Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μητρούδης: «Λεφτά και ψυχή για τον Άρη»

Στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο Θεόφιλος Μητρούδης. Ο πρώην πρόεδρος του μπασκετικού Άρη τόνισε πως αυτό που δεν έχει ο Άρης για να ξανά φτάσει ψηλά είναι λεφτά.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Έτσι απλά Άρης»
«Ο Άρης είναι ιός και δεν περνάει ποτέ. Στεναχωριέμαι που βλέπω την ομάδα έτσι, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω. Η ομάδα χρειάζεται ανθρώπους να βάλουν λεφτά, είναι το μόνο που της λείπει, εφόσον έχει και κόσμο και ιστορία. Εγώ είχα βάλει 200 εκατ. για την ομάδα, τότε είχα λεφτά και τρέλα και καμαρώνω που πέτυχα.
Προσωπικά πιστεύω πως ο Άρης δε θα σηκώσει κεφάλι εύκολα, δε λέω ότι δε θα παραμείνει στην Α1 αλλά δεν θα είναι στις θέσεις που πρέπει. Σίγουρα θα ξανά γίνει δυνατός ο Άρης, θα έρθουν πάλι μεγάλα χρόνια για την ομάδα, θέλω να είμαι ζωντανός να τα χαρώ.
Όσοι είναι γύρω από τον Άρη είναι καλά παιδιά, τους ξέρω, αλλά και πάλι δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για την συνέχεια».

"Ανυπομονώ..."

Ο Γιώργος Μπόγρης θα ντεμπουτάρει αύριο (σ.σ.: σήμερα) με τη φανέλα του Αρη κόντρα στη Νίμπουργκ και δήλωσε ανυπόμονος.
"Ανυπομονώ..."
«Προπονούμαι με την ομάδα εδώ και δύο εβδομάδες και είμαι χαρούμενος που επιτέλους θα παίξω. Είναι ωραίο συναίσθημα» τόνισε ο έλληνας φόργουορντ και συμπλήρωσε:
«Ο Αρης, όπως και ο Παναθηναϊκός, έχουν μεγάλη πίεση, με τη διαφορά ότι ο κόσμος του Αρη είναι πιο απαιτητικός. Το 0 στα 4 σίγουρα προκαλεί άγχος στην ομάδα, αλλά μία νίκη επί της Νίμπουρκ θα αλλάξει την ψυχολογία στα αποδυτήρια και θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση. Αισιοδοξώ ότι θα κάνουμε την πρώτη μας νίκη».
Πηγή: allaboutaris.com

"Παίξαμε άσχημα και δίκαια χάσαμε"

Ο Γιώργος Γεωργιάδης παραδέχτηκε μετά την ήττα της Εθνικής Ελπίδων από τους Βόσνιους πως "δίκαια χάσαμε", τονίζοντας οτι ο ενθουσιασμός των παικτών είχε μείνει στο ματς με τη Γερμανία.
"Παίξαμε άσχημα και δίκαια χάσαμε"
«Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ενθουσιασμός, το πάθος και το πνεύμα των παικτών έμειναν στον αγώνα με τη Γερμανία, στον οποίο ήμασταν πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί. Κάναμε ένα άσχημο ματς και δίκαια χάσαμε.
Ουσιαστικά δεν έχουμε ελπίδες πρόκρισης και θα ξεκινήσουμε κάποιες δοκιμές με νέα παιδιά για να προετοιμάσουμε την επόμενη Εθνική Ελπίδων».

Από εβδομάδα τα έχουν... 400!!

Περίπου στις 400.000 ευρώ αναμένεται να μπούνε την επόμενη εβδομάδα στα ταμία της ΠΑΕ ΑΕΚ, χρήματα από τη δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου, τα οποία θα πάνε αμέσως σε πληρωμές παικτών και υπαλλήλων.
Από εβδομάδα τα έχουν... 400!
Το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ είναι οξύ εδώ και καιρό. Τόσο που ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι της ΠΑΕ παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα αρκετοί πλέον να έχουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα στην καθημερινότητα τους. Στην Ενωση μετράνε και το… ευρώ για να πληρώσουν, αφού Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς ως μεγαλομέτοχοι δεν καλύπτουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους στην εταιρία που έχουν στην ιδιοκτησία τους και όλα είναι στον… αέρα.
Στην ΠΑΕ ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα περιμένουν δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΝΟVA. Δηλαδή, περίπου 400.000 ευρώ που φαίνονται ως… μάνα εξ’ ουρανού για την διοίκηση της Ενωσης. Αυτά τα χρήματα σαφώς και δεν θα παραμείνουν για πολύ στα ταμεία της ΠΑΕ. Μεγάλο μέρος τους θα πάει στην Εφορία (περίπου 200.000 ευρώ) και από το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθούν (κάποιοι) παίκτες και υπάλληλοι της ΑΕΚ.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Προσεχώς, Α1 με 14!!

Ο σκύλος είχε αποκαλύψει ότι το πρωτάθλημα της Α1 θα γίνει με 13 ομάδες. Τώρα, σας λέει λοιπόν ότι η λίγκα του μπάσκετ είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει και 14ο μέλος στην παρέα της.
Προσεχώς, Α1 με 14!
Το μπάσκετ ακολουθεί πλέον τα χνάρια του ποδοσφαίρου και τις τελευταίες μέρες γίνονται οι διεργασίες, ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής και ο Πανελλήνιος. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου ενέκρινε τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ και στον Πανελλήνιο περιμένουν το ΟΚ της ΕΕΑ.
Η υπόθεση έχει περάσει στην τελική της ευθεία και άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις. Στοn ΕΣΑΚΕ το περιμένουν ότι σύντομα θα έχουν να αντιμετωπίσουν την περίπτωση του Πανελληνίου και ο σκύλος έμαθε πως το θέμα θα συζητηθεί στο προσεχές ΔΣ.
Πρόβλημα, άλλωστε, με το πρόγραμμα δεν υπάρχει, αφού σε κάθε αγωνιστική υπάρχει κι ένα ρεπό. Ο Πανελλήνιος μπορεί να μπει στην Α1 έστω και με χάντικαπ και τα δεδομένα θα αλλάξουν, γιατί πολλές ομάδες την είχαν σίγουρη την παραμονή της. Αν προστεθεί και 14ος, θα έχουν θέμα να επιλύσουν.

πηγή: sportdog.gr

Ο έρωτας κι ο... Αρης δεν κρύβονται!!

Ο Χάρης και η Έλενα παντρεύτηκαν το πρωί της Δευτέρας (14/11) κι έπειτα έσπευσαν να φωτογραφηθούν στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" προκειμένου να τραβήξουν τις... γαμήλιες φωτογραφίες τους!
Ο έρωτας κι ο... Αρης δεν κρύβονται!
Το ζευγάρι, μετά τη γαμήλια τελετή, βρέθηκε στο γήπεδο μαζί με τον κουμπάρο τους, Μπάμπη, συνδυάζοντας την αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλο, με την κοινή τους αγάπη για τον Αρη...
Πηγή: allaboutaris.com

Βρέθηκε ο Σουλεάπ!

Έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών της ΠΑΕ ΟΦΗ και του Μάριους Σουλεάπ, ο Ρουμάνος βρέθηκε και υποσχέθηκε ότι θα στείλει τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι εξοφλήθηκε.
Βρέθηκε ο Σουλεάπ!
Στέλεχος της ΠΑΕ έπειτα από αρκετές προσπάθειες κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Μάριους Σουλεάπ που τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποστείλει τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι εξοφλήθηκε από τον ΟΦΗ.
Όμως, όπως τονίζουν στην ομάδα, εντείνονται παράλληλα οι προσπάθειες ώστε να βρεθεί η λύση μέσω της Π.Ο. της Ρουμανίας αφού πλέον δεν έχουν στον Σουλεάπ καμία απολύτως εμπιστοσύνη.
Πηγή: gentikoule.gr

Χάθηκαν... όλες οι Ελπίδες!!

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 0-1 από τη Βοσνία στην Τρίπολη και αποκλείστηκε και μαθηματικά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2013.
Χάθηκαν... όλες οι Ελπίδες!
Η ελληνική ομάδα δεν έπιασε σε κανένα σημείο του αγώνα καλή απόδοση, σε αντίθεση με τους Βόσνιους που έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 3΄, όταν ο Μπίλμπιγια δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Λάμπρου. Στο επόμενο λεπτό η ελληνική ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Μπούκβιτς πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Λαγού. Ο τερματοφύλακας της Βοσνίας είχε στο 20΄ άλλη μια καλή επέμβαση στο δυνατό σουτ του Φετφατζίδη.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τη σειρά τους στο 26΄, όταν ο Βίστσα επιχείρησε δυνατό σουτ και ο Λάμπρου πετάχτηκε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνιά και έδιωξε σε κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης της Βοσνίας είχε και ένα άστοχο σουτ στο 27΄. Η τελευταία καλή στιγμή του α΄ ημιχρόνου έγινε στο 45ο λεπτό, με τους Έλληνες παίκτες να μην εκμεταλλεύονται την ασταθή επέμβαση του Μπούκβιτς ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη.
Το δεύτερο ημίχρονο, σαφώς καλύτερο από τα πρώτα 45 λεπτά, ξεκίνησε με μια απίστευτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Στο 47΄, ο Βίστσα επιχείρησε σουτ από πλεονεκτική θέση, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της ελληνικής εστίας και τη συνέχεια ο Λαγός στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος την έστειλε εκ νέου στο δοκάρι, για να απομακρυνθεί αυτή μετά από τους διεθνείς μας. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπούκβιτς πρόλαβε στην έξοδό του την τελευταία στιγμή τον Γιάννου.
Στο 67΄ οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν το μοναδικό γκολ του αγώνα με δυνατό διαγώνιο σουτ του Βίστσα. Δύο λεπτά αργότερα ο Σκόνδρας έκοψε την τελευταία στιγμή την επέλαση του Βίστσα και στο 70΄ η μπάλα ύστερα από το δυνατό σουτ του Τσίτα κατέληξε μόλις άουτ. Στο 73΄ χάθηκε για τους Βόσνιους άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Βίστσα να σουτάρει και τον Λάμπρου να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα ήταν το δοκάρι του Καρέλη στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Τσέχος διαιτητής της αναμέτρησης, Ράντεκ Πρίχοντα, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Γιάννου, Λαγό, Μπρεκάλο, Μπέκιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Γκέντσογλου, Μαυρίας (56΄ Τσίτας), Λαγός, Μητρόπουλος (72΄ Σοϊλέδης), Φετφατζίδης, Γιάννου (65΄ Καρέλης), Βλαχοδήμος, Μάνταλος

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπούκβιτς, Κόλιτς, Σίποβιτς, Μάρκιτς, Βίστσα, Στεφάνοβιτς (89΄ Πρσιτς), Μπίλμπιγια (61΄ Μπέκιτς), Γκράχοβατς, Μπρεκάλο, Γκνιάτιτς (84΄ Ζάκαριτς), Κβέσιτς
Πηγή: epo.gr

«Μπορούμε και καλύτερα...»

Ικανοποιημένος από τις τελευταίες εμφανίσεις της Άρσεναλ είναι ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος όμως θεωρεί πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.
«Μπορούμε και καλύτερα...»
Ο Αλσατός τεχνικός ανέφερε: «Είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν όμως αρκετά περιθώρια για βελτίωση.

Πρέπει να κάνουμε όλους τους οπαδούς μας χαρούμενους. Έχουμε δρόμο μπροστά. Είμαστε όμως πολύ σοβαροί και πειθαρχημένοι στα τελευταία ματς και μάλιστα βγάζουμε και ποιότητα στο γήπεδο».

SOS από τον Πανιώνιο...

Μαύρα... σύννεφα βρίσκονται πάνω από τη Νέα Σμύρνη λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της ομάδας. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Βασίλης Τσάβαλος, γνωστοποίησε στην Γ.Σ. της Δευτέρας ότι το χρέος του Πανιωνίου μπορεί να φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ έως το τέλος της σεζόν.
SOS από τον Πανιώνιο...
Ξεκαθάρισε δε πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα και δεν οριστεί διοίκηση πρωτοδικείου τότε ο Πανιώνιος θα διατρέξει πολύ σοβαρό κίνδυνο, που μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και στην Δ' Εθνική.
Επίσης τονίστηκε πως το συμβόλαιο του Τάκη Λεμονή είναι 700 χιλ. ευρώ και πως γενικά υπάρχουν έξοδα που δεν μπορεί να σηκώσει η ομάδα. Μοιραία ο Τσάβαλος πρότεινε δραστική μείωση των δαπανών του συλλόγου.
Πηγή: gazzetta.gr

"Πιστεύω στο ρόστερ του Αστέρα"

Την πίστη του ότι το ρόστερ που έχει στην διάθεσή του έχει μεγάλες δυνατότητες, τόνισε σε συνέντευξή του ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης. Παράλληλα αποκάλυψε πως η ποιότητα των ανθρώπων της διοίκησης ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Αρκαδίας.
"Πιστεύω στο ρόστερ του Αστέρα"
Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη στο arcadia-sports
- Ποιές είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από το νέο εργασιακό περιβάλλον;
"Έχω εντυπωσιαστεί με την οργάνωση και τα γήπεδα. Αυτά που παρέχει ο Αστέρας είναι εκπληκτικά και σπάνια για ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο".
- Έχετε προλάβει να αξιολογήσετε το ρόστερ;
"Έχουμε 38 παίκτες στο ρόστερ. Δεν μπορώ να βγάλω μέσα σε λίγες συμπεράσματα για τα παιδιά. Κάποιους τους ξέρω, αλλά τους περισσότερους τους μαθαίνω τώρα".
- Το μεγάλο ρόστερ τελικά είναι ευχή ή κατάρα;
"Αυτό τον καιρό αξιολογώ το ρόστερ. Ασφαλώς και πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο. Υπάρχουν 38 παίκτες. Νομίζω ότι θα ήταν αυτοκτονία να σκεφτόμαστε τώρα για μεταγραφές".
- Η προετοιμασία για την ΑΕΚ σε τι στάδιο βρίσκεται;
"Πρέπει να ετοιμαστούμε γρήγορα για τον αγώνα του Σαββάτου. Μέσα από την αξιολόγηση του υλικού και την ετοιμότητα των παικτών θα εξαρτηθεί ο τρόπος που θα παραταχθεί η ομάδα και στο ματς με την ΑΕΚ".
- Πώς σκέφτεστε να παρατάξετε την ομάδα στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ;
"Πολλά θα εξαρτηθούν από τον βαθμό ετοιμότητας του Περόνε. Έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος με αποτέλεσμα να μην έχω την δυνατότητα να διαμορφώσω έναν τρόπο παιχνιδιού με επίκεντρο τον Περόνε".
- Ποιά είναι η πρώτη εικόνα που έχετε για το υλικό του Αστέρα;
"Έχουμε πολύ καλό υλικό. Αυτές τις μέρες δουλεύουμε πολύ στην τακτική και κυρίως στον τρόπο που θα κινούνται όσοι παίζουν πίσω από το φορ. Ο Αστέρας έχει παίκτες οι οποίοι μπορούν να παίξουν σε πολλές διαφορετικές θέσεις και να έχουν μια ποικιλία στο ρόλο τους μέσα στο γήπεδο. Στις 3 μέρες που δουλέψαμε προσπάθησα να δω τα στοιχεία της ομάδας, το στιλ των παικτών και να περάσουμε τη φιλοσοφία των συστημάτων που θα παίζει η ομάδα".
- Με ποιό τρόπο θα παίζει ο Αστέρας του Σάκη Τσιώλη;
"Ο Αστέρας θα παίζει 2-3 συστήματα τα οποία θα μπορεί και να τα υποστηρίξει. Δε θα πάμε να παίξουμε κάτι που δεν μπορούμε. Υπάρχει μια κεντρική ιδέα, ένα κεντρικό σύστημα το οποίο θα αλλάζει ανάλογα με το αν θέλουμε να δώσουμε βαρύτητα στο κέντρο ή στην επίθεση. Πάντα φυσικά θα υπάρχει άμεση συνάρτηση με το ποιά ομάδα έχουμε απέναντι μας αλλά και από σε ποιό χρονικό σημείο βρισκόμαστε".
- Θα σας βοηθήσει το γεγονός ότι πρόσφατα αντιμετωπίσατε την ΑΕΚ με τον Άρη;
"Είναι πολύ σημαντικό το ότι πρόσφατα είχα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Σ' εκείνο το ματς παρά το ότι ο Άρης ηττήθηκε με 3-0, είχε πολύ καλή λειτουργία, με δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες".
- Ποιό θα είναι το αγωνιστικό μότο σας για τον Αστέρα;
"Σε κάθε ματς πρέπει να πιστεύουμε στη νίκη. Κομβικό σημείο γι' αυτό είναι ο τρόπος που θα παίζουμε με και χωρίς την μπάλα. Πρέπει να περιορίζουμε τον αντίπαλο στην κυκλοφορία και να παίρνουμε πρωτοβουλίες όταν θα έχουμε εμείς την μπάλα".
- Σε ποιό βαθμό δυσκολεύει το έργο σας το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί;
"Μου λένε πολλοί για το δύσκολο πρόγραμμα. Αυτό που έχει σημασία είναι να βγει η ομάδα από τη δύσκολη βαθμολογική θέση. Εμείς αυτό κοιτάμε. Σε όλα τα ματς έχουμε στόχο την κατάκτηση βαθμών".
- Έχετε εμπιστοσύνη στο ρόστερ;
"Αλλοίμονο αν δεν πίστευα στο ρόστερ. Αυτός ήταν ο 2ος λόγος που ήρθα στον Αστέρα. Ο πρώτος ήταν η ποιότητα των ανθρώπων που κρατούν τα ηνία της ομάδας".
- Πώς είναι η προσαρμογή σας στην Τρίπολη;
"Η Τρίπολη με έχει υποδεχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ηρέμησα. Εδώ μπορείς να κάνεις απερίσπαστος τη δουλειά σου, να έχεις καθαρή σκέψη και να χαλαρώνεις κάτι το οποίο σε βοηθάει να παίρνεις και σωστές αποφάσεις. Η συμπεριφορά του κόσμου προς το πρόσωπο μου είναι πολύ καλή. Πιστεύω πως αν παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο θα έρθουν ακόμα περισσότεροι φίλαθλοι της πόλης στο γήπεδο".
Πηγή: arcadia-sports.gr

Είναι ωραία όταν μπαίνουν πίσω απ' τη σέντρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα ωραιότερα γκολ της Senguda Division πέτυχε ο Πριέτο της Μπούργκος στο ματς κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ ΙΙ! Και μάλιστα πίσω από τη σέντρα...
Είναι ωραία όταν μπαίνουν πίσω απ' τη σέντρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο παίκτης της Μπούργκος είδε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ μακριά από το τέρμα του και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Μπουμπούνισε ένα σουτ λίγα μέτρα πριν τη σέντρα και πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ...




 

«Εμείς στήνουμε κω…ο και εσείς θα μου πείτε για τον ορνιθοκόκκορα;» (BINTEO)

Η αρνητική γνωμοδότηση για μια επένδυση για αιολικά πάρκα στη Σκύρο, ήταν η αιτία να γίνει έξω φρενών ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης.
«Εμείς στήνουμε κω…ο και εσείς θα μου πείτε για τον ορνιθοκόκκορα;» (BINTEO)
Η απορριφθείσα επένδυση είναι της εταιρίας ΕNTEKA S.A. και συνοδεύεται-σύμφωνα με το lamiareport.gr από 500-600 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα δοθούν για κατασκευή αιολικών πάρκων. Όμως υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση επειδή αντιδρούν κάτοικοι και φορείς της Σκύρου.
Ο Γκλέτσος θύμισε στα μέλη της Επιτροπής, τη δραματική κατάσταση στην περιοχή του με συσσίτια σε φτωχούς και αστέγους και με την ως συνήθως εκρηκτική εμφάνιση του αναρωτήθηκε γιατί κόβεται η επένδυση, λέγοντας μεταξύ άλλων «κι εσείς θα μου πείτε γιατί ο ορνιθοκόκκορας δεν μπορεί να πετάξει…όταν εγώ δεν έχω λεφτά για πετρέλαιο και στήνω κ…ο για να μου βάλουν ανεμογεννήτριες;».
Όπως είπε ο Δήμαρχος Στυλίδας αν η εταιρία φύγει από τη Σκύρο, δεν θα έρθει στην περιοχή του λόγω της αρνητικής γνωμοδότησης στη Σκύρο. Βεβαίως αν εξαιρέσει κανείς το έντονο ύφος του Απόστολου Γκλέτσου, όντως δημιουργεί απορίες πώς απορρίπτεται ως επένδυση που δεν καλύπτει περιβαλλοντικούς όρους, μια πράσινη επένδυση.
Πηγή: lifo.gr/lamia-report.gr

«Αν έρθουν Πανιώνιοι, θα έχουμε επεισόδια με ΠΑΟΚτσήδες»

Φοβερό και ελληνικό! Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει εισιτήρια στον Πανιώνιο για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Δόξα Δράμας, καθώς φοβάται επεισόδια με τους φίλους του ΠΑΟΚ!
«Αν έρθουν Πανιώνιοι, θα έχουμε επεισόδια με ΠΑΟΚτσήδες»
Όπως είναι γνωστό αυτό το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Καυταντζόγλειο, το οποίο η Δόξα θα χρησιμοποιεί ως έδρας γι’ αρκετό καιρό.

Όταν σήμερα οι δύο συγκεκριμένες ΠΑΕ παρουσιάστηκαν μπροστά στους υπευθύνους της αστυνομίας και έθεσαν θέμα εισιτηρίων, η απάντηση ήταν αρνητική με το εξής επιχείρημα προς την πλευρά της Αθηναϊκής ομάδας:

«Αν έρθουν εδώ οπαδοί του Πανιωνίου είναι πολύ πιθανό να εμπλακούν σε επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό δεν θα πάρετε εισιτήρια….».

Οι εκπρόσωποι του Πανιωνίου τ’ άκουσαν και φυσιολογικά απάντησαν: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα…» είπαν και ανέφεραν όσα έγιναν και πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη όπου οι Πανιώνιοι υποστήριξαν με πολλούς τρόπους τους φίλου του ΠΑΟΚ…

Η αστυνομία ήταν ανένδοτη και οι εκπρόσωποί της δεν δέχονταν κουβέντα … Και με αυτό το επιχείρημα, απέφυγαν άλλη μία μετακίνηση. 

Πηγή: paok24.com

Πέντε σπορ για… αγανακτισμένους!!

Άγχος, «σκληρή» καθημερινότητα, στρες, προβλήματα. Ο συνδυασμός όλων αυτών έχει ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα: νεύρα. Πολλά νεύρα, τα οποία με την σειρά τους προκαλούν συνεχόμενους τσακωμούς κυριολεκτικά από το πουθενά. Τι εναλλακτικές έχετε για να διοχετεύσετε τον θυμό σας πέρα από το να αγοράσετε έναν σάκο του μποξ και να του δώσετε να καταλάβει; Η λύση έρχεται – για ακόμα μια φορά – από τον μαγικό κόσμο των αθλημάτων. Εσείς ποιο θα διαλέξετε;
Πέντε σπορ για… αγανακτισμένους!
Rugby: Νυν υπέρ πάντων το… τάκλιν
Είναι από τα ελάχιστα αθλήματα τα οποία απαιτούν ταυτόχρονα δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, σπιρτάδα και ομαδικότητα. Παρεξηγημένο από αρκετούς, το άθλημα έχει χαρακτηριστεί αρκετές φορές "βάρβαρο" από τους μη μυημένους στην φιλοσοφία του. Η προβολή του άλλωστε από το διεθνή μέσα επικεντρώνεται στην επανάληψη των σκληρών φάσεων και των δυνατών τάκλιν. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.
Σίγουρα δεν είναι από τα αθλήματα που χαρακτηρίζονται 'light', όπως είχε δηλώσει άλλωστε και ο Pierre Berbizier προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας: "Αν δεν μπορείς να φας ούτε μια γροθιά, τότε καλύτερα να ξεκινήσεις πίνγκ-πόνγκ". Από την άλλη πλευρά όμως, πρόκειται για ένα άθλημα με όλη την σημασία της λέξης. Οι παίκτες δεν συνωστίζονται απλά σε ένα κουβάρι και σπρώχνονται, ούτε σαν στόχο τους έχουν να σακατέψουν τον αντίπαλο. Σύμφωνα μάλιστα με ένα αγγλικό ρητό: «Το ράγκμπι είναι ένα παιχνίδι για χούλιγκαν που παίζεται από ευγενείς».
Ψηθήκατε; Τότε δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε προπονήσεις σε κάποια από τις ελληνικές ομάδες.

Brazilian Jiu Jitsu: Η τέχνη του… πνιγμού
Μπορεί να μην έχει τα λακτίσματα και τις γροθιές που συναντούμε σε άλλες πολεμικές τέχνες (kick boxing, kung fu, tae kwon do κτλ.), αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα «πλούσιο» σε ένταση άθλημα – παραλλαγή του απλού Jiu Jitsu το οποίο βασίζεται κατά κύριο στις ρίψεις και στις λαβές σε όρθια μάχη και κατά κύριο λόγο στην μάχη εδάφους, όπως καθηλώσεις, ακινητοποιήσεις, λαβές στα χέρια, στα πόδια και «πνιγμούς». Τρομάξατε; Δεν υπάρχει λόγος. Με σωστή καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή και προσοχή στην τεχνική οι τραυματισμοί είναι ελάχιστοι και τα οφέλη μέγιστα από μία πολεμική τέχνη που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το σώμα και – το κυριότερο – το μυαλό σας.
Η προπόνησή του μοιάζει αρκετά με αυτή του Judo, με σημαντικές όμως διαφορές στους κανόνες και μια σχετική ελευθερία που επιτρέπει πολύ περισσότερες τεχνικές. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο Brazilian Jiu Jitsu μοιάζουν αρκετά με τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε όλα τα στυλ του παραδοσιακού Ju-Jitsu και του Judo.

Capoeira: Πολεμώντας… χορευτικά
Δύο κατ’ εξοχήν ασχολίες που μας βοηθούν να «ξεσπάμε», ο χορός και οι πολεμικές τέχνες, συνδυάζονται αρμονικά στην ιδιόμορφη αυτή τέχνη, η οποία δεν είναι ακριβώς χορός, ούτε καθαρά πολεμική τέχνη. Στην Capoeira (που προφέρεται καπουέρα) οι ασκούμενοι σχηματίζουν ένα κύκλο (roda) και ο καθένας με τη σειρά του παίζει ένα μουσικό όργανο, τραγουδούν και χορεύουν, με τους ρόλους τους να εναλλάσσονται. Ο χορός τους όμως μοιάζει σαν πυγμαχία. Ένα ασταθές ακροβατικό παιχνίδι με προσποιητές επιθέσεις και υπεκφυγές, κλοτσιές στον αέρα και ανάποδες κινήσεις με τα χέρια στο πάτωμα, ο ρυθμός και η ένταση των οποίων καθορίζεται από την μουσική. Πέρα βέβαια από την λογική του «χορεύω και πολεμάω με εντυπωσιακές φιγούρες», το capoeira είναι μία ολόκληρη φιλοσοφία ζωής, βασισμένη στο σεβασμό και την αξιοπρέπεια ενώ ταυτόχρονα, βοηθά στη ρύθμιση της φυσικής και ψυχολογικής δομής, στην ικανότητα αντίληψης του χώρου και τη λογική σκέψη.
Στην Αθήνα υπάρχει μεταξύ άλλων η ακαδημία του Capoeiragem (210 52 30 582, 210 52 31 302), ίσως η πιο εξειδικευμένη στην διδασκαλία της capoeira, η Companhia Pernas Pro Ar (Λιοσίων 235 και Τζιβανοπούλου 1 – 3, Λιόσια, 6975 830 577) και η ακαδημία Banzo de Senzala.

Sporting: Shoot ‘em up!
Αν ακούτε για πρώτη φορά το όνομα, σας πληροφορούμε ότι πρόκειται για τον «βασιλιά» της σκοποβολής. Το Compak Sporting, όπως είναι το πλήρες όνομά του απαιτεί υψηλή ακρίβεια, απόλυτο συντονισμό, σωματικά αλλά και πνευματικά χαρίσματα όπως γρήγορη ανάλυση των γηπέδων και των στόχων, ευέλικτη στρατηγική, απόλυτη ικανότητα συγκέντρωσης και ηρεμία. Τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούνται στο Sporting είναι κυνηγετικά ή σκοπευτικά με δύο κάνες, ενώ στόχος σας σε κάθε γύρο (ή «πούλα») είναι να πετύχετε όσο το δυνατόν περισσότερα «πιάτα» τα οποία πετάγονται από παντού: υπάρχουν χαμηλές βολές, υψηλές βολές, βολές σε πήλινους δίσκους που κυλούν στο έδαφος, συρτές, λίγο πάνω από το ύψος του εδάφους, εισερχόμενες και εξερχόμενες, ακόμη και βολές από πύργους που κινούνται σε ευθυτενή αλλά και σε κατηφορική τροχιά.
Αν σας εξιτάρει η ιδέα της σκοποβολής, υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα όπου μπορείτε να εγγραφείτε και να αποκτήσετε σκοπευτική ταυτότητα, ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε σε αγώνες και να εισέρχεστε στα stands.

Γυμναστήριο: Η σταθερή αξία
Αν όλα τα παραπάνω σπορ δεν σας συγκινούν ιδιαίτερα, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την «κλασσική» επιλογή του γυμναστηρίου. Όχι, δεν εννοούμε να μπείτε σε ένα οποιοδήποτε γυμναστήριο και να αρχίσετε να πλακώνετε κόσμο για να ξεσπάσετε, αλλά να κάνετε μια συνδρομή στο κοντινότερο και να μπείτε σε… πρόγραμμα. Αν ρωτήσετε την πλειοψηφία των ασκούμενων, θα σας ομολογήσουν ότι μπορεί να μπαίνουν στο γυμναστήριο αγχωμένοι, τσαντισμένοι και μίζεροι, αλλά μετά το τέλος της προπόνησης νιώθουν χαλαροί, ανακουφισμένοι και ψυχικά ήρεμοι. Γιατί να μην κάνετε και εσείς το ίδιο λοιπόν;

ΠΗΓΗ: in2life.gr

Πού να γίνουν και άντρες... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ματς Παίδων (U15) στη Ρωσία ανάμεσα στη Ροστόφ και στη Βλαντικαφκάζ έπεσε ξύλο και των γονένων!
Πού να γίνουν και άντρες... (ΒΙΝΤΕΟ)

Και αλητεία και ανανδρία!!

Ο Κώστας Καίσαρης με αφορμή το πανό στο Ηρακλής-Εθνικός Αγιονερίου στο Καυτανζόγλειο γράφει για τους Έλληνες οργανωμένους. Τη χειρότερη φάρα οπαδών στο κόσμο, που δεν έχουν καν τον ανδρισμό να πλακώνονται στα ίσα μεταξύ τους.
Και αλητεία και ανανδρία
Ένας από τους λόγους που δεν πάω συχνά στα γήπεδα είναι ότι δεν γουστάρω την ατμόσφαιρα. Και τη γενικότερη, αλλά και ειδικότερα τους γύρω-γύρω. Όταν εννιά στις δέκα είσαι περικυκλωμένος από μαλάκες.
Δεξιά κι αριστερά. Πίσω και μπροστά σου. Να σχολιάζουν το ματς και να λένε μαλακίες. Να διαμαρτύρονται με το παραμικρό για τον διαιτητή, να φωνάζουνε δυνατά χωρίς κανένα λόγο... Θα μου πείτε τώρα, σε γήπεδο πας ρε Καίσαρη, δεν παρακολουθείς συμφωνική ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής. Σωστό κι αυτό. Ακόμα πιο σωστό, όμως, ότι καθείς έχει την αισθητική του και τις αντοχές του. Κι όταν είναι μάλιστα στα 60 δεν έχει κανένα λόγο να κάνει εκπτώσεις. Πέρα, όμως, από τη μεμονωμένη και ατομική μαλακία υπάρχει και η ομαδική. Που είναι ακόμα πιο αηδιαστική.
Αν ένας κάνει το οποιοδήποτε "νταηλίκι" εκφράζει τον εαυτό του. Το ομαδικό σε ότι έχει να κάνει με τα γήπεδα είναι ο ορισμός της θρασυδειλίας. Όλοι μαζί εύκολα κάνουμε τσαμπουκάδες είτε με τα λόγια, είτε εμπράκτως. Σε πολλά γήπεδα με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις ακουγότανε πρόσφατα εν χορώ, το σύνθημα είναι "πουτ@ν@ του Παπανδρέου η μάνα". Δεν παίρνω τα κομμάτια της Μάργκαρετ, ούτε θα επικαλεσθώ το προχωρημένο της ηλικίας της. Η κάθε μάνα είναι σεβαστή, είτε πρόκειται για 15χρονη τσιγγάνα, είτε για ηλικιωμένη κυρία, χήρα και μητέρα πρωθυπουργού. Όπως είναι σεβαστές όλες οι μάνες των αντιπάλων ποδοσφαιριστών, που καθυβρίζονται. Δεν έχει κάτι παραπάνω η μάνα του Πρωθυπουργού. Σε καμία περίπτωση, όμως, το "είναι πουτ@ν@ του Παπανδρέου η μάνα" δεν αποτελεί πολιτική πράξη αντίστασης απέναντι στο μνημόνιο.
Χούλιγκανς υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Όπως κι επεισόδια. Οι βωμολοχίες, όμως και τα σεξουαλικά συνθήματα των ελληνικών γηπέδων δεν έχουν προηγούμενο. Το έτσι γ@μ@ει ο Πειραιάς, η Λεωφόρος και η Κάτω Αγουλινίτσα είναι ελληνική πατέντα. Όπως και το Βούλγαροι για τους Θεσσαλονικείς και το Τούρκοι για τους Αεκτζήδες. Δεν λέω κάτι καινούργιο με όλα αυτά. Θυμίζω απλά μια πραγματικότητα που έχει γίνει πλέον αποδεκτή και δεν ενοχλεί κανέναν.
Και δεν θέτω αυτά στη βάση της νομιμότητας, της ηθικής και των καλών τρόπων. Αν δεν βρίσεις στο γήπεδο, που θα βρίσεις; Άλλο είναι, όμως, να σηκωθώ μια φορά για να ρίξω ένα μπινελίκι στον διαιτητή κι εντελώς διαφορετικό να είμαι δύο ώρες μαλάκας. Και παραπάνω μάλιστα αν υπολογισθούν τα προεόρτια και τα μεθεόρτια. Ακόμα και η μαλακία, όμως, έχει τα όρια της .Τα οποία ξεπέρασαν και με το παραπάνω οι οπαδοί του Ηρακλή. Με το πανό στο Καυτανζόγλειο.
Δεν εξετάζω και δεν έχει καμία σημασία αν ο Ηρακλής έχει αδικηθεί στην υπόθεση του υποβιβασμού του ή όχι. Αν κάποιος έχει δίκιο, δηλαδή έχει δικαίωμα να αυτοδικεί άμεσα ή έμμεσα; Και μέχρι ποιο σημείου μπορεί να φτάσει ο συνδυασμός μαλακίας και αλητείας; Να αναρτηθεί πανό με κατάρες για την υγεία των παιδιών του προέδρου της ΕΠΟ; Έτσι κερδίζεται το υποτιθέμενο δίκιο; Έτσι αντιπαρέρχεται η αδικία; Και πέρα από την αλητεία και τη μαλακία είναι ταυτόχρονα άνανδρο. Όπως είναι η γενικότερη συμπεριφορά των οργανωμένων στην Ελλάδα.
Στην Αγγλία, τουλάχιστον έδιναν ραντεβού και πλακωνόντουσαν μέχρις εσχάτων. Στην Ελλάδα στήνουν ενέδρες. Ακόμα και όταν είναι στις κερκίδες γυναικόπαιδα. Μια τέτοια πράξη ανανδρίας ήταν το πανό στο Καυτανζόγλειο. Ο θυμωμένος μπορεί στην έκρηξη του να υπερβεί τα όρια. Αυτός που κάθεται και γράφει πανό για μικρά παιδιά είναι άνανδρος.
Πηγή: sport24.gr

Στριπτίζ on stage από την Κόρτνεϊ Λαβ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η χήρα του τραγουδιστή του συγκροτήματος των Nirvana, Κερτ Κομπέιν έδωσε συναυλία στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας. Η Κόρτνεϊ Λαβ όμως, φαίνεται πως ζεστάθηκε την ώρα που τραγουδούσε και πέταξε τα... στήθη της έξω!
Στριπτίζ on stage από την Κόρτνεϊ Λαβ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταδικάζει τον ξυλοδαρμό ο Παναθηναϊκός!!

Σε καταδίκη του ξυλοδαρμού δημοσιογράφου στο κλειστό της Λεωφόρου προχώρησε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.
Καταδικάζει τον ξυλοδαρμό ο Παναθηναϊκός
Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» αναφέρονται στην κοινωνική αναταραχή που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και και ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να ασελγήσει πάνω στο όνομα και την ιστορία του Συλλόγου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη έχει ως εξής:
«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο καταδικάζει απερίφραστα το επεισόδιο μεταξύ αγνώστων με το δημοσιογράφο κ. Σάκη Θεοδοσιάδη, το οποίο δυστυχώς έλαβε χώρα στο κλειστό της Λεωφόρου το Σάββατο (12/11/11).
Ο Σύλλογος θα ερευνήσει μέχρι ρανίδας την υπόθεση για την άνανδρη αυτή συμπλοκή που συνέβη αφού η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τις Εσπερίδες είχε τελειώσει.
Με δεδομένη την κοινωνική αναταραχή που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα της χώρας εξαιτίας των δύσκολων καιρών που βιώνουμε, ο Παναθηναϊκός Α.Ο δηλώνει ότι όσο περνάει από το χέρι του θα μάχεται κατά της βίας και δεν θα επιτρέπει με τον οιοδήποτε τρόπο σε ΚΑΝΕΝΑΝ να «ασελγεί» πάνω στο όνομα του Συλλόγου και την ιστορία του».
Πηγή: leoforos.gr

"Tέλειωσε" τον Γκούτι η Μπεσίκτας!!

Ο πρώην άσος της Ρεάλ και της εθνικής Ισπανίας, Γκούτι, έμεινε ελεύθερος από τη Μπεσίκτας ύστερα από 15 μήνες στον σύλλογο από την Κωνσταντινούπολη. Το συμβόλαιο του 34χρονου μέσου λύθηκε όταν αυτός δεν επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από τριήμερο ρεπό.
"Tέλειωσε" τον Γκούτι η Μπεσίκτας
Ο Γκούτι που δεσμευόταν με τη Μπεσίκτας ως τον Μάιο του 2012, είχε μόλις συμμετοχές φέτος με τους «μαυραετούς».
Εχοντας περισσότερες από 500 συμμετοχές με την Ρεάλ, ο 35χρόνος άσος άφησε τη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 2010 και υπέγραψε στην τουρκική ομάδα.
Πηγή: sentra-goal.gr

"Έκλεισε" τα 85 η ΕΠΟ!!

Ανακοίνωση για τα... γενέθλια της εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία συμπλήρωσε 85 χρόνια.
"Έκλεισε" τα 85 η ΕΠΟ!
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για μια δύσκολης και μακρά πορεία στην οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου με βάση τα διεθνή πρότυπα και «κορωνίδα» -φυσικά- τον άθλο του 2004.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γιορτάζει σήμερα τα 85 χρόνια παρουσίας της. Η ίδρυσή της το 1926, ήταν η απαρχή μιας δύσκολης και μακράς πορείας στην οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου με βάση τα διεθνή πρότυπα και την πρόοδο του χώρου, ενός χώρου που αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα σημαντικότατο παγκόσμιο αθλητικό και κοινωνικό φαινόμενο, γεγονός που καθημερινά επιβεβαιώνεται και στη χώρα μας.
Η ΕΠΟ όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί το θεματοφύλακα της σωστής λειτουργίας, του κύρους, αλλά και των αναγκών του αθλήματος. Φροντίζει για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδά του, την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων του, από τις επαγγελματικές κατηγορίες ως τις ερασιτεχνικές και από το γυναικείο ποδόσφαιρο ως το ποδόσφαιρο σάλας. Επικεντρώνεται όμως και στην επέκταση της κοινωνικής προσφοράς του αθλήματος στην χώρα, ευθύνη που ιδιαίτερα σε εποχές όπως τη σημερινή γίνεται ολοένα πιο απαιτητική, αλλά και την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και εγκαταστάσεων που θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να πάει ένα βήμα πιο μακριά κάθε φορά.
Ασφαλώς, κεντρικοί στόχοι της ΕΠΟ όλα τα χρόνια αυτά είναι η καλή αγωνιστική παρουσία των εθνικών μας ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις αλλά και η δημιουργία ενός πρότυπου ανάπτυξης της εθνικής μας ομάδας. Πλέον μετά από πολλές και σημαντικές επιτυχίες σε αυτό το επίπεδο, με αποκορύφωμα τον άθλο του 2004 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και την καθιέρωση της Εθνικής μας Ομάδας στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο φίλαθλος κόσμος μπορούν να νιώθουν περηφάνια για την Εθνική μας ομάδα και το παράδειγμα που δίνει μέσα από τις επιτυχίες της.
Η σημερινή επέτειος δίνει την ευκαιρία για ένα απολογισμό των μέχρι σήμερα πεπραγμένων, των δυσκολιών και των επιτυχιών αλλά και ιστορικών στιγμών που σμίλεψαν το πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα όμως προσφέρει και την δυνατότητα να δούμε το μέλλον της Ομοσπονδίας το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα μέλλον που θα βασιστεί στην συνέχιση της προσπάθειας για πλήρη εναρμονισμό του ποδοσφαίρου μας με τα διεθνή πρότυπα, με την καθημερινή προσπάθεια για εξάλειψη φαινομένων που για χρόνια το πλήγωναν, με την ανάδειξη της υγιούς πλευράς του και της σημασίας του σεβασμού στο άθλημα και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσα σε ένα αναμφίβολα δύσκολο περιβάλλον, σε μια συγκυρία βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, οφείλει και θα συνεχίσει την προσπάθειά της και τα επόμενα χρόνια. Προσπάθεια συλλογική, συνειδητή, εμπνευσμένη από το όραμα ενός καθαρού ποδοσφαίρου που θα είναι φορέας αξιών. Τιμώντας λοιπόν το παρελθόν, αγωνιζόμαστε στο παρόν για να χτίσουμε ένα στέρεο και ελπιδοφόρο μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Κάτω από τη σέντρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ντιόπ Μάρτινς της Οβιέδο στο ματς με την Κορούσο έβαλε ένα απίστευτο γκολ με βολέ κάτω από τη σέντρα!!
Κάτω από τη σέντρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολαύστε το!

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Αυτή είναι η λύση!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να διακριθεί, και θεωρεί επιβεβλημένες τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό με διορθωτικές κινήσεις.

Αυτή είναι η λύση!
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πέραν όλων των άλλων που οφείλουν να κάνουν (σε οργανωτικό κυρίως επίπεδο) για την ομάδα διοίκηση και τεχνική ηγεσία, είναι η ώρα να αξιολογήσουν εκ νέου το έμψυχο δυναμικό.

Είναι προφανές ότι ο καλοκαιρινός προγραμματισμός (ο Θεός να τον κάνει προγραμματισμό) και η αξιολόγηση του ρόστερ δεν δικαιώνει τις προσδοκίες τους.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gazzetta.gr

"Μικρή η πόλη, λίγες οι καβάτζες και κατειλημμένες!"

"Πυρά" κατά της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα σχετικά με το θέμα που έχει ξεσπάσει για το Στάδιο "Ζωσιμάδες", εξαπέλυσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας "Blue Vayeros".
"Μικρή η πόλη, λίγες οι καβάτζες και κατειλημμένες!"
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:
«Οι προσωπικές επιδιώξεις του καθενός δεν μπορούν να είναι πάνω από τα συμφέροντα της ομάδας. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι απόλυτα ταυτισμένος με την πόλη και τον κόσμο της.
Καλούμε τους διορισμένους από την πολιτεία και τον ισόβιο πρόεδρο που δεν εκφράζει τον απλό φίλαθλο σύμφωνα με το θεσμικό του ρόλο, να σταματήσουν τις προσπάθειες ατομικής τους προβολής, αφήνοντας στην άκρη τις εγωκεντρικές τους πρακτικές, που μόνο προβλήματα δημιουργούν στην αγαπημένη μας ομάδα.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει τον ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ντεκόρ στο θέατρο σκιών που είναι διατεθειμένος να παίξει. ΜΙΚΡΗ Η ΠΟΛΗ, ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΚΑΒΑΤΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΕΣ».

Μπας και το `θελε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ταχέρ Ζακάρια της Αλ Σαντ (της ομάδας στην οποία ανήκει ο Κουίνσι, παρεμπιπτόντως) έβαλε ένα πολύ ωραίο... αυτογκόλ στο ματς με την Αλ Αχλί, δίχως να παρεμποδίζεται από κανέναν...
Μπας και το `θελε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κίτι Λι τα βγάζει στο "Front"! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κίτι Λι τα βγάζει στο "Front"! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)H Κίτι Λι, μοντέλο από την Αγγλία, έκανε μία πολύ "καυτή" φωτογράφηση για το περιοδικό "Front" του Νοεμβρίου. Είναι πανέρμοφη και πολύ σέξι, δεν συμφωνείτε; Πάρτε μια πρώτη γεύση τώρα και το βράδυ θα επιστρέψουμε με περισσότερο ...υλικό!










 
kitty-lea-front-photoshoot-bts-sexy by EgotasticMedia



Η επαρχία αποπνέει υγεία!!

Η Δράμα έριξε στο κανναβάτσο τον παραπαίοντα Αρη και κανείς δεν ξέχασε στους πανηγυρισμούς τις ευχαριστίες προς τον κόσμο. Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Η επαρχία αποπνέει υγεία
Η Καβάλα συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία νικώντας το Ρέθυμνο και οι πρωταγωνιστές είπαν ευθαρσώς ότι «ο κόσμος πήρε τη νίκη». Οπως κάνουν και οι Κρητικοί όταν παίζουν στην έδρα τους, όπως κάνουν και οι Ροδίτες του εντυπωσιακού και αήττητου στα τέσσερα πρώτα ματς πρωταθλήματος Κολοσσού.
Η αγωνιστική παρουσία των επαρχιακών ομάδων στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολύ καλή. Μπορεί να διατηρηθούν έτσι, μπορεί να έρθει και η κάμψη, αφού όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η εικόνα των γηπέδων τους όμως και κατ’ επέκταση η υγεία που αποπνέουν και οι ίδιες οι ομάδες συνιστούν έπαινο για το πρωτάθλημα της Α1.
Είναι η επιβεβαίωση ότι το μπάσκετ παραμένει στις προτεραιότητες των φιλάθλων, η επιβεβαίωση ότι υπάρχουν πραγματικοί μπασκετικοί φίλαθλοι που ξέρουν και να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους και να αναγνωρίσουν τον αντίπαλο. Είναι σε τελική ανάλυση η έμπρακτη επιβεβαίωση και των πολλών που λένε ότι αν υπάρχουν κάποιες ελπίδες να σταματήσει ο διαρκής κατήφορος του πρωταθλήματος μπάσκετ, αυτές βρίσκονται στην επαρχία.
Ετσι κι αλλιώς, το… προϊόν, όπως αρέσκονται ορισμένοι να το αποκαλούν, το έχουν κάνει απωθητικό για επενδυτές. Μόνο ο κόσμος μπορεί να τους δελεάσει και να αποφασίσουν ότι αξίζει να ασχοληθούν.
Πηγή: Eξέδρα

Θάρρος και αλήθεια!!

Περήφανος αρχηγός! Κι ως γνωστό αρχηγού παρόντος, κάθε αρχή παυσάτω! Ο Γιώργος Καραγκούνης ως... σημαία της εθνικής ομάδας μιλάει για το αήττητο σερί και το Euro που έρχεται!

Θάρρος και αλήθεια
-Η Εθνική μας ομάδα είναι 8η στον κόσμο. Με πολλές πιθανότητες να αναρριχηθεί ακόμα και στην 5άδα.Απίστευτο;
Είναι τρομερό επίτευγμα να είναι η Εθνική μας πιο πάνω από την Αργεντινή και την Γαλλία που είναι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι η συνέπεια που δείχνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι η τέταρτη διοργάνωση που δίνουμε το παρών από το 2004 και έπειτα. Αυτό κρατάμε πάνω απ’ όλα, τη σταθερή παρουσία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Η όγδοη θέση είναι το κερασάκι.
Διαβάστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη στο gazzetta.gr

Οι υπονομευτές των σταυροφόρων των media!!

Ένα από τα κλασικά τεχνάσματα της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας είναι αυτό της «υπονόμευσης από ύποπτα κέντρα».
Οι υπονομευτές των σταυροφόρων των media
Παλαιότερα, οι Έλληνες πολιτικοί όποτε βρίσκονταν στα δύσκολα, επικαλούνταν τις «ξένες δυνάμεις» που ήθελαν να κάνουν κακό στον τόπο και υπονόμευαν τις αγαθές προσπάθειές τους.
Όταν μάλιστα μπήκε στην πολιτική ορολογία η λέξη «διαπλοκή», αποτέλεσε ακόμα ένα επιχείρημα –και μάλιστα εγχώριας προέλευσης– κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πολιτικών μας.
Περισσότερα στο kamarinia.gr.
 

"Εγώ δεν είμαι προπονητής ούτε του Παναθηναϊκού ούτε του Ολυμπιακού"

Ο Φερνάντο Σάντος απάντησε στις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σχετικά με τη συμμετοχή των παικτών τους στην Εθνική λίγο πριν το ντέρμπι των "αιωνίων".
"Εγώ δεν είμαι προπονητής ούτε του Παναθηναϊκού ούτε του Ολυμπιακού"
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας για την Αυστρία ενόψει του φιλικού της Τρίτης (15/11) απέναντι στην Ρουμανία, τόνισε: "Είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει να κάνει με την προετοιμασία της ομάδας για το EURO 2012".
Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Μετά το το φιλικό κόντρα στη Ρωσία θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα που δεν πήγαν καλά και να δώσουμε χρόνιο συμμετοχής και σε κάποια παιδιά. Στο ματς με τη Ρωσία δεν έμεινα ευχαριστημένος σε πολλά σημεία".
Όσο για το ματς με τη Ρουμανία είπε: "Δεν πάμε για να χάσουμε. Όχι επειδή κυνηγάμε κάποιο ρεκόρ , αλλά επειδή φοράμε το εθνόσημο θέλουμε τη νίκη".
Τέλος, για τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σχετικά με τη συμμετοχή των παικτών τους στην Εθνική λίγο πριν το ντέρμπι ανέφερε: "Εγώ δεν είμαι προπονητής ούτε του Παναθηναϊκού ούτε του Ολυμπιακού αλλά της Εθνικής Ομάδας".

Η μπάλα στον Παπαδήμο!!

Ούτε καν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, ούτε καν καμία από τις παραδοσιακές μεγάλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές δυνάμεις δεν έχει να επιδείξει αήττητο σερί 17 αγώνων.
Η μπάλα στον Παπαδήμο
Γράφει ο Τάκης Τσιρτσώνης...
Μήπως εκτός από την υπεροψία –απέναντι στην οποία, παρόντος του Φερνάντο Σάντος, μοιάζει να είμαστε επαρκώς εμβολιασμένοι– να αρχίσουμε να φοβόμαστε και το κακό μάτι;
Στη διάρκεια μιας εβδομάδας πλούσιας σε πρωτόγνωρες πολιτικές εξελίξεις μα και δίχως ματς της Σούπερ Λίγκας, ελέω των φιλικών προετοιμασίας της Εθνικής, δύσκολα μπορεί κανείς να σταματήσει το μυαλό του από το να κάνει κάποιους παραλληλισμούς και να παίξει ένα παιχνίδι τύπου «τι θα γινόταν αν» (μην το γελάτε, σε διάφορα Πανεπιστήμια του κόσμου υπάρχουν ακόμη και μαθήματα, στα οποία εξετάζουν εντελώς στα σοβαρά ποια θα ήταν π.χ. η μορφή της Ευρώπης αν ο Ναπολέων κέρδιζε στη μάχη του Βατερλό).
Η πρώτη και κύρια διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική πολιτική είναι πως, ανεξάρτητα από τις σφαλιάρες που τρώνε οι Παναθηναϊκοί και οι ΑΕΚ μας, στο πρώτο τουλάχιστον διατηρούμε ένα «εθνικό προφίλ» υψηλού επιπέδου, που μας επιτρέπει να δίνουμε το παρών για τρίτη στη σειρά φορά στο κορυφαίο ραντεβού (αφήνοντας μεταξύ άλλων τη Φινλανδία του… Ολι Ρεν, τους Βέλγους και τους ψηλομύτηδες Αυστριακούς να μας καμαρώνουν από τις plasma τους).
Μία δεύτερη –και, αν το καλοσκεφτείς, ουδόλως αμελητέα– διαφορά είναι πως στο ποδόσφαιρο ουδείς διανοείται καν να προτείνει να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα επειδή το αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτό μπορεί και να μην είναι το ευκταίο (ενώ με τις εκλογές…) Κι επίσης κανείς δεν προτείνει στα σοβαρά να φτιάξουμε μία μικτή Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (έστω και μεταβατικά) για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας (απ’ ό,τι θυμάμαι, μόνο μια φορά πριν από χρόνια είχε τολμήσει να προτείνει συγχώνευση ΠΑΟΚ-Αρη-Ηρακλή ο Βαγγέλης Μυτιληναίος προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός σύλλογος στη Θεσσαλονίκη και παραλίγο να τον πάρουν με τις μπουγάτσες).
Σκιές, υποψίες και σκάνδαλα –γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε…– υπάρχουν και στους δύο χώρους. Μόνο που στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον προφυλακίστηκαν ο Μπέος, ο Μάκης και ο Τσακογιάννης…
Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι από το ελληνικό ποδόσφαιρο λείπουν οι γυναικείοι ρόλοι, εκείνοι που στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο καλύπτονται από τις WAG, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Στο ποδόσφαιρο στο κάτω κάτω, ο Αστέρας μπορεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ να αποσπάσει ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μπορεί αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ να κατέβουν στις εκλογές και να πάρουν υψηλότερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.;

Οσο το διανοητικό παιχνίδι προχωρούσε βέβαια, άρχισα να ανακαλύπτω και ομοιότητες. Με τον ίδιο, ας πούμε, χαριτωμένα ανέμελο τρόπο που οι ομάδες ανταλλάσσουν μεταξύ τους προπονητές –που πριν από μερικές μόλις εβδομάδες έχουν απολυθεί από… άλλες ομάδες ως αποτυχημένοι– εναλλάσσουν ρόλους, θέσεις και καρέκλες βουλευτές και υπουργοί. Στο ρόλο της Αθλητικής Κυριακής και της Δίκης του Θωμαΐδη στο ΣΚΑΪ μπορώ άνετα να φανταστώ το δελτίο του Alter, τον Πρετεντέρη και τον Μπάμπη.

Οι ανούσιες ντρίμπλες των ατομιστών εξτρέμ μού θυμίζουν τις φανταιζί λεκτικές ντρίμπλες Βενιζέλου (μόνο που, μεταξύ μας, αντέχεται πολύ πιο εύκολα ένα χαμένο γκολ από ένα χαράτσι της ΔΕΗ ακόμα…) Οσο για το πόσο βαθιά έχει μπει το φέσι σε Ελλάδα και ομάδα και πόσο πολύ εξαρτώνται και η μεν και η δε από την εξωτερική οικονομική βοήθεια –είτε λέγεται πρίγκιπας είτε Ρώσοι επενδυτές είτε Κουβεϊτιανοί στον Πανιώνιο– δεν χρειάζεται να πούμε ούτε λέξη παραπάνω.
Ακόμα και η συγκυρία της ανάληψης της πρωθυπουργικής καρέκλας από τον Παπαδήμο μία εβδομάδα και κάτι πριν από το ντέρμπι των αιωνίων έφτασε να μου μοιάζει σημαδιακή. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, είπα από μέσα μου…
Η ευχή «να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς» είναι, λέει, κατάρα για τους Κινέζους. Καθώς απομένουν πια μόλις πέντε μέρες για το ματς που θα κρίνει πολύ περισσότερα από το ποιος θα βρεθεί σε θέση οδηγού τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ευχαριστώ τον Θεό που δεν είμαι Κινέζος.
Πηγή: Εξέδρα

Μήπως είναι λίγο νωρίς;

Με καθυστέρηση μερικών... μηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Football League 2, που κάνει πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου.

Μήπως είναι λίγο νωρίς;
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
1ος όμιλος
Πανηλειακός-ΑΟ Χανιά
Ηλυσιακός-ΑΟ Γλυφάδας
Προοδευτική-Καλαμάτα
ΠΑΟ Ρουφ-Ζάκυνθος
Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Μαγούλας
Ρεπό Ρούβας
2ος όμιλος
Εθνικός Γαζώρου-Αετός Σκύδρας
Μέγας Αλέξανδρος-Πόντιοι Κατερίνης
Τηλυκράτης Λευκάδας-Τύρναβος
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Νίκη Βόλου
Δόξα Κρανούλας-Οδυσσέας Αναγέννησης
Βατανιακός-Απόλλων Καλαμαριάς

Μέχρι και τους φίλους του Παναιτωλικού φοβάται η αστυνομία;

Καλά, στα μεγάλα παιχνίδια το καταλαβαίνουμε η αστυνομία να ρίχνει "άκυρο" στις μετακινήσεις οπαδών. Στο ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός τι πρόβλημα υπήρχε;
Μέχρι και τους φίλους του Παναιτωλικού φοβάται η αστυνομία;
Μήπως θα γίνονταν επεισόδια μεταξύ των ΠΑΟΚτσήδων και των φίλων της ομάδας του Αγρινίου; Γιατί δεν εξηγείτε αλλιώς το γεγονός ότι ενώ οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν εισιτήρια υπήρξε πάλι η σχετική απαγόρευση από την αστυνομία.
Μάλιστα, η απόφαση που λήφθηκε στη σύσκεψη της Δευτέρας προκάλεσε την έκπληξη και της διοίκησης του Παναιτωλικού, η οποία εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
"Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με τους οργανωμένους φιλάθλους μας, απευθυνθήκαμε στον ΠΑΟΚ προκειμένου να ικανοποιήσουμε την επιθυμία της παρουσίας τους στο γήπεδο στο παιχνίδι της προσεχούς αγωνιστικής στη Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έδειξε εξ’ αρχής πολύ καλή διάθεση και είχαμε άψογη συνεργασία, έτσι ώστε να φιλοξενήσει τους φιλάθλους μας και να ανταποδώσουμε στο β’ γύρο, ενώ θετική ήταν σ’ αυτό το ενδεχόμενο και η Αστυνομία.
Για το λόγο αυτό ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη τριμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ Παναιτωλικός Παναγιώτης Μπεσίνη, με στόχο να ρυθμιστούν στην καθιερωμένη σύσκεψη μέτρων τάξης - ασφάλειας οι τελευταίες λεπτομέρειες για ασφαλή μετάβαση, φιλοξενία και επιστροφή των φιλάθλων μας. Εκεί, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ΠΑΕ εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη μετακίνηση και τις διαβεβαιώσεις τους προς την Αστυνομία, αντιμετωπίσαμε την άρνηση των εκπροσώπων της, που τελικά απαγόρευσε την μετακίνηση.
Με έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε την χωρίς λόγο μεταστροφή στη στάση της Αστυνομίας, η οποία ήταν ανένδοτη παρά τις προσπάθειες και την επιμονή των δύο ΠΑΕ. Διαφωνούμε με αυτή την απόφαση, γιατί θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρό έχει ανάγκη από την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες και όχι από αποκλεισμούς. Και αυτή η παρουσία, όταν βασίζεται στην φίλαθλη συμπεριφορά χωρίς ακρότητες και βία, είναι που δίνει την πραγματική διάσταση και ομορφιά σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού έχουν αποδείξει σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι σε θέση να μετακινούνται με ασφάλεια και να παρακολουθούν από κοντά την ομάδα μας χωρίς να έχουν εμπλακεί ποτέ σε επεισόδια, ενώ με τον ίδιο τρόπο φιλοξένησαν φιλάθλους αντιπάλων ομάδων στο Αγρίνιο.
Εκφράζουμε την λύπη μας για τη συγκεκριμένη απόφαση, ζητώντας ταυτόχρονα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επανεξετάσουν το θέμα, γιατί το ζητούμενο πρέπει να είναι τα γεμάτα – ασφαλή γήπεδα και όχι οι αποκλεισμοί και οι απαγορεύσεις".

Κάντε LIKE στον Άρη!!

Εγκαινιάζει τη δική της σελίδα στο Facebook η ΠΑΕ Άρης.
Κάντε LIKE στον Άρη!
Ααναλυτικά η ανακοίνωση:
"Κάντε LIKE στην σελίδα του ARIS F.C. / Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ (OFFICIAL).
H επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο facebook είναι γεγονός. Από σήμερα το πρωί, ο Θεός του Πολέμου θα βρίσκεται στις οθόνες σας. Κάντε LIKE στην σελίδα του ARIS F.C. / Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ (OFFICIAL) ΕΔΩ
Μέσω της επίσημης σελίδας θα ενημερώνεστε για όλα τα νέα της αγαπημένης σας ομάδας… επίσημα και παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να λαμβάνετε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς".

"Αν καταρρεύσει το ευρώ, καταρρέει και η ΕΕ!"

Περισσότερη «πολιτική ένωση» ζητά η Άγκελα Μέρκελ.
"Αν καταρρεύσει το ευρώ, καταρρέει και η ΕΕ!"
Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη «πολιτική ένωση» στην Ευρώπη υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.
Όπως εξήγησε, οι ηγέτες της Ευρωζώνης να στείλουν το μήνυμα πως είναι αποφασισμένοι να θέσουν τέλος στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης.
Η Μέρκελ εξέφρασε τη βούληση της να προστατευτεί το ευρώ και αυτό, όπως είπε, «απαιτεί θεμελιώδη αλλαγή σ την πολιτική της Ευρωζώνης».
«Η δημοσιονομική ένωση πρέπει να μετατραπεί σιγά σιγά σε πολιτική ένωση», είπε συμπληρώνοντας ότι είναι ο καλύτερο τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ευρώπη.
Όπως είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, «αν καταρρεύσει το ευρώ, καταρρέει και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παρελθόν ο Πλαβούκος!!

Τη λύση της συνεργασία της με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιάννη Πλαβούκο ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Άρης.
Παρελθόν ο Πλαβούκος
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκο. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τον ευχαριστεί πολύ για την προσφορά του μέχρι σήμερα και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Επενδυτικά σενάρια...!!

Τι (δεν) γίνεται σε Λονδίνο, Αθήνα, Νέα Υόρκη, Βαλτιμόρη και με μια ασιατική πετρελαϊκή εταιρεία-κολοσσό. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Επενδυτικά σενάρια...
Εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ (έχει οριστεί για αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ωστόσο αναμένεται να μετατεθεί για τις 25/11) και της έλευσης του κ. Νίκου Νοτιά στην Ελλάδα προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ο χιώτης επιχειρηματίας έχει βρει μετοχικό συμπαίκτη ή τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα βγει από το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, τα σενάρια όσον αφορά το διοικητικό-χρηματοδοτικό μέλλον της Ένωσης δίνουν και παίρνουν. Η καρδιά της Ενωσης χτυπάει σε πέντε διαφορετικά σημεία του ορίζοντα και το «Βήμα» παρουσιάζει όλα τα δεδομένα:
Λονδίνο: Εκεί είναι η έδρα της εταιρείας που έδειξε εσχάτως ενδιαφέρον για να αναλάβει τη «μεσιτεία» της ΑΕΚ προκειμένου να τη φέρει σε επαφή με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος Online», ερώτηση για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ έγινε από δύο εταιρείες Sport Management που έχουν έδρα την αγγλική πρωτεύουσα και (φέρονται ότι) βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους μεσάζοντες.
Εξελίξεις αναμένονται εντός της εβδομάδας, ενδεχομένως με την άφιξη αντιπροσωπείας των ενδιαφερομένων και εκπροσώπους των «μεσιτών» - μεσαζόντων. Πάντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης ξεκαθάρισε μιλώντας προς το «Βήμα Online» ότι στην παρούσα φάση «δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από μία απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος». Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει ο ίδιος να μεταβεί στο Λονδίνο όπως γράφτηκε σε μερίδα του Τύπου.
Αθήνα: Ο μοναδικός ενεργός μεγαλομέτοχος από την ομάδα που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2004 με σκοπό τη σωτηρία της ΑΕΚ, ο χιώτης επιχειρηματίας κ. Νοτιάς, είναι εδώ και δύο εβδομάδες εξαφανισμένος! Η επιθυμία του είναι να γίνει ένα «reunion» όλων όσοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους πριν από επτά χρόνια, ωστόσο η αρχική άρνηση των κκ. Πόλυ Χατζηιωάννου και Γκίκα Γκούμα (ανθρώπων κλειδιά στη συγκεκριμένη υπόθεση) αποτελεί τροχοπέδη για την επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας.
Παράλληλα εντείνονται οι φήμες για επιθυμία του άλλοτε «αρχηγού» της παρέας που το 2004 ανέλαβε τις ευθύνες της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ντέμη Νικολαΐδη να επαναδραστηριοποιηθεί, αυτή τη φορά ως επικεφαλής εταιρείας λαϊκής βάσης. Μαζί του (φέρεται ότι) συντάσσεται και ο πρώην βασικός μέτοχος της ΠΑΕ κ. Τάκης Κανελλόπουλος.
Νέα Υόρκη: Η διοίκηση της ΠΑΕ με επικεφαλής τον κ. Αδαμίδη δεν έχει καταφέρει τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες να εντοπίσει τον κ. Νοτιά στις ΗΠΑ και να ενημερωθεί για τις προθέσεις του εν όψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης η οποία αναμένεται να πάρει νέα αναβολή για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες γύρω από τη δράση του κ. Νοτιά τις τελευταίες ημέρες και το αν ο ίδιος βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές αναζητώντας τη λύση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ.
Η άφιξή του στην Ελλάδα για την επικείμενη Γενική Συνέλευση (όποτε αυτή οριστεί βάσει και της δικής του επιθυμίας ώστε να καταφέρει να παραστεί) θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα ξεδιαλύνει την κατάσταση όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις του. Φαίνεται ότι εμμένει πάντως στην απόφασή του να μη χρηματοδοτήσει ξανά την ΠΑΕ εφόσον δεν προκύψουν νέοι μετοχικοί συμπαίκτες ή δεν συμβάλλουν σε αυτή οι παλαιότεροι.
Βαλτιμόρη: Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του μεγιστάνα κ. Τζον Αντζελος διατηρείται στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ο ελληνοαμερικανός (συν)ιδιοκτήτης μίας εκ των κορυφαίων δικηγορικών εταιρειών στις ΗΠΑ, σκοπεύει να ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Κυκλοφορούν σενάρια ότι δέχεται πιέσεις, ότι καθημερινά το σκέφτεται και πιο σοβαρά και ένα σωρό ακόμα ιστορίες οι οποίες ωστόσο μάλλον δεν παραπέμπουν σε άρτια πληροφόρηση των φίλων της ομάδας.
Οπως μαθαίνει το «Βήμα Online», την εποχή αυτή η οικογένεια Αντζελος εξετάζει τουλάχιστον 10-15 διαφορετικά ποδοσφαιρικά projects παγκοσμίως προκειμένου να αναπτυχθεί και εκτός ΗΠΑ. Εξετάζει ακόμα και περιπτώσεις ομάδων της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ και της ισπανικής Πριμέρα Ντιβισιόν! Αραγε να αποκτήσει η ΑΕΚ προβάδισμα λόγω της ελληνικότητάς της;
«Μακάρι» λένε στην ΠΑΕ διότι επί της ουσίας, δεν έχουν στα χέρια τους τίποτα περισσότερο από δύο τηλεφωνικές επαφές του (εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ) κ. Χάρη Κοσμάτου με τον κ. Αντζελος. Στις οποίες ο τελευταίος ρώτησε και έμαθε κάποια πράγματα για την ΑΕΚ. Δίχως ωστόσο να αφήσει την παραμικρή υπόνοια ότι σκοπεύει να ασχοληθεί άμεσα με αυτήν.
Ασία: Ανεπιβεβαίωτες (αλλά όχι και διαψευσθείσες από επίσημα χείλη) πληροφορίες, εμφανίζουν την κιτρινόμαυρη διοίκηση να βρίσκεται σε διαδικασία αποστολής οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ σε πετρελαϊκή εταιρεία-κολοσσό.
Η σιγή ιχθύος που τηρούν απέναντι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Αδαμίδης και τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ δημιουργούν την αίσθηση (ή μήπως ψευδαίσθηση;) ότι κάτι μεγάλο «ψήνεται». Ωστόσο δεν αποκλείεται να πρόκειται και για ένα παιχνίδι τακτικής προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις την ώρα που άλλο, σαφώς περισσότερο πιθανό deal, βρίσκεται εν εξελίξει.
Πηγή: tovima.gr