Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Επενδυτικά σενάρια...!!

Τι (δεν) γίνεται σε Λονδίνο, Αθήνα, Νέα Υόρκη, Βαλτιμόρη και με μια ασιατική πετρελαϊκή εταιρεία-κολοσσό. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Επενδυτικά σενάρια...
Εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ (έχει οριστεί για αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ωστόσο αναμένεται να μετατεθεί για τις 25/11) και της έλευσης του κ. Νίκου Νοτιά στην Ελλάδα προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ο χιώτης επιχειρηματίας έχει βρει μετοχικό συμπαίκτη ή τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα βγει από το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, τα σενάρια όσον αφορά το διοικητικό-χρηματοδοτικό μέλλον της Ένωσης δίνουν και παίρνουν. Η καρδιά της Ενωσης χτυπάει σε πέντε διαφορετικά σημεία του ορίζοντα και το «Βήμα» παρουσιάζει όλα τα δεδομένα:
Λονδίνο: Εκεί είναι η έδρα της εταιρείας που έδειξε εσχάτως ενδιαφέρον για να αναλάβει τη «μεσιτεία» της ΑΕΚ προκειμένου να τη φέρει σε επαφή με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος Online», ερώτηση για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ έγινε από δύο εταιρείες Sport Management που έχουν έδρα την αγγλική πρωτεύουσα και (φέρονται ότι) βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους μεσάζοντες.
Εξελίξεις αναμένονται εντός της εβδομάδας, ενδεχομένως με την άφιξη αντιπροσωπείας των ενδιαφερομένων και εκπροσώπους των «μεσιτών» - μεσαζόντων. Πάντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης ξεκαθάρισε μιλώντας προς το «Βήμα Online» ότι στην παρούσα φάση «δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από μία απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος». Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει ο ίδιος να μεταβεί στο Λονδίνο όπως γράφτηκε σε μερίδα του Τύπου.
Αθήνα: Ο μοναδικός ενεργός μεγαλομέτοχος από την ομάδα που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2004 με σκοπό τη σωτηρία της ΑΕΚ, ο χιώτης επιχειρηματίας κ. Νοτιάς, είναι εδώ και δύο εβδομάδες εξαφανισμένος! Η επιθυμία του είναι να γίνει ένα «reunion» όλων όσοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους πριν από επτά χρόνια, ωστόσο η αρχική άρνηση των κκ. Πόλυ Χατζηιωάννου και Γκίκα Γκούμα (ανθρώπων κλειδιά στη συγκεκριμένη υπόθεση) αποτελεί τροχοπέδη για την επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας.
Παράλληλα εντείνονται οι φήμες για επιθυμία του άλλοτε «αρχηγού» της παρέας που το 2004 ανέλαβε τις ευθύνες της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ντέμη Νικολαΐδη να επαναδραστηριοποιηθεί, αυτή τη φορά ως επικεφαλής εταιρείας λαϊκής βάσης. Μαζί του (φέρεται ότι) συντάσσεται και ο πρώην βασικός μέτοχος της ΠΑΕ κ. Τάκης Κανελλόπουλος.
Νέα Υόρκη: Η διοίκηση της ΠΑΕ με επικεφαλής τον κ. Αδαμίδη δεν έχει καταφέρει τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες να εντοπίσει τον κ. Νοτιά στις ΗΠΑ και να ενημερωθεί για τις προθέσεις του εν όψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης η οποία αναμένεται να πάρει νέα αναβολή για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες γύρω από τη δράση του κ. Νοτιά τις τελευταίες ημέρες και το αν ο ίδιος βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές αναζητώντας τη λύση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ.
Η άφιξή του στην Ελλάδα για την επικείμενη Γενική Συνέλευση (όποτε αυτή οριστεί βάσει και της δικής του επιθυμίας ώστε να καταφέρει να παραστεί) θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα ξεδιαλύνει την κατάσταση όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις του. Φαίνεται ότι εμμένει πάντως στην απόφασή του να μη χρηματοδοτήσει ξανά την ΠΑΕ εφόσον δεν προκύψουν νέοι μετοχικοί συμπαίκτες ή δεν συμβάλλουν σε αυτή οι παλαιότεροι.
Βαλτιμόρη: Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του μεγιστάνα κ. Τζον Αντζελος διατηρείται στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ο ελληνοαμερικανός (συν)ιδιοκτήτης μίας εκ των κορυφαίων δικηγορικών εταιρειών στις ΗΠΑ, σκοπεύει να ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Κυκλοφορούν σενάρια ότι δέχεται πιέσεις, ότι καθημερινά το σκέφτεται και πιο σοβαρά και ένα σωρό ακόμα ιστορίες οι οποίες ωστόσο μάλλον δεν παραπέμπουν σε άρτια πληροφόρηση των φίλων της ομάδας.
Οπως μαθαίνει το «Βήμα Online», την εποχή αυτή η οικογένεια Αντζελος εξετάζει τουλάχιστον 10-15 διαφορετικά ποδοσφαιρικά projects παγκοσμίως προκειμένου να αναπτυχθεί και εκτός ΗΠΑ. Εξετάζει ακόμα και περιπτώσεις ομάδων της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ και της ισπανικής Πριμέρα Ντιβισιόν! Αραγε να αποκτήσει η ΑΕΚ προβάδισμα λόγω της ελληνικότητάς της;
«Μακάρι» λένε στην ΠΑΕ διότι επί της ουσίας, δεν έχουν στα χέρια τους τίποτα περισσότερο από δύο τηλεφωνικές επαφές του (εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ) κ. Χάρη Κοσμάτου με τον κ. Αντζελος. Στις οποίες ο τελευταίος ρώτησε και έμαθε κάποια πράγματα για την ΑΕΚ. Δίχως ωστόσο να αφήσει την παραμικρή υπόνοια ότι σκοπεύει να ασχοληθεί άμεσα με αυτήν.
Ασία: Ανεπιβεβαίωτες (αλλά όχι και διαψευσθείσες από επίσημα χείλη) πληροφορίες, εμφανίζουν την κιτρινόμαυρη διοίκηση να βρίσκεται σε διαδικασία αποστολής οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ σε πετρελαϊκή εταιρεία-κολοσσό.
Η σιγή ιχθύος που τηρούν απέναντι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Αδαμίδης και τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ δημιουργούν την αίσθηση (ή μήπως ψευδαίσθηση;) ότι κάτι μεγάλο «ψήνεται». Ωστόσο δεν αποκλείεται να πρόκειται και για ένα παιχνίδι τακτικής προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις την ώρα που άλλο, σαφώς περισσότερο πιθανό deal, βρίσκεται εν εξελίξει.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: