Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Σάντος "εκλέκτορας" και για το ντέρμπι!!

Ο Φερνάντο Σάντος έχει μπει εδώ και χρόνια στο… πετσί του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και νοοτροπίες. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ο Σάντος "εκλέκτορας" και για το ντέρμπι!
Δεν ήταν λοιπόν, δυνατόν να πάει κόντρα στο αίσθημα Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών ενόψει του ντέρμπι των αιωνίων το Σάββατο.
Έτσι φρόντισε στο πρώτο και πολύ σημαντικό φιλικό με την Ρωσία την περασμένη Παρασκευή στο Καραϊσκάκη να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα που είχε στο μυαλό του για βασική στην τελική φάση του Euro 2012.
Και σ΄ αυτήν υπήρχαν τρεις αμυντικοί του Ολυμπιακού (Τοροσίδης, Αβραάμ, Χολέμπας) και δύο μέσοι του Παναθηναϊκού (Κατσουράνης, Καραγκούνης). Οι αμυντικοί έβγαλαν όλο το ματς με τους Ρώσους, όπως και ο Κατσουράνης, ενώ ο Καραγκούνης έγινε αλλαγή.
Και οι 4 που αγωνίστηκαν σε όλο το ματς της Παρασκευής είναι βασικοί στις ομάδες τους και θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Σάντος λοιπόν, προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, θα αφήσει εκτός πλάνου για το ματς της Τρίτης με τη Ρουμανία τους βασικούς των δύο αιωνίων αντιπάλων.
Θα χρησιμοποιήσει μόνο τον Καραγκούνη από τους πράσινους και τον Μανιάτη από τους κόκκινους (που δεν είναι βασικοί σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ), ενώ ευκαιρία θα πάρουν και οι νέοι παίκτες, όπως ο Γιαννούλης (αριστερά), ο Μαλεζάς (στόπερ) και φυσικά ο Καπίνος, που λογικά θα αντικαταστήσει κάποια στιγμή τον Χαλκιά.
Έτσι κι αλλιώς ο Πορτογάλος προπονητής αυτό που ήθελε να δει την Παρασκευή, σ΄ ένα τεστ υψηλού επιπέδου, το είδε. Και επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζει από καιρό. Ότι πρέπει να συνεχίσει την αναζήτηση σε δύο θέσεις της ενδεκάδας. Αυτής του τερματοφύλακα και εκείνης του αμυντικού μέσου.
Η εμπιστοσύνη της αμυντικής γραμμής για τα πρόσωπα που βρίσκονται αυτή την εποχή κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής δεν είναι όπως ήταν επί Νικοπολίδη ή ακόμα και επί Σηφάκη (πριν εγχειριστεί) και πρέπει να ανακτηθεί. Το ίδιο νευραλγικό είναι και το πόστο του αμυντικού μέσου, όπου γι αυτή την Εθνική ομάδα είναι πολυτέλεια να χαραμίζεται εκεί ο Κώστας Κατσουράνης, όπως τον είδαμε στο ματς με τους Ρώσους.
Αμέσως μόλις ο Τζιόλης κάλυψε τη θέση και ο Κατσουράνης έγινε καθαρό «8άρι», η Εθνική ισοφάρισε, είχε δοκάρι, κάλυψε καλύτερα τους χώρους και θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι. Η απελευθέρωση του Κατσουράνη από τα στενά μαρκαρίσματα των αντιπάλων ή την κάλυψη των χώρων στο κέντρο είναι αναγκαία, ώστε να δουλέψει περισσότερο το δημιουργικό κομμάτι της Εθνικής.
Και νομίζω ότι στο μυαλό του Σάντος για τον ρόλο αυτό δεν είναι μόνο ο Τζιόλης, αλλά και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της Σάλκε.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: