Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Το Μουντιάλ έξω από τα γήπεδα!!

Εικόνες που σόκαραν, αλλά έμειναν κρυφές από την πλατιά μάζα του Πλανήτη. Η Βραζιλία με... σύμμαχο την αστυνομία, τον στρατό και τη FIFA διατήρησε τη λάμψη του Μουντιάλ!
Η FIFA και η Πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff, δίχως αμφιβολία κατάφεραν να κρύψουν από την πλατιά μάζα του πλανήτη τα όσα συνέβησαν στους δρόμους γύρω από τα γήπεδα στο πιο πολιτικοποιημένο Μουντιάλ της νεότερης ιστορίας. Οι Βραζιλιάνοι «έκρυψαν» καλά τις... ανοιχτές πληγές του, με τις φωτογραφίες να αποδεικνύουν πως οι... ανάγκες των Βραζιλιάνων περνούν σε τελευταία μοίρα. Εικόνες μακριά από τα γήπεδα που σοκάρουν...
H οργή διαδηλωτών στην Βραζιλία ξεχειλίζει για την FIFA! Εκδηλώθηκε με κάθε τρόπο και στη διάρκεια του Μουντιάλ. Ακόμα και με... σλόγκαν σε μπλουζάκια!

Όταν η τέχνη γίνεται διαμαρτυρία! Σε μία χώρα όπου μαστίζεται μέχρι σήμερα από την φτώχεια και την πείνα το ποδόσφαιρο δεν θα έλυνε αυτά τα προβλήματα. Οι καλλιτέχνες του δρόμου το σκέφτηκαν και το είδαν κάπως έτσι...


Εικόνα βγαλμένη από τους βραζιλιάνικους δρόμους. Πόρνες εν ώρα εργασίας αλλά και εκμάθησης αγγλικών για να μπορούν να μιλούν με τους επισκέπτες στη χώρας τους. 

Θυμίζει... Βόρεια Κορέα όμως είναι η Βραζιλία! Οι Αρχές ήθελαν με κάθε τρόπο να πατάξουν τους... ταραξίες. Οπότε έβγαλαν και τον στρατό στους δρόμους.

Η φτώχεια σε όλο της το... μεγαλείο στην Βραζιλία. Και όμως αυτά τα πλάνα δεν τα είδαμε ποτέ. Βλέπαμε μόνο εντυπωσιακά γήπεδα, χαρούμενα πρόσωπα, τουρίστες και σημαίες. Η σκληρή πραγματικότητα της χώρας του καφέ...

Τα γκράφιτι που δείχνουν τις μεγάλες αντιδράσεις σημαντικής μάζας των Βραζιλιάνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ειδικά το κρανίο που είναι ζωγραφισμένο μέσα σε μία μπάλα τα λέει όλα... 

Τι αστυνομία, τι στρατός... Όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό. Και από ξύλο και χημικά άλλο τίποτα...

Ο στρατιώτης κρατά το όπλο του απειλητικά και... ορμά, όμως παρά την παρουσία ισχυρών δυνάμεων στους δρόμους η ανασφάλεια, η εγκληματικότητα και η διακίνηση των ναρκωτικών ήταν έντονες και στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πολίτες τρέχουν υπό αποπνικτική ατμόσφαιρα για να γλιτώσουν από την ρίψη χημικών. Μόνο μία νεαρή κοπέλα δεν βάζει το ρούχο της μπροστά στο στόμα της για μην εισπνεύσει. Ανάλογες εικόνες ήταν συχνλες στην διάρκεια του Μουντιάλ.

Από την... χαραμάδα της πόρτας στην σεξουαλική ευχαρίστηση των τουριστών. Οι πόρνες στην Βραζιλία προσπάθησαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την παρουσία χιλιάδων ποδοσφαιρόφιλων στην χώρα.

Η Βραζιλία είναι η πατρίδα τους, το Παγκόσμιο Κύπελλο όμως δεν ήταν η... διοργάνωσή τους. Διαδηλωτές κατά της FIFA και του Μουντιάλ καίνε λάστιχα στους δρόμους και φωνάζουν κατά του κράτους και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ακόμα μία δυναμική πορεία κατά της FIFA και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε πρώτο πλάνο. Με την αστυνομία να βαδίζει δίπλα στους διαδηλωτές...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: