Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

4-4-2 η Εθνική, αλλά με ποιους;

Το ερώτημα ποιος θα καλύψει το κενό του Μαλεζά παραμένει. Σιόβας ή "Κατσούρ" για τη θέση, στο 4-4-2 επιμένει ο Σάντος με σενάριο 11άδας με Νίνη!
4-4-2 η Εθνική, αλλά με ποιους;
Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (15/10) στην Μπρατισλάβα, όπου αύριο αντιμετωπίζει τη Σλοβακία και το ερώτημα που τίθεται λίγες ώρες πριν την τελευταία της προπόνηση τι σκέφτεται ο Σάντος σχετικά με το σχήμα, αλλά και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την 11άδα.
Την Κυριακή (14/10) ο Σάντος δεν δοκίμασε κάτι στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους και άπαντες αναμένουν, αν ο Πορτογάλος θα διατηρήσει το 4-4-2 και βέβαια ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην άμυνα. Για πολλούς, λοιπόν, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός δεν θα αλλάξει σύστημα. Θα παίξει μ' αυτό το 4-4-2, αλλά τα πρόσωπα εν συγκρίσει με το 0-0 της Βοσνίας (12/10) θα είναι διαφορετικά.
Κατ' αρχήν είναι εκτός ο τραυματίας, Στέλιος Μαλεζάς. Ποιος θα καλύψει το κενό του; Η απάντηση να βρίσκεται, ενδεχομένως, στο όνομα του Σιόβα, ο οποίος προετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του στην Ανδρών. Αν, όμως, ο Σάντος προτιμήσει τον Κώστα Κατσουράνη, τότε πιθανώς θα δει ενδεκάδα και ο Σωτήρης Νίνης για τη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής μιας και ο Μανιάτης θα μετατεθεί πιθανώς στα χαφ.
Ας δούμε, όμως, τα πρόσωπα… Ο Καρνέζης έχει «κλείσει» τη θέση κάτω από τα γκολπόστ με την άμυνα να αποτελείται από τους Τοροσίδη (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά) με τους Σιόβα, Παπασταθόπουλο να είναι οι δυο στόπερ. Στο κέντρο θα παίξουν λογικά ο Μανιάτης στα δεξιά και ο Φορτούνης στα αριστερά με τους Κατσουράνη, Τζιόλη να συνιστούν το δίδυμο των χαφ, ενώ στην επίθεση η συνταγή Γκέκα-Σαμαρά φαίνεται να μένει ως έχει…
Αν τώρα, όπως προείπαμε, ο Σάντος δώσει το χρίσμα για τη θέση του στόπερ στον Κατσουράνη, τότε θα υπάρξει εσωτερική μετακίνηση του Μανιάτη στα αμυντικά χαφ με τον Σωτήρη Νίνη να βλέπει ενδεκάδα ως δεξιός χαφ.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: