Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Παναθηναϊκός vs Superleague στις 23/10!!

H ΕΠΟ, μέσω σχετικού δελτίου Τύπου της, γνωστοποίησε πως η προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της Σούπερ Λίγκα θα εκδικαστεί την επόμενη Τρίτη, στις 23 Οκτώβρη ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου.
Παναθηναϊκός vs Superleague στις 23/10
Το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:
"Σας ενημερώνουμε ότι η προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της Super League και της από 24.09.12 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ανωτέρω Συνεταιρισμού θα συζητηθεί την Τρίτη 23.10.2012 και ώρα 16:00 ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή".

"Σεβασμός για την Ελλάδα"

Το τεχνικό δίδυμο της Εθνικής Σλοβακίας, οι Μίκαελ Χιπ και Στάνισλαβ Γκρίγκα, εξέφρασαν το σεβασμό του προς την Ελλάδα, παρουσιάστηκαν πλήρως ενημερωμένοι για όλους τους τραυματισμούς της εθνικής μας και τόνισαν πως η Σλοβακία θέλει μόνο τη νίκη.
"Σεβασμός για την Ελλάδα"
Αναλυτικά η συνέντευξη των προπονητών της Σλοβακίας
Μίκαελ Χιπ:
Για Σκρτελ και Βάις: "Είχαμε κάποια προβλήματα αλλά τώρα είμαστε εντάξει. Ο Σκρτελ είναι καλά και σε φόρμα. Ο Βάις ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Για τον Βάις θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή. Όλοι είναι έτοιμοι. Ο Χάμσικ είναι και αυτός έτοιμος."
Για την Ελλάδα: "Παρακολουθήσαμε όλους τους αγώνες της Ελλάδας. Περίμενα ότι θα έχει πολλές αλλαγές και θα είναι ανανεωμένη ομάδα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Είναι ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης."
Για δυνατό σημείο της Ελλάδας: "Η μεγαλύτερη δύναμη της Ελλάδας είναι η εμπειρία και έχουν αυτοπεποίθηση. Δεν είναι ομάδα που κάνει πολλές επιθέσεις αλλά όταν το κάνουν είναι αποτελεσματικοί. Είναι ομάδα που τη σέβονται όλοι. Έχει παίκτες που τους σεβόμαστε. Δεν είναι τόσο ορθόδοξη όσο όταν πήραν το κύπελλο το 2004."
Για τις απουσίες της Ελλάδας: "Ο Φερνάντο Σάντος έχει πολλά προβλήματα απουσιών όπως ο Αβραάμ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Μαλεζάς αλλά ο Πορτογάλος έχει τη δυνατότητα να τους αντικαθιστά γιατί η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες."
Για το ποια ομάδα είναι φαβορί: "Αν σκεφτούμε τους τίτλους και τα αποτελέσματα φαβορί είναι η Ελλάδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε πριν παίξουμε."
Για την ανάλυση του παιχνιδιού των Σλοβάκων: "Σήμερα δείξαμε βίντεο στους παίκτες και είδαμε τον αγώνα Ελλάδας-Βοσνίας."
Για το στόχο της Σλοβακίας: "Θέλουμε τη νίκη, παίζουμε για τους τρεις βαθμούς και αυτός είναι ο στόχος. Η Ελλάδα είναι δέκατη στον κόσμο και αυτό σημαίνει πολλά για τον αντίπαλο μας."
Στάνισλαβ Γκρίγκα:
Για τον αγώνα με την Ελλάδα: "Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά όπως κάναμε με τη Λετονία. Παίξαμε επιθετικά, με ενθουσιασμό, με δύναμη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με τέλεια άμυνα και για αυτό πρέπει να παρουσιαστούμε πιο επιθετικοί. Στην άμυνα πρέπει να προσέξουμε την ταχύτητα των Ελλήνων επιθετικών."
Για την Ελλάδα: "Θέλει μεγάλη προσοχή η Ελλάδα στις αντεπιθέσεις και στη γρήγορη μετάβαση που κάνει ο αντίπαλος μας από την άμυνα στην επίθεση. Πρέπει να πιάσουμε το μέγιστο της απόδοσης μας και έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο."
Για τους Έλληνες οπαδούς: "Ετοιμάζονται να έρθουν πολλοί Έλληνες και για αυτό θέλουμε να πούμε στους δικούς μας φιλάθλους να φωνάζουν πιο δυνατά για να νοιώσουν οι παίκτες μας ότι παίζουν εντός έδρας. Πρέπει όλοι να παίζουμε σα να είναι τελευταίο λεπτό του αγώνα. Να βάζουμε όλες τις δυνάμεις. Να έχουμε σκέψη και αυτοσυγκέντρωση."

Συμφιλιώθηκε μετά από 31 χρόνια ο Λίνεν!!

Με μια χειραψία σφραγίστηκε η συμφιλίωση του Έβλαντ Λίνεν με τον Νόρμπερτ Σίγκμαν 31 χρόνια μετά τον φρικιαστικό τραυματισμό του τεχνικού της ΑΕΚ. Στις 14 Αυγούστου 1981 ο Σίγκμαν με ένα δολοφονικό χτύπημα είχε ανοίξει τον μηρό του Λίνεν και χρειάστηκαν πάνω από 20 ράμματα για να κλείσει η πληγή.
Συμφιλιώθηκε μετά από 31 χρόνια ο Λίνεν
Το περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου και είχε δημιουργήσει έχθρα ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές. Τρεις δεκαετίες μετά, με την μεσολάβηση του γερμανικού περιοδικού Kicker, Λίνεν και Σίγκμαν συναντήθηκαν λύνοντας για πάντα τη διαφορά τους. "Ήταν απλά άτυχος που με βρήκε έτσι. Δέκα εκατοστά πιο κάτω, στο γόνατο και κανείς δεν θα μιλούσε για αυτό το φάουλ αλλά βέβαια θα ήμουν ανίκανος πλέον για ποδόσφαιρο" τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ.
Στο παρελθόν είχαν γίνει και πάλι προσπάθειες να συμφιλιωθούν οι δύο άνδρες αλλά είχαν αποτύχει καθώς το... τραύμα δεν είχε επουλωθεί ακόμα. Μάλιστα ο Σίγκμαν αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να ακυρώσει και αυτή την συνάντηση. "Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι σκέφτηκα δύο φορές να ακυρώσω τη συνάντηση" είπε με απολογητικό ύψος και συνέχισε: "Το σκεφτόμουν μέρες. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν είχα πρόθεση. Ήμουν σκληρός παίκτης αλλά δεν ήθελα να χτυπήσω τον Έβαλντ. Σήμερα όμως πλέον καταλαβαίνω την προσέγγιση του στο περιστατικό. Ήταν απολύτως λογικό". Πλέον με την χειραψία αυτή όποια άσχημα συναισθήματα είχαν μείνει έσβησαν μια και ο Λίνεν είχε ήδη συμφιλιωθεί με τον Ρεχάγκελ, προπονητή του Σίγκμαν σε εκείνο το ματς.
Πηγή: aek365.com

Είδες ο Γιαπωνέζος;; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τακάσι Ουσάμα, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της Χόφενχαϊμ στο φιλικό με την Ντάρμσταντ την Παρασκευή με σόλο αλά... Μέσι, έβαλε ένα φανταστικό γκολ! Δείτε το βίντεο από το 0:34 και μετά!




πηγή: sportdog.gr  







Προκρίθηκαν, χάνοντας οι Νέοι!!

Στην ενδιάμεση φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013 προκρίθηκε η Εθνική Νέων, παρά την ήττα στον τελευταίο της αγώνα για τον 4ο προκριματικό όμιλο από την Τσεχία με σκορ 1-2.
Προκρίθηκαν, χάνοντας οι Νέοι!
Η ελληνική ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τους Τσέχους, υπερισχύοντας στην ισοβαθμία της διοργανώτριας Β. Ιρλανδίας (νίκησε 8-1 τη Μολδαβία), λόγω του αποτελέσματος στο μεταξύ τους αγώνα (2-0 υπέρ της Ελλάδας).
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε την τύχη με το μέρος της, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Γούτα στο 4ο λεπτό. Η Εθνική ξεπέρασε το αρχικό σοκ και κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Ιωαννίδη στο 37΄. Ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόλογος για την ελληνική ομάδα, όμως, η Τσεχία ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια και πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Μάσεκ (60΄).
Ο Ούγγρος διαιτητής Μίχαλι Φάμπιαν παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ιωαννίδη και Τράβνικ.
Ελλάδα: Χουτεσιώτης (69΄ Μπάρκας), Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Καντούτσης, Χουχούμης, Σιώπης, Δώνης, Ιωαννίδης, Γιαννιτσάνης (57΄ Μουζακίτης), Ανδρεόπουλος (69΄ Παπαδημητρίου)
Τσεχία: Ζίμα, Σίμιτς, Τσοτσολούσεκ, Λούφτνερ, Χιμπλ, Νέραντ, Τσέρμακ, Τράβνικ, Τσέρνι (46΄ Κλομπάσα), Μάσεκ (90΄ Σέβτσικ), Ζούλιτς (88΄ Στέρμπα)


πηγή: sportdog.gr   

"ΠΑΟΚ για το ποδόσφαιρο, Άρης για το μπάσκετ, Ηρακλής για το βόλεϊ"!

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για τη δημιουργία μιας ομάδας στην πόλη σε κάθε άθλημα. Τι είπε για τον Παναγιώτη Σπύρου.
"ΠΑΟΚ για το ποδόσφαιρο, Άρης για το μπάσκετ, Ηρακλής για το βόλεϊ"!
Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για την απώλεια του φίλου του Παναγιώτη Σπύρου και έκανε λόγο για δημιουργία μίας ομάδας στη Θεσσαλονίκη, κάτι που είχε αποτελέσει, όπως είπε, ιδέα του εκλιπόντος...
«Τέτοιες απώλειες δεν είναι καθημερινές, ούτε αναπληρώνονται εύκολα. Εγχείρησε τη γυναίκα μου με επιτυχία και πέρα από την ιατρική του φροντίδα, μπορώ να πω ότι δεν ήταν απλά γιατρός, χάιδευε τον άρρωστο. Προσωπικά του είχα στείλει πάνω από δέκα άτομα που δεν είχαν μία και τους εγχείρησε δωρεάν, ενώ… τους έδινε και χαρτζιλίκια. Δεν έπαιρνε από απόρους χρήματα και έκανε τη Θεσσαλονίκη κέντρο για επεμβάσεις καρδιάς. Το επιστημονικό του επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.
Δεν έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, ήρθε σε κόντρα με το πανεπιστημιακό κατεστημένο. Ήταν εκρηκτικός χαρακτήρας, άφοβος, δεν είχε όρια. Ξέρουμε την αγάπη του για το μπάσκετ και τη θάλασσα. Ήρθε από την Αμερική με το ιστιοφόρο…».
Για την αγάπη του για τον Άρη και την ενασχόλησή του με το μπάσκετ των «κιτρίνων»:
«Ήμασταν στον Άρη μαζί και κουβεντιάζαμε από παλιά ότι μόνη λύση για τη Θεσσαλονίκη, που πρέπει να καλλιεργήσουμε, είναι η αντίληψη μίας ομάδας για κάθε άθλημα, ΠΑΟΚ για το ποδόσφαιρο, Άρης για το μπάσκετ και Ηρακλής για το βόλεϊ.
Το κουβεντιάζαμε τότε, δεν ανταποκρίθηκε ο κόσμος και το σκέφτομαι σαν φόρο τιμής στον Παναγιώτη να το θέσω σοβαρά στις ηγεσίες των οπαδών. Οι φίλαθλοι μπορούν να υποστηρίζουν τη φανέλα τους στα ερασιτεχνικά, αλλά στο επαγγελματικό να είναι μια ομάδα, η Θεσσαλονίκη».
Τέλος, για τους τρόπους με τους οποίους θα τιμηθεί η μνήμη του Παναγιώτη Σπύρου:
«Δεν ταιριάζουν στον Παναγιώτη οι καθιερωμένοι τρόποι. Ήταν ιδιόρρυθμος, τον ενοχλούσαν οι τυπικότητες, ήταν αντικαθεστωτικός. Θα βρεθεί τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του, δεν του ταιριάζουν μόνο το αγάλματα και το να δώσεις το όνομά του σε ένα δρόμο».

Ποδοσφαιριστές σε ...κρίση!!

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως επηρεάζει τον τρόπο σκέψης των αθλητών που αγωνίζονται στην Ισπανία.
Ποδοσφαιριστές σε ...κρίση
Κριστιάνο Ρονάλντο, Ίκερ Κασίγιας, Αντρές Ινιέστα και πολλοί άλλοι μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με τον απλό κόσμο, επενδύοντας με μεγαλύτερη προσοχή τον πακτωλό χρημάτων που κερδίζουν, σε τομείς όπως το real estate και τα καινοτόμα κεφάλαια.
Η οικονομική κρίση, η τραπεζική ανασφάλεια, το ρίσκο και η ακατάσχετη φημολογία για τη διάσωση της Ισπανίας εδώ και αρκετούς μήνες, έχουν προκαλέσει μεγάλους "πονοκεφάλους" στους κατοίκους της χώρας, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Παρά την κοινή αντίληψη πως οι επαγγελματίες με υψηλές αποδοχές, όπως οι κορυφαίοι αθλητές, δεν συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες με τον απλό κόσμο, οι αρμόδιοι του χώρου έχουν διαφορετική άποψη.
"Φυσικά και δεν αγνοούν ό,τι συμβαίνει. Παρακολουθούν τα νέα και ρωτούν πως τους επηρεάζει αυτή η κατάσταση", σημειώνει ο Σαντιάγο Αράνς, ο διευθυντής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ιδιωτικής τραπεζικής "Segmentos de Sabadell Urquijo Banca Privada".
Ο βετεράνος Ισπανός σέντερ, Φεράν Μαρτίνεθ, βιώνει την κατάσταση από μία παρόμοια σκοπιά, αφού ο ανέλαβε το ισπανικό παρακλάδι της ελβετικής "Mirabaud". Ο 44χρονος πρώην παίκτης της Μπανταλόνα, της Μπαρτσελόνα, του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου διατελεί εκτελεστικός διευθυντής της "Mirabaud Sports, Art & Culture", η οποία παρέχει προσωποποιημένη ιδιωτική τραπεζική σε επαγγελματίες του αθλητισμού και των τεχνών.
Η ελβετική εταιρία υπολόγισε το Μάρτιο του 2012 ότι η ισπανική αγορά επαγγελματιών των 2 χώρων αξίζει περίπου 3.900.000.000 ευρώ ετησίως. Μόνο οι αθλητές αντιπροσωπεύουν το 54% του εν λόγω ποσού και οι επαγγελματίες ή οι εταιρίες που σχετίζονται με την τέχνη, τον πολιτισμό και τη show business αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 46%.
"Αυτήν τη στιγμή, ο βασικός στόχος είναι η συντήρηση των οικονομιών τους μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας", τονίζει ο Μαρτίνεθ για τους εκατομμυριούχους αθλητές. "Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο οι σπουδαίοι αθλητές να εκφράζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ασφαλέστερες, εγγυημένες επενδύσεις και καταθέσεις. Έχει επηρεαστεί εμφανώς το ρίσκο στις επενδύσεις τους", προσθέτει ο Αράνς στην ισπανική ιστοσελίδα "Expansion.com".
Το φορολογικό κίνητρο
Η αύξηση της φορολογίας από 24% σε 43% σε εισοδήματά που ξεπερνούν τα 600.000 ευρώ ανά έτος προκάλεσε αναστάτωση στο χώρο των ποδοσφαιριστών. Οι περισσότεροι ισπανικοί σύλλογοι βρίσκονται στα όρια χρεοκοπίας και αδυνατούν να διατηρήσουν στο προηγούμενο όριο τις καθαρές απολαβές των παικτών τους, με συνέπεια να επαφίεται στην επενδυτικότητα του κάθε αθλητή η αύξηση των οικονομικών δυνατοτήτων του.
"Από τη στιγμή που η πορεία ενός αθλητή είναι σύντομη, είναι σημαντικό να επενδύσεις σωστά, σε ένα portfolio που περιλαμβάνει ακίνητα, μετοχές και σταθερά εισοδήματα", σημειώνει ο Χαβιέρ Ρουίθ, διευθυντής της "Banco Madrid Equity Strategy".
Ένας από τους παίκτες του οποίου το όνομα έγινε πρώτο θέμα σχετικά με τις απολαβές του και τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε μετά την αύξηση της φορολογίας, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, με καθαρές απολαβές από το σύλλογο που αγγίζουν τα 10.000.000 ευρώ ετησίως, δεν επαναπαύεται στις πιέσεις που ασκεί στους "μερέγκες" για νέο συμβόλαιο με βελτιωμένους οικονομικούς ρόλους, αφού πρόσφατα άνοιξε ένα νυχτερινό κλαμπ στην πατρίδα του. Ο Αντρές Ινιέστα, από την πλευρά του, επέλεξε να επενδύσει μέρος των 5.000.000 ευρώ που εισπράττει από την Μπαρτσελόνα σε επιχείρηση κρασιού.
"Τέτοιου τύπου πελάτες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ένα μέρος των αποταμιεύσεών τους σε επενδύσεις με μεγαλύτερο ρίσκο, οι οποίες αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη. Μία τέτοια διαδεδομένη εναλλακτική επένδυση είναι τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών", υπογραμμίζει ο Ρουίθ.
Αρκετοί σπουδαίοι αθλητές παρασύρονται από τη μόδα και επενδύουν πολλά χρήματά τους σε αυτόν τον τομέα. Τον τελευταίο καιρό, επιδεικνύεται ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και το ασήμι, τα οποία έχουν πάρει τα πάνω τους κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Μία άλλη επιλογή είναι η ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας ποδοσφαίρου, Ίκερ Κασίγιας, διαθέτει στην κατοχή του πάνω από 20 διαφορετικές εκτάσεις γης. Παρά την κρίση που πλήττει την οικοδομή στην Ισπανία, το ενδιαφέρον των αθλητών για γη δεν έχει σβήσει.
"Η επένδυση στο real estate πάντα ξεχώριζε, αφού δύναται να εξασφαλίσει σίγουρο εισόδημα και ειδικά τώρα που υπάρχουν σπουδαίες ευκαιρίες σε αξιόλογες περιοχές στα προάστια", καταλήγει ο Μαρτίνεθ.
Πηγή: contra.gr

Κατσουράνης για 1000+1 λόγους!!

Θα μπορούσε άραγε να υπάρχει πιο ορθολογική επιλογή για την ΑΕΚ; Ε όχι και ..."κακό παράδειγμα", γνωρίζετε για τα πακέτα του δαιμόνιου "Τζόλε"; Γράφει ο Β. Αρναούτογλου.
Κατσουράνης για 1000+1 λόγους!
Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Κώστας Κατσουράνης ήταν έτσι ακριβώς όπως παρουσιάστηκε κι εφέτος, ενοχλώντας εκείνους που αίφνης τον ανήγαγαν σε... «κακό παράδειγμα». Πάντοτε μιλούσε πολύ την ώρα του αγώνα, ίσως κάποιες φορές να υπερέβαλε κιόλας διότι πάνω στην ένταση του παιχνιδιού κι όταν έχεις την εμπειρία να διακρίνεις ένα λάθος που θα μπορούσε να αποφευχθεί, πολλά μπορείς να πεις...
Δεν γνωρίζω τόσο καλά όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, ούτε μπορώ να φέρω αντίρρηση σε εκείνους που επιμένουν ότι η επί του παρόντος αγωνιστική (διότι ακόμα υπάρχει συμβόλαιο) φίμωσή του αποτέλεσε το ηλεκτροσόκ που χρειάζονταν οι πράσινοι προκειμένου να εισέλθουν σε μονοπάτι θετικών αποτελεσμάτων.
Διαβάζοντας πάντως κάποιες καυστικές (ή μήπως λαοπλάνες;) πράσινες στήλες, συνειδητοποίησα ότι αποτελεί το κακό παράδειγμα επειδή είναι (και) θεριακλής! Κάποιοι μετά από 15 χρόνια καριέρας του Κατσουράνη, συμπεριφέρονται (λασπολογώντας) λες και ανακάλυψαν την Αμερική... Εγώ πάντως θυμάμαι τον Τζόλε να καπνίζει ένα-δύο πακέτα Marlboro την ημέρα και να τρέχει όλη την αριστερή πλευρά σαν καθαρόαιμο! Τον προλάβαινε κανείς; Ρωτήστε και τον Γεωργέα...
Μου φαίνεται λοιπόν τουλάχιστον υποκριτικό το να παίρνει στις πλάτες του τέτοιο ανάθεμα ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος από τον προπονητή του θεωρείτο αναντικατάστατος. Δηλαδή ο Φερέιρα κρίνεται από τον πρόεδρο της ομάδας ως ο πλέον ιδανικός για τον πράσινο πάγκο, όμως στην περίπτωση του Κατσουράνη (από τον οποίο άρχιζε και τελείωνε η πράσινη ενδεκάδα) είχε πάντα λάθος; Περίεργα (και άκρως αντιφατικά) πράγματα ομολογουμένως...
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Κατσούρ θα μείνει σύντομα ελεύθερος. Θα είναι ένα θείο «παναθηναϊκό» δώρο για την ΑΕΚ αν αυτός ο ποδοσφαιριστής βρεθεί από το πουθενά στα Σπάτα και βοηθήσει την Ένωση στην κατάσταση που έχει περιέλθει. Κι εδώ τίθεται το πραγματικό ερώτημα προς συζήτηση: μπορεί η ΑΕΚ να πείσει τον Κατσουράνη να επιστρέψει και να γίνει ο «στρατηγός» που τόσο της λείπει εντός των αγωνιστικών χώρων και των αποδυτηρίων;

Για 1000+1 λόγους...
... θα επιθυμούσα να επιστρέψω στην ΑΕΚ αν ήμουν ο Κατσουράνης. Αφενός διότι στα 33 μου κι ως βασικό (κι επίσης αναντικατάστατο - αλήθεια και ο Σάντος τόσο έξω πέφτει;) μέλος της εθνικής ομάδας θα είχα «σκυλιάσει» για τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποίησαν για να με βγάλουν στη σέντρα, ως το μαύρο πρόβατο για χίλια-δύο στραβά που συμβαίνουν (και) στον Παναθηναϊκό.
Αφετέρου γιατί πραγματικά μεγάλη πρόκληση για έναν ποδοσφαιριστή που τα έχει ζήσει όλα στην καριέρα του, δεν αποτελεί το να (ξανα)βγει από τα σύνορα για τα τελευταία ένσημα, αλλά το να γίνει ο μπροστάρης σε μία πραγματικά δύσκολη αποστολή! Και αυτή της ΑΕΚ, όσο περνάει ο καιρός, μοιάζει με... mission impossible.
Όσο κομψά κι αν προσεγγίσει κανείς το θέμα του Κατσουράνη, η αλήθεια είναι ότι από τον Παναθηναϊκό κόπηκε ως «ανεπαρκής» για τις ανάγκες της ομάδας και ως η ρίζα του κακού για την απογοητευτική εικόνα που είχε στα πρώτα ματς πρωταθλήματος και Ευρώπης. Ένας ποδοσφαιριστής λοιπόν που σέβεται τον εαυτό του και που ξέρει την αλήθεια αλλά και τις δυνατότητές του, πρέπει να αναζητά την επόμενη μεγάλη πρόκληση. Και αυτή, η ξεπεσμένη και ώρες-ώρες για λύπηση ΑΕΚ (όπως την κατάντησαν αμέτοχοι και τραγικές διοικήσεις) αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δώσει απαντήσεις.
Το γιατί βέβαια αυτή η ομάδα, η καταδικασμένη από τους διοικούντες και αμέτοχους ιδιοκτήτες της στο να πορεύεται δίχως έστω μία εμβληματική φιγούρα, έστω μία ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα εντός των αποδυτηρίων της, έχει ανάγκη από τον ποδοσφαιριστή Κατσουράνη είναι αυτονόητο! Διότι εκτός των προαναφερθέντων, δεν υπάρχει κανείς εκεί μέσα να τραβήξει ένα αφτί, να βάλει μία φωνή, να δώσει γκάζια, να ταρακουνήσει (τα όποια) άμυαλα κεφάλια.
Διότι είναι βέβαιο ότι κανένας προπονητής μπορεί να το πετύχει αυτό από μόνος του, έστω κι αν είναι αυστηρός και πειθαρχικός όσο ο Λίνεν. Κάποια στιγμή, αν δεν βοηθήσουν και τα αποτελέσματα, θα τα χάσει κι εκείνος τα αποδυτήρια όπως συνέβη με όλους τους προκατόχους του τα τελευταία χρόνια.
Δεν το συζητώ λοιπόν... Κατσουράνης δαγκωτό! Κι ας πλήγωσε πολλούς από εμάς με εκείνα τα ήξεις αφήξεις του προτιμώντας να πάει εκεί όπου σήμερα τον απαξιώνουν, από το να επιστρέψει στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο λίγοι την τελευταία 10ετία. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Δεν είναι καιρός ούτε για πείσματα, ούτε για συναισθηματικές επιλογές. Η ΑΕΚ τον χρειάζεται και πρέπει να τον εντάξει στο ρόστερ της. Γιατί είναι αυτός που θα της σώσει την κατηγορία!
Πηγή: sport24.gr

ΜΜΕ: Απεργία Τετάρτη, στάση Πέμπτη!!

Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε πριν λίγο την προκήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ την Τετάρτη 17 Οκτώβρη
ΜΜΕ: Απεργία Τετάρτη, στάση Πέμπτη
Tην Πέμπτη όταν και θα γίνει η 24ωρη κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα υπάρξει στάση εργασίας. Ακόμα δεν έχει καθοριστεί το ακριβές διάστημα.

Θα αξιοποιήσει το μήνυμα ο Ζαρντίμ;

Το ντεμπούτο του Νικοπολίδη στο προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τον αποχαιρετισμό του Ζαρντίμ. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Θα αξιοποιήσει το μήνυμα ο Ζαρντίμ;
Μα, σε μερικές ημέρες, σε μερικές εβδομάδες, σε μερικούς μήνες, όποτε κι αν συμβεί το μοιραίο θα θυμόμαστε ότι το μήνυμα, εκκωφαντικό μάλιστα, δόθηκε από τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση
Κάλλιστα ο Νικοπολίδης θα μπορούσε να έχει διοριστεί διοικητικός τοποτηρητής στα αποδυτήρια χωρίς ντε και καλά να βαφτιστεί «βοηθός προπονητή». Ωστόσο, το μήνυμα δεν θα ήταν τόσο ξεκάθαρο, ενώ τώρα είναι: Λεονάρντο, έχεις ακόμη κάποια πίστωση χρόνου, όμως πάρε έναν δικό μας «βοηθό» μπας και καταλάβεις ότι εσένα βαραίνει αποκλειστικά η αγωνιστική μας εικόνα ?η οποία δεν αρέσει- και καθόλου τους ποδοσφαιριστές. Εσύ έχεις ανάγκη «βοήθειας» μήπως και το πάρεις αλλιώς.
Τα αντανακλαστικά του Μαρινάκη, μετά τα γιούχα με τον Αστέρα, δούλεψαν άμεσα. Δείχνει τον φταίχτη και στην κουβέντα με τους οργανωμένους («η ομάδα πρέπει να παίζει πάντα επίθεση») και στην επιλογή της συγκεκριμένης θέσης με τον Νικοπολίδη. Κι αν οι νουθεσίες και τα μηνύματα πιάσουν τόπο, όλα καλά. Αλλά κι αν δεν πιάσουν, δεν βελτιωθεί η εικόνα, πάλι όλα καλά αφού ο Ζαρντίμ προειδοποιήθηκε κατάλληλα, είχε τον χρόνο του, ήξερε τις απαιτήσεις, αλλά δεν ανταποκρίθηκε, οπότε «τι άλλο να κάνουμε με δαύτον;»
Θα πιάσει η κίνηση; Πιθανότατα. Αν ο Πορτογάλος είναι ευέλικτος και αρχίσει να ακούει, θα μάθει καθαρά και θα μπορεί ευκολότερα να αφομοιώνει τα πειραιώτικα «θέλω», τα οποία τα γνωρίζει άριστα μετά από οκτώ χρόνια εκεί ο Νικοπολίδης. Επιπλέον, αρκετοί από τους παλιούς ποδοσφαιριστές ξαναβρίσκουν τον «αρχηγό» τους, συνεπώς θα υπάρχει ακόμα μια βαλβίδα αποσυμπίεσης των όποιων προβλημάτων γεννούνται, ενώ από τους «νέους» θα κοπεί ο πολύς αέρας
Θα φανεί και στο χορτάρι; Αγνωστο, επειδή δεν αρκεί να αλλάξουν «συνταγές» οι «μάγειροι». Πρέπει να ταιριάζουν και τα υλικά για να είναι εύγευστο το πιάτο. Κι όσο ευθύνη είχε ο «μάγειρας» για τα έως τώρα «πιάτα», άλλη τόση νομίζω ότι έπεφτε και στον προμηθευτή των υλικών. Μένει, παρόντος του Νικοπολίδη, να αποσαφηνιστεί αν διαφορετικό ανακάτεμα και καλύτερο ψήσιμο θα μπορούσε στην πράξη και όχι «στον τσελεμεντέ» να προσφέρει πιο εύγευστα αποτελέσματα...
Πηγή: Goal

4-4-2 η Εθνική, αλλά με ποιους;

Το ερώτημα ποιος θα καλύψει το κενό του Μαλεζά παραμένει. Σιόβας ή "Κατσούρ" για τη θέση, στο 4-4-2 επιμένει ο Σάντος με σενάριο 11άδας με Νίνη!
4-4-2 η Εθνική, αλλά με ποιους;
Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (15/10) στην Μπρατισλάβα, όπου αύριο αντιμετωπίζει τη Σλοβακία και το ερώτημα που τίθεται λίγες ώρες πριν την τελευταία της προπόνηση τι σκέφτεται ο Σάντος σχετικά με το σχήμα, αλλά και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την 11άδα.
Την Κυριακή (14/10) ο Σάντος δεν δοκίμασε κάτι στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους και άπαντες αναμένουν, αν ο Πορτογάλος θα διατηρήσει το 4-4-2 και βέβαια ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην άμυνα. Για πολλούς, λοιπόν, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός δεν θα αλλάξει σύστημα. Θα παίξει μ' αυτό το 4-4-2, αλλά τα πρόσωπα εν συγκρίσει με το 0-0 της Βοσνίας (12/10) θα είναι διαφορετικά.
Κατ' αρχήν είναι εκτός ο τραυματίας, Στέλιος Μαλεζάς. Ποιος θα καλύψει το κενό του; Η απάντηση να βρίσκεται, ενδεχομένως, στο όνομα του Σιόβα, ο οποίος προετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του στην Ανδρών. Αν, όμως, ο Σάντος προτιμήσει τον Κώστα Κατσουράνη, τότε πιθανώς θα δει ενδεκάδα και ο Σωτήρης Νίνης για τη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής μιας και ο Μανιάτης θα μετατεθεί πιθανώς στα χαφ.
Ας δούμε, όμως, τα πρόσωπα… Ο Καρνέζης έχει «κλείσει» τη θέση κάτω από τα γκολπόστ με την άμυνα να αποτελείται από τους Τοροσίδη (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά) με τους Σιόβα, Παπασταθόπουλο να είναι οι δυο στόπερ. Στο κέντρο θα παίξουν λογικά ο Μανιάτης στα δεξιά και ο Φορτούνης στα αριστερά με τους Κατσουράνη, Τζιόλη να συνιστούν το δίδυμο των χαφ, ενώ στην επίθεση η συνταγή Γκέκα-Σαμαρά φαίνεται να μένει ως έχει…
Αν τώρα, όπως προείπαμε, ο Σάντος δώσει το χρίσμα για τη θέση του στόπερ στον Κατσουράνη, τότε θα υπάρξει εσωτερική μετακίνηση του Μανιάτη στα αμυντικά χαφ με τον Σωτήρη Νίνη να βλέπει ενδεκάδα ως δεξιός χαφ.
Πηγή: sentragoal.gr

Οι στημένες φάσεις θα φέρουν το διπλό!!

Στην Εθνική ομάδα ξέρουν ότι μόνο το τρίποντο κόντρα στη Σλοβακία θα διατηρήσει την γαλανόλευκη σε τροχιά πρόκρισης στο Μουντιάλ του… ονείρου στη Βραζιλία. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Οι στημένες φάσεις θα φέρουν το διπλό!
Κι αυτό γιατί αν έρθει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι Βόσνιοι θα πάρουν κεφάλι (παίζουν στην έδρα τους με την Λιθουανία), ενώ θα διατηρηθούν στο παιχνίδι και οι Σλοβάκοι.

Και σε μια τέτοια διαδρομή είναι καλύτερο να σε… κυνηγάνε οι άλλοι παρά να τους κυνηγάς εσύ.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, δεν είναι τι αποτέλεσμα θέλει η Εθνική, αλλά με ποιο τρόπο θα έρθει το «διπλό» στη Μπρατισλάβα. Διότι στο «Πασιένκι» ευκαιρίες σαν κι αυτές του Γκέκα και του Σαλπιγγίδη το περασμένο Σάββατο στο Φάληρο απαγορεύεται να μη γίνουν γκολ!

Ο Σάντος το γνωρίζει, όπως το ξέρουν άριστα και οι διεθνείς. Από την Σλοβακία αν εξαιρέσει κανείς τον Χάμσικ και τον Σάπαρα, άντε και τον Σκρτελ στην άμυνα, οι υπόλοιποι δεν αποτελούν φόβητρα.

Είναι απλά ένα σύνολο που προσπαθεί να βρει πατήματα. Στην επίθεση κινείται γρήγορα κι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για την Εθνική μας, αλλά στην άμυνα κάθε στημένη φάση μυρίζει και γκολ, αφού η συνεννόηση των τεσσάρων στα μετόπισθεν… μπάζει!

ʼρα η ελληνική ομάδα πρέπει να είναι πιεστική έξω από την περιοχή του τερματοφύλακα Κούτσιακ και να κερδίζει πολλά φάουλ και κόνρερ. Και τα φάουλ δεν ξέρω να τα κερδίζει καλύτερα κάποιος εκτός από τον Καραγκούνη. Ίσως και ο Νίνης.

Η Εθνική έχει αποδείξει ότι με όποιους κι αν αγωνίζεται στην άμυνα, έχει τον τρόπο της να κρατάει το «μηδέν». Χωρίς να σημαίνει λοιπόν, ότι θα είναι… χαλαρή πίσω πρέπει να βρει τρόπο να σκοράρει στην επίθεση.

Αυτός είναι ο γρίφος που οφείλει να λύσει ο Φερνάντο Σάντος ανεξάρτητα αν θα χρησιμοποιήσει στη θέση του στόπερ τον Κατσουράνη ή τον Σιόβα κι αν στα χαφ θα βάλει τον Καραγκούνη ή το Νίνη.

Από την ομάδα το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν βγαίνουν σήμερα ο Σαμαράς κι ο Φορτούνης. Ο Γκέκας παραμένει η πρώτη επιλογή για φορ, αλλά και ο Σαλπιγγίδης που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τη Βοσνία, μπορεί στα κρίσιμα να ματς να χαρίζει πολύτιμα γκολ.

Φτάνει στην πορεία του αγώνα της Μπρατισλάβας να μην υπάρξουν κι άλλες ατυχίες γιατί πολύ… μάτιασμα έπεσε τελευταία στην Εθνική.
Πηγή: novasports.gr

Απίστευτο ψαλιδάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο ψαλιδάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)Το πέτυχε ο Ράφαελ Πορσέλις της Σάντα Κλάρα στο ματς με τη Λεϊσόες.



πηγή: sportdog.gr