Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Πιστεύω στο ρόστερ του Αστέρα"

Την πίστη του ότι το ρόστερ που έχει στην διάθεσή του έχει μεγάλες δυνατότητες, τόνισε σε συνέντευξή του ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης. Παράλληλα αποκάλυψε πως η ποιότητα των ανθρώπων της διοίκησης ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Αρκαδίας.
"Πιστεύω στο ρόστερ του Αστέρα"
Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη στο arcadia-sports
- Ποιές είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από το νέο εργασιακό περιβάλλον;
"Έχω εντυπωσιαστεί με την οργάνωση και τα γήπεδα. Αυτά που παρέχει ο Αστέρας είναι εκπληκτικά και σπάνια για ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο".
- Έχετε προλάβει να αξιολογήσετε το ρόστερ;
"Έχουμε 38 παίκτες στο ρόστερ. Δεν μπορώ να βγάλω μέσα σε λίγες συμπεράσματα για τα παιδιά. Κάποιους τους ξέρω, αλλά τους περισσότερους τους μαθαίνω τώρα".
- Το μεγάλο ρόστερ τελικά είναι ευχή ή κατάρα;
"Αυτό τον καιρό αξιολογώ το ρόστερ. Ασφαλώς και πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο. Υπάρχουν 38 παίκτες. Νομίζω ότι θα ήταν αυτοκτονία να σκεφτόμαστε τώρα για μεταγραφές".
- Η προετοιμασία για την ΑΕΚ σε τι στάδιο βρίσκεται;
"Πρέπει να ετοιμαστούμε γρήγορα για τον αγώνα του Σαββάτου. Μέσα από την αξιολόγηση του υλικού και την ετοιμότητα των παικτών θα εξαρτηθεί ο τρόπος που θα παραταχθεί η ομάδα και στο ματς με την ΑΕΚ".
- Πώς σκέφτεστε να παρατάξετε την ομάδα στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ;
"Πολλά θα εξαρτηθούν από τον βαθμό ετοιμότητας του Περόνε. Έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος με αποτέλεσμα να μην έχω την δυνατότητα να διαμορφώσω έναν τρόπο παιχνιδιού με επίκεντρο τον Περόνε".
- Ποιά είναι η πρώτη εικόνα που έχετε για το υλικό του Αστέρα;
"Έχουμε πολύ καλό υλικό. Αυτές τις μέρες δουλεύουμε πολύ στην τακτική και κυρίως στον τρόπο που θα κινούνται όσοι παίζουν πίσω από το φορ. Ο Αστέρας έχει παίκτες οι οποίοι μπορούν να παίξουν σε πολλές διαφορετικές θέσεις και να έχουν μια ποικιλία στο ρόλο τους μέσα στο γήπεδο. Στις 3 μέρες που δουλέψαμε προσπάθησα να δω τα στοιχεία της ομάδας, το στιλ των παικτών και να περάσουμε τη φιλοσοφία των συστημάτων που θα παίζει η ομάδα".
- Με ποιό τρόπο θα παίζει ο Αστέρας του Σάκη Τσιώλη;
"Ο Αστέρας θα παίζει 2-3 συστήματα τα οποία θα μπορεί και να τα υποστηρίξει. Δε θα πάμε να παίξουμε κάτι που δεν μπορούμε. Υπάρχει μια κεντρική ιδέα, ένα κεντρικό σύστημα το οποίο θα αλλάζει ανάλογα με το αν θέλουμε να δώσουμε βαρύτητα στο κέντρο ή στην επίθεση. Πάντα φυσικά θα υπάρχει άμεση συνάρτηση με το ποιά ομάδα έχουμε απέναντι μας αλλά και από σε ποιό χρονικό σημείο βρισκόμαστε".
- Θα σας βοηθήσει το γεγονός ότι πρόσφατα αντιμετωπίσατε την ΑΕΚ με τον Άρη;
"Είναι πολύ σημαντικό το ότι πρόσφατα είχα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Σ' εκείνο το ματς παρά το ότι ο Άρης ηττήθηκε με 3-0, είχε πολύ καλή λειτουργία, με δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες".
- Ποιό θα είναι το αγωνιστικό μότο σας για τον Αστέρα;
"Σε κάθε ματς πρέπει να πιστεύουμε στη νίκη. Κομβικό σημείο γι' αυτό είναι ο τρόπος που θα παίζουμε με και χωρίς την μπάλα. Πρέπει να περιορίζουμε τον αντίπαλο στην κυκλοφορία και να παίρνουμε πρωτοβουλίες όταν θα έχουμε εμείς την μπάλα".
- Σε ποιό βαθμό δυσκολεύει το έργο σας το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί;
"Μου λένε πολλοί για το δύσκολο πρόγραμμα. Αυτό που έχει σημασία είναι να βγει η ομάδα από τη δύσκολη βαθμολογική θέση. Εμείς αυτό κοιτάμε. Σε όλα τα ματς έχουμε στόχο την κατάκτηση βαθμών".
- Έχετε εμπιστοσύνη στο ρόστερ;
"Αλλοίμονο αν δεν πίστευα στο ρόστερ. Αυτός ήταν ο 2ος λόγος που ήρθα στον Αστέρα. Ο πρώτος ήταν η ποιότητα των ανθρώπων που κρατούν τα ηνία της ομάδας".
- Πώς είναι η προσαρμογή σας στην Τρίπολη;
"Η Τρίπολη με έχει υποδεχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ηρέμησα. Εδώ μπορείς να κάνεις απερίσπαστος τη δουλειά σου, να έχεις καθαρή σκέψη και να χαλαρώνεις κάτι το οποίο σε βοηθάει να παίρνεις και σωστές αποφάσεις. Η συμπεριφορά του κόσμου προς το πρόσωπο μου είναι πολύ καλή. Πιστεύω πως αν παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο θα έρθουν ακόμα περισσότεροι φίλαθλοι της πόλης στο γήπεδο".
Πηγή: arcadia-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: