Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ποιος μπορεί να τον ακολουθήσει;

Όποιος δημόσια κάνει κρίσεις για τον ΠΑΟΚ και υποστηρίξει ότι ...ήξερε τον Σαββίδη, περίμενε τι θα πει και γνωρίζει τον άνθρωπο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σίγουρα υπερβάλλει. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Ποιος μπορεί να τον ακολουθήσει;
Μάλλον ψεύδεται. Τον Ιβάν Σαββίδη τώρα τον γνωρίζουμε και καλά θα κάνουμε να προσέξουμε και να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τον ίδιο, για τις απόψεις του, για όσα λέει ότι θα κάνει.

Είναι Έλληνας ομογενής, είναι Πόντιος, αλλά είναι και ένας Ρώσος πολίτης, ένας άνθρωπος μεγαλωμένος διαφορετικά από ό,τι εμείς. Άλλη η νοοτροπία αυτών των ανθρώπων του Καυκάσου... Αν προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πολλά απ' όσα λέει με το δικό μας, ελληνικό σκεπτικό, μάλλον θα κάνουμε λάθος. Αρα ο τίτλος μας θα μπορούσε και να είναι «ποιος μπορεί να τον... παρ-ακολουθήσει;».

Τα πρώτα γκάλοπ μεταξύ των ΠΑΟΚτσήδων είναι σε εξέλιξη. Η διπλή δημόσια εμφάνισή του προκαλεί δεκάδες συζητήσεις. Άπειρες οι απόψεις για όσα είπε αλλά και για το γενικότερο στυλ του. Θα συμφωνήσω με όσους δηλώνουν ικανοποιημένοι. Πολύ περισσότερο, όμως, είμαι με αυτούς που δηλώνουν επιφυλακτικοί. Καλύτερα να τον κρίνουμε σε 10-15-25 μήνες για τα έργα του και όχι στο πρώτο δίμηνο για τα λόγια του.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό πολιτικό και επιχειρηματία, μία δυνατή προσωπικότητα. Το συμπέρασμα αυτό το βγάζουμε μέσα από εικόνες που είδαμε την Παρασκευή. Από τον περίγυρό του αλλά και από το στυλ που απαντούσε, κυρίως σε ερωτήσεις-τοποθετήσεις που δεν του άρεσαν.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι -απολύτως- καλά λόγια δεν είπε για ΚΑΝΕΝΑΝ. Εκτός ίσως της Γκοντσάρεβα, την οποία έπρεπε να μας... ξανασυστήσει. Η αυστηρότητα και η κριτική που έκανε για ομάδα, προπονητή, διοίκηση, πρόεδρο, αλλά κυρίως στον μεγάλο κόσμο του ΠΑΟΚ που συνήθισε να τον αποθεώνουν φίλοι και αντίπαλοι ξάφνιασε. Και τώρα τι γίνεται που ιδιοκτήτης της ΠΑΕ (ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει σε ΚΑΝΕΝΑΝ) είναι κάποιος που δεν μας χαϊδεύει τα αυτιά, πληρώνει πολλά και έχει μόνο απαιτήσεις;

Ο πήχης των προσδοκιών και των απαιτήσεών του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη ανεβαίνει απίστευτα ψηλά. Γι' αυτόν δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν εχθροί παντού. Στην αποτυχία δεν φταίει πάντα κάποιος άλλος...

Έπειτα από όλα αυτά όλοι εσείς που τώρα τρέχετε από πίσω του, όλοι εσείς που τον «γλείφετε» καθημερινά, όλοι εσείς που τον αποθεώνετε για ό,τι κάνει και ό,τι λέει, είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον ακολουθήσετε; Είστε σίγουροι ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών και των απαιτήσεών του; Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να μεγαλώνει επικίνδυνα για πολλούς...
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: