Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

To πρώτο... μηδέν στο Φάληρο!!

Πέντε παιχνίδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη φέτος για τον Ολυμπιακό. Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ και Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Κοινός παρανομαστής; Το γεγονός ότι σε όλα οι ερυθρόλευκοι έχουν δεχθεί γκολ.
To πρώτο... μηδέν στο Φάληρο
Γράφει ο Διονύσης Δελλής...
Τρεις φορές μάλιστα βρέθηκε να κυνηγά τον αντίπαλο στο σκορ (Μαρσέιγ, Ξάνθη, ΠΑΟΚ) ενώ στα άλλα δύο ματς έχει ισοφαριστεί. Με την Ντόρτμουντ αυτό δεν στοίχισε, με τον ΟΦΗ έγινε η πρώτη απώλεια σε εντός έδρας ματς πρωταθλήματος έπειτα από 18 ολόκληρα παιχνίδια.
Συνολικά στα έντεκα επίσημα φετινά του ματς, γκολ ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί στα δέκα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η ανασταλτική λειτουργία κάθε άλλο παρά η επιθυμητή είναι για το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Υπάρχει ένα ισχυρό δεδικασμένο. Το οποίο προφανώς ο Βάσκος τεχνικός θέλει να διακόψει. Και στόχος είναι η αρχή να γίνει απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι βασικό ζητούμενο για τους πρωταθλητές να «χτίσουν» ένα σχέδιο νίκης με βάση το να μην δεχθούν γκολ, από τον αιώνιο αντίπαλο τους που ως τώρα δείχνει πραγματικά σημαντική αποτελεσματικότητα. Μια νίκη χωρίς παθητικό… Η πρώτη φετινή μέσα στο Καραϊσκάκη.
Ο Βαλβέρδε σε μια από τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού σε αυτή την ιδιαίτερη «συνέντευξη» που επιμελήθηκε το γραφείο Τύπου της ομάδας, υποστήριξε πως στατιστικά οι αντίπαλοι της ομάδας του, δεν κάνουν περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με πέρσι. Ότι η ομάδα δεν δέχεται μεγαλύτερη πίεση. Απλά δέχεται περισσότερα γκολ.
Μοιάζει ξεκάθαρο όμως ότι από το προηγούμενο και όλας ματς στην βασική γραμμή της άμυνας του, αλλάζει πράγματα. Γιατί σίγουρα οι αντίπαλοι είναι τουλάχιστον πιο… εύστοχοι πια. Πρώτον λοιπόν, επαναφορά του βασικού κεντρικού διδύμου. Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Τέρμα το… πείραμα Μαρκάνο. Δεύτερον ο Χολέμπας ξανά στη φυσική του θέση. Και βέβαια το κυριότερο όλων; Η αλλαγή τερματοφύλακα. Με τον Κοστάνζο να δίνει τη θέση του στον Μέγερι. Ο νεαρός Ούγγρος που έμεινε στον Ρέντη αυτό το διάστημα ζητώντας εξαίρεση από την εθνική ελπίδων της χώρας του, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της περιόδου στο λιμάνι. Η βελτίωση του θα βελτιώσει και ολόκληρη την εικόνα της ομάδας αμυντικά. Αυτή την εκτίμηση κάνουν εκείνοι που γνωρίζουν καλά την ομάδα.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: