Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αν ο Σαββίδης κάνει έστω και τα μισά απ' όσα προανήγγειλε...!

Στην Ελλάδα έχουμε μια σοφή παροιμία: Οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Αν ο Σαββίδης κάνει έστω και τα μισά απ' όσα προανήγγειλε...
Η ορθότητα της ρήσης έχει αποδειχθεί πολλάκις, καθώς οι φαφλατάδες σχηματίζουν «κυβέρνηση» σε αντίθεση με εκείνους που κάνουν πράξη τα λόγια τους και δεν είναι ούτε... κόμμα εντός Βουλής!
Δεν γεννάται θέμα ότι από την περασμένη Παρασκευή ο Ιβάν Σαββίδης τάραξε τα νερά. Εντός κι εκτός ΠΑΟΚ. Εντός κι εκτός ποδοσφαίρου. Εντός κι εκτός «συστήματος». Η αποφασιστικότητα με την οποία έστειλε τα μηνύματά του σε πολλές κατευθύνσεις δείχνουν άνθρωπο ο οποίος όχι μόνο δεν φοβάται να προχωρήσει σε ρήξεις, αλλά αντίθετα τις επιδιώκει, θεωρώντας ότι για μια σειρά ζητημάτων αποτελούν τη μόνη λύση.
Δεν «λαΐκισε» ούτε... απείλησε με τζούφια πυρά. Στόχευσε συγκεκριμένα και ξεκαθάρισε ότι θα ανοίξει πόλεμο αν, όταν και με όποιον χρειαστεί. Η «ανάγνωση» της συνέντευξης δείχνει άνθρωπο αποφασισμένο να κάνει πράξη τα λόγια του, όχι περιφερόμενο παπατζή. Η ζωή, όμως, και τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν θα δείξουν στο φινάλε αν και πόσα τελικά θα πράξει ο Σαββίδης.
Στηριζόμενοι, λοιπόν, προς το παρόν σε αυτό το «αν», μπορούμε σαφώς να υποθέσουμε πως... αν ο Σαββίδης κάνει έστω και τα μισά απ΄όσα «προανήγγειλε», τότε αρκετοί θα χάσουν τον ύπνο τους, άλλοι την ηρεμία τους, σίγουρα όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γνωρίσουν πράγματα που ενδεχομένως να μην έχουν ξαναδεί...
Προσωπικά, θεωρώ ότι το μεγάλο στοίχημα του Σαββίδη είναι πρωτίστως «ΕΝΤΟΣ ΠΑΟΚ». Ο τρόπος με τον οποίον ο ομογενής επιχειρηματίας θα χειριστεί εκείνους που επί χρόνια θεωρούν ότι έχουν «κληρονομήσει» το δικαίωμα της «συνδιοίκησης» με το εκάστοτε αφεντικό της εταιρείας, ο τρόπος που θα χειριστεί εκείνους που θεωρούν ότι «δικαιούνται» να καίνε, να σπάνε, να διαλύουν στο όνομα της όποιας αδικίας, θα φανερώσει ΑΝ πράγματι πιστεύει όσα ξεστομίζει ή αν αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των «λέω δίχως να κάνω» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Αν οι ενέργειες οπαδών του ΠΑΟΚ καταστρέφουν και δημιουργούν προβλήματα, τότε μάλλον η θέση τους είναι σε κελί» ήταν μία από τις «βαριές» εκφράσεις του Σαββίδη στη συνέντευξη της περασμένης Παρασκευής. Κι αν όχι σε κελί, σίγουρα η θέση τους δεν είναι στο γήπεδο, θα έλεγα για να «ελαφρύνω» κάπως το βάρος της έκφρασης. Στα λόγια όμως είναι εύκολο να μιλάς για «φυλακές». Αν και όταν έρθει η ώρα για πράξη, τι κάνεις ως Σαββίδης;
Είσαι αποφασισμένος να ΚΟΨΕΙΣ τον ομφάλιο λώρο με εκείνους που ΚΑΙ στον ΠΑΟΚ (όπως σε ΟΛΕΣ τις μεγάλες ομάδες) διαλύουν τον σύλλογο ή θα αρχίσεις την κυβίστηση και θα το γυρίσεις στο τσάμικο του στυλ «όχι τα παιδιά, δεν έφταιγαν, προκλήθηκαν» και άλλα τέτοια.... ελληνικοπαραγοντικά; Κι όποιος βιαστεί να πει ότι δεν θα χρειαστούν τέτοιου είδους ρήξεις, να του θυμίσω ότι ζούμε σε μια χώρα, στο ποδόσφαιρο της οποίας οι περιβόητοι «υπέροχοι λαοί» θεωρούν ότι η ομάδα είναι σαν την ψησταριά τους: όπως θέλουν την ανάβουν. Και τα μπουρλοτιάζουν!
Οτι θα τα βάλει ο Σαββίδης με την ΕΠΟ του Σαρρή και τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη το προανήγγειλε ανοιχτά πριν από τρεις μέρες. Ούτε είναι τυχαία η στήριξη του ΠΑΟΚ στον Γκαγκάτση.
Για μένα, όμως, επαναλαμβάνω, το μεγάλο ζήτημα αξιοπιστίας του ομογενούς επιχειρηματία είναι ΜΕΣΑ στον ΠΑΟΚ. Από εκεί -και σε όλα τα επίπεδα- θα φανεί αν θα ξεκινήσουν οι ρήξεις του. Από εκεί θα κριθεί αν μίλησε για να κάνει τα «θέλω» πράξη ή αν έβγαλε μια... πολιτικοποδοσφαιρική ομιλία εντυπωσιασμού αλλά όχι ουσίας.
Αν παίζει κάποιο ρόλο, να καταθέσω προσωπική άποψη-πρόβλεψη; Νομίζω ότι αρκετοί θα... μπλέξουν άσχημα με τον Σαββίδη. Νομίζω πως δεν κάνει... καθόλου πλάκα!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: