Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Γιατί δεν θα γίνει η «Αγιά Σοφιά»!

Ο Δήμος Μπουλούκος αποκαλύπτει τις επόμενες κινήσεις του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας που έχουν σκοπό να μπλοκάρουν την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ!  
Mετά τη θετική ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, ο Αρης Βασιλόπουλος είναι έτοιμος να υλοποιήσει το σχέδιο του. 
Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά να εμποδίσει την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στο χώρο που ήταν το παλιό στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Και γιατί να το κάνει αυτό; Μα είναι ολοφάνερο ότι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, στηρίζει ολόκληρη την ανέλιξη του και βλέπει μέσω αυτού το πολιτικό του μέλλον.
Δεν είναι τυχαίο, όπως έγραψε τόσο επιτυχημένα ο Βασίλης Σαμπράκος, ότι οραματίζεται εξέλιξη ανάλογη με αυτή του Αλέξη Τσίπρα, που από υποψήφιος Δήμαρχος στην Αθήνα, είναι πλέον επίδοξος Πρωθυπουργός. Μπορεί λοιπόν ο Αρης Βασιλόπουλος να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία ότι επιθυμεί την κατασκευή του γηπέδου, αλλά όσα πράττει, μόνο προς αυτή την κατεύθυνση δεν δείχνουν.
Δεν γίνεται να ζητά να χτιστεί η Αγιά Σοφιά στην έκταση του παλιού γηπέδου, όταν γνωρίζει ότι το γήπεδο που κατεδαφίστηκε χωρίς λόγο το 2003, κατασκευάστηκε το 1930! Ναι το 1930. Ζητά λοιπόν να βρει η ΑΕΚ ποδοσφαιρική έδρα το 2015, ή όποτε τελικά γίνει, με τα δεδομένα του 1932! Αυτό δεν το λέει ούτε τρελός, αλλά ούτε παιδάκι νηπιαγωγείου, άρα είναι πασιφανές ότι κρύβει άλλα κίνητρα από πίσω.
Κι όλα αυτά για να μην πάρει η ΑΕΚ 2,5 στρέμματα από το Αλσος, ή 6 όπως υποστηρίζει ο νέος Δήμαρχος, όταν τόσο ο ίδιος, όσο και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έχουν εγκαταλείψει εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο μέρος, γεγονός που γνωρίζουν όχι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όσοι έχουν περάσει από την τοποθεσία.
Ο Αρης Βασιλόπουλος λοιπόν έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του και δεν είναι τυχαίο ότι όρισε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην προτελευταία μέρα του χρόνου, για να υλοποιήσει το σχέδιο του. Και τι θα κάνει;
Το gazzetta.gr γνωρίζει από πρώτο χέρι τα επόμενα βήματα του «επαναστάτη» Δημάρχου, τα οποία άλλωστε αποτυπώνονται και στις μεθοδικές κινήσεις του.
Το πρώτο που θα κάνει είναι να προσφύγει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκδόνας στο Συμβούλιο Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν οι διατάξεις του νόμου 4277/2014 για τη δημιουργία κέντρου αθλητισμού, μνήμης και πολιτισμού της ΑΕΚ, με το πρόσχημα της απόρριψης του σχεδίου του Δήμου για την ανάπλασης του Αλσους. Θα κάνει δηλαδή αυτό που έκαναν και οι περιβόητοι 17 κάτοικοι της περιοχής πριν από λίγο καιρό, με την προσφυγή τους να συζητιέται τον ερχόμενο Μάρτιο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο το θέμα του γηπέδου, ανεξαρτήτως της τύχης που θα έχει η ένσταση των «17».
Επόμενο βήμα και πιο σίγουρο επειδή είναι στο χέρι του, είναι η απόρριψη της υψομετρικής μελέτης από το Δήμο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Βασιλόπουλος και με συνέντευξη του στο gazzetta.gr τονίζοντας ότι «η εικόνα που έχω είναι ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν για την υψομετρική μελέτη στον Δήμο, είναι ίδια με αυτά που είχαμε ήδη στα χέρια μας. Αρα ο φάκελος είναι ελλιπής και τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησε η υπηρεσία δεν έχουν κατατεθεί». Χωρίς υψομετρική μελέτη δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια κατασκευής, άρα δημιουργείται ένα ακόμα εμπόδιο για να ξεκινήσουν τα έργα για την Αγιά Σοφιά.
Από εκεί και πέρα, το τρίτο βήμα είναι η κατάργηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που περιλαμβάνει και την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, που ψηφίστηκε το περασμένο Ιούνιο, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Αυτό θα συμβεί φυσικά, εάν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα – στο οποίο ανήκει ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Και φυσικά με την κατάργηση του νόμου, δεν θα υπάρχει και γήπεδο, υλοποιώντας έτσι το σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Αρης Βασιλόπουλος και το προχωρά χωρίς δισταγμό.
Με τις τρεις απλές αυτές κινήσεις, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα μπλοκάρει την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την καταπάτηση κάποιων στρεμμάτων στο Αλσος της περιοχής.
Δυστυχώς για τους φίλους της ομάδας, η ΑΕΚ δείχνει να μην έχει βρει ακόμα απάντηση στα τεχνάσματα του Δημάρχου, ενώ η θέση της γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, με τις ακρότητες κάποιων οπαδών της που πιστεύουν ότι με τσαμπουκάδες και επιθέσεις, θα πετύχουν κάτι. Το μόνο που επιτυγχάνουν τελικά, είναι να βάζουν βούτυρο στο ψωμί του Βασιλόπουλου και να τον κάνουν λαϊκό ήρωα! 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: