Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Γιατί ο Ολυμπιακός δικαιούται να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο ντέρμπι!!

Παρότι οι προγνώσεις σε τέτοια ματς βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, ο Κυριάκος Θωμαΐδης ακτινογραφεί τα συν και τα πλην των δύο «αιωνίων» και τολμά την πρόβλεψη.
Γιατί ο Ολυμπιακός δικαιούται να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο ντέρμπι
Η διακοπή για τα φιλικά της Εθνικής σήμανε μεγαλύτερο διάστημα συζήτησης για το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Βλέπετε η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία όπου οι οπαδοί προτάσσουν την εθνική έναντι της ομάδας τους. Ολη την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν οι κουβέντες για τη διαιτησία και τη διάθεση εισιτηρίων (έμειναν μόνο των 115 ή 185 ευρώ και οσονούπω εξαντλούνται) και από σήμερα στο προσκήνιο θα έρθει η αγωνιστική και στατιστική ανάλυση.
Επιχειρώντας να συγκρίνει κανείς τις δύο ομάδες θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Διαθέτει καλύτερες μονάδες, έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και διατηρεί το αυτονόητο πλεονέκτημα της έδρας. Ο Παναθηναϊκός αντιπαραβάλει την εξαιρετική σημερινή κατάστασή του και το ομαδικό πνεύμα. Ιδού πώς διαγράφεται η αγωνιστική κατάσταση των «αιωνίων» σε κάθε γραμμή:
ΑΜΥΝΑ: Στη θέση του τερματοφύλακα έχει έναν λόγο παραπάνω ο Παναθηναϊκός. Ο 17χρονος Καπίνο κλέβει καρδιές και δείχνει μία εντυπωσιακή ωριμότητα για την ηλικία του. Ο Κοστάνσο δεν έπεισε και ο αντικαταστάτης Μέγερι δεν είναι απολύτως έτοιμος, παρότι ξέρει να παίρνει θέσεις κάτω από τα δοκάρια. Αντιθέτως, στο αμυντικό κεντρικό δίδυμο Μέλμπεργκ - Αβραάμ υπερέχουν καταφανώς, παρότι και οι δύο ομάδες δείχνουν αδυναμίες στα στημένα. Τα άκρα της άμυνας (κυρίως ο Τοροσίδης) θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την επιθετική συμπεριφορά του Ολυμπιακού. Σε κάθε περίπτωση οι αμυντικές γραμμές είναι το αδύνατο σημείο των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να διαθέτει καλύτερες μονάδες.
ΚΕΝΤΡΟ: Η νομοτέλεια του ντέρμπι. Θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό την εξέλιξη του ματς. Το «βαρύ χαρτί» είναι ο Ιμπαγάσα, ο οποίος αν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Τόσο διορατικό παίκτη δεν έχει ο Παναθηναϊκός στους χαφ. Ο Κατσουράνης δείχνει πολύ βελτιωμένος, αλλά υστερεί σε δημιουργικότητα. Αλλωστε ο ρόλος του στα εκτός έδρας παιχνίδια διαφοροποιείται. Ο Ζέκα θα χρειαστεί να βοηθήσει και ανασταλτικά, καθώς ο Ορμπάιθ δείχνει ακαταπόνητος. Στη θέση του τραυματία Φέισα, ο Βαλβέρδε λογικά θα προτιμήσει τον Μοντέστο και όχι τον Μακούν, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής. Εξάλλου ο Κορσικανός έχει βρει τον τρόπο να σκοράρει με το κεφάλι και δείχνει ότι η φυσική του θέση δεν είναι στην άμυνα, αλλά στο κέντρο. Κρίσιμος παράγοντας για τον περιορισμό των επιθετικών ενεργειών του Ολυμπιακού είναι και η απόδοση του Σιμάο, ο οποίος θα αναλάβει ρόλο προστασίας του αμυντικού κεντρικού δίδυμου.
ΕΠΙΘΕΣΗ: Η πιο ενδιαφέρουσα μονομαχία. Από τη μία ο Τζιμπούρ και από την άλλη ο Λέτο. Μιλάμε για τους πλέον φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι οπαδοί περιμένουν την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το γκολ. Η απόδοσή τους θα εξαρτηθεί από δύο άλλους παίκτες: τον Μιραλάς και τον Κουίνσι. Ειδικά ο τελευταίος αποδεικνύεται εξαιρετικός δημιουργός, με έφεση στις ασίστ. Είναι δύσκολο να στοιχηματίσει κανείς για την εξέλιξη αυτής της διπλής μονομαχίας. Αν πιστεύετε στις παραδόσεις, ποντάρετε στον Μιραλάς.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: