Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Άλωσε τη Βιτόρια με τους πρώην «αιώνιους»!!

Δύο πρώην «αιώνιοι» (Περπέρογλου-Λάσμε) οδήγησαν την Αναντολού Εφές στη νίκη με 72-67 επί της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια, στην πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκας. Άφαντος στην επιστροφή του ο Ερτέλ.

Άλωσε τη Βιτόρια με τους πρώην «αιώνιους»!
Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Top 16 της Ευρωλίγκας η Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς νίκησε 72-67 τη Λαμποράλ Κούτσα μέσα στη Βιτόρια και πήρε το πρώτο ροζ φύλλο. Οι Βάσκοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα στον αγώνα, αλλά στα κρίσιμα τελευταία λεπτά «λύγισαν» και γνώρισαν την ήττα.

Ακρογωνιαίοι λίθοι της τουρκικής ομάδας ήταν δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και τον ακολούθησε ο Στεφάν Λάσμε με 13 πόντους και 1 ριμπάουντ. Ο Τομάς Ερτέλ στην επιστροφή του στο γήπεδο, όπου μεγαλούργησε τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια, ήταν «έξω από τα νερά του» και έμεινε χωρίς πόντο στα 15.06 λεπτά που αγωνίστηκε. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων, αλλά και του αγώνα ήταν ο Μίρσα Μπέγκιτς με 16 πόντους, αλλά και 7 ριμπάουντ.

Το ματς:

Με μπροστάρη τον Φαμπιέν Κοζέρ, που πέτυχε 6 πόντους, η Λαμποράλ Κούτσα μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 10-2. Η Αναντολού Εφές έκανε δικό της σερί 6-2 και μείωσε σε 12-8, αλλά οι δύο ομάδες κόλλησαν σε αυτό το σκορ για ένα δίλεπτο, όντας πολύ άστοχες. Οι Βάσκοι παίζοντας καλή άμυνα, κατάφερναν να ελέγχουν τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και απόρροια αυτού ήταν να αυξήσουν τη διαφορά στο +10 (18-8), δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, που έκλεισε στο +8 (24-16). Από πλευράς τουρκικής ομάδας, τα ηνία στο σκοράρισμα είχε ο Περπέρογλου, που πέτυχε 6 πόντους.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Εφές όχι μόνο «ροκάνισε» τη διαφορά, χάρη στην πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά της, αλλά έφτασε και στην ισοφάριση (25-25), μετά από δυόμισι λεπτά. Η Λαμποράλ πέτυχε το πρώτο της καλάθι με τον Μπέγκιτς, που έκανε το 27-25 και κατάφερνε να διατηρεί, έστω και δύσκολα, ένα μικρό προβάδισμα. Στο τελευταίο δίλεπτο «πάτησε γκάζι» και με σερί 6-2, πήγε στα αποδυτήρια, όντας μπροστά με 41-35. «Πρώτο βιολί» για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπέγκιτς με 11 πόντους, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων, πρώτος σκόρερ με 9 ήταν ο Σάριτς.

Στο ίδιο… μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τη Λαμποράλ Κούτσα να ελέγχει τον ρυθμό και να διατηρεί προβάδισμα από 4-6 πόντους και την Αναντολού Εφές να προσπαθεί να κρατηθεί στο ματς και να μειώσει τη διαφορά. Το 41-35 έγινε 50-42, μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα, με τους Βάσκους να δείχνουν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν το πρώτο ροζ φύλλο στο «Top 16» της διοργάνωσης. Οι Τούρκοι δεν είχαν σκοπό να παραδώσουν τόσο εύκολα τα όπλα και με σερί 13-5, μείωσαν σε 58-55 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι και το φινάλε αναμενόταν συναρπαστικό.

Το σερί της Εφές συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, καθώς έφτασε στην ισοφάριση 60-60. Οι Βάσκοι εγκλωβίστηκαν στην καλή άμυνα των Τούρκων και χάλασαν τα ποσοστά τους στην επίθεση, έχοντας σκοράρει μόλις δύο πόντους σε 4,5 λεπτά. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο με το σκορ στο 66-64 υπέρ της Λαμποράλ Κούτσα. Οι Τούρκοι με τρίποντο του Τζάνινγκ ισοφάρισαν 67-67 και με καλάθι του Λάσμε πήραν προβάδισμα 67-69, 1.42’’ πριν το τέλος. Στα τελευταία 102 δευτερόλεπτα, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν όσο ψύχραιμοι χρειαζόταν και έφτασαν στη σπουδαία νίκη με τελικό σκορ 67-72.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-35, 58-55, 67-72.

Λαμποράλ Κούτσα (Ναβάρο): Άνταμς 8, Τζέιμς 12 (6ρ), Άιβερσον, Κοζέρ 9, Σενγκέλια 7 (7ρ), Ντιόπ, Τίγι, Μπέγκιτς 16 (7ρ), Σαν Εμετέριο 6, Χάνσμπρο, Μπέρτανς 9.

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 2, Οσμάν 9, Περπέρογλου 15, Σάριτς 9 (8ρ), Ντρέιπερ 6, Κρστιτς 5, Λάσμε 13, Κορκμάζ 3, Τζάνινγκ 8, Ερτέλ, Κιλιτσλί, Μπιέλιτσα 2. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: