Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

H Εθνική ξέρει να ζει με πίεση...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για τον καθοριστικό αγώνα στην Σλοβακία και την αντίδραση των διεθνών μετά το 0-0 με την Βοσνία...
H Εθνική ξέρει να ζει με πίεση...

Τα τελευταία χρόνια η Εθνική ομάδα έχει κληθεί αρκετές φορές να παίξει υπό συνθήκες πίεσης. Να παίξει ένα ματς που αν το χάσει, μπλέκει πολύ άσχημα. Μάλιστα πολλές φορές σε δυσκολότερες έδρες από αυτή της Μπρατισλάβας και με καλύτερες ομάδες από τους Σλοβάκους τους οποίους αντιμετωπίζουμε την Τρίτη.

Με πίεση πήγαμε στην Κροατία και πήραμε την ισοπαλία, με πίεση πήγαμε στην Τουρκία και πήραμε τη νίκη, με πολύ μεγάλη πίεση πήγαμε στην Ουκρανία στο μπαράζ και πήραμε τη νίκη και την πρόκριση για το Μουντιάλ.

Δεν πρόκειται για κανόνα, αλλά ούτε για σύμπτωση. Πρόκειται για σκληραγώγηση για χαρακτήρα που δείχνει αυτή η ομάδα, η οποία όταν φτάνει η ώρα που το λάθος δεν συγχωρείται ή που τέλος πάντων θα στοιχίσει πολύ, τότε δεν το κάνει. Το ματς στη Σλοβακία, ανήκει ακριβώς σε αυτή την δεύτερη κατηγορία. Αν το χάσουμε, δεν τελειώσαμε, αλλά θα μας πονέσει πολύ και ενδεχομένως η ζημιά να είναι ανεπανόρθωτη σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη θέση και μεγάλη σε ότι έχει να κάνει με τη δεύτερη που οδηγεί στα μπαράζ.

Την περασμένη Παρασκευή άλλωστε όντας στο Καραϊσκάκη μίλησα με δύο τρεις από τους διεθνείς μετά το 0-0 και δεν διέκρινα πουθενά ούτε πανικό, ούτε ανησυχία μετά το ισόπαλο 0-0 με την Βοσνία. Οι ατάκες ήταν του στυλ «όσο δύσκολο ήταν για εμάς να τους νικήσουμε εδώ, άλλο τόσο δύσκολο θα είναι για αυτούς να μας νικήσουν εκεί», αλλά και απόλυτης επίγνωσης της κατάστασης. «Το 0-0 με την Βοσνία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Κακό θα γίνει αν δεν νικήσουμε την Τρίτη στην Σλοβακία».

Και αυτές οι ατάκες δείχνουν πόσο μπολιασμένοι είναι αυτοί οι παίκτες με τον... πρωταθλητισμό σε τέτοιου είδους όμιλο, δείχνουν πόσες ώρες πτήσης κουβαλούν όλα αυτά τα παιδιά σε τέτοιου είδους ομίλους και τέτοιου είδους ματς και επιβεβαιώνουν ότι ξέρουν πώς να χειρίζονται τις καταστάσεις όσο εύκολες ή δύσκολες κι αν είναι. Για αυτό ακριβώς παρά τις πολλές απουσίες και παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι φρέσκια και δεν ξεχειλίζει από δυνάμεις (ίσως ο Σάντος να πρέπει αυτές τις ημέρες να τους αφήσει λίγο πιο χαλαρούς στην προπόνηση) και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο τέλος του ματς με τους Βόσνιους, πιστεύω ότι θα τον βρουν τον τρόπο κόντρα στον Χάμσικ και την παρέα του, να πάρουν το αποτέλεσμα και να παραμείνουν σε ρόλο αφεντικού στον όμιλο.

Σε έναν όμιλο που έχει πολύ αδύναμες ομάδες και δύσκολα κάποιο από τα φαβορί θα χάσει βαθμούς από αυτές, συνεπώς τα πάντα θα κριθούν από τα ματς μεταξύ των τριών διεκδικητών της πρόκρισης (Ελλάδα, Βοσνία, Σλοβακία)...

πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: