Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μπαρτζώκας: «Ο Χάινς μας έδειξε το δρόμο»

Μπαρτζώκας: «Ο Χάινς μας έδειξε το δρόμο»
Ως παράδειγμα προς μίμηση, για τη σοβαρότητα που δείχνει σε κάθε ματς ανεξαρτήτου αντιπάλου, έφερε τον Κάιλ Χάινς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά τη νίκη (89-64) του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως στο ρόστερ του έχει 14 ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να παίξουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα.

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, στον κ. Μαρκόπουλο. Πάντα σοβαρός και πάντα σοβαρή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κακή διάθεση και κακές συνεργασίες, αλλά ήταν και ο αντίπαλος πάρα πολύ καλός. Στη διάρκεια βελτιωθήκαμε, είχαμε καλύτερες συνεργασίες, καλύτερες άμυνες και αν είχαμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην άμυνα θα είχαμε καλύτερη αμυντική συγκομιδή», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Δεν είναι ματς προετοιμασίας αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτό είναι λάθος. Δεν υπάρχει αυτό. Ο Παναθηναϊκός πέρσι έχασε το πρωτάθλημα από την ήττα στην Καβάλα. Πάντα κοιτάμε το επόμενο ματς, αυτό που έρχεται με την Εφές εκτός έδρας ένα πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που αντιμετωπίζουν όλα τα ματς το ίδιο. Αυτό κάνει πάντα ο Κάιλ Χάινς, μας έδειξε τον δρόμο για τη νίκη. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τον εαυτό μας, είναι εύκολο να βρίσκουμε δικαιολογίες. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, αν καθόμαστε και λέμε δεν έχουμε χρόνο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι σωστό, έχουμε 14 ποιοτικούς παίκτες για δύο ματς την εβδομάδα. Η Κάχα Λαμποράλ πήγε στην Κανάρια μετά από δύο παιχνίδια».

Για τη μικρή συμμετοχή του Τζόι Ντόρσεϊ: «Ο Ντόρσεϊ είχε μια ενόχληση στη μέση από τη χθεσινή προπόνηση, γι' αυτό δεν έπαιξε πολύ. Σε κάθε παιχνίδι, έχουμε πεντάδες τακτικής και προσαρμοζόμαστε στον αντίπαλο. Εμείς έχουμε παίκτες που μπορούν να παίζουν από 0 ως 30 λεπτά».

Για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων: «Θέλω να πω για άλλη μια φορά πως αυτό είναι δουλειά άλλων. Αν ρωτάς εμένα, μακάρι να είχαμε μπάσκετ από το πρωί ως το βράδυ. Θα ήθελα να δω και ΚΑΟΔ-Πανιώνιος και Κολοσσός-Ρέθυμνο. Αλλά είναι επιλογή άλλων. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αρκετά εμπορικοί και νομίζω έγινε με αυτό το σκεπτικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έπαιζε ρόλο ότι δεν είχε ματς η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτή η ομάδα κέρδισε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της. Δεν είναι έξτρα πίεση, διαφωνώ. Η πίεση υπάρχει έτσι και αλλιώς. Είναι καλό που έρχεται στο γήπεδο, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον αντίπαλο».

Με τη σειρά του, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: «Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην άμυνα. Ευχαριστούμε τον κόσμο πάρα πολύ, δεν θέλω να προχωρήσω και να μιλήσω για το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας, προπόνηση-προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τον Στράτο Περπέρογλου: «Είχα πει και από τις πρώτες μέρες πως δεν βοηθάει μόνο την ομάδα, αλλά βοηθάει και εμένα να βελτιωθώ στην άμυνα, στην επίθεση και σε χαρακτήρα. Μόνο κέρδη και οφέλη για εμένα αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: