Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ιστορία για τρίχες!!

Εχουμε την αίσθηση ότι στην περίπτωση του Νεϊμάρ έχει γίνει η τρίχα τριχιά. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Ιστορία για τρίχες
Κι αν τα ισπανικά ΜΜΕ καταβάλλουν φιλότιμη προσπάθεια προκειμένου να σηκώνεται η τρίχα των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στην ιδέα της απόκτησής του, στα δικά μας μάτια η όλη ιστορία φαντάζει ως τρίχες κατσαρές.
Βλέπετε, από εκεί που ο 19χρονος Βραζιλιάνος παρουσιαζόταν έτοιμος να υπογράψει στην πρώτη, η υπόθεση χάλασε παρά τρίχα, διότι εικάζεται πως ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε απ' τον ποδοσφαιριστή να αλλάξει την κόμμωσή του.
Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο θα ταίριαζε ως απαίτηση περισσότερο στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα, όπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει οι ποδοσφαιριστές του να είναι στην τρίχα με εξαίρεση φυσικά τον Κάρλες Πουγιόλ που αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση κόμης, αλλά εν πάση περιπτώσει ας πιστέψουμε τις καταγγελίες του προέδρου της Σάντος. Ο Λουίζ Αλβαρο ντε Ολιβέιρα ισχυρίστηκε ότι ο Μουρίνιο είπε στον Νεϊμάρ «θα κουρέψεις τα μαλλιά σου αν έρθεις στη Ρεάλ».
Μπορεί και να είναι αλήθεια, αλλά υποθέτουμε ότι τον Πορτογάλο προπονητή τον πήρε και αυτόν η μπάλα των παραπόνων του ντε Ολιβέιρα. Κατηγόρησε τους παράγοντες της Ρεάλ Μαδρίτης που ταξίδεψαν στη Βραζιλία ώστε να συζητήσουν μαζί του για «αποικιοκρατική συμπεριφορά», ενοχλήθηκε απ' το «υφάκι» τους και την υπεροψία τους και άφησε να ενοηθεί πως και αυτά έπαιξαν ρόλο ώστε ο Νεϊμάρ να υπογράψει τελικά συμβόλαιο ως το 2014. Με τη Σάντος.
Σχόλιό μας; Φλορεντίνο Πέρεθ - Σάντρο Ροσέλ 0-1. Γνωστές οι καλές σχέσεις του προέδρου της Μπαρτσελόνα με τους Βραζιλιάνους, υποθέτουμε πως κάπου θα έβαλε το χεράκι του ώστε ο ομόλογός του να υποστεί ήττα εντυπώσεων (επ' ουδενί ουσίας, για την αξία του Νεϊμάρ διατηρούμε μεγάλες επιφυλάξεις) και αίφνης ο Νεϊμάρ να παρουσιάζεται ως «λίγος» για τη Ρεάλ Μαδρίτης απ' τις εφημερίδες της ισπανικής πρωτεύουσας.
Αυτή δε που δεδομένα έβαλε το χεράκι της, όπως μας μετέφερε ο συνάδελφος Δημήτρης Καραμφυλίδης, είναι η εθνική τράπεζα της Βραζιλίας που φρόντισε με τη χρηματοδότησή της να μείνει (και να αμειφθεί καλύτερα) ο Νεϊμάρ στη χώρα, ώστε να αποτελέσει και εμπορικό αντικείμενο αξιοποίησης εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: