Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Διαλέγουν τον δύσκολο δρόμο...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο πλάνο του Παναθηναϊκού , που δεν περιλαμβάνει πωλήσεις παικτών βασικού κορμού και εξηγεί γιατί αυτή είναι η δύσκολη οδός, για την κάλυψη του χρέους, αλλά η σωστή οδός για να επιστρέψει εκεί που αρμόζει η ιστορία του....
Ξεκάθαρα το λένε στον Παναθηναϊκό, ότι δεν σκοπεύουν να πουλήσουν τον Καρέλη. Και αν λάβουμε υπόψη μας το τι έχουν κάνει σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, αυτό, που λένε, φαίνεται ότι ισχύει. Για παράδειγμα τους δόθηκε η ευκαιρία να πουλήσουν τον Μπέργκ το καλοκαίρι(με συγκεκριμένες προτάσεις), αλλά δεν το έκαναν. Και όχι μόνο αυτό , αλλά ανανέωσαν και το συμβόλαιο του Σουηδού επιθετικού.
Είναι ξεκάθαρο το πλάνο, που έχουν στον Παναθηναϊκό και το λένε. Θέλουν να κρατήσουν έναν βασικό κορμό παικτών, στους οποίους θα βασιστεί η ομάδα την επόμενη τριετία με στόχο να επιστρέψει δυνατά στην Ευρώπη(όπου έχει κατρακυλήσει τα τελευταία χρόνια) και να μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Πουλώντας παίκτες και αλλάζοντας τον βασικό κορμό κάθε χρόνο αυτό δεν μπορεί να γίνει, πολύ απλά διότι η ομάδα δεν θα έχει συνοχή, δεν θα μπορεί να έχει μία συνέχεια από χρόνο σε χρόνο.
Το να πουλήσεις έναν, δύο παίκτες σε πολύ καλύτερη τιμή από την αξία τους είναι το ιδανικό. Αλλά μέχρι εκεί. Το παραπάνω είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά για τον Παναθηναϊκό, που κάνει μεγάλη προσπάθεια να φθάσει από το μηδέν στην  κορυφή τα τελευταία δύο χρόνια και κουβαλώντας χρέη από το παρελθόν.
Αρα η απόφαση της διοίκησης να λέει ότι δεν πωλείται ο Καρέλης μοιάζει απόλυτα λογική. Διότι ο Καρέλης έχει παρουσιάσει τέτοια εξέλιξη από πέρυσι μέχρι φέτος, που δείχνει, ότι μπορεί για τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει παίκτη που θα κάνει διαφορά στην επίθεση.
Και για να δείτε την εξέλιξη του Καρέλη αρκεί να διαβάσετε τα δικά σας σχόλια (αναφέρομαι στους φίλους του Παναθηναϊκού), που πέρυσι τον Οκτώβριο κάποιοι τον φώναζαν και ….πορτιέρη και φέτος μόνο στην ιδέα, ότι μπορεί να φύγει φέρνοντας ένα σεβαστό ποσό στο ταμείο της ομάδας υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις.
Και έχει και ένα πόντο παραπάνω αυτή η σκέψη για τον Καρέλη και για τους άλλους παίκτες του βασικού κορμού. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έσοδα, για να μπορέσει να καλύψει το χρέος το συντομότερο δυνατόν. Δεν διαλέγει, όμως την εύκολη οδό, που λέει «πουλάω ότι πουλιέται ισοσκελίζω το χρέος και μετά έχει ο Θεός..», αλλά διαλέγει την δύσκολη οδό, που λέει ότι «φτιάχνω έναν κορμό προσθέτω σε αυτόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο από έναν έως τρεις παίκτες που ταιριάζουν στην ομάδα και την ανεβάζουν επίπεδο και παράλληλα προσπαθώ να καλύψω το χρέος».
ΥΓ:Καλή χρονιά σε όλους και το 2015 εκτός από υγεία να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας αγαπούν πραγματικά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: