Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Έκλεισε" τα 85 η ΕΠΟ!!

Ανακοίνωση για τα... γενέθλια της εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία συμπλήρωσε 85 χρόνια.
"Έκλεισε" τα 85 η ΕΠΟ!
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για μια δύσκολης και μακρά πορεία στην οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου με βάση τα διεθνή πρότυπα και «κορωνίδα» -φυσικά- τον άθλο του 2004.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γιορτάζει σήμερα τα 85 χρόνια παρουσίας της. Η ίδρυσή της το 1926, ήταν η απαρχή μιας δύσκολης και μακράς πορείας στην οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου με βάση τα διεθνή πρότυπα και την πρόοδο του χώρου, ενός χώρου που αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα σημαντικότατο παγκόσμιο αθλητικό και κοινωνικό φαινόμενο, γεγονός που καθημερινά επιβεβαιώνεται και στη χώρα μας.
Η ΕΠΟ όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί το θεματοφύλακα της σωστής λειτουργίας, του κύρους, αλλά και των αναγκών του αθλήματος. Φροντίζει για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδά του, την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων του, από τις επαγγελματικές κατηγορίες ως τις ερασιτεχνικές και από το γυναικείο ποδόσφαιρο ως το ποδόσφαιρο σάλας. Επικεντρώνεται όμως και στην επέκταση της κοινωνικής προσφοράς του αθλήματος στην χώρα, ευθύνη που ιδιαίτερα σε εποχές όπως τη σημερινή γίνεται ολοένα πιο απαιτητική, αλλά και την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και εγκαταστάσεων που θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να πάει ένα βήμα πιο μακριά κάθε φορά.
Ασφαλώς, κεντρικοί στόχοι της ΕΠΟ όλα τα χρόνια αυτά είναι η καλή αγωνιστική παρουσία των εθνικών μας ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις αλλά και η δημιουργία ενός πρότυπου ανάπτυξης της εθνικής μας ομάδας. Πλέον μετά από πολλές και σημαντικές επιτυχίες σε αυτό το επίπεδο, με αποκορύφωμα τον άθλο του 2004 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και την καθιέρωση της Εθνικής μας Ομάδας στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο φίλαθλος κόσμος μπορούν να νιώθουν περηφάνια για την Εθνική μας ομάδα και το παράδειγμα που δίνει μέσα από τις επιτυχίες της.
Η σημερινή επέτειος δίνει την ευκαιρία για ένα απολογισμό των μέχρι σήμερα πεπραγμένων, των δυσκολιών και των επιτυχιών αλλά και ιστορικών στιγμών που σμίλεψαν το πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα όμως προσφέρει και την δυνατότητα να δούμε το μέλλον της Ομοσπονδίας το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα μέλλον που θα βασιστεί στην συνέχιση της προσπάθειας για πλήρη εναρμονισμό του ποδοσφαίρου μας με τα διεθνή πρότυπα, με την καθημερινή προσπάθεια για εξάλειψη φαινομένων που για χρόνια το πλήγωναν, με την ανάδειξη της υγιούς πλευράς του και της σημασίας του σεβασμού στο άθλημα και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσα σε ένα αναμφίβολα δύσκολο περιβάλλον, σε μια συγκυρία βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, οφείλει και θα συνεχίσει την προσπάθειά της και τα επόμενα χρόνια. Προσπάθεια συλλογική, συνειδητή, εμπνευσμένη από το όραμα ενός καθαρού ποδοσφαίρου που θα είναι φορέας αξιών. Τιμώντας λοιπόν το παρελθόν, αγωνιζόμαστε στο παρόν για να χτίσουμε ένα στέρεο και ελπιδοφόρο μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: