Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Δύσκολος μήνας, αλλά και με εκπλήξεις…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα πολύ δύσκολα παιχνίδια του Γενάρη, αλλά και τις μεταγραφικές εκπλήξεις που έρχονται... Παραδοσιακά ο Γενάρης είναι δύσκολος μήνας για τον Ολυμπιακό. Κι ειδικά ο φετινός Γενάρης μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολος, λαμβανομένων υπόψιν κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών.
Σκεφθείτε απλά με ποιους παίκτες ο Μίτσελ έβγαλε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του πρώτου μισού της σεζόν. Εννοώ όλα του Τσάμπιονς Λιγκ και τα πιο σημαντικά του πρωταθλήματος. Μην το ψάχνετε, εύκολο είναι. Με τους εξής 13: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Μανιάτη, Κασάμι, Τσόρι, Φουστέρ, Αφελάϊ, Μήτρογλου.
Είναι προφανές ότι αυτούς τους 13 θεώρησε ο Μίτσελ ως τους πιο καλούς, αλλά κι ετοιμοπόλεμους παίκτες του. Εξ ου και τους εμπιστεύθηκε, προκειμένου να φτιάξει κι ένα σύνολο με όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία. Τα αποτελέσματα, καλά και άσχημα, τα ξέρουμε.
Λοιπόν ας αναλογιστούμε ότι από αυτούς τους 13 παίκτες, αυτή την στιγμή έχουν απομείνει για το Γενάρη οι οκτώ. Ο Αμπιντάλ κρέμασε τα παπούτσια του κι είναι στη Βαρκελώνη, ο Μποτία μόλις έβγαλε τις πατερίτσες, ο Μιλιβόγεβιτς είναι σε αποθεραπεία μετά την επέμβαση, ο Φουστέρ είναι με το γύψο στο χέρι κι ο Εντινγκά τη Δευτέρα πάει στο Κονγκό, για να παίξει στο Κόπα Άφρικα.
Θα λείψουν δηλαδή για το ξεκίνημα του 2015 οι πέντε από τους 13 παίκτες πάνω στους οποίους είχε στηριχθεί ο Μίτσελ σε όλο το πρώτο μισό της περιόδου-κι ένας 6ος, ο Αφελάϊ, έχει τα «θεματάκια» του.
Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει ο Μίτσελ να βρει πολλές λύσεις εκ των έσω. Μα από τον Σιόβα, μα από τον Μπενίτες, μα από τον Ντοσεβί, αλλά κι από άλλα παιδιά που συνήθως έρχονται από πίσω, όπως οι Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Γιαννούλης, Σαλίνο, Διαμαντάκος. Κι όσο είναι εδώ κι από Ντουρμάζ και Γκαζαριάν.
Βεβαίως κι είμαστε κι εν αναμονή των μεταγραφών, που πρέπει να φέρουν τουλάχιστον δύο ενδεκαδάτους παίκτες, αλλά οι μεταγραφές πρέπει πρώτα να γίνουν και στη συνέχεια να προλάβουν οι παίκτες να ενσωματωθούν με την ομάδα. Άρα πρωτίστως αυτή την στιγμή το λούκι θα το τραβήξουν οι υπάρχοντες παίκτες, που πρέπει να εμφανιστούν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.
Διότι, ο Γενάρης θα είναι πολύ σημαντικός στην μάχη του τίτλου με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό κι Αστέρα, ενώ έχει και πολύ δύσκολα παιχνίδια. Και δεν είναι μόνο αυτό στην Ξάνθη. Καθόλου εύκολος δεν θα είναι αμέσως μετά ο Παναιτωλικός στο Καραϊσκάκη-και θα με θυμηθείτε. Κι ο πρώτος αντίπαλος, την Κυριακή, ο Πλατανιάς, δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση.
Τέλος πάντων, ας περιμένουμε και τις κινήσεις του Ολυμπιακού στις μεταγραφές, γιατί δε νομίζω ότι θα αργήσουν οι πρώτες προσθήκες. Και εγώ λέω ότι θα έχουμε κι εκπλήξεις…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: