Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αν αγαπάς την ομάδα σου… άλλαξε ομάδα!!

“Μπορεί κάποια στιγμή της ζωής σου να αλλάξεις θρησκεία, το κόμμα που ψηφίζεις ή ακόμα και φύλο! Την ομάδα που υποστηρίζεις δεν την αλλάζει ποτέ!”
Αν αγαπάς την ομάδα σου… άλλαξε ομάδα!
Με αυτό το ρητό ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, πολύ εύστοχα, περιγράφει το ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο που νιώθει ο κάθε οπαδός με την αγαπημένη του ομάδα.
Τι γίνεται, όμως, όταν η ομάδα σου κινδυνεύει με διάλυση και ο μόνος τρόπος για να τη βοηθήσεις είναι να υποστηρίξεις τη μεγάλη της αντίπαλο για ένα χρόνο;
Αυτό το δίλημμα είχε να αντιμετωπίσει στη Σκωτία ένας 46χρονος υδραυλικός από τη Γλασκώβη, ο Μπίλι Στιούαρτ, ορκισμένος οπαδός της Ρείντζερς.
Όπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό “FourFourTwo”, η ιστορία του Στιούαρτ είναι ίσως ότι πιο παράξενο και σίγουρα ασυνήθιστο έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα της χώρας.
Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.
Το Old Firm είναι το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του κόσμου, αφού ουσιαστικά συγκρούονται δύο διαφορετικές κουλτούρες.
Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα της Ρέιντζερς έφτασε ένα βήμα πριν τη διάλυση, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που χρόνια ταλανίζουν τον ιστορικό σύλλογο.
Τελικά η ομάδα υποβιβάστηκε στη Divison Three (4η Κατηγορία).
Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το χαμό ο Στιούαρτ αποφάσισε να αλλάξει ομάδα για ένα χρόνο με σκοπό να βοηθήσει τους “Προτεστάντες”.
Τους λόγους που τον έκαναν να πάρει αυτή τη δύσκολη απόφαση, τους εξηγεί σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό.
“Τον Ιούνιο, υπήρχε η γενική πεποίθηση ότι οι Ρείντζερς θα πάψουν να υπάρχουν. Μία μέρα στην παμπ, ξεκίνησε μία συζήτηση για το κατά πόσο ένας οπαδός των Ρείντζερς θα ήταν αρκετά ώριμος ώστε να υποστηρίξει τη Σέλτικ, αν αυτό σημαίνει ότι ο σύλλογός του θα σωθεί. Κάποιοι φίλοι μου που είναι οπαδοί της Σέλτικ, δεν πίστευαν ότι θα το έκαναν και προσφέρθηκαν να βάλουν χρήματα στο λογαριασμό του Rangers Fighting Fund αν για μία ολόκληρη χρονιά υποστήριζα την Σέλτικ.
Λάτρεψα την ιδέα των οπαδών της Σέλτικ να δίνουν τα χρήματα που με κόπο έβγαλαν για να σώσουν τους Ρέιντζερς
“Το στοίχημα γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις. Η ιδέα άρεσε και σε άλλους οπαδούς, αλλά και σε επιχειρήσεις! Έτσι, το ποσό που μαζεύτηκε είναι πενταψήφιο και το μόνο που έχω να κάνω είναι να πάω σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Σέλτικ για το πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ναι, έπρεπε να υπάρχουν και μάρτυρες που να πιστοποιούν ότι στηρίζω την ομάδα. Βέβαια, φοβάμαι μην με αναγνωρίσουν. Ένας τύπος με πλησίασε μια φορά στο δρόμο και με προειδοποίησε να μην πλησιάσω καν το Celtic Park.”
Όσο για το αν θα προδώσει την αγαπημένη του ομάδα, δήλωσε: “Δεν υπάρχει περίπτωση. Είμαι πιο αφοσιωμένος στους Ρείντζερς από ποτέ. Κάποιοι μπορεί να κρυφογελούν, αλλά θα δούμε ποιοι θα γελούν όταν οι Ρέιντζερς πάρουν τα χρήματα.”
Τέλος, το πρόσωπο του Στιούαρτ παραμένει κρυφό για ευνόητους λόγους. Το πρωτάθλημα στη Σκωτία έχει ακόμα πολύ δρόμο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του ευχηθούμε καλό κουράγιο…
ΠΗΓΗ: angrybets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: