Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ανταπέδωσε τη «σφαλιάρα» η Ρεάλ!!

Οι φίλοι του Ερ. Αστέρα υποδέχθηκαν τη Ρεάλ με... κορεό-σφαλιάρα και εκείνη τους απάντησε δεόντως! Παίζοντας σαν... βασίλισσα απ' το 25' και μετά, πήρε τη νίκη (79-72) και ξεκίνησε ιδανικά το Top-16.

Ανταπέδωσε τη «σφαλιάρα» η Ρεάλ
Για 25' ήταν ντέρμπι, μετά ξεχώρισε η ποιότητα! Κόντρα στο κορεό των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα που έδειχνε τη Ρεάλ να τρώει σφαλιάρα, στο παρκέ η βασίλισσα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και με 79-72 έφυγε με το διπλό από τη Σερβία, μπαίνοντας ιδανικά στο Top-16 της Ευρωλίγκας και τον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Κορυφαίος για τους Μαδριλένους ο Ρούντι Φερνάντεθ με 15 πόντους, ενώ τον... ακολούθησαν οι Ρέγες και Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 13 και 12 αντίστοιχα. Στους 6 έμεινε ο Μπουρούσης σε περίπου 12' συμμετοχής. Από πλευράς ηττημένων 13 είχαν οι Θίρμπες και Μίτροβιτς, με τον Μαριάνοβιτς, παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, στη συνέχεια να περιορίζεται.

Το ματς:

Το σκορ άλλαζε... χέρια στα πρώτα λεπτά, δίχως να υπάρχει το γρήγορο τέμπο στο ματς και τη Ρεάλ να παίρνει μια διαφορά έξι πόντων (7-13) για πρώτη φορά στο 6'. Κι ενώ ο Ερυθρός Αστέρας είχε χάσει αρκετές φορές την ευκαιρία να ξεσηκώσει την «κόλαση» του κλειστού (με αρκετά χαμένα τρίποντα). Και κάπως έτσι, η βασίλισσα έστω και οριακά έκλεισε την πρώτη περίοδο με το υπέρ της 12-15 (με σουτ του Μπουρούση στην εκπνοή), με τους Σέρβους να έχουν 5/19 σουτ και 1/5 βολές(!) και τους Ισπανούς 6/16 σουτ, σε ένα άναρχο και κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Ο Μαριάνοβιτς έμοιαζε απελπιστικά μόνος (7π., 6 ριμπάουντ) και δε θα μπορούσε να μην το επωφεληθεί η ομάδα του Λάσο. Έτσι το τρίποντο του Νοτσιόνι έφερε για πρώτη φορά στο +8 (12-20) τους φιλοξενούμενους με την αρένα να... παγώνει, αλλά το τάιμ-άουτ να λειτουργεί ευεργετικά για τους γηπεδούχους. Διότι τρέχοντας σερί 9-0, ανέκτησαν εκ νέου τα ηνία του ματς (21-20), βάζοντας... φωτιά! Πλέον ο Ερυθρός Αστέρας είχε κολλήσει για τα καλά πίσω από τη Ρεάλ (έστω και χωρίς Μαριάνοβιτς στη σύνθεσή του), που δεν μπορούσε επ' ουδενί να βρει ρυθμό και να παίξει το μπάσκετ της. Και γι' αυτό άλλωστε πήγε στα αποδυτήρια με μόλις τρεις πόντους διαφορά, 31-34.

Η Ρεάλ προσωρινά άνοιξε κι άλλο τη διαφορά στις αρχές της τρίτης περιόδου (31-38), αλλά στη συνέχεια «μπλόκαρε» εκ νέου. Και ο Ερυθρός Αστέρας (με τη στήριξη του κόσμου του) δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, που όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ (43-42). Είναι αλήθεια πως οι Μαδριλένοι δεν έπαιζαν βάσει δυνατοτήτων. Αλλά γι' αυτό έχουν Ρούντι, έχουν Γιουλ, έχουν Σέρχιο και όλους τους υπόλοιπους. Για να πατάνε... γκάζι (με αιχμή του δόρατος τον πρώτο) τρία λεπτά και με διαδοχικές «βόμβες» από τα 6,75 να αφήνουν... σκόνη πίσω τους, με σερί 0-14! Κάπως έτσι, λοιπόν, το 45-58 στο 30' έμοιαζε φυσιολογικό, χάρη στο ξέσπασμα της παρέας του Μπουρούση.

Χρειαζόταν ένα θαύμα για να γίνει η ανατροπή. Και η εικόνα του ματς δεν έδειχνε πως κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί, με τη Ρεάλ να συνεχίζει με το γκάζι... πατημένο και να ξεφεύγει ακόμα και με 18 (47-65). Τα τελευταία επτά λεπτά της αναμέτρησης ήταν πραγματικά διαδικαστικά, με τη βασίλισσα να διατηρεί διψήφιες διαφορά μέχρι το 39', όταν η αναμενόμενη χαλάρωση και κάποια καλάθια του Ερυθρού Αστέρα, κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά -όχι φυσικά σε επίπεδα... απειλής-, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να διαμορφώνει με δύο βολές το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 31-34, 45-58, 72-79

Ερυθρός Αστέρας: Ουίλιαμς 3, Ντάνγκουμπιτς, Μίτροβιτς 13, Λάζιτς 8, Μπλάζιτς 6, Κάλινιτς 10, Μαριάνοβιτς 9, Τζένκινς 7, Γιόβιτς 3, Θίρμπες 3

Ρεάλ Μαδρίτης: Ρίβερς 5, Ρούντι Φερνάντεθ 15, Νοτσιόνι 9, Ματσιούλις 3, Ρέγες 13, Σέρχιο Ροντρίγκεθ 12 (7 ασίστ), Αγιόν 4, Κάρολ 2, Γιουλ 5, Μπουρούσης 6, Σλότερ 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: