Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Βιεϊρίνια ή Σαλπιγγίδης; Ιδού η απορία!

Αναζητώντας το δένδρο, χάνουν το δάσος στην Τούμπα. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι αγωνιστικό. Είναι οικονομικό. Ποτέ δεν ήταν αγωνιστικό! Γράφει ο Άρης Νικολάκης.
Βιεϊρίνια ή Σαλπιγγίδης; Ιδού η απορία!
Εξάλλου η ανάληψη της προεδρίας από τον Θόδωρο Ζαγοράκη ως πρώτιστο στόχο είχε (κι έχει…) την οικονομική αναγέννηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο στόχος αυτός παραμένει εκτός βεληνεκούς της. Αυτό είναι το χειρότερο!
Η αγωνιστική αναγέννηση του «δικέφαλου» πιστώνεται – δίχως δεύτερη κουβέντα – στο ενεργητικό Θόδωρο Ζαγοράκη. Η μη οικονομική αναγέννηση χρεώνεται στο παθητικό του. Ελάτε όμως, που αυτοί οι δύο στόχοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Με άλλα λόγια; Όταν δεν γεμίζει το ένα δοχείο, δεν γεμίζει το άλλο.
Για να γεμίσει το … οικονομικό δοχείο χρειάζονται έσοδα. Έσοδα στον ορίζοντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σοβαρά έσοδα δεν διακρίνονται. Μήτε δια γυμνού οφθαλμού, μήτε με κιάλια. Και τι γίνεται, όταν προβλέπονται έσοδα για να … τραφεί μία ΠΑΕ; Τρέφεται με τις σάρκες της. Παλιά της ( … ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τέχνη, κόσκινο η πώληση βασικών παικτών!
Δεν ανακαλύπτουμε την αμερικανική ήπειρο αναφέροντας σκέψεις, πολλές σκέψεις για μεταγραφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια το περασμένο καλοκαίρι. Ως διεξόδου από το οικονομικό αδιέξοδο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν έγιναν πράξεις επειδή η διοίκηση της στηρίχτηκε κατ αρχήν στο 1.000.000 ευρώ του Γιώργου Σαχπατζίδη. Στη συνέχεια; Στις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας και – κατά βάση – στην οικονομική λιτότητας την οποία επέβαλε.
Όλα αυτά τότε. Από τότε όμως, μέχρι τώρα άλλα έσοδα δεν διαφαίνονται στο ορίζοντα. Και δεν αναφερόμαστε σε έσοδα για τις παρούσες υποχρεώσεις. Αναφερόμαστε σε μέλλουσες! Παράδειγμα; Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μένει ελεύθερος.
Ήδη στην Τούμπα δεν κρύβουν τις σκέψεις τους για πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν θα έλεγε όχι. Εάν βέβαια, κι εφ όσον η πρόταση πέρα από την ηθική ικανοποίηση περιέχει κι υλική. Δηλαδή; Από τις περίπου 350.000 ευρώ (με 20% φορολογία) κάθε χρόνο, φτάσει στα 800.000 ευρώ (με 40% φορολογία).
Τόσα χρήματα για το Αντελίνο Βιεϊρίνια, όσα σήμερα παίρνει (τρόπος του λέγειν …) ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (με 20% φορολογία)! Ναι, αλλά για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την αύξηση της φορολογίας ο ένας θα στοιχίζει περίπου 1.500.000 ευρώ ενώ ο άλλος στοιχίζει 1.000.000 ευρώ.
Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν; Να μείνουν κι οι δύο μάλλον, είναι ουτοπία για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως τουλάχιστον, μετρούμε τις οικονομικές της δυνάμεις. Να μείνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και να φύγει ελεύθερος (μετά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο) ο Αντελίνο Βιεϊρίνια; Χωρίς υλικό κέρδος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Θα στηθούν κρεμάλες στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Να πάρει μεταγραφή ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με οικονομικά οφέλη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να μείνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης; Δεν γλιτώνουμε τους απαγχονισμούς! Να μείνει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και να φύγει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης; Εξαρτάται από την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα χέρια της οποίας (θα) είναι η απάντηση όταν έρθει εκείνη η ώρα…
Πηγή: pamesports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: