Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κόζλεϊ στο Onsports: «Οι άμυνες θα κρίνουν το Σλοβακία - Ελλάδα»

Κλειστό παιχνίδι, φτωχό σε φάσεις και ένα γκολ για τον νικητήμ προβλέπει για την κρίσιμη «μάχη» της Εθνικής ομάδας στη Μπρατισλάβα - μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports - ο Σλοβάκος άλλοτε παίκτης της Λάρισας και του Θρασύβουλου Γιόζεφ Κόζλεϊ.
Παρεμπιπτόντως, ο 39χρονος παλαίμαχος παίκτης και νυν μάνατζερ ποδοσφαιριστών, θα αναλάβει ρόλο σχολιαστή για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση το παιχνίδι στην Σλοβακία.
Στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο Κόζλεϊ… υποκλίνεται στην εμπειρία και την ποιότητα των παικτών ελληνικής ομάδας, καταγράφει τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο αντιπάλων και παράλληλα καταγράφει το Σλοβάκικο ντεσαβαντάζ της «κρύας» έδρας στην οποία θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

- Καλησπέρα Γιόζεφ. Θα ήθελα το σχόλιο και τις προβλέψεις σου για το παιχνίδι Σλοβακία – Ελλάδα;
«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για την Εθνική ομάδα της χώρας μου. Η αποστολή της να κερδίσει και να πάρει τους τρεις βαθμούς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Προσωπικά έχω σε μεγάλη εκτίμηση και πολύ καλή άποψη για τις αγωνιστικές δυνατότητες της ελληνικής ομάδας.
Εχω την αίσθηση πως θα παρακολουθήσουμε ένα κλειστό παιχνίδι, που θα κριθεί εν πολλοίς στις λεπτομέρειες. Δεν βλέπω να γίνονται πολλές ευκαιρίες για γκολ και η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και η νικήτρια. Κι αυτό, διότι και οι δύο αντίπαλοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα πρωτίστως στα αμυντικά τους καθήκοντα παίζοντας συγκεντρωμένα».

- Ποια είναι μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Εθνικής Σλοβακίας;
«Διαθέτει αρκετούς καλούς παίκτες στο ρόστερ της οι οποίοι διψάνε για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ. Η ομαδικότητα που την χαρακτηρίζει αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της. Στον συγκεκριμένο τομέα θα έλεγα ότι μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την ελληνική ομάδα οι παίκτες της οποίας βάζουν το ΄εμείς΄ πάνω από το ΄εγώ΄».

- Ποιοι είναι κατά την γνώμη σου οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της Εθνικής Σλοβακίας;
«Οι Χάμσικ, o Σκρτελ και ο Στοχ».

- Εχοντας ολοκληρωμένη εικόνα και για την ελληνική ομάδα ποια θεωρείς πως είναι τα μεγάλα της ατού;
«Πρώτα απ΄όλα η εμπειρία πολλών παικτών της. Από κει και πέρα, πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα που αρέσκεται να δίνει χώρο στον αντίπαλο της και να παίζει στην κόντρα επίθεση. Ποδοσφαιριστές όπως ο Γκέκας, ο Σαλπιγγίδης, ο Σαμαράς και άλλοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα».

- Ποιο θεωρείς ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ελληνικής ομάδας;
«Δεν έχω διακρίνει κάποια ιδιαίτερα μεγάλη αδυναμία. Αν και έχω ακούσει θετικά σχόλια, προσωπικά δεν έχω άποψη καθόλου για τον τερματοφύλακα Καρνέζη, ο οποίος εάν δεν κάνω λάθος, τους τελευταίους μήνες άρχισε να παίρνει ευκαιρίες συμμετοχής στην Εθνική και τον Παναθηναϊκό. 

- Δημιουργείται «καυτή» ατμόσφαιρα στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι;
«Όχι και αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για την Σλοβακία. Το γήπεδο ΄Pasienky΄ πέρα απ΄ότι αισθητικά δεν είναι όμορφο καθώς πρόκειται για ένα παλιό γήπεδο, έχει στίβο και δεν βοηθάει στη δημιουργία θερμής ατμόσφαιρας. Ούτως η άλλως πάντως, ο κόσμος δεν έχει έντονη παρουσία στις εξέδρες. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς με τη Λετονία αν και η χωρητικότητα του γηπέδου είναι πάνω από 10.000 είναι ζήτημα εάν στο γήπεδο υπήρχαν 4-5 χιλιάδες θεατές».

- Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στον όμιλο μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής;
«Από την αρχή φαινόταν πως οι τρεις πρωτοπόρες ομάδες (Βοσνία, Ελλάδα, Σλοβακία) θα διεκδικήσουν τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις. Νομίζω ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων».

- Κλείνοντας τι... γεύση σου αφήνει η εικόνα του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος;
«Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ παράξενο. Η ποιότητα έχει μειωθεί αισθητά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός ουσιαστικά να παίζει χωρίς αντίπαλο. Θα χρειαστεί χρόνο το πρωτάθλημα να αποκτήσει τη χαμένη του δυναμική. Το καλό της υπόθεσης πάντως, είναι πως οι ομάδες δείχνουν εμπιστοσύνη στους Ελληνες ποδοσφαιριστές.



πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: