Παραμένει σε… ομηρία ο Άρης
Στην τροχιά των προβλημάτων που τον ταλάνιζαν το 2014 παραμένει ο Άρης, καθώς η επιτροπή που σύστησε ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να αποφασίσει ποιος από τους Κάλας ή Όλιβερ θα αναλάβει την διοίκηση της ομάδας και έριξε το μπαλάξι στον ΑΣ.

Υπάρχουν δύο τάσεις: η μία που θέλει η τελική απόφαση να προκύπτει τη Δευτέρα και η άλλη πολύ καιρό αργότερο.

Εκείνο που περιμένει η πενταμελής επιτροπή είναι ο Αλεξ Κάλας και ο Λουίς Ολιβερ να καταθέσουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί, τα οποία θα μεταφέρουν στη νέα ευρεία σύσκεψη όλους του φορείς του συλλόγου (ΑΣ., ΠΑΕ, «ΚΜΑ», εκπροσώπους συνδέσμων) και να ληφθεί η τελική απόφαση.

Ωστόσο, τα πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήματα είναι εξαιρετικά άσχημα, αφού οι παίκτες επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις, χωρίς να έχουν χρήματα για να ζήσουν και τα μέσα για να δουλέψουν.  *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποδαρικό με ματσάρες!!

Ιδανικά αρχίζει η χρονιά στην Primera Division. Βαλένθια-Ρεάλ και Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής.

Ποδαρικό με ματσάρες
Με μεγάλα παιχνίδια αρχίζει το ποδοσφαιρικό έτος 2015 στην Ισπανία. Η πρωτοπόρος, έστω και με ένα ματς λιγότερο (λόγω της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) Ρεάλ δοκιμάζεται στο «Μεστάγια» από τη Βαλένθια θέλοντας να διευρύνει το απίστευτο σερί 22 σερί νικών σε επίσημα ματς. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει στους Ράμος και Μόντριτς, αλλά επανέρχεται ο Μαρσέλο. Οι «νυχτερίδες» δεν υπολογίζουν στον τιμωρημένο Χάβι Φουέγκο, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο ο Έντσο Πέρες, που αποκτήθηκε έναντι 25 εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα.

Η Μπαρτσελόνα στον απόηχο της διατήρησης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών για το 2015 αντιμετωπίζει στο Σαν Σεμπαστιάν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, απέναντι στην οποία έχει δυσμενή παράδοση. Οι Βάσκοι μετρούν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα πέντε τελευταία ματς, ενώ έχουν χάσει μόλις δις από τους «μπλαουγκράνα» στα δέκα τελευταία παιχνίδια τους στο «Ανοέτα». Πέραν του Βερμάελεν, αλλά και της ενσωμάτωσης των αδειούχων Μέσι, Νεϊμάρ και Άλβες μόλις την Παρασκευή στις προπονήσεις, ο Λουίς Ενρίκε δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο-χρονικά-παιχνίδι της αγωνιστικής φιλοξενεί τη Λεβάντε. Το ντεμπούτο του Φερνάντο Τόρες παίρνει αναβολή, ενώ θα λείψουν οι Μιράντα, Ροντρίγκες και Ανσάλντι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε 17:00
Σεβίλλη-Θέλτα 19:00
Έλτσε-Βιγιαρεάλ 21:00
Λα Κορούνια-Μπιλμπάο 23:00
Μάλαγα-Αλμερία 23:00

Κυριακή 4/1
Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 13:00
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 18:00
Εσπανιόλ-Εϊμπάρ 20:00
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 5/1
Κόρδοβα-Γρανάδα 21:45

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 9/1
Λεβάντε-Λα Κορούνια 21:45

Σάββατο 10/1
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 17:00
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 19:00
Θέλτα-Βαλένθια 21:00
Εϊμπάρ-Χετάφε 23:00

Κυριακή 11/1
Αλμερία-Σεβίλλη 13:00
Μπιλμπάο-Έλτσε 18:00
Γρανάδα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 20:00
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00

Δευτέρα 12/1
Ράγιο Βαγεκάνο-Κόρδοβα 21:45 *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα ιατρικά και οι όροι για Ποντόλσκι!

Πέρασε τα ιατρικά τεστ στην Ίντερ ο Λούκας Ποντόλσκι κι απόψε… πιάνει δουλειά. Ποιοι οι όροι της μετακίνησής του από την Άρσεναλ.

Τα ιατρικά και οι όροι για Ποντόλσκι
Η ανακοίνωση μένει για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του Λούκας Ποντόλσκι στην Ίντερ. Ο Γερμανός επιθετικός πέρασε το πρωί επιτυχώς τα ιατρικά τεστ, το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση, ενώ μπορεί να κάνει ντεμπούτο την Τρίτη απέναντι στη Γιουβέντους.

Στο μεταξύ, διέρρευσαν λεπτομέρειες των όρων του δανεισμού του από την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» εισέπραξαν 600.000 ευρώ ως «ενοίκιο», ενώ το ποσό αυτό θα ανέλθει στις 900.000 εφόσον προκριθούν στο επόμενο Europa League και στο 1 εκατ. ευρώ αν πάρουν το εισιτήριο για το Champions League. Οι «νερατζούρι» φέρονται να διατηρούν οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι έναντι 5,5 εκατ. ευρώ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξέχασαν τον Σουμάχερ…!!

Ο Μίχαελ Σουμάχερ συμπληρώνει σήμερα 46 χρόνια ζωής και η Ferrari δεν τον ξέχασε…

Δεν ξέχασαν τον Σουμάχερ…

Η Ferrari, ομάδα που συνέδεσε την καριέρα του κατακτώντας μαζί πέντε πρωταθλήματα στη Formula 1, δεν τον ξέχασε.

«Ο Μίχαελ Σουμάχερ γίνεται 46 ετών σήμερα και όλοι στις τάξεις της Ferrari, αλλά και οι θαυμαστές του, σκέφτονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον άνθρωπο που έκανε τόσα πολλά φέρνοντας την ομάδα μας στο προσκήνιο. Πριν από ένα χρόνο, λίγες μέρες μετά το ατύχημά του, μια ομάδα θαυμαστών του, είχαν πάει με ένα τεράστιο πανό της Ferrari έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε ένδειξη συμπαράστασης. Φέτος, ο Μίχαελ περνά τα γενέθλιά του στο σπίτι του, δίπλα σε κοντινούς του ανθρώπους, συνεχίζοντας την αποθεραπεία του. Όλοι στη Ferrari και οι θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους. Δύναμη Μίχαελ!».


View image on Twitter
Happy Birthday Michael http://bit.ly/1vF3jce 



Ανάλογο μήνυμα και από τη McLaren. «Χρόνια Πολλά Μίχαελ, συνέχισε τη μάχη», αναρτήθηκε στο λογαριασμό της στο Twitter.

View image on Twitter
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξαναθέλει… Τζέραρντ η Λίβερπουλ!!

Αφού τον ώθησε στην έξοδο, η Λίβερπουλ θέλει τον Στίβεν Τζέραρντ… δανεικό του χρόνου. Δείτε το δημοσίευμα της έγκυρης Telegraph.

Ξαναθέλει… Τζέραρντ η Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ μπορεί να κατέθεσε το Νοέμβριο πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον Στίβεν Τζέραρντ, αλλά ήδη δέχεται σκληρή κριτική πως ώθησε με τις κινήσεις της τον αρχηγό της στην απόφαση να αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Ο 34χρονος μέσος ανακοίνωσε χθες την απόφασή του και όλα δείχνουν πως ο επόμενος σταθμός του θα είναι το MLS. Η Telegraph στο σημερινό της φύλλο δίνει μια νέα τροπή στην υπόθεση αναφέροντας πως εφόσον ο Τζέραρντ μετακομίσει στις ΗΠΑ, τότε η Λίβερπουλ-ναι, αυτή που τον ώθησε στην έξοδο-θα επιχειρήσει να τον πάρει δανεικό στο διάστημα που δεν θα υπάρχει δράση στο αμερικανικό πρωτάθλημα, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2016 και μετά!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί κατά το παρελθόν με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τη Μίλαν, αλλά και τον Τιερί Ανρί και την Άρσεναλ. Άγνωστο είναι αν αυτή η κίνηση των «κόκκινων» θα κατευνάσει τα πνεύματα ή θα ξεσηκώσει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς εναντίον της.

Ο ίδιος ο Τζέραρντ στην ανακοίνωση της απόφασής του δήλωνε πρόθυμος να επιστρέψει στη Λίβερπουλ μελλοντικά για να αναλάβει κάποιο πόστο. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να επιστρέψει από το ίδιο μετερίζι… Σαν ποδοσφαιριστής, έστω και για λίγο! *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκόνδρας: «Να φύγουν όλοι εκείνοι που βρωμίζουν το ποδόσφαιρό μας»


«Νιώθουμε ότι παίζουμε απέναντι σε περισσότερους από έντεκα αντιπάλους», δηλώνει ο Γιάννης Σκόνδρας και τονίζει: «Να φύγουν εκείνοι που βρωμίζουν το ποδόσφαιρο και να παιχθεί ένα πρωτάθλημα στα ίσα».

Σκόνδρας: «Να φύγουν όλοι εκείνοι που βρωμίζουν το ποδόσφαιρό μας»
Την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχολίασε ο Γιάννης Σκόνδρας. Ο διεθνής μπακ τόνισε πως «συμβαίνουν πράγματα που δεν τα χωράει ο νους μας» και υποστηρίζει πως η πρώτη θέση στη βαθμολογία για τον ΠΑΟΚ δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν.

Τα κυριότερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο 25χροος μπακ-χαφ στην εφημερίδα «Live Sport»

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ:

«Είναι σημαντικό ότι φέτος ξεκίνησα πολύ καλά και άφησα πίσω την περυσινή σεζόν που δεν πήγα καλά. Νομίζω πως πλέον έχω προσαρμοστεί πλήρως στις συνθήκες του κλαμπ. Ξέρω τι περιμένουν όλοι από μένα. Ξέρω πως οι εμπειρίες που αποκόμισα πέρυσι ήταν πάρα πολύ σημαντικές για να είμαι έτσι σήμερα».

Για την πορεία της ομάδας πέρυσι στα playoffs:

«Όλη η χρονιά δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν είχε να κάνει με τους παίκτες. Ήμασταν όλοι υπεύθυνοι. Δεν φτιάχτηκε μια ομάδα σταθερή. Φαινόταν άλλωστε και από τα αποτελέσματα. Δεν υπήρχε δέσιμο. Δεν υπήρχε ομάδα. Δεν μπορούσαμε παρά να βασιστούμε στις καλές μας μέρες. Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς».

Για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών, που στέρησε την έξοδο στο Champions League:

«Ο κόπος μιας σεζόν πετάχτηκε στα σκουπίδια. Παρόλο που ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε, μας στέρησαν το δικαίωμα αυτό και ως ομάδα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Πάντως, η αλήθεια είναι πως οι παλιοί παίκτες της ομάδας έχουν πεισμώσει. Δεν μπορεί να κρίνονται στόχοι εκτός αγωνιστικού χώρου».

Για την πρώτη θέση στη βαθμολογία:

«Ότι είμαστε πρώτοι σημαίνει πως παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχουμε βάλει πολλά γκολ, έχουμε κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις, έχουμε κερδίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό. Άρα δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει κανένας. Μάλιστα, αν δεν υπήρχαν παιχνίδια στα οποία παρουσιαστήκαμε επιπόλαιοι, τότε η κατάσταση θα ήταν καλύτερη για εμάς. Είναι μερικά παιχνίδια που ενώ δεν έχουμε τις δυνάμεις να παίξουμε όπως μας αρέσει, εμείς το επιχειρούμε. Έρχεται η στιγμή που πληρώνουμε αυτήν την επιλογή μας. Είναι καθαρά θέμα δικής μας διαχείρισης μέσα στο παιχνίδι. Είναι θέμα των παικτών».

Για το αν νιώθει πως αγωνίζεται κόντρα σε περισσότερους από έντεκα αντιπάλους:

«Πολλές στιγμές συμβαίνει αυτό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, ανθρώπινα, είναι να θυμώσεις. Όμως έτσι κάνεις κακό στην ομάδα σου. Δεν πρέπει να θυμώνουμε, δεν πρέπει να αντιδράμε. Συμβαίνουν πράγματα πάντως που, ως ποδοσφαιριστές, δεν τα χωράει ο νους μας. Αυτό που συζητάμε οι παίκτες -και όχι μόνο μέσα στον ΠΑΟΚ- είναι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Να φύγουν όλοι αυτοί που το βρωμίζουν και να παιχτεί ένα πρωτάθλημα στα ίσα, ανταγωνιστικό».

Επαφές με φόντο τη… σωτηρία!!

Την απόφαση να υπάρξουν επαφές με τοπικού φορείς για να βρεθούν άμεσα χρήματα έλαβε το Δ.Σ. του ΟΦΗ, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν οι επαφές για τον διάδοχο του Τζενάρο Γκατόύζο.

Επαφές με φόντο τη… σωτηρία
Πολύ καλό φαίνεται πως κάνει στον ΟΦΗ το γεγονός ότι σήμερα δεν έχει παιχνίδι, καθώς έχει αναβληθεί η σημερινή αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΑΕ, χωρίς να παρθεί κάποια σημαντική απόφαση και όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα, στην προγραμματισμένη Γ.Σ. των μετόχων του συλλόγου.

Οι Κρητικοί δείχνουν αποφασισμένοι να ενεργοποιήσουν άμεσα ένα plan B σε διοικητικό επίπεδο, με επαφές με τοπικούς φορείς και παράγοντες του Ηρακλείου για να μπορέσουν να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζεται η ομάδα άμεσα.

Πρόκειται για ένα ποσό 200.000 ευρώ που θα πρέπει να δοθούν σε παίκτες όπως οι Ταυλαρίδης, Ρόβας, Γεωργίου, αλλά και στην Εφορία, για να μην έχει πρόβλημα μη ορισμού αγώνα της μετά τη λήξη της διορίας που έχει πάρει για να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα (12 Ιανουαρίου).

Από εκεί και πέρα, ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα για την διάδοχή του Τζενάρο Γκατούζο στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, με τον Νίκο Νιόπλια και Νίκο Αναστόπουλο να είναι ακόμη μία φορά ψηλά στη σχετική λίστα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι παίκτες που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι σε δύσκολη θέση, αφού παρουσιάζονται προβληματισμένοι από τις τελευταίες εξελίξεις και ο Μιλιάζες φέρεται ήδη να έχει ζητήσει να λυθεί το συμβόλαιό του (καθώς φημολογείται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Ατρόμητο, Λεβαδειακό και Κέρκυρα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ στο φινάλε για τον… καλό Θανάση!!

Με καλάθι στην εκπνοή οι Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο, που και πάλι είχε καλή παρουσία, έχασαν στο NBDL.

Σοκ στο φινάλε για τον… καλό Θανάση
Ένα καλάθι του Τιμ Φρέιζερ στην εκπνοή στοίχισε στους Γουέστσεστερ Νικς την ήττα με 99-98 από τους Μέιν Ρεντ Κλος για το NBDL.

Η ομάδα του Θανάση Αντετοκούνμπο, θυγατρική των Νικς, μετρά πλέον εννιά ήττες σε 15 παιχνίδια. Ο 22χρονος άσος είχε, πάντως, και πάλι καλή παρουσία με 13 πόντους (4/4 βολές, 3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες σε 31 λεπτά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η αρχή του τέλους...!!

Το ποδοσφαιρικό 2015 αρχίζει σήμερα στα μέρη μας, με το πρώτο πιάτο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΟΚ, δυνατές μάχες σε Βέροια και Κέρκυρα.

Η αρχή του τέλους...
Από σήμερα ξεκινάει το δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με την διεξαγωγή της τελευταίας (17ης) αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αν και την άλλη εβδομάδα θα γίνει η 11η αγωνιστική.

Το πρώτο παιχνίδι για φέτος είναι το Βέροια-Παναιτωλικός. Οι Ημαθιώτες επιθυμούν να συνεχίσουν την καλή δουλειά που έχουν κάνει από την αρχή της σεζόν, όντας αυτή τη στιγμή στην πέμπτη του βαθμολογικού πίνακα. Από την πλευρά τους, οι Αγρινιώτες απέχουν μόλις έναν βαθμό από τον σημερινό τους αντίπαλο και θέλουν να τον προσπεράσουν για να κάνουν όνειρα για τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Λίγο αργότερα, η Κέρκυρα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι έδειξαν στους τελευταίους αγώνες, ιδιαίτερα εντός έδρας, σημάδια προόδου, ενώ οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν με θετικό τρόπο το 2014, που κατά γενική ομολογία ήταν η καλύτερη χρονιά της ιστορίας τους.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο, έχοντας ως στόχο τη νίκη με την οποία θα διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο Ολυμπιακό και τον τρίτο Παναθηναϊκό. Τα αγωνιστικά προβλήματα όμως δεν λένε να αφήσουν ήσυχο τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος με διάφορες… αλχημείες θα παρατάξει σήμερα την ομάδα του κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες που καίγονται για το «τρίποντο».

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΟΦΗ-Νίκη Βόλου –
Βέροια-Παναιτωλικός (15:00, Novasports 2)
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 1)
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ολυμπιακός-Πλατανιάς (15:00, Novasports 2)
Ατρόμητος-Καλλονή (17:15, Novasports 2)
Λεβαδειακός-Εργοτέλης (17:15, Novasports 4)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Skoda Ξάνθη-Πανθρακικός (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη 11η (εξ αναβολής) αγωνιστική

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Βέροια-Καλλονή (15:00)
Πλατανιάς-Πανιώνιος (17:15)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (19:30)

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός (17:15)
ΟΦΗ-Κέρκυρα (17:15)
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης (17:15)
Πανθρακικός-Ατρόμητος (17:15)
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός (19:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσουράνης: «Αυτή είναι η Ελλάδα…»

Τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό ήταν η αιτία που του ασκήθηκε δριμεία κριτική και πολεμήθηκε μέσα και έξω από την Εθνική Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης.

Κατσουράνης: «Αυτή είναι η Ελλάδα…»
Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αγωνιστεί στον Ατρόμητο εξήγησε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να αγωνίζεται μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία και αναφέρθηκε ο διεθνής μέσος είναι το «πολεμικό» κλίμα που υπήρξε εναντίον του στην Εθνική Ελλάδας μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος μέσος στην εφημερίδα «Αγορά»

Για την επιλογή του να αγωνιστεί στον Ατρόμητο:

«Είναι μία οργανωμένη ομάδα με καλούς παίκτες. Βρίσκεται στην Αθήνα, όπου ζει η οικογένειά μου, και νομίζω ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για το αν η ομάδα του Περιστερίου θα είναι η τελευταία της καριέρας του:

«Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο. Το συμβόλαιό μου είναι για έξι μήνες με οψιόν ανανέωσης. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι οι οψιόν δεν κατοχυρώνουν κανέναν. Για να υπάρξει ανανέωση πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές. Δεν έχω σκεφθεί αν αυτός θα είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας μου. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να παίξω καλή μπάλα, να μην έχω τραυματισμούς και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται με τον Ατρόμητο. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους».

Για το ινδικό πρωτάθλημα:

«Η Ινδία είναι ένας άλλος κόσμος. Οι αγώνες ήταν εξαιρετικοί, είχαν θέαμα. Για να πω την αλήθεια, ούτε εγώ περίμενα να γίνουν τόσο καλά παιχνίδια. Το πρωτάθλημα ήταν αξιόλογο και τα ματς συγκέντρωσαν υψηλές τηλεθεάσεις».

Για το αν πρόκειται για ένα «ποδοσφαιρικό Bollywood»:

«Καμία σχέση. Οι αγώνες είχαν ένταση, αγωνία, ενδιαφέρον. Δεν έγιναν ματς επίδειξης, όπως πιστεύουν πολλοί. Μόνο χαμηλό δεν ήταν το επίπεδό τους. Καλά ήταν. Εμπειρία».

Για όσα συνέβησαν στο Mundial:

«Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Θα σας πω όμως ότι δεν πικράθηκα. Ξέρω τι μπορώ να περιμένω. Γνωρίζω ότι υπήρχαν άλλοι λόγοι για την πολεμική. Η αφετηρία ήταν το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η Ελλάδα, σε αυτή τη χώρα ζούμε».

Έχει έτοιμη λύση, αν…!

Μέχρι τη Δευτέρα θα περιμένει ο Παναθηναϊκός την απόφαση της Ελλάς Βερόνα για τον Γκιγέρμο Ροντρίγκες, έχοντας ως εναλλακτική λύση έναν κεντρικό αμυντικό από την Ιβηρική Χερσόνησο.

Έχει έτοιμη λύση, αν…
Στασιμότητα παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στον Παναθηναϊκό όσον αφορά την υπόθεση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες.

Η Ελλάς Βερόνα δεν έχει απαντήσει στην κρούση του «τριφυλλιού» για την απόκτηση του Ουρουγουανού στόπερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Λεωνίδας Βόκολος κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι οι «πράσινοι» θα περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα την απόφαση του ιταλικού συλλόγου για τον 30χρονο αμυντικό, με τον οποίο εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» αναφέρουν ότι θα κάνουν την κίνησή τους μόνο αν διαπιστώσουν πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την έναρξη των συζητήσεων με αντικείμενο την απόκτηση του Ροντρίγκες.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει έτοιμη λύση από την Ιβηρική Χερσόνησο, ίσως από την Ισπανία, με τα προσόντα και τις οικονομικές απαιτήσεις του Ουρουγουανού στόπερ της Ελλάς Βερόνα. Η οποιαδήποτε όμως κίνηση θα γίνει μετά τη Δευτέρα, όταν και θα τελειώσει (θετικά ή αρνητικά) η περίπτωση του 30χρονου παίκτη της ιταλικής ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Από εκεί που σταμάτησε!

Με το… δεξί θέλει να μπει ο ΠΑΟΚ στο 2015, παίρνοντας τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην παγωμένη Τούμπα. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Άγγελο Αναστασιάδη.
Από εκεί που σταμάτησε
Την πρώτη του νίκη στη νέα χρονιά επιθυμεί να πετύχει σήμερα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται στην Τούμπα τον Πανιώνιο για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).
Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν υπολογίζει αρκετούς από τους «βασικούς» παίκτες του, ενώ σήμερα αναμένεται να κριθεί η συμμετοχή του Μιγκέλ Βίτορ.

Εκτός όμως από τον Πορτογάλο στόπερ, ο έμπειρος τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Τζαβέλλα και τους Τζιόλη, Κατσικά, Γλύκο και Μακ που είναι εκτός μάχης.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτάνζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Σκόνδρα, Ποζατζίδη (ή Μαντούρο).

Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Κάτσε, Τζανδάρης και Γκολάσα. Σαλπιγγίδης και Περέιρα θα πλαισιώσουν τον Αθανασιάδη στην επίθεση.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Παπαγιαννόπουλος, καθώς δεν έχει επικυρωθεί η μεταγραφή του, αφού επίσημα η διαδικασία ξεκινάει σήμερα και τελικά θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του από το επόμενο ματς.

Προϊστορία

Σαράντα τέσσερις νίκες, τέσσερις ήττες και δέκα ισοπαλίες είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ, όταν υποδέχεται τον Πανιώνιο στην έδρα του. Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς έχουν πετύχει 113 γκολ και έχουν δεχθεί 33.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

01/09/13 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1
03/03/13 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-2
21/01/12 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
24/10/10 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-1
06/01/10 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Επαφή με Τζεμπούρ!!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Ράφικ Τζεμπούρ στην ΑΕΚ εν όψει καλοκαιριού. Παλεύει και την περίπτωση Ούγκο Αλμέιδα η «Ένωση». Πρόταση για Σιμόες έκανε η Σεβίλλη, αλλά μάλλον… άργησε.

Επαφή με Τζεμπούρ!
Ό,τι δεν έγινε το καλοκαίρι, ίσως γίνει στο εγγύς μέλλον… ΑΕΚ και Τζεμπούρ δεν αποκλείεται να ξανασμίξουν, αφού το όνομα του Αλγερινού φορ έπεσε ξανά στο τραπέζι και δεν αφήνει ασυγκίνητους τους «κιτρινόμαυρους». Ο ίδιος έχει στείλει σαφές μήνυμα πως θέλει να επιστρέψει στην «Ένωση», όπου-όπως είπε και σε πρόσφατη συνέντευξή του-έχει αφήσει κάτι… στη μέση, ενώ λέγεται πως ήδη έχει υπάρξει μια διερευνητική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η περίπτωση του «τρομοκράτη» είναι πιθανό να απασχολήσει την ΑΕΚ σοβαρά εν όψει του καλοκαιριού, όταν και λήγει το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ. Και ίσως τότε τα εξωαγωνιστικά εμπόδια που δεν επέτρεψαν την επιστροφή του το περασμένο καλοκαίρι να φαντάζουν… πιο μικρά.

Πάντα ο Αλμέιδα στο προσκήνιο

Η περίπτωση του Ούγκο Αλμέιδα φαίνεται πως παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ για τη θέση του σέντερ φορ. Δεν είναι απλή, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Τσεζένα, αλλά στην «Ένωση» δεν την έχουν εγκαταλείψει και συνεχίζουν την προσπάθεια για να κλείσουν τον Πορτογάλο φορ, έστω και για το καλοκαίρι. Η ενίσχυση με επιθετικό περιοχής το Γενάρη δεν αποτελεί αναγκαιότητα για την ΑΕΚ, αλλά εφόσον καταστεί εφικτό να αποκτηθεί ένας παίκτης σαν τον Αλμέιδα ή κάποιος άλλος που θα κάνει τη διαφορά όχι στη Football League, αλλά στη Super League, θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί.

Άργησε η Σεβίλλη

Ο Αντρέ Σιμόες πρέπει να θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ. Ο 25χρονος Πορτογάλος μέσος συμφώνησε ήδη για το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος. Η Σεβίλλη φέρεται να κατέθεσε πρόταση στη Μορεϊρένσε για να τον αποκτήσει τώρα, ωστόσο ο παίκτης έχει δεσμευτεί (άγνωστο για την ώρα αν αυτό συνέβη με… υπογραφή ή απλώς με το λόγο του) να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Μένει να φανεί αν αυτό θα συμβεί το Γενάρη, εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή με ένα μικρό ποσό στη Μορεϊρένσε, ή το καλοκαίρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε και τους… κατέστρεψε!!

Ο Ρόντο «κατέστρεψε» τους Σέλτικς οδηγώντας τους Μάβερικς στη νίκη μέσα στη Βοστώνη.Ήττα, αλλά με ρεκόρ για Αντετοκούνμπο. Έπαιξε περισσότερο ο «Παπ», καλός ο Κουφός.Σάρωσαν οι Ουόριορς τους Ράπτορς.

Επέστρεψε και τους… κατέστρεψε
Η πρώτη επίσκεψη του Ραζόν Ρόντο στη Βοστώνη ως αντίπαλος των Σέλτικς ήταν καταστροφική για την πρώην ομάδα του. Ο πολύπειρος γκαρντ οδήγησε τους Μάβερικς σε θρίαμβο με 119-101 κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Μάλιστα ο Ρόντο, που αποθεώθηκε από το κοινό, πέτυχε πέντε τρίποντα, όσα δεν είχε πετύχει μέχρι τώρα σε όλη του την καριέρα.

Οι Μπακς δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Πέισερς γνωρίζοντας την ήττα με 94-91 στο Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ και έμεινε στα ρηχά, με 6 πόντους (2/2 βολές, 2/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 32:45. Πάντως με τις τέσσερις τάπες που έκανε ισοφάρισε το ρεκόρ του, που είχε από τις 24 Φεβρουαρίου του 2014 απέναντι στους Σίξερς.

Οι Ρόκετς διασύρθηκαν με 111-83 στη Νέα Ορλεάνη με τον Κώστα Παπανικολάου να παίρνει αυτή τη φορά αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά όταν το παιχνίδι χανόταν για την ομάδα του. Ο «Παπ» είχε 3 πόντους (0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 ριμπάουντ σε 22:29, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε 4 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Οι Γκρίζλις πέρασαν δύσκολα με 109-106 από το Λος Άντζελες με τον Κόμπι Μπράιαντ να αστοχεί σε τρίποντο απελπισίας στο φινάλε. Ο Κώστας Κουφός είχε πολύ καλή παρουσία με 9 πόντους (1/2 βολές, 4/7 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 18:54, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε και πάλι.

Στο ντέρμπι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων Δύσης και Ανατολής, οι Ουόριορς έκαναν… πάρτι κόντρα στους Ράπτορς με 126-105. Ο Στεφ Κάρι είχε 32 πόντους και 12 ασίστ, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε το πρώτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του με 16 πόντους, 13 ασίστ και 11 ριμπάουντ.

Μετά από τρεις σερί ήττες, οι Καβαλίερς νίκησαν, έστω και χωρίς τον τραυματία Λεμπρόν Τζέιμς, τους Χόρνετς με 91-87. Ο Κέβιν Λοβ ανέλαβε καθήκοντα ηγέτη και είχε 27 πόντους, ενώ 23 πρόσθεσε ο Κάιρι Ίρβινγκ.

Η Θάντερ με 34 πόντους του Κέβιν Ντουράντ «λύγισε» με 109-102 τους Ουίζαρντς φτάνοντας στο 50% (17-17) για πρώτη φορά φέτος.

Δέκα σερί ήττες συμπλήρωσαν οι Νικς που διασύρθηκαν με 97-81 από τους Πίστονς στη Νέα Υόρκη παίζοντας όμως χωρίς τον τραυματία Καρμέλο Άντονι.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 87-91 Χέντερσον 14, Κιντ-Τζίλκριστ 12 (10 ριμπ.), Νιλ 11, Γουόκερ 10, Ουίλιαμς 10-Λοβ 27, Ίρβινγκ 23, Γουέιτερς 17, Τόμπσον 14 (14 ριμπ.), Μάριον 7 (10 ριμπ.).

Ορλάντο Μάτζικ-Μπρούκλιν Νετς 98-100 Ολαντίπο 17, Πέιτον 16 (10 ασίστ), Γκόρντον 14, Φουρνιέ 12, Χάρις 12, Φράι 11, Βούτσεβιτς 10-Πλάμλι 18, Λόπεζ 16, Ουίλιαμς 16, Τζόνσον 14.

Μπόστον Σέλτικς-Ντάλας Μάβερικς 101-119 Μπράντλεϊ 22, Γκριν 18, Ζέλερ 17 (10 ριμπ.), Σάλιντζερ 12-Ρόντο 29, Έλις 22, Νοβίτσκι 17, Πάρσονς 13, Τσάντλερ 8 (16 ριμπ.).

Νιου Γιορκ Νικς-Ντιτρόιτ Πίστονς 81-97 Σμιθ 22, Όλντριτς 11 (14 ριμπ.), Έισι 9, Γουέρ 9-Τζένινγκς 29, Μικς 15, Μονρό 12 (10 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 12, Ντράμοντ 7 (20 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Χιούστον Ρόκετς 111-83 Άντερσον 22, Έβανς 21, Κάνιγχαμ 13, Φριντέτ 10, Ασίκ 9 (11 ριμπ.)-Χάουαρντ 12, Μπρούερ 12, Χάρντεν 11, Μοτιεγιούνας 10, Ντόρσεϊ 4 (10 ριμπ.).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 109-102 Ντουράντ 34, Γουέστμπρουκ 22, Ιμπάκα 13, Κόλισον 10-Μπιλ 21 (10 ριμπ.), Μίλερ 15, Γουόλ 14 (12 ασίστ), Πιρς 12, Νενέ 12, Μπάτλερ 11.

Μιλγουόκι Μπακς-Ιντιάνα Πέισερς 91-94 Νάιτ 20, Χένσον 14 (11 ριμπ.), Πατσούλια 12 (14 ριμπ.), Μίντλετον 11, Μέιο 11-Μάιλς 22, Χίμπερτ 18, Σκόλα 14, Στάκεϊ 11, Σλόαν 10.

Φίνιξ Σανς-Φιλαδέλφεια 76ερς 112-96 Μαρκίφ Μόρις 21, Γκριν 21, Μπλέντσο 17, Τόμας 12, Ντράγκιτς 10 (10 ριμπ.)-Ρότεν 28, Κάρτερ-Ουίλιαμς 17, Σιμς 16, Εμπά α Μουτ 12, Κόβινγκτον 10.

Γιούτα Τζαζ-Ατλάντα Χοκς 92-98 Χέιγουορντ 18, Έξουμ 13, Γκομπέρ 11, Καντέρ 11, Μπούκερ 10, Φέιβορς 8 (11 ριμπ.)-Τιγκ 26, Μίλσαπ 15 (11 ριμπ.), Χόρφορντ 13, Κάρολ 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Τορόντο Ράπτορς 126-105 Κάρι 32 (12 ασίστ), Σπέιτς 26, Τόμπσον 20, Γκριν 16 (11 ριμπ., 13 ασίστ), Λι 12-Βάσκες 25, Λάουρι 22, Ουίλιαμς 20, Α. Τζόνσον 12 (10 ριμπ.), Ρος 12.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μέμφις Γκρίζλις 106-109 Ντέιβις 20, Λιν 20, Μπράιαντ 15, Μπούζερ 14, Γιανγκ 14-Κόνλεϊ 19, Γκασόλ 18 (10 ριμπ.), Ούντριχ 16, Λι 14, Πρινς 12.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταγραφικός… αναβρασμός!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντιγκάρ φέρεται να βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος παράλληλα κινείται για την απόκτηση στόπερ. Από Δευτέρα οι εξελίξεις για Ροσίτσκι, ποια τα δεδομένα για τον Νιάνγκ.

Μεταγραφικός… αναβρασμός!
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στις μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού, στον οποίο έχουν θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

Μπορεί ο Μίτσελ να επιθυμεί άμεσα να αποκτηθεί ένας στόπερ, αλλά είναι πιθανό η πρώτη μεταγραφή των Πειραιωτών να είναι ο Ντιντιέ Ντιγκάρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται να έχουν προχωρήσει αρκετά την υπόθεση του 29χρονου αμυντικού χαφ της Νις και ίσως σύντομα να υπάρξουν νεότερα.

Όσον αφορά τον κεντρικό αμυντικό, πάντα στο προσκήνιο παραμένει ο Ρικάρντο Κόστα, αλλά από ό,τι φαίνεται ψηλά παραμένει ένας άλλος Πορτογάλος, ο Ρολάντο της Πόρτο και φέρεται να ενδιαφέρεται και η Γιουβέντους. Από τους «δράκους» υπάρχει και ο Ντιέγκο Ρέγες, ο 22χρονος Μεξικανός που θέλει να πάρει και η Αϊντχόφεν

Ωστόσο, το μεγάλο «όνομα» που επιχειρεί να αποκτήσει τον Γενάρη ο Ολυμπιακός είναι ο Τόμας Ροσίτσκι, με την περίπτωσή του να ξεκαθαρίζει από Δευτέρα. Ο Τσέχος μεσοεπιθετικός υπολογίζεται από τον Βενγκέρ και για τον αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας της Άρσεναλ με την Χαλ Σίτι.

Τέλος, από την Ιταλία προέκυψε η πληροφορία ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν κρούση για τον Νιάνγκ της Μίλαν. Οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν ζητήσει τον Γάλλο άσο με τη μορφή δανεισμού και να τοποθετηθεί μία οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Μάνατζερ του παίκτη είναι ο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος εκπροσωπεί και τον Ιμπραΐμ Αφελάι.*Πηγή: sport-fm.gr*

To “freedom” του Στήβεν Τζέραρντ...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος βλέπει το φιλμ της καριέρας του αρχηγού της Λίβερπουλ και κάνει μία εκτίμηση για το άδοξο φινάλε που μπορεί να γίνει το σπουδαιότερο κομμάτι μίας ένδοξης ιστορίας...
Είναι θέμα γούστου λένε κάποιοι. Είναι θέμα προτίμησης υποστηρίζουν οι περισσότεροι. Σε σχέση με τις ταινίες και το φινάλε που θέλεις να έχουν...

Αλλωστε αν δεις το πράγμα συνολικά δύο ειδών ταινίες υπάρχουν: Αυτές που έχουν καλό και αυτές που έχουν κακό φινάλε. Οι πρώτες είναι συντριπτικά περισσότερες. Είναι αυτές που θέλει να βλέπει το κοινό, που φέρνουν το χρήμα και την δόξα στους δημιουργούς και τους συντελεστές.
Αυτές που ο πρωταγωνιστής στο τέλος κερδίζει τους πάντες και τα πάντα, αυτές που ο καλός στο τέλος παίρνει το όμορφο κορίτσι και μετά πέφτουν οι τίτλοι τέλους και ζουν αυτοί καλά κι' εμείς καλύτερα...

Υπάρχουν και οι άλλες όμως, οι λίγες, αυτές που ο πρωταγωνιστής στο τέλος δεν τα καταφέρνει, όχι απλώς δεν παίρνει το κορίτσι αλλά στο τέλος πεθαίνει κιόλας. Αυτές που εκείνη την ώρα που βλέπουν την ταινία οι περισσότεροι εκνευρίζονται, τα βάζουν με τον σεναριογράφο και το “απαίσιο φινάλε” που επέλεξε. Η αλήθεια είναι ότι μετά από χρόνια αυτές θυμάσαι. Οι άλλες πάνε περίπατο, μαζί με το σορό των ταινιών που είχες δει και είχαν πανομοιότυπο φινάλε.

Μία τέτοια... ταινία είναι και το φιλμ της καριέρας του Στήβεντ Τζέραρντ στη Λίβερπουλ. Από αυτές που δεν είχαν το ωραίο φινάλε που όλοι θα ήθελαν, αλλά από εκείνες που μετά από πολλά χρόνια θα τη θυμάσαι αυτούσια, καρέ καρέ και θα μπορείς να την διηγηθείς με τον πιο παραστατικό και γλαφυρό τρόπο. Θα περιγράφεις την στιγμή που γλίστρησε στο ματς με την Τσέλσι στο περσινό πρωτάθλημα και θα δίνεις όλη την διάσταση του δράματος σαν να γλίστρησες εσύ ο ίδιος. Θα ...στολίζεις την ιστορία με τόσα μεταφυσικά στοιχεία όταν θα απαντάς στην ερώτηση “και γιατί αφού ήταν τόσο μεγάλος δεν πήρε ούτε ένα πρωτάθλημα;” που ακόμη και εσύ ο ίδιος θα τα πιστεύεις και θα τα έχεις κάνει κτήμα σου...

Ο Στήβεν Τζέραρντ όλα αυτά τα χρόνια στη Λίβερπουλ ήταν μοναδικός, ας είναι μοναδικός και σε αυτό. Αλλωστε όπως λένε πολλοί ένα ίσον κανένα... Τι θα είχε αλλάξει δηλαδή στην ιστορία αυτού του τεράστιου ποδοσφαιριστή ένα πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ. Στην προκειμένη περίπτωση το περσινό;

Νομίζω τίποτα. Για την ακρίβεια για την υστεροφημία αυτού του παιδιού το ότι εν τέλει δεν πήρε πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ δεν θα του κάνει κακό. Το αντίθετο. Ο Στήβεν Τζέραρντ θα μεταφέρεται από γενιά σε γενιά των οπαδών της Λίβερπουλ όχι απλώς ως ο αρχηγός της ομάδας ή ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της, αλλά ως ο σούπερ ήρωας που άγνωστο πώς και γιατί δεν πήρε ποτέ πρωτάθλημα. Οταν οι σημερινοί 30άρηδες και 40άρηδες θα διηγούνται στα εγγόνια τους την ιστορία του Τζέραρντ θα δίνουν σε αυτή την διάσταση ενός ανεξήγητου θρύλου, ενός μύθου που δεν μπόρεσε ποτέ να ερμηνευτεί.

Αν ο Στήβεν Τζέραρντ είχε πάρει ένα πρωτάθλημα η ερώτηση στο “γιατί δεν πήρε περισσότερα αφού ήταν τόσο καλός παίκτης;” δεν θα έχει εύκολη απάντηση από τον παππού προς το εγγόνι. Χωρίς κανένα πρωτάθλημα όμως ο παππούς θα πλάθει ιστορίες σχεδόν μεταφυσικές γιατί ο Στήβεν δεν πήρε πρωτάθλημα...

Η απόφαση του να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Λίβερπουλ το ερχόμενο καλοκαίρι όταν και αυτό λήγει, ήταν μία απόφαση που ξάφνιασε πολλούς. Η αλήθεια είναι ότι το πράγμα φαίνονταν από εκείνο το γλίστρημα... Αν είσαι Λίβερπουλ δεν περιμένεις να φτάσει στο τέλος το συμβόλαιο του Τζέραρντ για να το ανανεώσεις. Αν είσαι Τζέραρντ δεν περιμένεις να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου με την Λίβερπουλ λίγο πριν αυτό λήξει...

Το... φιλμ του Στήβεν Τζέραρντ φτάνει στο τέλος του και συ πλέον έχεις καταλάβει το φινάλε. Οπως όταν βλέπεις το “Braveheart” και ακούς τον Γουίλιαμ Γουάλας να φωνάζει “Freedom”...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το πιο σωστό για Τζέραρντ-Λίβερπουλ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει τους λόγους του χωρισμού και το πως ο Τζέραρντ υπήρξε αρχηγός και στο αντίο του, πράττοντας το καλύτερο για τους Κόκκινους
Ο πρώιμος αποκλεισμός της Αγγλίας από το Μουντιάλ έφερε και την ανακοίνωση της απόσυρσης του από την Εθνική. Αμέσως, στο Νησί άρχισαν να γράφουν για την καυτή πατάτα που θα έπρεπε να διαχειριστεί η διοίκηση της Λίβερπουλ, αλλά και ο Μπρένταν Ρότζερς. Τι θα έκαναν άραγε με το συμβόλαιο του Στίβεν Τζέραρντ που είχε ακόμα ένα χρόνο μέχρι να λήξει; Για το 99,9% του Τύπου και των οπαδών των Κόκκινων δεν υπήρχε κανένα δίλλημα: όφειλαν να του το ανανεώσουν.
Η αλήθεια είναι πως καθυστέρησαν. Κουβέντα στην κουβέντα φτάσαμε στην πρώτη μέρα του Δεκέμβρη, όταν ο Ρότζερς έλεγε δημοσίως ότι έχει γίνει η σχετική πρόταση στον αρχηγό του, θέλοντας εκτός των άλλων να διαλύσει και την όποια φημολογία κυκλοφορούσε περί δικής του απροθυμίας να τον κρατήσει κοντά του: «Με τον Στίβεν έχουμε τέλεια σχέση και επικοινωνία. Αλλωστε έχει το σεβασμό μου όσο λίγοι. Δουλεύω εξαιρετικά μαζί του και επειδή του έχει γίνει η πρόταση από την ομάδα, ελπίζω να συνεχίσει μαζί μας!»
Διαβάζοντας καλύτερα τα λόγια του Β. Ιρλανδού κόουτς, θα μπορούσαμε κάλλιστα να διακρίνουμε την αμφιβολία που εμφανιζόταν στο τέλος των λεγόμενων του. Εκείνο το «ελπίζω» προϊδέαζε ότι το θέμα δεν βάδιζε προς την κατεύθυνση που οι πιστοί Κόκκινοι θα ήλπιζαν. Και να λοιπόν που δεν πέρασε παρά ένας μήνας, για να διαβάσουμε την ανακοίνωση του Stevie G, που έβαλε το τέλος σε αυτή την σχέση όχι καριέρας, μα ζωής ολάκερης. Πριν όμως μπούμε στη συζήτηση για το εάν είναι σωστό που χωρίζουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, ας εξετάσουμε ορισμένα δεδομένα που εξηγούν το γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο…
Η πορεία προς των χωρισμό
Το απολύτως προφανές είναι ότι ο ποδοσφαιριστής δυσαρεστήθηκε από τη γενικότερη στάση του συλλόγου, που καθυστέρησε υπερβολικά πολύ. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν μη επιθυμία εκ μέρους του club. Απροθυμία είτε του ίδιου του σωματείου είτε του προπονητή, όπως γράφτηκε κατά καιρούς. Όταν λοιπόν έγινε αυτή η περίφημη πρόταση, ήταν για 1+1 χρόνο, δηλαδή επί της ουσίας μόνο για την επόμενη περίοδο. Επίσης, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι ότι το… ψαλίδι στα χρήματα θα ήταν πάνω από το 50%. Ο Τζέραρντ λάμβανε 10 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν, το ετήσιο κασέ του θα έπεφτε στα 3,5-4 εκατ.
Αναμφίβολα αυτή η μείωση είναι λογική. Ηταν τρομερά πολλά τα φράγκα για έναν παίκτη που πλέον βαδίζει αισίως προς τα 35 και δεν είναι τόσο καλός όσο παλιά. Οπότε και τα 3,5 εκατ., εάν αληθεύει το ποσό, μία χαρά αμοιβή είναι. Εδώ όμως έρχονται οι Galaxy να τον ξελογιάσουν. Η ομάδα του Λος Αντζελες του δίνει όχι μόνο περισσότερα, μα και τη δυνατότητα να αλλάξει παραστάσεις λίγο πριν το φινάλε της πορείας του στα γήπεδα. Αλλωστε κι εκείνος κάτι τέτοιο επικαλέστηκε στην ανακοίνωση του, πράγμα λογικό εάν αναλογιστεί κανείς ότι από το 1987, από τα επτά του δηλαδή, φοράει μόνο τη φανέλα της Λίβερπουλ.
Αυτά λοιπόν όσον αφορά το παρασκήνιο τις φήμες. Ας πάμε όμως να δούμε την απόφαση του μέσα από το αγωνιστικό πλαίσιο. Το ίδιο και τον δισταγμό της ομάδας και φυσικά τις συνέπειες και την επόμενη ημέρα…
Ο… Πανδαμάτωρ χρόνος
Σε όλα αυτά τα χρόνια της κανονικής καριέρας του, δηλαδή από το 1998 και έπειτα, ο Τζέραρντ έπαιξε βασικά ως 8άρι, αρκετά ως ο μεσαίος στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό  και περιστασιακά ως 10άρι. Ανάλογα με τα σχήματα και τους προπονητές, εκείνος είχε την ευελιξία να μετακινείται. Πέρσι όμως ο Ρότζερς τον έκανε να οπισθοχωρήσει όσο ποτέ άλλοτε. Σχετικά, σε αυτό το Ball Boy τον περασμένο Φεβρουάριο αναλύσαμε την παρουσία του ως deep lying playmaker . Μόνο που τότε το κάναμε για όλους τους καλούς λόγους. Αυτούς που φέτος δεν υφίστανται στο παιχνίδι του.
Ακόμα και σε αυτόν τον πιο «holding» ρόλο ναι μεν προσαρμόστηκε χάρη στην ποιότητα, το μυαλωμένο παίξιμο και την πάσα ακριβείας του, αλλά σε αυτό το πόστο τούτη τη σεζόν αναδεικνύεται ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο ιστορικός αρχηγός των Κόκκινων έχει γίνει αργός. Το τέμπο του έχει χάσει τους αυξημένους παλμούς και δεν βγάζει την γνωστή ενέργεια του στο γήπεδο. Λογικό εάν αναλογιστεί κανείς την ηλικία του. Και μην πει κανείς ότι το ίδιο ισχύει π.χ. για τον Πίρλο. Εκείνος κάνει ό,τι κάνει σε ένα πιο αργό πρωτάθλημα και πάν απ’ όλα, έχοντας στο πλευρό του τους Πογκμπά, Βιδάλ που τα κάνουν όλα και συμφέρουν. Ο Stevie G με ποιους παίζει δίπλα του στο κέντρο, ώστε να καλύπτουν τις δικές του αδυναμίες; Να είχε όπως κάποτε… Μασεράνο, Τσάμπι Αλόνσο, να το συζητάγαμε!
Κάπως έτσι εμφανίστηκε σε αρθρογραφία στο Νησί πως θα μπορούσε να πάει ακόμα πιο πίσω. Να γίνει ο λίμπερο σε τριάδα σέντερ μπακ. Δεν είναι όμως τόσο απλό. ΠΡΩΤΟΝ: δεν γίνεται ξαφνικά στα 35 σου να γίνεις από το πουθενά κεντρικός αμυντικός. Αυτά συνέβαιναν πιο παλιά και δεν μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής στο τόσο γρήγορο σύγχρονο ποδόσφαιρο. ΔΕΥΤΕΡΟΝ: σίγουρα δεν θα θέλει να αλλάξει τόσο δραματικά το σύστημα του ο Ρότζερς, μόνο και μόνο για να έχει μέσα στην 11άδα τον αγαπημένο παίκτη του κοινού του «Ανφιλντ».
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κριτική στον Στίβεν Τζέραρντ. Απλά μεγάλωσε, βάρυνε και αυτό είναι κάτι που αφενός πρέπει να παραδεχτεί ίδιος στον εαυτό του (που προφανώς το έχει κάνει, λαμβάνοντας αυτή την απόφαση) αφετέρου να αποδεχτούν όλοι οι υπόλοιποι. Η αποχώρηση του βέβαια είναι λογικό να δημιουργεί μία αίσθηση ανασφάλειας και άγχους για το αύριο της ομάδας, η οποία έχει μάθει να ξεκινάει από… και να τελειώνει σε εκείνον. Ωστόσο, η Λίβερπουλ οφείλει να μπαίνει στη διαδικασία της εκμάθησης του πως θα είναι η ζωή χωρίς τον αρχηγό της.
Η καλύτερη απόφαση και για τους δύο
«Να έμενε να βοηθούσε ως ηγέτης και στα αποδυτήρια και προσφέροντας λύσεις στο rotation. Αρκεί να μην έφευγε ποτέ», θα μπορούσε να πει ο πιστός οπαδός του συλλόγου και του Τζέραρντ. Τούτο όμως θα ήταν ό,τι χειρότερο για εκείνον. Ο πάγκος και αυτός ο βοηθητικός ρόλος δεν του ταιριάζει και θα έφερνε γενικότερη αμηχανία σε όλον τον οργανισμό του club. Η άποψη μου είναι ότι καλά κάνει και φεύγει… όρθιος, ως βασικός.
Το ουδείς αναντικατάστατος βέβαια στην περίπτωση του τυγχάνει αμφισβήτησης. Θα βρεθεί άραγε άλλος σαν αυτόν; Η απάντηση σε αυτό γέρνει αρχικά προς το… όχι. Και στο παρελθόν όμως έτσι δεν συνέβη; Κάπως έτσι θα αισθάνθηκαν οι παλαιότεροι όταν σταμάτησε ο θρυλικός σκόρερ των 215 γκολ, Μπίλι Λίντελ (1938-’61), την αβεβαιότητα για την άμυνα που ένιωσαν με το αντίο του Αλαν Χάνσεν (1977-’91), το τέλος των Γκρέιαμ Σούνες, Κένι Νταλγκλίς, Τζον Μπαρνς και τόσων και τόσων τεράστιων μορφών του συλλόγου. Για τους νεότερους φυσικά ο Τζέραρντ είναι σημαντικότερος όλων αυτών. Για τα κιτάπια της ιστορία της ομάδας όμως σε προσφορά και τίτλους μάλλον δεν είναι.
Το ότι φεύγει τώρα, είναι στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι της πορείας της, το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στη Λίβερπουλ. Ωστόσο, για να επιβεβαιωθούν οι θετικές συνέπειες του αντίο του, θα πρέπει να γίνει η σωστή κίνηση. Η ψυχρή ποδοσφαιρική αλήθεια ορίζει πως εκείνος σε καμία περίπτωση δεν άξιζε να εισπράττει πλέον 10 εκατ. και πως δεν εξυπηρετούσε πλέον το πλάνο του Ρότζερς. Οπότε οι Κόκκινοι θα μπορέσουν τώρα να διαθέσουν  και αυτά τα χρήματα σε τούτα που απαιτούνται για μία σημαντική αγορά. Εκεί είναι και το κλειδί της επόμενης ημέρας: Το ποιος θα είναι ο παικταράς που θα τον αντικαταστήσει και θα πάρει πάνω του για πολλά χρόνια το κουμάντο της τόσο πληγωμένης και ελλιπούς μεσαίας γραμμής…
ΥΓ.: Αλλωστε ο Τζέραρντ λατρεύει τόσο παθολογικά τη Λίβερπουλ που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να της… μπαστακωθεί, παίρνοντας τα καλά λεφτουδάκια του, ενώ θα γνώριζε ότι δεν μπορεί να τη βοηθήσει όπως παλιά! Ούτε καν από αγωνιστικό εγωισμό…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Δαυίδ, που έγινε (τρωτός) Γολιάθ!!

Το 2014 μπήκε στο ράφι και ο Βασίλης Σκουντής αναδεικνύει το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο μπάσκετ...
Xρονιάρες (και κυριολεκτικώς και μεταφορικώς) μέρες που είναι και επειδή η συγκυρία όχι μονάχα σηκώνει, αλλά επιτάσσει κιόλας την ανασκόπηση των γεγονότων και την αναγόρευση των προσώπων της χρονιάς, υποκύπτω στον αμάχητο πειρασμό κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει!

Το εννοώ αυτό, με τη βροχή, διότι μπορεί στον λεγάμενο να αποδόθηκαν όλες οι μαγικές ικανότητες, μηδέ εκείνης του... βροχοποιού εξαιρουμένης, όμως άλλο η βροχή κι άλλο η σφοδρή καταιγίδα που συνάντησε στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη λίμνη Ιρι!

Χωριό (της Βοστώνης και του περίφημου για το υψηλότατο επίπεδο των ακαδημαϊκών σπουδών του, Princeton) που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει: κατά την άποψη μου, το πρόσωπο της χρονιάς που έφυγε, δεν είναι άλλο από τον Ντέηβιντ Μπλατ, για τον οποίο το 2015 θα είναι ακριβώς όπως το λένε σε τέτοιες περιπτώσεις στην πατρίδα του: a year to remember!

Το πρώτο «κτύπημα» του πρώην προπονητή του Αρη και γνωστού για τα φιλελληνικά αισθήματα του (που μπορεί να επλήγησαν, αλλά δεν εξαφανίστηκαν κιόλας στον αλήστου μνήμης αγώνα Ελλάδα-Ρωσία, το 2010 στην Αγκυρα) υπήρξε η κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκας στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου και μάλιστα against all odds!

O Μπλατ οδήγησε την Μακαμπί στην κατάκτηση του έκτου ιερού δισκοπότηρου της ιστορίας της, κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στα στοιχήματα, κόντρα σε θεούς και δαίμονες! Βεβαίως, ελέω Παλαιάς και Καινής Διαθήκης (στις οποίες ο Δαυίδ είναι ξεφτέρι), οι Εβραίοι είναι ο περιούσιος λαός του Θεού, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ευλογία και τα θετικά vibes του ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!

Δεν ήταν και μικρό κατόρθωμα αυτό που πέτυχε η Μακαμπί και -στα σοβαρά τώρα, πέρα από την όποια δαιμονοποίηση των πραγμάτων ή την αναγωγή τους στη σφαίρα των θαυμάτων-  , νομίζω ότι συνιστά και θα διαιωνίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού και γενικότερα του μπάσκετ. Πέραν του γεγονότος ότι η ομάδα του λαού εκκίνησε ως ένα (και όχι δα το ισχυρότερο) αουτσάιντερ της διοργάνωσης, έφτασε στην κορυφή σημειώνοντας τη μία έκπληξη μετά την άλλη υπέρβαση!

Στη σειρά των πλέι οφς έβγαλε νοκ άουτ-και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας και με σκορ 3-1- την οικοδέσποινα του Φάιναλ Φορ Ολύμπια Μιλάνο, στον ημιτελικό ξέρανε στη λήξη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στον τελικό επέζησε της παράτασης και έριξε μια κατραπακιά στη Ρεάλ, η οποία μετά κιόλας τον θρίαμβο της επί της Μπαρτσελόνα, δεν ήταν απλώς το φαβορί, αλλά φάνταζε αδιάφθορη και άχαστη!

Ενας επί πλέον λόγος για τον οποίο προκρίνω τον Μπλατ ως πρόσωπο της χρονιάς είναι οι νεωτερισμοί που εισήγαγε στο παιχνίδι της Μακαμπί και -σε αντιδιαστολή με το pick n' roll, που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και αποτελεί το κατεστημένο των play books- έπιασαν στον ύπνο και αποσβόλωσαν τους αντιπάλους του. Δεν ξέρω εάν ο Μπλατ (μπορεί να καμώνεται ότι) τετραγώνισε τον κύκλο, σίγουρα πάντως τα καινά δαιμόνια του ανέτρεψαν το status quo του ευρωπαϊκού μπάσκετ...

Στην πραγματικότητα ο Μπλατ πήγε ένα (αμερικανικό)  βήμα παραπέρα: σε μια εποχή που ούτως ή άλλως οι σέντερ-δεινόσαυροι δεν είναι και πολύ της μόδας-  ο Αμερικανοεβραίος προπονητής στηρίχτηκε στα χαμηλά και ευέλικτα σχήματα, στον γρήγορο ρυθμό, στις πιεστικές άμυνες και σε ένα «made in USA» στιλ μπάσκετ, που ξέφυγε από τα ειωθότα και απέβη θριαμβευτικό.
Αυτό το στιλ νομίζω ότι επηρέασε ως προσανατολισμός κάμποσους προπονητές (ομάδων της Ευρωλίγκας και όχι μόνο) στην τρέχουσα σεζόν και ως εκ τούτου άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του δόγματος του Μπλατ. Συν τοις άλλοις, o ..Ισπανοκτόνος πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ρωσίας (2007) και με τη Μακαμπί (2014) έχει καθιερώσει από ετών ως σήμα κατατεθέν της αμυντικής τακτικής του τη ζώνη προσαρμογής (match up), που πλέον-σε επίπεδο διαχρονικότητος και επηρεασμού-κατέστη εφάμιλλη της ζώνης 1-3-1 («Aquila», δηλαδή αετός) που αποτελεί τον θυρεό της Ολίμπια Μιλάνο.

Μ' αυτά και μ' αυτά, το καλοκαίρι ο Μπλατ, δεν ανηφόρισε στη Μόσχα, όπως αναμενόταν (ανοίγοντας το πεδίο στον Δημήτρη Ιτούδη), αλλά πέρασε τον Ατλαντικό και ανέλαβε την ομάδα, που κάθε προπονητής θα ονειρευόταν να κοουτσάρει: τους ενισχυμένους με τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Κέβιν Λοβ, φιλόδοξους, πολλά υποσχόμενους, αλλά και ζόρικους στο κουμαντάρισμα τους, Καβαλίερς!

Εδώ ήρθαμε, που λένε και στο σινεμά, διότι ως γνωστόν τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους! Με αυτό που γράφω δεν εννοώ ότι ο πισινός του Μπλατ πάσχει, όμως (προϊούσης της σεζόν) αποδεικνύεται ότι είναι αγύμναστος για να αντέξει τις κλοτσιές που πέφτουν στο ΝΒΑ!

Είναι κακό και ασφαλώς πολύ δυσάρεστο για τον Ντέηβιντ και τους Καβαλίερς ότι η χρυσοφόρα ομάδα του Κλίβελαντ βρίσκεται στο Νο 5 της Ανατολής με 18-14 και δεν λέει να στρώσει και να σταθεροποιήσει την απόδοση της, αλλά υπάρχει και κάτι χειρότερο: ότι κάθε τρεις και λίγο, θεριεύει η σπέκουλα για τις σχέσεις του Μπλατ με τον Λεμπρόν και αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για το μέλλον του(ς)...

Όσο διαρκεί αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση που βεβαίως ενισχύεται από τα άσχημα αποτελέσματα και όσο οι Καβαλίερς θα αναζητούν μια συγκεκριμένη ταυτότητα, τόσο ο Μπλατ θα βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενος και θα δίνει στον καθένα το δικαίωμα να τον θεωρεί προπονητή υπό αίρεσιν και υπό προθεσμίαν. Βεβαίως τα ίδια πέρναγε και πέρυσι τέτοια εποχή στη Μακαμπί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αποπομπή όπως επίσης  και ο μετέπειτα MVP του Φάιναλ Φορ, Ταιρίς Ράις, αλλά εντέλει αμφότεροι όχι μόνο έσωσαν, αλλά κέρδισαν κιόλας την παρτίδα και τίναξαν την μπάνκα στον αέρα!

Ετερον εκάτερον όμως: άλλο να βάζει τα στήθια του μπροστά και να γίνεται ανάχωμα της κριτικής ο σοφός Σιμόν Μισράχι κι άλλο να έχει ο Μπλατ να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των αμερικανικών media που δεν έχουν κιόλας κανέναν λόγο να μεταχειρίζονται τον απροσδόκητο προπονητή της ομάδας, ως ένα τοτέμ, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον επηρεασμό της κοινής γνώμης.

Θεωρώ ότι σε επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων ο Μπλατ ο οποίος δεν είναι γέννημα, αλλά αποτελεί θρέμμα της ευρωπαϊκής μπασκετικής κουλτούρας, δεν υστερεί έναντι των Αμερικανών προπονητών, τουλάχιστον στον μέσο όρο αυτών. Το πρόβλημα δεν αφορά τόσο την ικανότητα του να προπονήσει, να ορίσει συστήματα και να κοουτσάρει παίκτες, αλλά να κοουτσάρει νοοτροπίες και αντιλήψεις, που ξεφεύγουν κατά πολύ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ...

Είπαμε, μπορεί ο Μπλατ να γεννήθηκε στις ΗΠΑ και να προσελήφθη από τους Καβαλίερς ως Αμερικανός, αλλά η φιλοσοφία, οι αντιλήψεις και η προσέγγιση του στο παιχνίδι διαμορφώθηκαν στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Το τι θα συμβεί εξαρτάται από τις αντοχές και την υπομονή που θα δείξει ο οργανισμός των Καβαλίερς κι από το πόσο ο Λεμπρόν Τζέιμς (ο οποίος σε επίπεδο επιρροής ξεπερνάει κατά πολύ  τα μέτρα ενός κοινού παίκτη) θα επισημαίνει βεβαίως ότι «δεν είμαστε καλή ομάδα», αλλά θα συνεχίσει να τον στηρίζει, όπως εξαναγκάστηκε να το κάνει ανήμερα των γενεθλίων του, απαντώντας σε φήμες που τους ήθελαν να είναι «σκοτωμένοι». Παρεμπιπτόντως το ίδιο συνέβη χθες και στη Νέα Υόρκη, όπου ο Καρμέλο Αντονι σήκωσε ασπίδα προστασίας πάνω από τον Ντέρεκ Φίσερ, δηλώνοντας ότι με άλλον προπονητή, οι Νικς θα ήταν ακόμη χειρότεροι!

Πόσο χειρότεροι άραγε θα ήταν απ' ό,τι τώρα που έχουν χάσει 29 από τα 34 ματς και εάν υπήρχε η διαβάθμιση στο NΒΑ, θα είχαν ήδη υποβιβαστεί στη... D-League;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Διαλέγουν τον δύσκολο δρόμο...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο πλάνο του Παναθηναϊκού , που δεν περιλαμβάνει πωλήσεις παικτών βασικού κορμού και εξηγεί γιατί αυτή είναι η δύσκολη οδός, για την κάλυψη του χρέους, αλλά η σωστή οδός για να επιστρέψει εκεί που αρμόζει η ιστορία του....
Ξεκάθαρα το λένε στον Παναθηναϊκό, ότι δεν σκοπεύουν να πουλήσουν τον Καρέλη. Και αν λάβουμε υπόψη μας το τι έχουν κάνει σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, αυτό, που λένε, φαίνεται ότι ισχύει. Για παράδειγμα τους δόθηκε η ευκαιρία να πουλήσουν τον Μπέργκ το καλοκαίρι(με συγκεκριμένες προτάσεις), αλλά δεν το έκαναν. Και όχι μόνο αυτό , αλλά ανανέωσαν και το συμβόλαιο του Σουηδού επιθετικού.
Είναι ξεκάθαρο το πλάνο, που έχουν στον Παναθηναϊκό και το λένε. Θέλουν να κρατήσουν έναν βασικό κορμό παικτών, στους οποίους θα βασιστεί η ομάδα την επόμενη τριετία με στόχο να επιστρέψει δυνατά στην Ευρώπη(όπου έχει κατρακυλήσει τα τελευταία χρόνια) και να μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Πουλώντας παίκτες και αλλάζοντας τον βασικό κορμό κάθε χρόνο αυτό δεν μπορεί να γίνει, πολύ απλά διότι η ομάδα δεν θα έχει συνοχή, δεν θα μπορεί να έχει μία συνέχεια από χρόνο σε χρόνο.
Το να πουλήσεις έναν, δύο παίκτες σε πολύ καλύτερη τιμή από την αξία τους είναι το ιδανικό. Αλλά μέχρι εκεί. Το παραπάνω είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά για τον Παναθηναϊκό, που κάνει μεγάλη προσπάθεια να φθάσει από το μηδέν στην  κορυφή τα τελευταία δύο χρόνια και κουβαλώντας χρέη από το παρελθόν.
Αρα η απόφαση της διοίκησης να λέει ότι δεν πωλείται ο Καρέλης μοιάζει απόλυτα λογική. Διότι ο Καρέλης έχει παρουσιάσει τέτοια εξέλιξη από πέρυσι μέχρι φέτος, που δείχνει, ότι μπορεί για τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει παίκτη που θα κάνει διαφορά στην επίθεση.
Και για να δείτε την εξέλιξη του Καρέλη αρκεί να διαβάσετε τα δικά σας σχόλια (αναφέρομαι στους φίλους του Παναθηναϊκού), που πέρυσι τον Οκτώβριο κάποιοι τον φώναζαν και ….πορτιέρη και φέτος μόνο στην ιδέα, ότι μπορεί να φύγει φέρνοντας ένα σεβαστό ποσό στο ταμείο της ομάδας υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις.
Και έχει και ένα πόντο παραπάνω αυτή η σκέψη για τον Καρέλη και για τους άλλους παίκτες του βασικού κορμού. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έσοδα, για να μπορέσει να καλύψει το χρέος το συντομότερο δυνατόν. Δεν διαλέγει, όμως την εύκολη οδό, που λέει «πουλάω ότι πουλιέται ισοσκελίζω το χρέος και μετά έχει ο Θεός..», αλλά διαλέγει την δύσκολη οδό, που λέει ότι «φτιάχνω έναν κορμό προσθέτω σε αυτόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο από έναν έως τρεις παίκτες που ταιριάζουν στην ομάδα και την ανεβάζουν επίπεδο και παράλληλα προσπαθώ να καλύψω το χρέος».
ΥΓ:Καλή χρονιά σε όλους και το 2015 εκτός από υγεία να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας αγαπούν πραγματικά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δύσκολος μήνας, αλλά και με εκπλήξεις…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα πολύ δύσκολα παιχνίδια του Γενάρη, αλλά και τις μεταγραφικές εκπλήξεις που έρχονται... Παραδοσιακά ο Γενάρης είναι δύσκολος μήνας για τον Ολυμπιακό. Κι ειδικά ο φετινός Γενάρης μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολος, λαμβανομένων υπόψιν κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών.
Σκεφθείτε απλά με ποιους παίκτες ο Μίτσελ έβγαλε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του πρώτου μισού της σεζόν. Εννοώ όλα του Τσάμπιονς Λιγκ και τα πιο σημαντικά του πρωταθλήματος. Μην το ψάχνετε, εύκολο είναι. Με τους εξής 13: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Μανιάτη, Κασάμι, Τσόρι, Φουστέρ, Αφελάϊ, Μήτρογλου.
Είναι προφανές ότι αυτούς τους 13 θεώρησε ο Μίτσελ ως τους πιο καλούς, αλλά κι ετοιμοπόλεμους παίκτες του. Εξ ου και τους εμπιστεύθηκε, προκειμένου να φτιάξει κι ένα σύνολο με όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία. Τα αποτελέσματα, καλά και άσχημα, τα ξέρουμε.
Λοιπόν ας αναλογιστούμε ότι από αυτούς τους 13 παίκτες, αυτή την στιγμή έχουν απομείνει για το Γενάρη οι οκτώ. Ο Αμπιντάλ κρέμασε τα παπούτσια του κι είναι στη Βαρκελώνη, ο Μποτία μόλις έβγαλε τις πατερίτσες, ο Μιλιβόγεβιτς είναι σε αποθεραπεία μετά την επέμβαση, ο Φουστέρ είναι με το γύψο στο χέρι κι ο Εντινγκά τη Δευτέρα πάει στο Κονγκό, για να παίξει στο Κόπα Άφρικα.
Θα λείψουν δηλαδή για το ξεκίνημα του 2015 οι πέντε από τους 13 παίκτες πάνω στους οποίους είχε στηριχθεί ο Μίτσελ σε όλο το πρώτο μισό της περιόδου-κι ένας 6ος, ο Αφελάϊ, έχει τα «θεματάκια» του.
Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει ο Μίτσελ να βρει πολλές λύσεις εκ των έσω. Μα από τον Σιόβα, μα από τον Μπενίτες, μα από τον Ντοσεβί, αλλά κι από άλλα παιδιά που συνήθως έρχονται από πίσω, όπως οι Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Γιαννούλης, Σαλίνο, Διαμαντάκος. Κι όσο είναι εδώ κι από Ντουρμάζ και Γκαζαριάν.
Βεβαίως κι είμαστε κι εν αναμονή των μεταγραφών, που πρέπει να φέρουν τουλάχιστον δύο ενδεκαδάτους παίκτες, αλλά οι μεταγραφές πρέπει πρώτα να γίνουν και στη συνέχεια να προλάβουν οι παίκτες να ενσωματωθούν με την ομάδα. Άρα πρωτίστως αυτή την στιγμή το λούκι θα το τραβήξουν οι υπάρχοντες παίκτες, που πρέπει να εμφανιστούν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.
Διότι, ο Γενάρης θα είναι πολύ σημαντικός στην μάχη του τίτλου με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό κι Αστέρα, ενώ έχει και πολύ δύσκολα παιχνίδια. Και δεν είναι μόνο αυτό στην Ξάνθη. Καθόλου εύκολος δεν θα είναι αμέσως μετά ο Παναιτωλικός στο Καραϊσκάκη-και θα με θυμηθείτε. Κι ο πρώτος αντίπαλος, την Κυριακή, ο Πλατανιάς, δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση.
Τέλος πάντων, ας περιμένουμε και τις κινήσεις του Ολυμπιακού στις μεταγραφές, γιατί δε νομίζω ότι θα αργήσουν οι πρώτες προσθήκες. Και εγώ λέω ότι θα έχουμε κι εκπλήξεις…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Προσευχές για τις επιστροφές…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο gazzetta.gr για τον δύσκολο Δεκέμβριο του ΠΑΟΚ, την ευεργετική διακοπή του Πρωταθλήματος και το... σήμερα του «δικεφάλου του Βορρά».  
Καλή χρονιά σε όλους…

Από τις αρχές Δεκεμβρίου όλος ο κόσμος (γύρω από τον ΠΑΟΚ) περίμενε αυτές τις Άγιες ημέρες. Οι περισσότεροι (εντός και εκτός ομάδας) φυσούσαν και ξεφυσούσαν ανυπομονώντας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αυτό έγινε μετά τον αγώνα στην Ξάνθη, με την Κέρκυρα, αλλά και στα Γιάννινα. Στην Λιβαδειά δε…, οι περισσότεροι πανηγυρισμοί στο τέλος δεν ήταν επειδή κέρδισαν τον Παππά και τα δεκάδες εσκεμμένα σφυρίγματά του για να τους εκνευρίσει και να τους γονατίσει, αλλά επειδή θα ακολουθούσαν πολλές ημέρες διακοπής.

Τι σήμαινε… διακοπή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για τον ΠΑΟΚ;

Πέρα από την «φώτιση», οι παίκτες περίμεναν πώς και πώς την ξεκούραση. Μερικοί από αυτούς, μαζί με τις προσευχές για την Γέννηση του Ιησού, έκαναν και έναν σταυρό για να αποθεραπευτούν οι ίδιοι, ή κάποιοι συμπαίκτες τους! Από την στιγμή που σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ μεγάλης σε διάρκει αποθεραπείας στην ομάδα του ΠΑΟΚ, μόνο οι προσευχές μπορεί να δώσουν λύση! Να φανταστείτε ο Μακ (ο μοναδικός εξτρέμ της ομάδας) έπαιξε τελευταία φορά, όταν ο Πρωθυπουργός μιλούσε για σίγουρη έξοδο από το μνημόνιο. Και τώρα 70 μέρες μετά:
Ο Μακ παραμένει σταθερά εκτός, το Μνημόνιο εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ προς την έξοδο είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού έρχεται με φόρα ο… σωτήρας εξ αριστερών! (Φοβερά πράγματα…)

Επί προσθέτως, όλοι στον ΠΑΟΚ (και κυρίως οι φίλαθλοι) περίμεναν αυτές τις ημέρες, έτσι ώστε πέρα από την ξεκούραση των παικτών, πέρα από τις επιστροφές λόγω τραυματισμών, ανέμεναν πώς θα αποκτούνταν σιγά-σιγά και ένας-δύο-τρεις παίκτες που θα ενίσχυαν την προσπάθεια της ομάδας.

Τίποτα και από αυτό το μέτωπο στον ΠΑΟΚ…  

Και φθάσαμε στο σημείο, όπως ήταν η κατάσταση στις 20 Δεκεμβρίου πριν τον αγώνα στην Λιβαδειά, έτσι να είναι και τώρα στις 2 Ιανουαρίου, πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, όπου αν το καλοσκεφτούμε, οι απουσίες παικτών, μπορεί να είναι και περισσότερες! (Το κακό είναι ότι κάπως έτσι θα είναι η κατάσταση και στα άλλα δύο ματς της επόμενης εβδομάδας!)

Ο ΠΑΟΚ έτσι και αλλιώς δεν θα άντεχε με τις άλλου είδους πιέσεις που ασκούνται… Το ερώτημα είναι… πώς και γιατί οι αποθεραπείες (γιατί εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στους τραυματισμούς) σπάνε ρεκόρ ημερών αλλά και νεύρων και φυσικά πώς δεν σημειώθηκε καμία κίνηση ενίσχυσης; Και όλα αυτά σε περίοδο όπου ΟΛΟΙ ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ παίζει ΠΑΡΑ πολλά στους αγώνες από 3/1 μέχρι και 14/1. Δηλαδή στις αναμετρήσεις: ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (κύπελλο), Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, Καλλονή-ΠΑΟΚ…    

Το θέμα είναι ότι ΟΛΟΙ ξέρουν (ειδικά αυτοί που μελετούν επιστημονικά και προγραμματίζουν τους ορισμούς) ότι ΑΝ ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος και μετά το ματς της Καλλονής, τότε… έσφιξαν.
(Εμείς εκτιμούμε ότι δεν θα είναι πρώτος και αυτό όχι γιατί η Καλλονή θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που έπαιξε στο τελευταίο ματς του Δεκεμβρίου, τότε που εντελώς ξαφνικά ΔΕΝ είδαμε την Καλλονή του 2014, αλλά την ομάδα του 2013 ).

Με αφορμή το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός όπου φυσικά (από τη συνομοταξία) ορίστηκε ο Αρετόπουλος, πρέπει να εξηγήσουμε ότι εδώ και λίγο καιρό κάποια ματς είναι… σημαδεμένα.  
Τις περασμένες εβδομάδες ήταν το Ξάνθη-ΠΑΟΚ με τον Καλογερόπουλο. Μετά το Ξάνθη-Παναθηναϊκός με τον Μάνταλο.( Οι άσχετοι θα μείνουν στα αποτελέσματα… Η ουσία αφορά τον ορισμό που γίνεται στοχευμένα, με τον πρωταγωνιστή να κάνει ότι χρειάζεται την κάθε φορά…). Όπως στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ ο Βοσκάκης και φυσικά στο Λεβαδειακός- ΠΑΟΚ ο Παππάς. Επρόκειτο για δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου πιο εύκολα θα γίνονταν η ζημιά…
Από εδώ και πέρα με την ίδια λογική, που φυσικά δεν θα αλλάξει επειδή έφυγε ο Σαρρής, πολλά γέλια (μέχρι δακρύων) θα ξεσπάσουν με τον ορισμό της άλλης εβδομάδας στον αγώνα Αστέρας- ΠΑΟΚ… (Μέχρι και Σπάθα βάζουν εκεί…).
Στο Καλλονή- ΠΑΟΚ που ακολουθεί, «παίζει» έντονα και ο… Παπουτσέλης που είναι και από τη Λέσβο! (Σε αυτά τα δύο ματς συμβουλεύουμε τον Αναστασιάδη που κάνει τεράστια προσπάθεια να διατηρεί την ψυχραιμία του για να μην επηρεάζεται και η ομάδα, να πάρει μαζί και τα ηρεμιστικά…).
Μετά έχει Πανιώνιος-Παναθηναϊκός, ενώ παραδοσιακά υπάρχουν θέματα στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ που έπεται. Κρατήστε τα… Θα τα θυμηθούμε αυτά, γιατί τα συμπεράσματα δεν βγαίνουν κατόπιν εορτής και ανάλογα με το αποτέλεσμα. Εξάλλου και στο Καραϊσκάκη 1-2(;) έληξε, αλλά την «δουλειά» όσο μπορούσε την έκανε ο Αρετόπουλος, αλλά και ο κουμπάρος του Παππά από τα Καμίνια με το διαρκείας στο Καραϊσκάκη και την αγκύλωση από το σημαιάκι…

*Πηγή: gazzetta.gr*