Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μόνο κορόιδο δεν είναι!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την... εποχή Σαββίδη και γιατί τον χαρακτηρίζει «διαβασμένο» μετά το πρώτο δείγμα γραφής που έδωσε την περασμένη Παρασκευή!
Μόνο κορόιδο δεν είναι!

Περιγράφοντας την παρθενική εμφάνιση του Ιβαν Σαββίδη στους εκπροσώπους του Τύπου και αργότερα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ έγραψα ότι παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος. Θα εξηγήσω σήμερα γιατί τον χαρακτήρισα καλά διαβασμένο. Για τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς δεν χρειάζεται να εξηγήσω τίποτε. Όσοι διαβάσατε, ακούσατε, είδατε όσα είπε ο νέος ιδιοκτήτης του Δικεφάλου έχετε πλήρη εικόνα.
Ας κοιτάξουμε λίγο πιο πέρα. Τι πέτυχε ο Ιβαν Σαββίδης με τα γεμάτο πάθος λόγια του; Να ξαναδώσει όραμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Να ενθουσιάσει! Να δημιουργήσει προσδοκίες! Να προκαλέσει την φαντασία των εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ηγετική εμφάνιση του ομογενή επιχειρηματία αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των οπαδών του Δικεφάλου σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Οι ενθουσιώδεις θεωρούν ότι βρέθηκε ο άνθρωπος που θα εκμεταλλευτεί την τεράστια δυναμική αυτής της ομάδας και θα την οδηγήσει στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι επιφυλακτικοί περιμένουν να δούνε έργα αλλά κατά βάθος ξέρουν ότι η ιστορία άλλαξε. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν τον αμφισβητεί.
Όλοι έχουν πειστεί –και περισσότερο οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ- ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο όπως τουλάχιστον το ξέραμε μέχρι την ημέρα που ο Ιβαν Σαββίδης αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Δικέφαλο, δεν υπάρχει. Τι σχέση έχουν ολ΄ αυτά με το ότι ο Σαββίδης παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος όπως υποστηρίζω.
Έχουμε λοιπόν και λέμε. Ο Σαββίδης επί εβδομάδες βομβαρδιζόταν από πληροφορίες που του παρείχαν οι συνεργάτες του για τη νεότερη ιστορία του ΠΑΟΚ. Συνέλεξε πληροφορίες για παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Και φυσικά για την συμπεριφορά των φιλάθλων ανά εποχές. Κατάφερε να αποκτήσει μια συγκροτημένη άποψη για το τι τελικά σημαίνει… ΠΑΟΚ. Να εξηγήσει αυτό το φαινόμενο και κυρίως να εξηγήσει τη συμπεριφορά των φιλάθλων της ομάδας.
Ξέρετε πιο ήταν το πιο σημαντικό συμπέρασμα του; Ότι ο κόσμος αυτής της ομάδας μπορεί εύκολα να πιστέψει, να εμπιστευθεί, να στηρίξει, να αποθεώσει, να προσφέρει την ψυχή του και τα ευρώ του (όσα τους έχουν απομείνει) αν εμπνευστεί. Παράλληλα όμως δεν συγχωρεί την προδοσία! Δεν δίνει συγχωροχάρτι σε όσους επιχειρήσουν να τον κοροιδέψουν. Δεν συγχωρεί όσους προδώσουν τα όνειρα του.
Ο Σαββίδης τοποθέτησε ψηλά τον πήχη (για την ακρίβεια πιο ψηλά δεν γίνεται) γνωρίζοντας ότι ο δρόμος που επέλεξε δεν έχει επιστροφή. Όσα είπε την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη «καρφώθηκαν» στο μυαλό των ΠΑΟΚτσήδων που περιμένουν έργα. Δεν είναι κορόιδο η αλεπού από το Ροστόφ. Χτίζει σχέση πολλών ετών με την ασπρόμαυρη οικογένεια. Ξέρει ότι όταν τάζεις σε παιδιά και… τρελούς είσαι υποχρεωμένος να κρατάς το λόγο σου. Να τηρείς τις υποσχέσεις σου.
Ήξερε ότι την Παρασκευή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κρέμονταν από τα χείλη του. Ήξερε επίσης ότι όλοι αυτοί και παιδιά είναι και… τρελοί από αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Κι όμως έταξε. Και το έκανε μετά λόγου γνώσεως όπως θα διαπιστώσουμε σύντομα.!
Υ. Γ. 1 Άκρατη η μεταγραφολογία γύρω από τον ΠΑΟΚ. Και τι, δεν έχουμε διαβάσει τις τελευταίες ημέρες. Τοροσίδης, Σκόκο, Χολέμπας και δεκάδες ακόμα ονόματα κάνουν… παρέλαση. Οπλιστείτε με υπομονή. Θα διαβάσετε πολλά μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου! Όταν έρθει η ώρα θα διαβάσετε και τα σωστά.
 


πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: