Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σταυρο-Λίνεν!!

Σταυρο-Λίνεν!
Η αγωνιστική ανάσταση της ΑΕΚ μοιάζει με σταυρόλεξο απ’ αυτά που σ’ αναγκάζουν να γυρίσεις στα μουλωχτά στη σελίδα των λύσεων.

Οι μόνες σελίδες ωστόσο που γυρίζει μέχρι τώρα ο Έβαλντ Λίνεν είναι αυτές του διάσημου… σημειωματαρίου του.

Εκεί όπου συνεχίζει να αξιολογεί τους παίκτες του, να μελετά τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην ομάδα και το πώς αυτές θα την παρουσιάσουν καλύτερη -από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Λίνεν ξεκίνησε φουριόζος τη δουλειά στην ΑΕΚ. Δουλεύοντας με ζήλο στις προπονήσεις. Παρακολουθώντας σχεδόν… κάθε παιχνίδι που έγινε το διήμερο στο λεκανοπέδιο και το οποίο θα μπορούσε να έχει σχέση με την ομάδα του (από τα ματς των εθνικών σε Ελπίδες και Άνδρες ως το παιχνίδι της ομάδας Νέων της «Ένωσης»). Και κυρίως αναζητώντας τις αλλαγές εκείνες που θα μπορέσουν να ανατρέψουν τη μέχρι τώρα εικόνα της ΑΕΚ.

Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε θέμα νοοτροπίας. Μετά το φιλικό με το Αιγάλεω λοιπόν δήλωσε ικανοποιημένος από τη θέληση των παικτών του. Ωστόσο δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να τους τονίζει ότι πρέπει να βελτιώσουν την αγωνιστική -και όχι μόνο- συμπεριφορά τους. Όχι μόνο εξηγώντας πως δεν πρέπει να παρατούν τις φάσεις μετά από κάποιο λάθος, αναζητώντας τα… αίτια και τον φταίχτη. Αλλά και ότι δεν θέλει να παρατηρήσει ξανά το (επίσης ελληνικό) φαινόμενο να μανουριάζουν μεταξύ τους στον αγωνιστικό χώρο.

Όσο για το πώς θα παρατάσσονται οι «κιτρινόμαυροι» εκεί, ο Λίνεν δεν έχει δείξει διατεθειμένος να κάνει «τομές» (το σύστημα, για παράδειγμα, σε πρώτη φάση φαίνεται πως θα παραμείνει 4-2-3-1). Αλλά συγκεκριμένες κινήσεις -με συγκεκριμένη στόχευση.

Όπως η απελευθέρωση, ας πούμε, του Κατίδη και η ανάθεση του ίδιου ρόλου με τον οποίο διέπρεψε με την Εθνική Νέων (πίσω από τους επιθετικούς). Ή η μετάθεση του Αρκούδα σε ρόλο χαφ, η οποία δούλεψε μια χαρά στο Αιγάλεω (από δική του ωραία σέντρα προήλθε το γκολ του Παυλή) και μπορεί να δώσει επιπλέον αμυντική ασφάλεια στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Εκεί όπου ο Λίνεν θέλει να παρουσιάσει μια ΑΕΚ που θα κυνηγήσει κάτι περισσότερο από μια ενθαρρυντική εμφάνιση. Διότι -ανεξάρτητα απ' τις αιτίες- έχασε αρκετούς πόντους που άξιζε στα έξι πρώτα παιχνίδια. Και η… ανεύρεσή τους σε πολύ δυσκολότερα ματς (όπως αυτά με ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν) θα είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Γερμανού στην προσπάθεια να κερδίσει τον κόσμο -και χρόνο να δουλέψει ακόμα περισσότερο με την ομάδα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: