Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου μέχρι... νεωτέρας!!

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες το ποιος θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές...
Γιώργος Παπανδρέου μέχρι... νεωτέρας!
Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου για τις διαθέσεις του, σχετικά με το μείζον θέμα, που θα αρχίσει να συζητά σε λίγο όλο το ΠΑΣΟΚ: Ποιος θα είναι ο αρχηγός, που θα οδηγήσει σε περίπου τρεις μήνες το κόμμα στις εκλογές;
Η τετραετής θητεία του κ. Παπανδρέου στην αρχηγία έληξε στις 11 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου. «Παπανδρεϊκά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η εντολή, που έλαβε το 2009 ο κ. Παπανδρέου για να κυβερνήσει τη χώρα δεν έχει εκπνεύσει και θεωρούν αυτονόητο ότι πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία, κάνοντας χρήση, με διασταλτική ερμηνεία του καταστατικού, την πρόβλεψη, που λέει ότι η θητεία του προέδρου παρατείνεται για όσο είναι πρωθυπουργός.
Άλλοι «παπανδρεϊκοί» προσθέτουν την άποψη ότι δεν είναι καιρός, εν μέσω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, να ανοίξει τώρα εσωκομματικό θέμα. Και οι δύο αυτές ομάδες στελεχών, διαμηνύουν ότι είναι θέμα των άλλων κορυφαίων στελεχών να θέσουν θέμα ηγεσίας και προκαλούν τους ενδιαφερόμενους να το πράξουν εάν το επιθυμούν.
Ωστόσο εμμέσως ήδη υπάρχουν παραινέσεις στον κ. Παπανδρέου να μην υπεκφύγει και να εφαρμόσει το καταστατικό με δική του πρωτοβουλία και πριν να είναι αργά για το προσωπικό του γόητρο και την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν αυτονόητο ότι πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέους αρχηγού και επικαλούνται προς τούτο τις αποκαρδιωτικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ και τον κίνδυνο να μην προετοιμαστεί έγκαιρα το κόμμα για τις εκλογές.
Φαίνεται πάντως ότι δεν υπάρχει μεγάλη διάθεση να τεθεί αμέσως αυτό το θέμα και δίνουν ένα χρονικό περιθώριο από δεκαπέντε μέρες έως, το αργότερο, αμέσως μετά τις γιορτές, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει προτεραιότητα στο να αποκτήσει βηματισμό η νέα κυβέρνηση και να επιτευχθούν οι κεντρικοί στόχοι της.
Πάντως ο μεγάλος φόβος των περισσότερων στελεχών είναι να στηθεί σκηνικό σύγκρουσης και να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε μία καταστροφική κρίση. Και υπό αυτό το πρίσμα διατυπώνονται δύο προσεγγίσεις: Να πιεστεί τώρα ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί με κίνδυνο να χρεωθεί ένας άλλος αρχηγός την επερχόμενη οδυνηρή ήττα ή να αφεθεί ο σημερινός πρόεδρος του να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και να σηκώσει το μαρτύριο μίας συντριβής, ώστε ο νέος αρχηγός να ξεκινήσει από μηδενική βάση και χωρίς ένα άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα στις πλάτες του;
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: