Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Πλανητάρχες-Τουρκία-ΗΠΑ: 64-81


Οι Αμερικάνοι επικράτησαν εύκολα της Τουρκίας με 81-64 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, κάτι που χρωστάνε αποκλειστικά στον μοναδικό... Κέβιν Ντουράντ.ε προσπάθεια των γηπεδούχων για νέα υπέρβαση.

Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι κατέκτησε μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την πρώτη θέση στο Μουντομπάσκετ, όπου είχαν αποτύχει το 2006 ελέω... Ελλάδας (σ.σ η Εθνική μας είναι κι η τελευταία ομάδα που τους κέρδισε).

Οι ΝΒΑερ επέλεξαν ένα γρήγορο ρυθμό αφενός για να προλάβουν τη... ζώνη της "οικοδέσποινας" κια αφετέρου για να πατήσουν πάνω στην κούραση του αντιπάλου, που είχε δώσει τον δικό της... τελικό πριν από 24 περίπου ώρες.

Κι όταν απέτυχαν να κάνουν με το run-n-gun παιχνίδι τους, το έκαναν μέσω του εκπηκτικού Κέβιν Ντουράντ, των επιθετικών ριμπάουντ (13) και της πολύ καλής τους άμυνα τόσο στην περιφέρεια, όσο και στον "αέρα" γύρω από τη ρακέτα.

Κορυφαίοι για τους νικητές πέρα από τον Ντουράντ, ήταν ο Λαμάρ Όντομ κι οι Ουέστμπρουκ-Ιγκουοντάλα που έδωσαν ενέργεια, ενώ από τους Τούρκους ξεχώρισε ο Τούρκογλου κι ο Ερντέν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μετά τα πρώτα... αναγνωριστικά λεπτά ο Κέβιν Ντουράντ κι η παρέα του επέβαλαν το δικό τους ρυθμό στο παρκέ. Ο άσος των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ξεκίνησε και πάλι ζεστός, τελειώνοντας αρκετές προσωπικές φάσεις. Ήταν φανερό ότι οι Αμερικάνοι ήθελαν να παίξουν γρήγορα, αναζητώντας ένα τέμπο που θα έκανε τους γηπεδούχους να... αισθανθούν άβολα.

Το πρώτο δεκάλεπτο, πάντως, ήταν "κλειστό" με την ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι να ξεφεύγει με πέντε πόντους στο τέλος (22-17) κι ενώ προηγουμένως ο Χινταγιέτ Τούρκογλου είχε προλάβει να πετύχει 8 πόντους (με απόλυτα ποσοστά ευστοχίας), να πάθει ένα μικρό διάστρεμμα και να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Όπλο τα ριμπάουντ

Στη δεύτερη περίοδο το προβάδισμα των Αμερικανών αυξήθηκε. Η παρουσία του Ράσελ Ουέστμπρουκ από τον πάγκο έδωσε ενέργεια στην ομάδα, που προηγήθηκε και με 10 πόντους (31-21 με τρίποντο του Ντουράντ). Οι Τούρκοι επέμειναν στην άμυνα ζώνης (σ.σ ο Τάνιεβιτς την είχε επιστρατεύσει από νωρίς), αλλά την... πάτησαν από τα χαμένα ριμπάουντ.

Οι ΗΠΑ πήραν αρκετές δεύτερες ευκαιρίες τις οποίες μετέτρεψαν σε πόντους με αποτέλεσμα να "βελτιώσουν" με αυτόν τον τρόπο τα χαμηλά ποσοστά τους στα σουτ. Είναι χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν 8 επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, στο ίδιο διάστημα που ο Ντουράντ είχε προλάβει να σκοράρει 20 πόντους για το 42-32.

Το... καθάρισε νωρίς

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην αρχή της επανάληψης. Δύο τρίποντα του Κέβιν Ντουράντ σήμαναν το... τέλος για την Τουρκία. Η διαφορά έφτασε τους 18 πόντους (50-32) κι οι Αμερικάνοι ως το τέλος φρόντισαν να συντηρίσουν αυτή τη διαφορά για να φτάσουν στην τελική νίκη.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν πότε με πιεστική άμυνα και πότε με ζώνη, να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση, χωρις όμως να τα καταφέρουν. Ο Τούρκογλου κι οι τραβηγμένες επιλογές δεν αποτέλεσαν... λύση για την ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, που συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι στην εξαιρετική άμυνα των Αμερικανών.

Το 3ο δεκάλεπτο έληξε στους 15 πόντους (63-48) κι είναι χαρακτηριστικό ότι από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα. Κι όποτε φαινόντουσαν απειλητικοί έβρισκαν μπροστά τους τον Λαμάρ Όντομ. Ο εμπειρότερος παίκτης των ΗΠΑ (μαζί με τον Μπίλαπς) κέρδισε πολλές προσωπικές μάχες μες στη ρακέτα κι ουσιαστικά συνέχισε το... έργο του Ντουράντ ως το τελικό 81-64.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 17-22, 32-42, 48-63, 64-83

Τουρκία (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Τούρκογλου 16 (4), Ιλιασόβα 7, Ασίκ 5, Ονάν 7, Τουντσερί 7 (1), Γκονλούμ 4, Ερμίς, Σαβάς 3, Ερντέν 9, Γκιουλέρ, Αρσλάν 6 (2).

ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Όντομ 15 (1), Ιγκουοντάλα 4, Μπίλαπς 4, Ντουράντ 28 (7), Ρόουζ 8, Γκέι 6, Ουέστμπρουκ 13 (2), ΓΚρέιτζερ, Γκόρντον, Κάρι 3 (1), Τσάντλερ, Λοβ.

Αδαμίδης κατά αιωνίων και ΕΠΟ!


Εξοργισμένος με τη διαιτησία του Αμπάρκιολη ο Σταύρος Αδαμίδης επιτέθηκε ευθέως μετά το τέλος του αγώνα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Πιλάβιο. Η δήλωση του προέδρου της ΑΕΚ ήταν η ακόλουθη:

«Αυτό που είδαμε σήμερα δεν είναι διαιτησία. Εφιστώ την προσοχή όλων και προειδοποιώ ότι δε θα τελειώσει το πρωτάθλημα αν συνεχιστεί αυτό. Το να βγαίνουν οι Παναθηναικος και Ολυμπιακος, ειδικά μετά την πρόσληψη του αρχιτέκτονα της Παράγκας, για να μιλάνε για κάθαρση του ποδοσφαίρου, είναι σαν να μιλούσε ο Σαντάμ Χουσεΐν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εμείς θέλουμε -παρουσία του Πιλάβιου- να μιλήσουμε όλες οι ΠΑΕ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτά που είδαμε σήμερα θα τα δούμε όλη τη χρονιά.

Ο Πιλάβιος θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και όχι της παναθηναϊκής ή της ολυμπιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μυστικά γεύματα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τα ξέρουμε και τα καταγγέλουμε. Και δε θα τα δεχθούμε.

Το πρωτάθλημα, επαναλαμβάνω, δε θα τελειώσει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται και σήμερα δέκτης ήταν η ΑΕΚ. Οι Δαλούκες και οι Αμπαρκιόληδες δεν έχουν θέση και δεν πρέπει να ξανασφυρίξουν».

Επ' αόριστον αποκλεισμός του Δαλούκα


Μπορεί ο κανονισμός της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) να έχει αλλάξει σχετικά με την τιμωρία των διαιτητών, αφού πλέον οι "άρχοντες των αγώνων" δεν παραπέμπονται, ωστόσο ο Γιώργος Δαλούκας μπαίνει στο "ψυγείο" και θα μείνει εκεί επ' αόριστον. Ο διεθνής ρέφερι θα τιμωρηθεί από τους προϊσταμένους του με αποκλεισμό μέχρι νεωτέρας, εξαιτίας της διαιτησίας του και δη του πέναλτι που έδωσε υπέρ του Παναθηναϊκού στη σαββατιάτικη αναμέτρηση του "Κλεάνθης Βικελίδης". Αυτό διότι η ΚΕΔ θεωρεί πως υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με πηγές της αρμόδιας Επιτροπής, η τιμωρία του Δαλούκα δεν συνδέεται με την τηλεοπτική παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ του Σαββάτου και τις οργίλες δηλώσεις του σε βάρος του συγκεκριμένου διαιτητή. Ηταν μια απόφαση που έλαβαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Διαιτησίας αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Αρης - Παναθηναϊκός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δαλούκας, "αγαπημένο παιδί" της ΚΕΔ τουλάχιστον κατά την περσινή σεζόν, έχει οριστεί από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση της Σάλτσμπουργκ με τη Μάντσεστερ Σίτι, την προσεχή Πέμπτη για το Europa League.

«Το χειρότερο Μουντομπάσκετ στην ιστορία»!


Πυρ και μανία ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το φινάλε του μικρού τελικού της Σερβίας με τη Λιθουανία. Ο λόγος δεν ήταν το χάλκινο μετάλλιο που δεν ήρθε, αλλά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ στον ημιτελικό με τους διοργανωτές Τούρκους, με τον «Ντούντα» να χαρακτηρίζει το φετινό ως «το χειρότερο Μουντομπάσκετ της ιστορίας».

Ο τεχνικός των «πλάβι» καταφέρθηκε εναντίον της FIBA και πιο συγκεκριμένα κατά του Γενικού Γραμματέα της ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν και του τεχνικού της διευθυντή Λιούμποριρ Κοτλέμπα, ζητώντας την άμεση παραίτηση από τα πόστα τους. «Ήταν το χειρότερο Μουντομπάσκετ. Πολλά περίεργα ματς έγιναν. Πολλά περίεργα πράγματα έχουν ειπωθεί. Κανείς από τους υπεύθυνους δεν έχει βγει να πει κάτι για τους διαιτητές του αγώνα με την Τουρκία. Κανείς δεν έχει τιμωρηθεί. Λέω, λοιπόν, πως αν δεν τιμωρηθεί κανείς από τους διαιτητές, τότε ο κύριος Κοτλέμπα και ο κύριος Μπάουμαν, που είναι υπεύθυνοι, πρέπει να παραιτηθούν», οι αρχικές δηλώσεις του Ίβκοβιτς, ο οποίος εν συνεχεία άφησε σαφέστατα υπονοούμενα για… «μαγειρέματα». «Δεν νομίζω να τιμωρήσουν κανέναν, διότι οι ίδιοι το έχουν οργανώσει όλο αυτό. Αλήθεια, πώς γίνεται να μην υπάρχει Ευρωπαίος διαιτητής; Όταν παίζουν δύο ευρωπαϊκές ομάδες; Τι γίνεται όταν ένας παίκτης πέφτει κάτω για να εκτελέσει άλλος τις βολές και κανείς δεν του λέει τίποτα; Καταλαβαίνω ότι οι σπόνσορες πρέπει να ικανοποιηθούν, ότι όσοι βάζουν τα λεφτά πρέπει να είναι ικανοποιημένοι, αλλά τι γίνεται με το μπάσκετ; Οι πιο πολλές Ομοσπονδίες έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά το θέμα είναι να μείνει ικανοποιημένη η διοίκηση», ο τρόπος που έκλεισε τις δηλώσεις του ο Σέρβος προπονητής.

Η ΑΕΚ 2-0 τον Πανσερραϊκο


Η ΑΕΚ μετά από αρκετά καλή εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 του Πανσερραϊκού και να πετύχει την πρώτη της νίκης στη Σούπερ Λιγκ. Ο τζιμπούρ στο 26' και ο Καφές στο 70' πέτυχαν τα γκολ του "δικεφάλου", που είχε και δοκάρι με τον Σκόκο στο 58'...

Τα αρχικά πλάνα
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βάδισε στην... περπατημένη και δεν άλλαξε το μόνιμο 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί από την αρχή της σεζόν. Ωστόσο υπήρξαν αρκετές αλλαγές στα πρόσωπα, σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε την Κέρκυρα στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ. Ο Αραμπατζής κάθισε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά τους τους Δέλλα και Μανωλά, και στα άκρα της άμυνας τους Γιάχιτς και Λαγό (σ. σ. ο οποίος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μετά την απουσία του λόγω τιμωρίας). Μάκος (αντί του Ντιόπ) και Καφές ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ την επιθετική τριπλέτα συνέθεταν οι Έντερ (αντί του Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος και Σκόκο. Στην κορυφή της "κιτρινόμαυρης" επίθεσης ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Από την άλλη ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Ράντμαν ανέλαβε το βάρος της υπεράσπιστης της εστίας των "λιονταριών", έχοντας μπροστά του αμυντική τετράδα τους Αλβάρες, Παπάζογλου, Αμο και Ντιόγκο (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Οι Κάστρο, Λεοζίονιο και Τσουμπίνιο, συνέθεταν την τριάδα της μεσαίας γραμμής. Οι Μπέλιτς και Γεωργιάδης, ήταν οι δύο ακραίοι επιθετικοί, ενώ ο Βρούτσινα ήταν ο μοναδικός προωθημένος των φιλοεξνούμενων...

"Καταιγίδα" με... ψιχάλες
Οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν στήσει από νωρίς πάρτι στις εξέδρες του γηπέδου της Ριζούπολης, το οποίο παρά τις προβλέψεις και... εξαγγελίες, δεν γέμισε. Ωστόσο ο παλμός της εξέδρας μεταφέρθηκε άμεσα στον αγωνιστικό χώρο και οι "κιτρινόμαυροι" με το "καλησπέρα" επιχείρησαν να "καθαρίσουν" το ματς.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στα πρώτα δέκα λεπτά η ΑΕΚ δημιούργησε τρεις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ (σ. σ. εκ των οποίων δύο τετ α τετ με τον Τζιμπούρ και τον Μπερνς). Παρότι το γκολ δεν ήρθε, η ΑΕΚ συνέχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα σωστά μέχρι και έξω από την περιοχή του Ράντμαν, να πιέζει και να προσπαθεί να ανοίξει το σκορ για να διώξει το άγχος...

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πανσερραϊκός καταφέρνει να ξεπεράσει το αρχικό "ζόρι", ήρθε το γκολ από τον Τζιμπούρ να δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσει και πάλι το πάρτι στις εξέδρες. Στα λεπτά που ακολούθησαν η ΑΕΚ έψαξε και το δεύτερο γκολ για να βάλει πρόωρο τέλος στο ματς, το "άγγιξε"
σε δύο περιπτώσεις με τον Λυμπερόπουλο, όμως δεν το πέτυχε.

Από την άλλη ο Πανσερραϊκός σε όλο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είχε μία ημιτελή προσπάθεια με τον Γεωργιάδη στο 30' και την κεφαλιά του Αμο στο 41' που λίγο έλειψε να "παγώσει" το "Γ. Καμάρας"...

Μπορούσε πιο εύκολα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά και από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά να κρατήσει καλά τη μπάλα και ο Πανσερραϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο χρόνος κυλούσε και η πρώτη καλή φάση στο β' μέρος καταγράφηκε στο 58', όταν από την εκτέλεση κόρνερ του -αρνητικού- Σκόκο, η μπάλα από τα ακροδάχτυλα του Ράντμαν βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι...

Στο 69' ο Λαγός με ένα πολύ καλό σουτ προειδοποίησε τους φιλοξενούμενους και στο 70' ο Καφές με διπλή προσπάθεια κατάφερε να διώξει μία και καλή το άγχος της κατάκτησης των τριών βαθμών, στέλνοντας από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ υπήρξαν κάποιες καλές φάσεις από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίες προήλθαν από ατομικές ενέργειες, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αμπάρκιολη...

Η μάλλον λάθος. Κάτι έγινε. Αποβλήθηκε στο 80' ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για διαμαρτυρία. Μάλιστα ο τεχνικός της ΑΕΚ πριν αποχωρήσει μέσα από τον αγωνιστικό τα έσουρε για μία ακόμα φορά στον τέταρτο (σ.σ. Σιδηρόπουλος από Δωδεκάνησα), την ώρα που το υπόλοιπο γήπεδο έβριζε τον Μακεδόνα διαιτητή.

MVP
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν ο ΜVP του αγώνα. Από το πόδι του Μεσσήνιου επιθετικού πέρασαν όλες οι καλές φάσεις της αναμέτρησης και φυσικά από αυτόν προήλθαν και τα δύο γκολ του "δικεφάλου". Μέχρι το 96' έτρεχε ακατάπαυστα, μάρκαρε, πίεζε τους αντίπαλους αμυντικούς και προσπαθούσε να δημιουργήσει...Γήπεδο: "Γ. Καμάρας", Ριζούπολη
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Καφές, Μάκος (83' Ντιόπ), Μπερνς (67' Πατσατζόγλου), Λυμπερόπουλος, Σκόκο (89' Λεονάρντο), Τζιμπούρ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αλβάρες, Ντιόγκο, Παπάζογλου, Αμο, Κάστρο, Λεοζίνιο (77' Νταλέ), Τσουμπίνιο (58' Αμπουμπακαρί), Μπέλιτς (65' Τάντιτς), Γεωργιάδης, Βρούτσινα

H ομάδα του... Δαλούκα


Ο Παναθηναϊκός είναι η επόμενη ομάδα που αντιμετωπίζει η Μπαρτσελόνα και λογικό είναι να απασχολεί την επίσημη ιστοσελίδα της καταλανικής ομάδας. Μόνο που στην αναφορά τους στο τριφύλλι έκαναν ένα... λαθάκιΗ νίκη των "πρασίνων" απέναντι στον Άρη ανέβηκε στο σάιτ των "μπλαουγκράνα" λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου (συγκεκριμένα στις 21:11 ώρα Ισπανίας).α στις 21:11 ώρα Ισπανίας

Στο άρθρο υπήρχε όμορφα και ωραίο ο τίτλος για το 0-1 στη Θεσσαλονίκη, υπήρχε και μια φωτογραφία του σκόρερ Σισέ και φυσικά υπήρχε και το αναλυτικό ρεπορτάζ.Μόνο που σε αυτό, ο συντάκτης του κειμένου κάπου... έχασε την μπάλα και έγραψε: "L’equip de Giorgos Daloukas ha guanyat per 0-1 al camp de l’Aris de Salònica"

Mε απλά ελληνικά λόγια: "Η ομάδα του Γιώργου Δαλούκα..."! 'Εχουμε δει και έχουμε δει διάφορα λάθη σε ξένες ιστοσελίδες, αλλά αυτό ομολογουμένως είναι από τα πιο παράξενα.Και έρχεται να προστεθεί στο ήδη "αρρωστημένο" κλίμα που επικρατεί από χθες το βράδυ στον... όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Hττήθηκε εντός έδρας η Μπορντό!


Εκτός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε η Μπορντό από τη Νις, που πέρασε πλέον στην 4η θέση, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του σαμπιονά. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Νις έμεινε αήττητη μετά από πέντε αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 35' με τον Μουλουνγκί, και στις καθυστερήσεις διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μπαμόγκο.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

  • Οσέρ-Καέν 1-1
    (19' Πεντρετί-90' Ελ Αραμπί)

  • Μονπελιέ-Νανσί 1-2
    (50' Εστράδα-5' Μπακάρ, 34' Τραορέ)

  • Λιόν-Βαλανσιέν 1-1
    (27' Πιέ-69' Μπονγκ)

  • Παρί Σεν Ζερμέν-Αρλ 4-0
    (18' Ουαρό, 29' Σακό, 49', 56' Νενέ)

  • Ρεν-Σοσό 2-0
    (5' Κατρίν, 90'+ Μανγκάν)

  • Τουλούζ-Σεντ Ετιέν 0-1
    (34' Μπατλ)

  • Λανς-Λιλ 1-4
    (61' Μπουκαρί-23', 87' Ζερβίνιο, 61', 79' Φρο)

  • Νις-Μπορντό 1-0
    (35΄ Μουλουνγκί, 90΄+ Μπαμόγκο - 90΄+ πεν. Μοντέστε)

  • Μπρεστ-Λοριάν 0-0
  • Mίλησε η έδρα στην Καισαριανή


    Ο Εθνικός Αστέρας επιβλήθηκε της Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-1 σε ένα παιχνίδι όπου και τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι με τον Ντοριβάλ (21') ισοφάρισαν προσωρινά το γκολ του Γκίκα (8'), ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν το τρίποντο με το τέρμα του Διαμάντη (24').

    Η Βέροια νικήτρια στο ντέρμπι

    Η Βέροια αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής της Football League. Η "βασίλισσα του βορρά" έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ με 1-0, αφήνοντας τους Κρητικούς στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς πόντο. Ο Σαϊτιώτης ήταν ο "χρυσός" σκόρερ των γηπεδούχων.

    Bέροια: Kαντοιμήρης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμμαράς (56΄Καπίας), Μπάρμπας, Τσιάτσιος, Οικονόμου, Λαωαρής, Γεωργιάδης(77΄Μπαρκάν), Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης
    ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν (56΄Κατσικογιάννης), Λιαπάκης, Ζορμπάς (46΄Γιακούμπου), Πίτσος, Αγρίτης(84΄Σοϊλέδης), Πίτσος, Γκουεί, Ψωμάς, Ουκάρ, Κιάσσος, Μπερτίν

    Καταιγιστικός ο Θρασύβουλος


    Ο Θρασύβουλος πραγματοποίησε τη νίκη της πρεμιέρας στη Football League, καθώς συνέτριψε τον Ιωνικό με 4-1. Ο Ζαχαρόπουλος με το "καλημέρα" έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αφού στο πρώτο λεπτό με σουτ νίκησε τον Παναγιωτόπουλο και έγραψε το 1-0.

    Ο Κατσίκης στο 38' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του, ενώ στις καθυστερήσεις και πάλι ο Ζαχαρόπουλος με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο Σάλτο μείωσε σε 3-1, αλλά ο Κατσίκης στο 86' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Θρασύβουλου.

    Ισόπαλοι Πιερικός και Εθνικός

    Ο Πιερικός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και παραχώρησε ισοπαλία στον Εθνικό. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να μπουν οδηγοί στο σκορ στο 33' γυριστό σουτ του Χανιώτη, ύστερα από πάσα του Στρατάκη, ωστόσο ο σκόρερ των φιλοξενούμενων έδωσε το δικαίωμα στο σύνολο του Χατζάρα να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα ο κ. Τοπούζης είδε χέρι του Χανιώτη μέσα στην περιοχή και καταλόγισε αμέσως το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 56' ο Πουλάκος.

    Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν αν είχαν γυρίσει το παιχνίδι, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Παπαγεωργίου και σταμάτησε στο δοκάρι

    ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΧΑΤΖΑΡΑΣ): Γουμάγιας, Γουσούλης, Δήμου, Λαζαρίδης Γ., (53' Μήτρου) Τασίδης, Παπαγεωργίου, Γκόνι(46' Γκουκουλιάς) Πορτουλίδης, Πέντα, Χατζής (40' Λαζαρίδης Κ.), Λόπεζ, Χατζής, Πουλάκος.
    ΕΘΝΙΚΟΣ (Ν. ΓΚΟΥΛΗΣ): Συμεωνίδης, Γκράιμς, Σύρος, Κοκκίνης, Παγώνης, Κορακάκης, Σιλιγαρδάκης, Στρατάκης (62' Τσεμπερίδης), Φαρινόλα (80' Χαικάλης), Χανιώτης, Μασμανίδης (71' Γκουαταρά).

    Διπλό" του Διαγόρα στη Λειβαδιά


    Ο Διαγόρας έκανε την έκπληξη και πέρασε νικηφόρα από τη Λειβαδιά επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 1-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι Ροδίτες κατάφεραν να κατακτήσουν τους τρεις πόντους με το γκολ που σημείωσε ο Ζουρούδης με σουτ στο 69'.

    Ο Διαγόρας δεν πήρε τυχαία τη νίκη στην έδρα του Λεβαδειακού. Το σύνολο του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν καλύτερο και είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, όμως ο Στρατηλάτης πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις.

    Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος (77' Βασιλείου), Κόλτζος, Τριποτσέρης, Αλεξίου, Σερζίνιο (57' Πόποβιτς), Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Τάσιτς, Ζαχάρια, Ναπολεόνι (85' Ραμαέλ), Μπάρκογλου.
    Διαγόρας: Ταμπάσης, Εξουζίδης, Ρέγες (90+1' Σπάρταλης), Ζουρούδης, Γκούντμαν (90' Σαλαμαστράκης), Προβατίδης, Μασάρα, Μαρτίνεζ, Καμινιώτης (80' Πλάτανος), Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.

    Εντυπωσιακό "διπλό" της Μάλαγα


    Εντυπωσιακή παράσταση και μάλιστα εκτός έδρας έδωσε η Μάλαγα, που πέτυχε πέντε γκολ στα πρώτα 34 λεπτά μέσα στο "σπίτι" της Σαραγόσα σε ένα εντυπωσιακό ματς. Τις πρώτες φετινές νίκες τους στην Πριμέρα Ντιβιζιόν σημείωσαν οι Χετάφε και Χιχόν, επί των Λεβάντε και Μαγιόρκα, αντίστοιχα.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής του ισπανικού πωταθλήματος

  • Μπαρτσελόνα-Χέρκουλες 0-2
    (27΄, 59΄ Βαλντές)

  • Βαλένθια-Σανταντέρ 1-0
    (45΄ Μαντούρο)

  • Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 1-0
    (48΄ Καρβάλιο)

  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρ. 1-2
    (88΄ Γιορέντε - 11΄ Φορλάν, 80΄ Τιάγκο)

  • Σπόρτινγκ Χιχόν-Μαγιόρκα 2-0
    (47΄ Μπότια, 86΄ πεν. Κάστρο)

  • Σαραγόσα-Μάλαγα 3-5
    (40΄ Εντμίλσον, 67΄ Πέρεθ, 80΄ Ερέρα - 1΄, 27΄ Φερνάντο, 7΄, 29΄ Λόπεθ, 34΄ Αμπέγιε)

  • Χετάφε-Λεβάντε 4-1
    (5΄, 90΄+ Γκαβιλάν, 11΄ Κολούνγκα, 90΄+ Αριθμέντι - 14΄ Γιόρντα)
  • Νέα απώλεια για την Λίβερπουλ


    Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να εμφανίσει ούτε αυτή την αγωνιστική το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο. Οι "κόκκινοι", έχοντας για μία ακόμα φορά, μέτρια απόδοση έμειναν στο 0-0 στην έδρα της Μπέρμπιγχαν, με αποτέλεσμα η απόστασή τους από την κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

  • Εβερτον-Μάντσεστερ Γ. 3-3
    (39΄ Πιέναρ, 90΄+ Κέιχιλ, 90΄+ Αρτέτα - 43΄ Φλέτσερ, 47΄ Βίντιτς, 66΄ Μπερμπάτοφ)

  • Αρσεναλ-Μπόλτον 4-1
    (24΄ Κόσινλι, 58΄ Σαμάκ, 78΄ Σονγκ, 83΄ Βέλα - 45΄ Ελμάντερ)

  • Φούλαμ-Γουλβς 2-1
    (49΄, 90΄+ Ντεμπελέ - 10΄ Νταμ)

  • Μάντσεστερ Σίτι-Μπλάκμπερν 1-1
    (56΄ Βιεϊρά - 25΄ Κάλινιτς)

  • Νιούκαστλ-Μπλάκπουλ 0-2
    (45΄ πεν. Ανταμ, 90΄+ Κάμπελ)

  • Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ 1-1
    (41΄ Μπραντ - 27΄ Μόντριτς)

  • Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 1-3
    (85΄ Πάρκερ - 2΄, 83΄ Εσιέν, 17΄ Καλού)

  • Γουϊγκαν-Σάντερλαντ 1-1
    (87΄ Αλκαράς - 66΄ Γκίαν)

  • Μπέρμιγχαμ-Λίβερπουλ 0-0

    Στόουκ Σίτι-Αστον Βίλα 13/9
  • Εμειναν στο 0-0...


    Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, Λάρισα και Καβάλα ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στο γήπεδο Αλκαζάρ. Οι "βυσσινί" ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, δημιούργησαν ευκαιρίες ιδιαίτερα προς το τέλος του αγώνα, ωστόσο τελικά οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στο βαθμό της ισοπαλίας.

    Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κακό και προσέφερε ελάχιστες συγκινήσεις στους φιλάθλους που κατέκλυσαν το Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ, με τον Γκέρεμι να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά επιθετικά ήταν φλύαρη και δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Γκαλίνοβιτς.

    Οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν μεγάλες μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά από εκεί και πέρα... ουδέν! Κάποια σουτ και κάποιες προσωπικές ενέργειες ήταν το αγωνιστικό αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.

    Και στην επανάληψη, όμως, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η ομάδα της Λάρισας άρχισε να πιέζει περισσότερο την εστία της Καβάλας, η οποία όσο περνούσαν τα λεπτά οχυρώνονταν στα μετόπισθεν για να διαφυλάξει την εστία της. Οι γηπεδούχοι, με τη στήριξη των φιλάθλων, έσφιγγαν την πολιορκία και λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ στο 74ο λεπτό, αλλά το εντυπωσιακό σουτ του Ρομέου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

    Στο 77' ο Κροάτης τερματοφύλακας σταμάτησε εντυπωσιακά σουτ-φάουλ του Βενετίδη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Βελάσκο λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όταν με κεφαλιά ανάγκασε τον Βιέρα να κάνει την απόκρουση του αγώνα για να αποτρέψει το αυτογκόλ!

    Στο 82' ο Βελάσκο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ, ε

    Κατσαμπής: "Επιτυχία τα 400 ματς"


    Ο Τάσος Κατσαμπής στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, συμπλήρωσε 400 συμμετοχές στη "μεγάλη κατηγορία". Ο κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή, μίλησε στον "Sentra FM 103,3" για το ρεκόρ του, την ποδοσφαιρική του πορεία αλλά και την φετινή πορεία του "Γηραιού".

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
    -Για τη συμπλήρωση 400 συμμετοχών στη "μεγάλη κατηγορία": "Είναι σημαντικό όταν περνάς τα 400 ματς. Είναι επιτυχία. Για να το καταφέρεις χρειάζεται καλή ζωή και σκληρή προπόνηση".

    -Για την ποδοσφαιρική του πορεία: "Είναι πολύ ευχάριστη. Πέρασα ωραίες στιγμές. Το σημαντικό είναι πως ακόμη νιώθω καλά. Είμαι χαρούμενος που έχω συνδυάσει το χόμπι με τον επάγγελμά μου. Παίζει ρόλο και τι ζωή κάνεις ενώ χρειάζεται και πολλή προπόνηση. Τα τελευταία χρόνια μου δίνει δύναμη η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο".

    -Για τον αλλαγή της θέσης του από χαφ σε σέντερ μπακ: "Όταν πήγα στον ΠΑΟΚ ο κύριος Αναστασιάδης ήθελε ένα παίκτη ψηλό για στόπερ που να ξέρει να φτιάχνει παιχνίδι και καθιερώθηκα ως αμυντικός, ενώ με είχε καλέσει ο κύριος Δανιήλ στην Εθνική Ανδρών".

    -Για την απόδοση του Ηρακλή: "Κανένας δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα. Σαν παίκτης είμαι αισιόδοξος αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής έχει προβλήματα. Έχουμε κάνει καλή αρχή και με την ομάδα που έχουμε η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπήρχαν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τελικά η προετοιμασία ήταν μέτρια καθώς υπήρχαν προβλήματα με προπονητή και παίκτες. Πήραμε θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλύτερη λειτουργία. Στο δεύτερο ημίχρονο μας πίεσε ο Ατρόμητος. Δεχτήκαμε ένα γκολ που ήρθε από τη μεγάλη πίεση. Νομίζω ότι είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και βάλαμε ένα γκολ παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα".

    -Για τις αλλαγές στην άμυνα του Ηρακλή: "Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει 10 με 15 στόπερ. Κάποια στιγμή ο Ηρακλής πρέπει να αποκτήσει έναν κορμό. Να έχει οκτώ με δέκα παίκτες βασικούς και κάθε χρόνο με μία με δύο προσθήκες να γίνεται η ομάδα δυνατή".

    -Για τον προπονητή: "Είναι σημαντικό κομμάτι ο προπονητής. Ο κύριος Ουζουνίδης έχει έρθει κοντά στους παίκτες".

    -Για τις επιτυχίες στην καριέρα του: "Στον Πανιώνιο ήταν απίστευτο συναίσθημα το να κατακτήσουμε το Κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό όπως και μετά στον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Στον Ηρακλή έχω ζήσει όμορφες στιγμές. Εισπράττω απίστευτη αγάπη από τον κόσμο. Αυτό που θέλω πριν κρεμάσω τα παπούτσια μου, είναι να κατακτήσω ένα Κύπελλο και με τον Ηρακλή".

    Βιεϊρίνια: "Πρέπει να παλέψουμε πολύ"


    Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται χωρίς άγχος για το πρώτο του παιχνίδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε ο Βιεϊρίνια, ο οποίος τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν να παίξουν όσο γίνεται καλύτερα στους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα δώσουν.

    "Η ομάδα προετοιμάζεται πολύ καλά και όλοι μας είμαστε έτοιμοι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα παιχνίδια του ομίλου. Οι αντίπαλοι μας είναι πολύ δυνατοί και σίγουρα πρέπει να παλέψουμε πολύ. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα πει ο κόσμος αν δεν τα καταφέρουμε. Για να βρίσκονται στους ομίλους όλες οι ομάδες είναι δυνατές, όμως έχω πίστη ότι θα τα καταφέρουμε και θα πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση".

    Από τους αγώνες με τον Άγιαξ μας έμεινε μια μικρή πίκρα γιατί πίστευα ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα από τους Ολλανδούς. Αγωνιστήκαμε καλύτερα όμως στο τέλος αισθάνομαι ευτυχισμένος για την πρόκριση μας στο Europa League. Η χαρά είναι μεγάλη, αλλά η στεναχώρια μένει για τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ", τόνισε στην κάμερα του Novasports ο Βιεϊρίνια, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως θέλει να πανηγυρίσει έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ.

    "Στα τρία χρόνια που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ έχω γίνει αρκετά καλύτερος, θέλω να συνεχίσω να προσφέρω πολλά στον ΠΑΟΚ. Αυτό που μου λείπει είναι ένας τίτλος. Αισθάνομαι μια πικρία που δεν έχω κατακτήσει ακόμα έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Αυτό θέλω".

    Πρώτο τρίποντο για τη Δόξα


    Η Δόξα Δράμας έβαλε στο σακούλι της τους πρώτους της τρεις βαθμούς, καθώς νίκησε εντός έδρας την Καλλιθέα με 2-0. Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου άνοιξε το σκορ μόλις στο 29' με σουτ του Χλωρού, ενώ στο 75' ο Βέρτζος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

    Ο Θεοδωρίδης λύτρωσε τον Παναιτωλικό


    Με νίκη ξεκίνησε ο Παναιτωλικός το φετινό μαραθώνιο της β' Εθνικής ή αλλιώς Football League. Η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να επιβληθεί των Τρικάλων με 1-0, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Θεοδωρίδης με σουτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

    Με το δεξί ο Αγροτικός Αστέρας


    Ο Αγροτικός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στη Football League, καθώς επιβλήθηκαν της Ηλιούπολης με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Στεφανίδης στο 84' με σουτ.

    Όρθια στο Τορίνο η «Σαμπ»!


    Τρομερό παιχνίδι έγινε το απόγευμα στο Ολυμπιακό στάδιο του Τορίνου ανάμεσα σε Γιουβέντους και Σαμπντόρια.Οι δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και στην φετινή Serie A αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3, στην αναμέτρηση του Λουίτζι Ντελ Νέρι με την πρώην ομάδα του που δεν… χαρίστηκε στον πρώην τεχνικό της. Οι «μπλουτσερκιάτι» προηγήθηκαν με τον Νίκολα Πότσι στο 36’, η «Γιούβε» πήρε δύο φορές το προβάδισμα με Πέπε και Κουαλιαρέλα, αλλά ο Πότσι είχε και την τελευταία κουβέντα στο ματς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 73ο λεπτό. Η Γιουβέντους παραμένει χωρίς νίκη μετά από δύο αγωνιστικές ενώ η Σαμπντόρια έφτασε τους τέσσερις βαθμούς.

    Την νίκη της ημέρας την πέτυχε η Κιέβο που επικράτησε με 3-1 της Τζένοα στο «Μαράσι» παρότι βρέθηκε να χάνει από το 6’ με γκολ του Ντέστρο. Περίφημα τα κατάφερε και η Μπρέσια απέναντι στην Παλέρμο, φτάνοντας στο 3-2 στο παιχνίδι του «Μάριο Ριγκαμόντι» και παίρνοντας τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα ενώ το ίδιο έκανε και η Λέτσε που νίκησε με 1-0 την Φιορεντίνα στην έδρα της.

    Την πρώτη της νίκη πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα και η Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι επιβλήθηκαν με 3-1 της Μπολόνια στο «Ολίμπικο», πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, σε ένα ματς στο οποίο ο Βαγγέλης Μόρας βρέθηκε στον πάγκο των «ροσομπλού» αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Την νίκη πήρε και η Κατάνια στο ματς με την Πάρμα στο «Άντζελο Μασιμίνο» με 2-1, με τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο να μειώνει στο τέλος για τους «παρμένσι» που όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν νικήσει στην πρεμιέρα, δεν μπόρεσαν να κάνουν τον «2 στα 2»

    Μάιντς στην κορυφή με ανατροπή!


    Φτιαγμένη από μέταλλο μεγάλης ομάδας είναι η φετινή Μάιντς. Αν και βρέθηκε να χάνει στην έδρα της από την Καϊζερσλάουτερν στο ντέρμπι κορυφής (!) της τρίτης αγωνιστικής της Bundesliga, πήρε τη νίκη με 2-1 και έπιασε στην πρώτη θέση τη Χόφενχαϊμ με 9 βαθμούς.

    Οι νεοφώτιστοι προηγήθηκαν με τον Λάκιτς στο 20’ αλλά μέσα σε ένα δίλεπτο ανατράπηκαν τα δεδομένα. Στο 71’ ο Μπούνγκερτ ισοφάρισε και στο 73’ το αποκαλούμενο και νέο αστέρι του γερμανικού πρωταθλήματα, ο Αντρέ Σούρλε, έδωσε προβάδισμα στη Μάιντς με 2-1. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι γηπεδούχοι-του παραγκωνισμένου Αντρέας Ίβανσιτς που έμεινε στον πάγκο και παραμένει δίχως συμμετοχή φέτος-συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία.

    «Ηχηρά» διπλά στον Βορρά!


    Τα... διπλά της Επανομής στην Άμφισσα επί του Φωκικού και της Δόξα Κρανούλας στην Ναύπακτο κόντρα στον τοπικό Αστέρα ξεχώρισαν από την 1η αγωνιστική του Ομίλου του Βορρά της Γ’ Εθνικής.

    ΦΩΚΙΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ 0-2

    ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ – ΚΟΖΑΝΗ 2-0

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-0

    ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-1

    ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤ. - ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 0-1

    ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2-1

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 2-1

    ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ 13/09

    ΡΕΠΟ: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

    Γ’ Εθνική-Νότιος όμιλος


    Μπορεί η ομάδα της Πάτρας να ενισχύθηκε σημαντικά ξεκινώντας με όνειρα ανόδου την φετιν’ή προσπάθεια της, αλλά ο Ασπρόπυργος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο Νότιο όμιλο την προσγείωσε απότομα επικρατώντας σ’ ένα συναρπαστικό ματς με 2-1. Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας και οι σκόρερ:

    Ρόδος-Απόλλων Σμύρνης/2-0

    Σκόρερ: 81' Μανίκας, 83' Κακλαμάνος

    Παναγιάλειος-Πανηλειακός/1-0

    Σκόρερ: 62’ Στάϊκος

    Χερσόνησος-Αγία Παρασκευή/0-1

    Σκόρερ: 17’ Φύτρος

    Αίας Σαλαμίνας-ΑΟ Χανιά/1-0

    Σκόρερ: Δελαπόρτας

    Πλατανιάς-ΠΑΟ Ρουφ/0-1

    Σκόρερ: 34’ Σουλελές

    Ηρακλής Ψαχνών-Κεραυνός Κερατέας/1-0

    Σκόρερ: 70’ Τριανταφυλλάκης

    Ασπρόπυργος-Παναχαϊκή/2-1

    Σκόρερ: 48’ Κριαράς, 67’ Λύγκος-22’ Τόμαζιτς

    Βύζας-Κόρινθος/0-1

    Δεν υπάρχει διαγραφή!


    Η κακή διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα στο ματς του «Κλ. Βικελίδης», με σοβαρότερο λάθος το πέναλτι που καταλόγισε στην ανατροπή του Βύντρα, δεν φαίνεται ότι θα του… στερήσει την παρουσία από τους πίνακες. Το πιο πιθανό είναι ότι ο διαιτητής από τον Βόλο για αρκετό καιρό δεν θα σφυρίξει ξανά σε αγώνα της Σούπερ Λίγκας, αλλά θέμα διαγραφής δεν υπάρχει, παρά τα όσα αντίθετα λέγονται.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό δεν προβλέπεται διαγραφή, αν και η τιμωρία θεωρείται βέβαιη καθώς ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα, Αντώνης Σίπκας, του έχει βάλει χαμηλό βαθμό και τον παραπέμπει, όχι μόνο για το ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά και για τις υποδείξεις του δευτέρου ημιχρόνου.

    Η ποινή αναμένεται να ξεπεράσει τον ένα μήνα και ίσως φτάσει τους δύο ή στη χειρότερη μέχρι το τέλος του 2010. Τέλος, υπάρχει και το ακραίο, αλλά πιθανό σενάριο του… προσωρινού υποβιβασμού στη Β΄εθνική!

    Απαντήσεις για Δώνη και… αστυνομία

    Απαντήσεις για Δώνη και… αστυνομία

    Η ΠΑΕ Ηρακλής έδωσε απαντήσεις σήμερα με ανακοίνωση της, τόσο για την συμπεριφορά της αστυνομικής δύναμης στους οπαδούς του Ηρακλή στο Περιστέρι, όσο και στον Γιώργο Δώνη για τα όσα είπε για την διαιτησία του αγώνα. «Τουλάχιστον υπερβολική μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά της αστυνομικής δύναμης στο Στάδιο του Περιστερίου, με επιδείξεις επιθετικότητας έναντι του κόσμου του Ηρακλή, ο οποίος, παρά την μαζική και δυναμική παρουσία του στο πλευρό της ομάδας, τόσα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ήταν υποδειγματικός και δεν δημιούργησε προκλήσεις», ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση, ενώ σε ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Δώνη σχολίασε: «Δηλώσεις για την διαιτησία, ‘εμποτισμένες’ με τόσο μεγάλη δόση αστοχίας, σε επίπεδο του άλλα να βλέπουμε στο γήπεδο και άλλα να σχολιάζουμε, είναι σαφές ότι αποσκοπούν σε μελλοντικά οφέλη και μόνο και, ως εκ τούτου, είναι πλήρως απορριπτέες».

    Ο Αλόνσο τη νίκη στο γκραν πρι της Ιταλίας


    Ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε τη νίκη στο ιταλικό γκραν πρι, στην πίστα της Μόντσα, το οποίο είναι ο 14ος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα. Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι άφησε στη δεύτερη θέση τον πιλότο της ΜακΛάρεν, Τζένσον Μπάτον, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φελίπε Μάσα με Φεράρι.

    Να σημειώσουμε ότι ο Λούις Χάμιλτον, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την κούρσα, μόλις στον πρώτο γύρο, μετά από σύγκρουση με το μονοθέσιο του Μάσα και έχασε την πρώτη θέση της βαθμολογίας από τον Μαρκ Γουέμπερ.

    Ο Αλόνσο γνώρισε την αποθέωση από τους Ιταλούς φιλάθλους, καθώς χάρισε στη Φεράρι την πρώτη της εντός έδρας νίκη μετά το 2006. Τα κατάφερε ύστερα από σκληρή μονομαχία με τον Τζένσον Μπάτον. Ο Χάμιλτον, στο μεταξύ, ήταν ο μεγάλος άτυχος της ημέρας, καθώς έχασε την πρωτοπορία του πρωταθλήματος από τον Γουέμπερ, ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση για να περάσει μπροστά στην παγκόσμια κατάταξη με διαφορά 5 βαθμών, ενώ οι Αλόνσο και Μπάτον μείωσαν σημαντικά τη διαφορά από την κορυφή, στους 21 και 22 βαθμούς αντίστοιχα.

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΚΑΔΑ
    1. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι)..........................1 ώρα 16:24.572
    2. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν)......................+2.938
    3. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι)................................+4.223
    4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ρεντ Μπουλ/Ρενό)............+28.196
    5. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP)...................+29.942
    6. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull)........................+31.276
    7. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς)..................+32.812
    8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό)..........................+34.028
    9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP)..................+44.948
    10.Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς)..................+1:04.213

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
    1. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull)........................187 βαθμοί
    2. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν).......................182
    3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι).........................166
    4. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν)......................165
    5. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull).......................163
    6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι)................................124
    7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP)...................112
    8. Ρόμπερτ Κουμπιτσα (Πολωνία/Ρενό)..........................108
    9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP)...................46
    10. ’ντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India).......................45
    11. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς)....................31
    12. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/BMW Sauber)...................21
    13. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό)....................................19
    14. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς)...................16
    15. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία/Force India)........................13
    16. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία/Toro Rosso).....................7
    17. Πέδρο ντε λα Ρόσα (Ισπανία/BMW Sauber)....................6
    18. Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία/Toro Rosso)....................3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
    1. Red Bull-Ρενό................................................350 βαθμοί
    2. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες.....................................347
    3. Φεράρι........................................................290
    4. Mercedes GP.................................................158
    5. Ρενό...........................................................127
    6. Force India-Μερτσέντες.....................................58
    7. Γουίλιαμς-Κόσγουορθ........................................47
    8. BMW Ζάουμπερ-Φεράρι......................................27
    9. Toro Rosso-Φεράρι...........................................10

    Επεισοδιακή ισοπαλία στα Πηγάδια


    Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, το οποίο οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν με εννέα παίκτες (αποβλήθηκαν Τσότσαλιτς και Ριέρα), Skoda Ξάνθη και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στα Πηγάδια. Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 9' με τέρμα του Ριέρα. Οι Ακρίτες βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν, ισοφάρισαν με εύστοχο πέναλτι του Μαρσελίνιο (51') ωστόσο δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις υπόλοιπες ευκαιρίες τους και έμειναν στην ισοπαλία.

    Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Ξάνθη. Μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και κατάφερε πολύ γρήγορα να μπει μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό ο Σίτο Ριέρα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Ξάνθης και με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή του Γκσπούρνινγκ, άνοιξε το σκορ για τους «κυανέρυθρους»!

    Η Ξάνθη προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, αλλά η άμυνα κατάφερνε να αποκρούει τις επιθέσεις. Τα δεδομένα του αγώνα, όμως, άλλαξαν στο 36' όταν ο Τσότσαλιτς αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την πολιορκία στην περιοχή του Πανιωνίου. Στο 44' μάλιστα μπορούσε να ισοφαρίσουν, αλλά ο Μάχο σταμάτησε εκπληκτικά σουτ του Μπούγκα.

    Στην επανάληψη, η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να ισοφαρίσει όταν στο 50' ο Βαρό ανέτρεψε τον Βασιλακάκη και ο Μαρσελίνιο νίκησε τον Μάχο από το σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος κλείστηκε στην άμυνα του για να διαφυλάξει το θετικό αποτέλεσμα και η Ξάνθη πίεζε για να σημειώσει το γκολ της νίκης.

    Η πίεση των γηπεδούχων κορυφώθηκε στα τελευταία λεπτά, καθώς από το 89' ο Πανιώνιος αγωνίστηκε με εννέα παίκτες, αφού ο Ριέρα δέχθηκε ανούσια δεύτερη κίτρινη για καθυστέρηση. Το σκορ, όμως, δεν άλλαξε και ο Πανιώνιος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.Γήπεδο: Πηγάδια
    Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Αθήνας)

    Skoda Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Τζάγκι, Κωστούλας (23' Μπόατενγκ), Γκλέισον, Αντεφέμι, Κατόνγκο, Λέιτε, Στρμπα (56' Μπεκαμέγκα), Βασιλακάκης, Μπούγκα (63' Πόι)
    Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Κοντοές), Βαζ Τε Ρικάρντο (82' Σαλαλί), Μπάλαμπαν (90+ Ομο), Ριέρα

    Ρέφαρε ο Εργοτέλης...


    Ο Εργοτέλης "έσβησε" την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τον Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε στο 68' ο Μπούντιμιρ με κεφαλιά. Για πέναλτι στη φάση του 52' με πρωταγωνιστές του Καμπάνταη και Γιαλούση διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι.

    Στο ποδόσφαιρο αυτό που "μετράει" περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η ουσία. Και ουσία σημαίνει γκολ. Ο ργοτέλης πέτυχε ένα, ο Ολυμπιακός Βόλου κανένα και η ιστορία γράφτηκε με την υπογραφή που έβαλε στο 68' ο Μπούντιμιρ. Τί και αν ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Δασκαλάκη, ο οποίος πραγματοποίησε μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση και έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια από το Πανθεσσαλικό στάδιο.

    Οι δύο ομάδες γεύτηκαν ακριβώς τα αντίθετα συναισθήματα από αυτά της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι είχαν "αλώσει" τη Νέα Σμύρνη και ήθελαν να κάνουν το δύο στα δύο και οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και ήθελαν να ρεφάρουν. Τελικά αυτοί που πέτυχαν το στόχο τους και χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου....

    Η αναμέτρηση δεν ήταν από αυτές που σε κερδίζουν από το πρώτο λεπτό. Είναι χαρακτηριστικό πως τα πρώτα 25' ήταν "νεκρά" από φάσεις. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ο Μπούντιμιρ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Γιακούποβιτς του είπε "όχι". Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 43', όταν ο Μόνχε "κρέμασε" τον Δασκαλάκη, αλλά είδε τον Αλεξόπουλο να μην του επιτρέπει να πανηγυρίσει το γκολ, απομακρύνοντας τη μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή...

    Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν σαφέστατα καλύτερο του πρώτου. Στο 47' ο Χίμπλινγκερ έθεσε υποψηφιότητα για... σκόρερ, αλλά ο Γιακούποβιτς του την αρνήθηκε. Στο 52' ο Καμπάνταης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαλούση, όμως η φάση σηκώνει πολύ συζήτηση...

    Οι αλλαγές του Τσιώλη (σ. σ. Μαρτίν και Ρόκας αντί των Καμπάνταη και Μπρέσκα έδωσαν "πνοή" στους "ερυθρόλευκους" που με τον Αργεντινό επιθετικό άγγιξαν πολλές φορές το γκολ. Όμως τα δίχτυα δεν... μάτωσαν. Έτσι τηρήθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

    Από ένα φάουλ γέμισμα του Ρομάνο, στο 68', ο Μπούντιμιρ με κεφαλιά νίκησε τον Γιακούποβιτς και ανάγκασε τους γηπεδούχους να τρέχουν και να μη... φτάνουν. Στα 22'+5' που ακολούθησαν οι Μαρτίν, Σανκαρέ και Μόνχε, επιχείρησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως η τύχη και ο Δασκαλάκης είχαν αντίθετη άποψη...

    Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο
    Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ζελέσι, Αλβάρες, Ρίκκα (71' Σολάκης), Μόνχε, Ουμπίντες, Μπρέσκα (53' Ρόκας), Καμπάνταης (53' Μαρτίν)
    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Αλεξόπουλος, Ρουμπάκης, Τζούνιορ (65' Ορφανός), Μπέτο, Ολίσε (77' Φραγκουλάκης), Ρομάνο, Λεάλ (90'+1' Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ

    Στοιχημα απο τον Redoto_BET






    γεια σας αδερφια....

    χθες οχι απλως για τα θηρια αλλα για τα σκυλια ημουν!ετσι ειναι ομως αυτα.σημερα εχω 4 βατες επιλογες και 3 βομβες γαι συστηματακι.παμε να τα δουμε.....



    ΑΕΚ-ΣΕΡΡΕΣ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ.ΔΗΛ ΝΙΚΗ ΜΕ 2 ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ....

    η αεκ θα ξεσπασει και εχει την ευκαρια της.ειναι σε καλη κατασταση αν και δεν εχει καλα αποτελεσματα.οι σερρες εχουν πολλα κενα πισω.θα τα εκμεταλευτει η αεκ.



    ΜΑΡΣΕΙΓ-ΜΟΝΑΚΟ=ΟΒΕΡ...

    ειναι ντερμπι μεγαλου μισους και με πολλα γκολ συνηθως.βλεπω και μπομπα εδω οι αποδοσεις ειναι για γελια.η μονακο ειναι σε παρα πολυ κατασταση φετος και ικανη για μεγαλα πραγματα.βλεπω και οι δυο να σκοραρουν και θα ρισκαρω και στο διπλο καπου.



    ΝΑΠΟΛΙ-ΜΠΑΡΙ=1..

    με πολλες προσδοκιες φετος η ναπολι και με πολυ καλο υλικο στο καταμεστο γηπεδο της αναμενω να κερδισει το μετριο μπαρι.η τριπλετα μπροστα με λαβετσι,καβανι,χαμτσικ θα βρει τον τροπο να κερδισει το ματς....



    ΜΑΡΙΤΙΜΟ-ΠΑΣΟΣ ΦΕΡ=1...

    3 ηττες ειναι παρα πολλες για την ιστορικη μαριτιμο που παραδοσιακα στο νησι ειναι δυνατη και παιζει με ενα βατο αντιπαλο.η πασος δεν ειναι και μπραγκα!ασε που εχω και μαντζιο και μελισση......ασσος!!!!



    Υ.Γ. 1 ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΑΕΚ-1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ 2,15 ΚΑΙ ΜΑΡΣΕΙΓ-ΟΒΕΡ ΣΤΟ 2,10 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ KΑΙ ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΑΡΙΤΙΜΟ=1 ΣΤΟ 2,05 ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΙ=1 ΣΤΟ 1,72 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ



    ΑΠΟ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΩ ΤΑ ΕΞΗΣ....

    ΜΑΡΣΕΙΓ-ΜΟΝΑΚΟ=2 ΣΤΟ 5,75

    οπως ειπαμε ειναι ντερμπι με αρκετα διπλα εκει μεσα η μονακο.γιατι οχι ακι σημερα;η αποδ στον ασσο ειναι για τα θηρια...

    ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ=2 ΣΤΟ 4,55

    απο ποτε εγινε θηριο η βιγιαρεαλ;;;με εσπανιολ παιζει οχι με αλκολκορν!!!διπλο με καρδια και τσαμπουκα.λιγο τυχη μονο θελουμε....

    ΣΕΒΙΛΛΗ-ΝΤΕΠΟΡ=2 ΣΤΟ 7,00

    στα τελευταια 5 χρονια εκει μεσα εχει βγαλει 2 διπλα και εχει παρει ενα χ...οκ ειναι ανωτερη η σεβιλλη αλλα οχι και 1,35!!!το 7,00 μου κλεινει το ματι και θα ρισκαρω.ντεπορ εισαι αλωστε οχι λας παλμας!!!



    Υ.Γ. 2 ΣΥΣΤΗΜΑ 2/3 ΚΑΙ 3/3 ΣΤΗΝ ΥΝΙΒΕΤ ΜΕ 5,75...4,55....7,00 ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 7 ΜΟΝΑΔ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ 13 ΣΤΗΝ ΔΥΑΔΑ ...ΣΥΝΟΛΟ 45 ΜΟΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ

    Στα ύψη τα χρέη της Γουέστ Χαμ


    Σε κρίσιμη κατάσταση είναι τα οικονομικά της Γουέστ Χαμ, με τον Ντέιβιντ Σάλιβαν, εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, να τονίζει ότι κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει τον σύλλογο στην επιφάνεια.

    «Φέραμε οχτώ νέους παίκτες στην ομάδα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Άβρααμ Γκραντ και κρατήσαμε παράλληλα τα αστέρια μας. Χάσαμε βέβαια και κάποιους μεταγραφικούς μας στόχους εξαιτίας των υπέρογκων οικονομικών απαιτήσεων είτε των ποδοσφαιριστών, είτε των ομάδων, είτε των ατζέντηδων»,
    τονίζει φανερά προβληματισμένος ο Σάλιβαν και συνεχίζει:

    «Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που δουλεύω 16-18 ώρες καθημερινά τους τελευταίους τρεις μήνες. Πήγα με την οικογένειά μου οχτώ μέρες διακοπές, όμως δεν έκλεισα το τηλέφωνο καθόλου. Μιλούσα ασταμάτητα για δουλειές σε σημείο που ο γιος μου απογοητευμένος έβαλε τα κλάματα επειδή δεν είχα χρόνο να του διαθέσω.

    Χρέωσα το κινητό μου 2.000 λίρες σε μία εβδομάδα. Έχουμε 50 εκ λίρες χρέη σε δάνεια στην τράπεζα και 50 εκ λίρες διάφορα άλλα χρέη. Προσπαθώ να κρατήσω την ομάδα σε υγιείς βάσεις και είναι πολύ δύσκολο. Θα κάνω όμως ότι μπορώ για να τα καταφέρω».

    Σοκ με Μπάλακ


    Η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του Μίκαελ Μπάλακ και αυτός της... άνοιξε. Ο μέσος της Λεβερκούζεν, ο οποίος λόγω τραυματισμού έχασε το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, τραυματίστηκε στο ματς με τον Ανόβερο και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πάνω μέρος της κνήμης του αριστερού του ποδιού...

    Ο διεθνής Γερμανός θα μείνει εκτός "δράσης" για διάστημα περίπου έξι εβδομάδων χάνοντας πολλά παιχνίδια της ομάδας του. Ωστόσο ενδέχεται να προλάβει το ματς με τιον Αρη στις 21 Οκτωβρίου, στο "Κλεάνθης Βικελίδης", για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

    "Δαλούκα δήλωσε κώλυμα..."


    Ο Αρης εξέδωσε τις πρώτες ώρες της Κυριακής καυστική ανακοίνωση κατά του Θεσσαλού διαιτητή Γιώργου Δαλούκα, από τον οποίο ζήτησε να δηλώσει κώλυμα την επόμενη φορά που θα κληθεί να διαιτητεύσει αγώνα των "κιτρίνων". Επίσης έδωσε ειρωνικά συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, εξαιτίας των δηλώσεων του Νίκου Νιόπλια.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
    "Η ΠΑΕ Αρης θα ήθελε να δώσει τα εύσημα στον κόσμο του Αρη που γέμισε για μία ακόμα φορά το Κλεάνθης Βικελίδης και παρά τις προκλήσεις και την άδικη διαμόρφωση του αποτελέσματος από ένα πέναλτι που δεν υπήρξε ποτέ, διατήρησε την ψυχραιμία του βάζοντας πάνω από όλα το καλό του συλλόγου.

    Η ΠΑΕ Αρης οφείλει να δώσει θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναικού για την άξια και δικαιότατη νίκη της στον αγώνα όπως άλλωστε δήλωσε και ο προπονητής της.

    Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως μεταξύ μας θα παρακαλούσαμε τον κ. Δαλούκα να δηλώσει κώλυμα την επόμενη φορά που θα κληθεί να διαιτητεύσει αγώνα της ομάδας μας.

    Όσον αφορά τον πρόεδρο της Superleague θα περιμέναμε τις ίδιες δηλώσεις και μετά τον αγώνα της ομάδας μας στην Καβάλα και τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι.

    Ο Αρης δεν χρειάζεται "συμπάθεια", ούτε νουθεσίες από πρόεδρο ανταγωνιστικής ομάδας. Τιμούμε τον ρόλο του, ως προέδρου της Superleague, αλλά αναφορές στον κόσμο της ομάδας μας και σε συνεργάτες της εταιρίας μας είναι τουλάχιστον ατυχείς.

    Ας φροντίσουν όλοι να μην επαναληφθούν τέτοιες διαιτησίες στο μέλλον και πιθανώς τότε, ο Αρης να βγάζει ανακοινώσεις... συμπάθειας προς τους "συνεταίρους" του".

    Tenorio -Στοίχημα...Κυρακάτικη πεντάδα σε ζητούμενα ...

    Επιμέλεια-Tenorio


    Tην καλησπέρα μου στην παρέα.

    Στα χθεσινά δεν τα πήγαμε καλά, καθώς περάσαν μόνο 2, από τα 5 σημεία πού είχαμε αναφέρει. Γενικώς ήταν μιά πολύ κακή στοιχηματική ημέρα γιά πολύ κόσμο.Αν αναλογιστει κανείς ότι σούπερ φαβόρες όπως η Barca σε κάτι 1,10 πήγαν περίπατο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς , πόσο δύσκολα επαλυθεύονται κάποια σημεία.

    Πάμε ευθύς αμέσως στα σημερινά.


    Jaro - Helsinki (2)

    Παιχνίδι που ξεχωρίζει λόγω των απουσιών, του Eremenko για τη Jaro και του Medo για την Helsinki, καθώς αμφότεροι ήταν τα "μηχανάκια" της μεσαίας γραμμής.Σαφώς μεγαλύτερη η απώλεια γιά τους γηπεδούχους τού Eremenko, πού αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό την ισχύ της ομάδας

    Οι φιλοξενούμενοι είναι τουλάχιστον μία ταχύτητα πάνω, καί ανάλογα με τις ορέξεις τους θα κυλήσει το 90λεπτο.Ανώτερη ομάδα οί πρωτευουσιάνοι, θέλουν να καθαρίζουν σιγά σιγά με την υπόθεση τίτλος.

    Αν το Helsinki δείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα θα κατακτήσει και το φετινό τίτλο που θα είναι ο 23ος της ιστορίας της. Πραγματικό αφεντικό στη Φινλανδία , απέχει κατά πολύ σε πρωταθλήματα από τη δεύτερη Haka (9 τίτλους), φέτος από το ξεκίνημα κατέλαβε την κορυφή και δεν έπεσε από αυτήν ποτέ, αν και ισοβάθμησε δυο φορές με τη Honka που αποτελεί το "βραχνά" της Helsinki, καθώς η ομάδα από το γειτονικό Espoo την κέρδισε δις (1-0, 3-1) αποτελώντας τη μοναδική που δεν της πήρε βαθμούς η πρωτοπόρος.

    Και βάσει των αριθμών της αξίζει η πρωτιά, έχει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, καί τις περισσότερες νίκες, καθώς και τον πρώτο σκόρερ, το Makela (19/13).

    Θα ρισκάρω στο διπλό τού Helsinki σε αποδόση (1.95)



    Marienham - Turku (2)

    Ενδιαφερόμενες καί η δύο ομάδες στο παιχνίδι, καθώς απομένουν 7 αγωνιστικές γιά την λήξη τού πρωταθλήματος.Η Marienham κατέχει την προτελευταία θέση , η οποία καί οδηγεί σε παιχνίδια μπαράζ παραμονής.Δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση από πλευράς φόρμας, αφού μετά από ένα πολύ καλό αήττητο σερί 6 αγώνων, έφτασε αυτή την στιγμή να μετρά 3 σερί ήττες.

    Με πολύ κακό επίσης απολογισμό στον αμυντικό τομέα, καθώς διαθέτει την δεύτερη χειρότερη άμυνα τις κατηγορίας, με 33 γκόλ παθητικό.

    Η συμπεριφορά της χαρακτιρίζεται ανώμαλη, μιάς καί εντός έδρας σε 10 παιχνίδια μετρά 1 νίκη. Αντίθετα με τα εκτός εκεί όπου εμφανίζονταν καλή τουλάχιστον πρίν μερικές αγωνιστικές όπου ήταν αήττητη για 6 αγώνες, αν καί τώρα εκτός μετρά 2 σερί ήττες, καί έχει χαλάσει καί αυτήν την καλή εικόνα πού είχε.

    Το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι οι φιλοξενούμενοι. Η ανεβασμένη Turku πέραν της δαιμονιώδους φόρμας στην οποία βρίσκεται έχει με το μέρος της και την παράδοση, κόντρα στη Mariehamn που δεδομένα έχει άγχος καθώς κοιτάζει κατάματα πλέον τον υποβιβασμό.

    Eπιλογή το διπλό της Turku σε απόδοση (2,40)



    Avai - Cruzeiro (2)

    Η Cruzeiro είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αντί να μειώνονται τα προβλήματα της, αυτά αυξάνονται. Η Avai έχει το πλεονέκτημα της έδρας, όμως δεν παίζει ιδιαιτέρως καλά τώρα τελευταία.Aρκετά τα προβληματάκια με απουσίες παικτών καί στις δύο ομάδες.Πολύ πιό σοβαρά της Avaí , η οποία δεν βρίσκεται καί σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση.

    Θα ρισκάρω στο δπλό της Cruzeiro σε απόδοση (2.65)


    Ceara - Santos (2)

    Η Ceara, στο σημερινό παιχνίδι θα είναι χωρίς προπονητή στο πάγκο ,και αποτελεί ερωτηματικό το πως θα επιδράσει αυτό στην ψυχολογία της ομάδας. Γενικά πάντως η Santos είναι καλύτερη ομάδα και έχει πιο εύκολα το γκολ από την αντίπαλο της.

    Δεδομένου ότι μάλλον θα σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι λόγω το ότι πετυχαίνουν πολύ εύκολα τέρμα, είναι αρκετά πιθανό καί να κερδίσουν.Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι πετυχαίνουν δύσκολα το γκόλ, θα είναι καί δύσκολα τα πράμματα για αυτούς στο σημερινό αγώνα.Για αυτό και είναι το φαβορί για τη νίκη η Santos

    Επιλογή το διπλό της φορμαρισμένης Santos σε απόδοση (2.55)



    Olympo - Boca Juniors (2)

    Δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση το τελευταίο καιρό η Boca, η οποία μπάζει νερά στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.Επιστροφή στα ίδια. Γκρίνια, πίεση και γενική μουρμούρα σε όλο τον… κόσμο της Boca μετά τη νέα αποτυχία, στο clasico κόντρα στη San Lorentzo. Το τελικό 1-2 μάλλον δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, κι ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Boca αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 40 ', στο 0-0.

    Mπορεί να μην είναι καί στα καλύτερα της η Boca αυτό τον καιρό, αλλά διαθέτει όπως καί να έχει, ανώτερη ομάδα καί σαφώς περισσότερη εμπειρία σε σχέση με την Olympo. Και επειδή όπως έχουμε πεί, το στοίχημα είναι θέμα αποδώσεων, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αυτό το 2,60 στο διπλό της Boca

    Επιλογή μου το διπλό της Boca σε απόδοση (2.60)


    Στη σούμα σε σύστημα με ζητούμενα : Helsinki - Turku - Cruzeiro - Santos - Boca Juniors.

    Καλά να είστε, τα σέβη μου ...

    «Καμπανάκι»


    Η ισοπαλία που πήρε ο ΠΑΟΚ από τον Αστέρα ήταν μάλλον το μοναδικό κέρδος της ομάδας στην Τρίπολη. Προβληματίζεται ο Δερμιτζάκης από τη μέτρια εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά» λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη των παιχνιδιών του Europa League.

    Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά πως για τη «χλωμή» εμφάνιση δεν φταίει μόνο ο κακός αγωνιστικός χώρος ή η κόπωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, κάτι που φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου. «Πρέπει η απόδοσή μας να μας προβληματίσει, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μέσα από αυτή να βρούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε», ήταν τα λόγια του Έλληνα προπονητή.

    Από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για το ματς με την Μπριζ στο Βέλγιο και ο Παύλος Δερμιτζάκης θα πρέπει να βρει λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας. Εκτός πλάνων είναι ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος το Σάββατο βρέθηκε στη ΔΕΘ και υπέγραψε αυτόγραφα, ενώ σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς μπαίνει ο Ελ Ζαρ, ο οποίος δείχνει να είναι σε πολύ καλά κατάσταση.

    Ο μόνος ευχάριστος πονοκέφαλος του Δερμιτζάκη αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Ήταν γνωστό από την αρχή της σεζόν πως ο Κώστας Χαλκιάς θα ήταν ο βασικός πορτιέρο της ομάδας. Το διάστημα του τραυματισμού του όμως, ο Ντάριο Κρέσιτς είχε μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις, όπως άλλωστε έγινε και στο παιχνίδι της Τρίπολης. Τώρα με τον Έλληνα τερματοφύλακα υγιή, οι επιλογή θα είναι πραγματικά δύσκολη.

    Φωτο Ημερας


    «Δεν πρέπει να επηρεαστείτε»


    Εκνευρισμένοι ήταν οι παίκτες του Άρη, ύστερα από την απόφαση του Γιώργου Δαλούκα να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε μία φάση όπου δεν σημειώθηκε παράβαση από τον Χαβίτο. Για αυτό τον λόγο ο Θανάσης Αθανασιάδης πήγε στα αποδυτήρια των «κίτρινων» και προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών ενόψει του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης (16/09).

    «Καταλαβαίνω πως είστε εκνευρισμένοι από αυτό που έγινε σήμερα, αλλά δεν πρέπει να αφήσετε το σημερινό περιστατικό να σας επηρεάσει. Η χρονιά είναι ακόμη στο ξεκίνημά της. Εχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας αρχής γενομένης του αγώνα με την Ατλέτικο. Πρέπει να το ξεπεράσουμε και με μία νίκη να κάνουμε το σημερινό παιχνίδι να ξεχαστεί», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

    Από την πλευρά των παικτών, ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν μου φάνηκε να υπάρχει πέναλτι, αλλά θα το δω καλύτερα στο βίντεο…», ανέφερε αρχικά ο Κροάτης επιθετικός και πρόσθεσε: «Δεν ασχολούμαστε με τον Παναθηναϊκό, αλλά με το δικό μας παιχνίδι. Στο μίτινγκ του ξενοδοχείου μιλήσαμε για το δικό μας παιχνίδι. Είμαστε ικανοποιημένοι όπως παίξαμε. Είχαμε καλή ατομική παρουσία».

    Όσον αφορά τον αγώνα με την Ατλέτικο την ερχόμενη Πέμπτη, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάθε παίκτης πρέπει να απολαύσει το ποδόσφαιρο απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ ποιοτική».

    17 χρόνια Ντελ Πιέρο!


    Ήταν 12 Σεπτεμβρίου 1993, όταν ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη Γιουβέντους. Την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010, γιορτάζει τα 17α γενέθλια του στη Μεγάλη Κυρία. Ο αγώνας με την Σαμπντόρια στο Τορίνο έχει ξεχωριστή σημασία για τον αρχηγό των «μπιανκονέρι» και στην επίσημη ιστοσελίδα του έγραψε 17 λόγους -επιλεγμένους ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- για τους οποίους αξίζει όλη αυτή η πορεία του σε αυτά τα χρόνια. Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα του Ντελ Πιέρο στους τιφόζι της Γιούβε.

    «17 χρόνια πέρασαν από το ντεμπούτο μου στη Serie A με τη Γιουβέντους. Ακολουθούν 17 λόγοι για να γιορτάσω αυτά τα... γενέθλια, 17 λόγοι (επιλεγμένοι ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους) που δείχνουν ότι αξίζει να είμαι μέρος αυτής της μακράς ιστορίας.

    17) Για να φορέσω για πρώτη φορά την αυθεντική bianconera φανέλα και όχι αυτή που αγόραζα από τα καταστήματα πιτσιρικάς...

    16) Για να τη φορέσω για δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, 637η φορά και συνεχίζω...

    15) Για να ακούω τους τιφόζι να τραγουδάνε: «Ποτέ δε θα σε βαρεθούμε, πάντα θα είμαστε στο πλευρό σου, είσαι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει... Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ολέ».

    14) Για τον θυμό, για τα δάκρυα. Μετά από μία ήττα, μετά από έναν τραυματισμό. Μετά τον μεγαλύτερο τραυματισμό: Στις 8 Νοεμβρίου 1998. Με άλλαξε αυτό, με βοήθησε.

    13) Για να ζήσω την εμπειρία του ακόλουθου διαλόγου. «Καλημέρα Αλεσάντρο, πώς είσαι; Έχεις ξυπνήσει;». «Οχι. Για να είμαι ειλικρινής κοιμάμαι». «Ωραία, τότε είναι η ώρα για να ξυπνήσεις». Ήταν 06:00 τα ξημερώματα και το πρόσωπο που μου τηλεφώνησε ήταν ο Avvocato.

    12) Για να παρακολουθώ την πορεία της μπάλας από την μακρινή μπαλιά του Αλεσάντρο Ορλάντο, να σταματήσω να την παρακολουθώ και ενστικτωδώς να προσπαθήσω να βρω την μπάλα και να τη στείλω στα δίχτυα, κρεμώντας τον τερματοφύλακα, με το εξωτερικό φάλτσο και σουτ στην κίνηση: Ήταν η 4η Δεκεμβρίου 1994, από 0-2 έγινε το 3-2 με το γκολ μου, που σήμανε την αντεπίθεση για το Scudetto.

    11) Για να πετύχω το γκολ που σήμαινε ότι γινόμασταν παγκόσμιοι πρωταθλητές σε συλλογικό επίπεδο: Στις 26 Νοεμβρίου 1996, στο Τόκιο, 1-0 τη Ρίβερ Πλέιτ στο 82ο λεπτό.

    10) Για τη φανέλα μου. Την κέρδισα με σκληρή δουλειά. Δεν την άφησα ποτέ. Το όνομα μου είναι πάνω της, είναι δική μου, από την ημέρα που αποφασίστηκε να υπάρχουν ονόματα πάνω στις φανέλες... Ήρθα την κατάλληλη στιγμή!

    9) Για να υπάρξω συμπαίκτης με τους Αντόνιο, Τζιανλούκα, Ρομπέρτο, Μορένο, Φαμπρίτσιο, Μικελάντζελο, Τσίρο, Άντζελο, Τζιανκάρλο, Αντρέα, Ντίνο, Σέρτζιο, Γιούργκεν, Πάουλο, Ντιντιέ, Ζινεντίν, Φίλιπο, Νταβίντ, Νικολά, Μάσιμο, Αλέσιο, Λούκα, Βλαντιμίρ, Ατίλιο, Πιέτρο, Κριστιάν, Αλέν, Ραφαέλε, Μικέλε, Εντγκαρ, Φάμπιο, Ζλάταν, Πούμα, Πάτρικ, Μανουέλ, Μάουρο, Μαρτσέλο, Μαρκ, Ιγκόρ, Λιλιάν, Τζίτζι, Πάβελ, Πάολο, Στέφεν, Κλαούντιο, Τζόναθαν, Εμανουέλε, Τζιόρτζιο, Ντιέγκο, Αμα, Κριστιάνο, Αλεξάντερ, Χασάν, Ζντένεκ, Βιτσέντζο, Κριστιάν, Μόμο, Σεμπάστιαν, Αλμπέρτο, Σιμόνε και όλους τους υπόλοιπους...

    8) Για την 5η Μαΐου 2002.

    7) Για τα 29 Scudetti.

    6) Για όλα τα κύπελλα.

    5) Για να πετύχω το 200ο μου γκολ με τη Γιουβέντους. Να το πετύχω εναντίον της Φροζινόνε. Και να είμαι υπερήφανος που το πέτυχα εναντίον της Φροζινόνε στη Serie B.

    4) Για τον Γκαετάνο Σιρέα και όλα όσα σημαίνει, για τη Γιουβέντους και όσους αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

    3) Για τον Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι και όλα όσα αντιπροσωπεύει, για τη Γιουβέντους και για μένα.

    2) Για τον λόγο που δεν ξεχνάω ποτέ από πού ήρθα. Και για αυτό έφτασα εδώ που έφτασα.

    1) Για το χθες και το σήμερα της Γιουβέντους. Πάνω από όλα, όμως, για τη Γιουβέντους του αύριο
    ».

    Αμφίβολος με Άρη ο Αγκουέρο


    Με κάκωση συνδέσμων στο αριστερό γόνατο αποχώρησε από την αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» για την Primera Division ο Κουν Αγκουέρο. Ο Αργεντινός φορ αντικαταστάθηκε στο 58’ και την Κυριακή θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ακριβής σοβαρότητα της κατάστασής του.

    Η συμμετοχή του τόσο στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το Europa League, όσο και στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» για το ισπανικό πρωτάθλημα, είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

    Ίβκοβιτς: «Εμείς αξίζαμε τη νίκη»


    Απέφυγε να μιλήσει για τη διαιτησία ο Ντούσαν Ίβκοβιτς-σε αντίθεση με τους περισσότερους παίκτες του-αλλά χαρακτήρισε άδικο το γεγονός ότι η Τουρκία και όχι η Σερβία θα λάβει μέρος στον τελικό του Μουντομπάσκετ την Κυριακή.

    «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι στο οποίο εμείς πετύχαμε το στόχο μας. Προσπάθησα όταν προηγηθήκαμε με οχτώ πόντους στην τέταρτη περίοδο να σταματήσω τους πανηγυρισμούς, αλλά ήταν δύσκολο. Στην τελευταία φάση περιμέναμε να πάρει την προσπάθεια ο Τούρκογλου και η μπάλα κατέληξε σ’ αυτόν, έχασε το κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε στον Τουντσερί. Ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη», τόνισε ο Σέρβος ομοσπονδιακός τεχνικός.

    Όσο για τη συνέχεια, ο προπονητής των «πλάβι» είπε: «Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον μικρό τελικό. Δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για τη Λιθουανία γιατί πνευματικά είμαι ακόμα στο σημερινό παιχνίδι. Σεβόμαστε τους Λιθουανούς και αξίζουν που βρίσκονται εδώ. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, αλλά εδώ είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

    "Δύο στα δύο" η Ατλέτικο Μαδρίτης


    Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-2 πέρασε από το... καυτό "Σαν Μαμές" η Ατλέτικο Μαδρίτης, που επικράτησε της Αθλέτικ Μπιλμπάο με τέρματα των Φορλάν στο 11' και Τιάγκο στο 80', ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 88' με τον Γιορέντε, και έκανε το "δύο στα δύο" στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

    Η αντίπαλος του Αρη στο Europa League, ήταν ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και κατέκτησε απόλυτα δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης που την διατηρεί στην πρώτη θέση μαζί με την Βαλένθια.

    Το σκορ για την ομάδα του Κίκε Φλόρες άνοιξε ο Ντιέγκο Φορλάν στο 11ο λεπτό με σουτ, ενω το τελικό 0-2 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Τιάγκο με την συμπλήρωση 80 λεπτων αγώνα.

    Οι βάσκοι της Μπιλμπάο, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 88' με γκολ που σημείωσε ο Γιορέντε με κοντινό πλασέ.

    Ατλέτικο Μαδρίτης: Λόπεζ, Φορλάν, Γκαρθία (82' Σουάρεζ), Αγκουέρο (58' Κόστα), Ασουνσάο, Ντε Γκέα, Γκοντίν, Ντομίνγκεζ, Ρέγιες (77' Τιάγκο), Σιμάο, Περέα.




    Γκουαρντιόλα: «Άμεση ανασύνταξη εν όψει Παναθηναϊκού»


    Απογοητευμένος από την ήττα-σοκ από τη Χέρκουλες με 2-0 στο «Καμπ Νου» εμφανίστηκε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα, καλώντας τους παίκτες του να συνέλθουν άμεσα καθώς ακολουθεί ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό για το Champions League.

    «Έχουμε μια δύσκολη σεζόν μπροστά μας και πρέπει να κατακτήσουμε τα πάντα. Πρέπει λοιπόν να ανασυνταχθούμε γρήγορα, σωματικά και ψυχολογικά, εν όψει του αγώνα της Τρίτης με τον Παναθηναϊκό», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

    Όσο για το απρόσμενο αποτέλεσμα, ανέφερε: «Κάθε ομάδα κερδίζει και χάνει. Δεν καταφέραμε να βρούμε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε κλειστά. Όμως δεν μπορώ να αμφιβάλλω για την ποιότητα των παικτών και της ομάδας μου. Αρχίσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο και χάσαμε ευκαιρίες, αλλά το δεύτερο γκολ της Χέρκουλες μάς προκάλεσε ακόμη περισσότερα προβλήματα».

    Χάνει όλη τη σεζόν ο Φερναντίνιο


    Χωρίς ένα από τα πιο σημαντικά "γρανάζια" της μηχανής της θα πρέπει να πορευτεί για το υπόλοιπο της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο Βραζιλιάνος Φερναντίνιο υπέστη διπλό κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού, στον αγώνα πρωταθλήματος με την Κίεβ, και όπως είπαν οι γιατροί θα χάσει ολόκληρη τη σεζόν.

    Θέλουν να διορθώσουν το στραβοπάτημα


    Η προετοιμασία του Εργοτέλη, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ολοκληρώθηκε και άπαντες στην ομάδα δηλώνουν αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν τους πρώτους βαθμούς τους στο πρωτάθλημα.

    Αμέσως μετά το πρωινό πρόγραμμα ο Νίκος Καραγεωργίου ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία δεν βρίσκεται ο ανέτοιμος Σασιασβίλι. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με ήττα στην έδρα τους απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και θέλουν στο Βόλο να διορθώσουν το στραβοπάτημα της πρεμιέρας.

    Αναλυτικά η αποστολή: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Σαρρής, Χρυσοφάκης, Γιαλούσης, Ορφανός, Αλεξόπουλος, Βίσιο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Φραγκουλάκης, Καρέλης, Μπέτο, Μπούντιμιρ, Λεάλ.

    Λέσχη φίλων Άρη: «Στημένος στα 11 βήματα». «Δεν είμαστε ορφανοί από… πατέρα»


    Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις του Δαλούκα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εξέδωσε η «Λέσχη Φίλων Άρη»Αναλυτικά:

    «Στημένος στα 11 βήματα ο Άρης» Στα 11 βήματα στήθηκε η αξιοπρέπεια. Στα 11 βήματα στήθηκε η αξιοπιστία. Στα 11 βήματα στήθηκε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο αυτό. Ο ΑΡΗΣ δεν είναι ορφανός από…πατέρα και δεν έχει ανάγκη τιμητών. Έχει τον κόσμο του, έχει την αξιοπρέπειά του, έχει τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ. Μαζί, όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε τις μάχες μας. Συσπειρωμένους και συστρατευόμενους δεν θα μας κάμψει κανείς. Ας τα βλέπουν αυτά τα καμώματα όλοι όσο κόπτονται για τη βία. Ας τα βλέπουν αυτά τα καμώματα όλοι όσοι θέλουν μια κοινωνία δίκαιη και ισότιμη. Ας αποφασίσουν επιτέλους να αδειάσουν και να κλείσουν τους οχετούς..
    Νικητής στον αγώνα 11 εναντίων 11 για εμάς ο ΑΡΗΣ

    ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Μη δυναμιτίζετε το κλίμα


    Μιάμιση ώρα μετά την παρέμβαση Μαρινάκη, δόθηκε στη δημοσιότητα η επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός."Καλούμε τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα να επιδείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Μετά τις φωνές της πρώτης αγωνιστικής, σήμερα ακούσαμε για έγκλημα κατά της Ελλάδας!

    Επειδή και ο Παναθηναϊκός εδώ και 2,5 χρόνια, πέρα από τις σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει σε έμψυχο δυναμικό, έχει δώσει τεράστια μάχη κατά του παρασκηνίου, καλό θα ήταν να επικρατήσει ηρεμία και να μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, οδηγώντας σε τέτοια επικίνδυνη κλιμάκωση όταν ενδιαφερόμαστε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου".

    Γκολ από... 80 μέτρα!


    Σκόραρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Μόνο που ήταν η... δική του! Δείτε ένα απίστευτο τέρμα που σημείωσε τερματοφύλακας στη Ρωσία!Το περιστατικό συνέβη στη Β' κατηγορία Ρωσίας και στον αγώνα Kamaz-Kuban Krasnodar με πρωταγωνιστή τον Aleksandr Budakov.

    Ο εν λόγω κύριος βοήθησε τα μέγιστα για να φύγει η ομάδα του (η φιλοξενούμενη) νικήτρια με 2-1 σκοράροντας ένα τέρμα.

    Μόνο που ο Budakov είναι τερματοφύλακας και πέτυχε το γκολ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα από την... περιοχή του!

    Ψιθυροι..........

    • Εκλογές έρχονται και τα γήπεδα είναι ο καλύτερος χώρος για να... κλέψεις ψήφους. Ο Κώστας Γκιουλέκας υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης και δεν σταμάτησε να δίνει... χειραψίες!
    • Το πρωί του Σαββάτου (11/9), μέλη του συνδέσμου της Λίβερπουλ στην Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο, όπου διαμένει η αποστολή του Παναθηναικού και βράβευσαν τον Λουίς Γκαρσία, ο οποίος αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά των οπαδών των ρεντς
    • Ο Γιάννης Αλαφούζος διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να μπαίνει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
    • Ο Σισέ κράτησε την υπόσχεσή του και χτύπησε στο πόδι του ένα τατουάζ με το Τριφύλλι, με αφορμή την κατάκτηση, πέρυσι, του νταμπλ από τους πράσινους.


    Νιόπλιας: «Κερδίσαμε δικαιότατα»


    Δικαιότατη χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Νίκος Νιόπλιας ανεξάρτητα από το πέναλτι με το οποίο ο Σισέ πέτυχε το γκολ της νίκης για τους «πράσινους».

    «Παίζουμε πάντα για τη νίκη και οι στόχοι που έχει η ομάδα μας είναι πολύ ψηλοί. Σε μια έδρα με 15.000 κόσμο, απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα, που έχει καλή ψυχολογία ενώ εμείς δεν ήμασταν στα καλύτερά μας και κερδίσαμε δικαιότατα. Η εμφάνισή μας ήταν πολύ ανώτερη από τους αντιπάλου. Πείτε μου μία φάση που έκανε ο Άρης με συνδυασμό 1-2. Μία φάση έκανε από μία καραμπόλα σε ένα φάουλ», δήλωσε.

    Μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων να σχολιάσει τη διαιτησία είπε: «Από εκεί που ήμουν δεν μπορούσα να δω τη φάση και δεν πρόκειται να μιλήσω ποτέ για τη διαιτησία. Είτε μας έδωσε ή δεν μας έδωσε πέναλτι είτε μας έδινε πολλά φάουλ και μας βομβαρδίζανε έξω από την περιοχή… Πού μπορούμε να βρούμε κάτι κακό για την ομάδα μας; Να μη στεκόμαστε σε μια στιγμή! Είμαστε καλύτεροι; Ναι! Γιατί να λέμε ό,τι θέλουμε. Θα μιλάμε ένα τέταρτο για τη διαιτησία ή για το παιχνίδι; Αν δω ότι δεν ήταν πέναλτι, θα πω ότι δεν ήταν. Αλλά κι αν το πω τι θα γίνει, θα πάρει ο Άρης πίσω δύο βαθμούς; Σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών θα πάρει κάποιος και θα χάσει ο άλλος βαθμούς από λάθη. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αν στο Μουντιάλ μετρούσε το γκολ του Λάμπαρντ, μπορεί η Γερμανία να μην κέρδιζε την Αγγλία».

    Όσο για το αν γύρισε την ομάδα πίσω στα τελευταία λεπτά, είπε: «Ο Σισέ είχε κράμπα. Εγώ που έχω το αποτέλεσμα 1-0 δεν πρέπει να παίξω στα τελευταία λεπτά λιγότερο επιθετικά. Αν είχαμε άλλον επιθετικό θα τον έβαζα. Είμαστε εκτός έδρας απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες και ο αντίπαλος ρισκάρει και κάνει γεμίσματα».

    Τέλος, για το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το Champions League ανέφερε: «Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Θέλει δεν θέλει, θα περάσει. Εμείς και οι άλλες δύο ομάδες, η Κοπεγχάγη και η Ρούμπιν Καζάν, θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση».

    Κούπερ: «Υπερβολική η πτώση του Βύντρα»


    Αδικημένη από το αποτέλεσμα θεωρεί ο Έκτορ Κούπερ την ομάδα του, όπως δήλωσε μετά την ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αργεντινός προπονητής φάνηκε να έχει παράπονο από τη διαιτησία με αφορμή το πέναλτι που κέρδισε ο Βύντρα, όχι όμως και από τους παίκτες του.

    «Θεωρώ ότι με την εμφάνιση που κάναμε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε θα μπορούσαμε να φτάσουμε τουλάχιστον στην ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ήταν ανώτερος σήμερα από τη δική μου ομάδα. Νιώθω στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την όρεξη των παικτών μου. Είναι οδυνηρό γιατί ήμασταν για αρκετά μας αήττητοι στην έδρα μας», τόνισε και πρόσθεσε για τη φάση του πέναλτι: «Η φάση του πέναλτι προέρχεται από ένα δικό μας παιδαριώδες λάθος. Δεν έχω ακόμη καθαρή άποψη για τη φάση, αλλά πιστεύω πως η πτώση του παίκτη του Παναθηναϊκού ήταν κάπως υπερβολική».

    Για την έλλειψη λύσεων στη θέση του αριστερού εξτρέμ είπε: «Είχαμε κάποιο πρόβλημα στα αριστερά, γιατί έλειπε ο Κάλβο και ο Τσεσνάουσκις γύρισε με ενοχλήσεις από την εθνική του ομάδα. Ο Τόχα μπορεί να παίξει εκεί, αλλά δεν ένιωθε τελείως άνετα στη θέση».

    Όσο για το αν φοβάται μήπως η ομάδα του επηρεαστεί ψυχολογικά εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Europa League, δήλωσε: «Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Europa League. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει ψυχολογικά αυτό που έγινε σήμερα».

    Iσοπαλία η Λιόν, μεγάλο "διπλό" η Σεντ Ετιέν


    Η Λιόν δεν μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση της Βαλανσιέν και έμεινε στο 1-1, ενώ μεγάλη νίκη πέτυχε η Σεντ Ετιέν μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου Τουλούζ με 1-0. Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα και οι σκόρερ σε αγώνες για την 5η ημέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

  • Οσέρ-Καέν 1-1
    (19' Πεντρετί-90' Ελ Αραμπί)

  • Μονπελιέ-Νανσί 1-2
    (50' Εστράδα-5' Μπακάρ, 34' Τραορέ)

  • Λιόν-Βαλανσιέν 1-1
    (27' Πιέ-69' Μπονγκ)

  • Παρί Σεν Ζερμέν-Αρλ 4-0
    (18' Ορό, 29' Σακχό, 49', 56' Νενέ)

  • Ρεν-Σοσό 2-0
    (5' Κατρίν, 90'+ Μανγκάν)

  • Τουλούζ-Σεντ Ετιέν 0-1
    (34' Μπατλ)

  • Λανς-Λιλ 1-4
    (61' Μπουκαρί-23', 87' Ζερβίνιο, 61', 79' Φρο)

    Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
    Νις-Μπορντό
    Μπρεστ-Λοριάν
    Μαρσέιγ-Μονακό
  • Ισόπαλοι Χάιντουκ και Ντιναμό


    Χάιντουκ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Σπλιτ. Οι δύο ομάδες της Κροατίας θα βρεθούν στο δρόμο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 42' με τον Σαμίρ και η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, ισοφάρισε στο 59ο λεπτό με τον Σαρμπίνι, στο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής του κροατικού πρωταθλήματος.

    Χάιντουκ: Σούμπασιτς, Μπούλιατ, Μάλοτσα, Ορέμους (84 Ρέζιτς), Στρίνιτς, Αντριτς, Μπρκλιάτσα, Τομάσοφ (88 Γιοζίνοβιτς), Σαρμπίνι, Ίμπρισιτς, Βούκουσιτς.
    Ντιναμό: Λόντσαριτς (56 Κέλαβα), Μπίσκαν, Τονέλ, Βρσάλικο, Κουφρέ, Αντέμι (80 Τσάγκο), Μπαντέλι, Ετό, Σαμίρ, Ντόντο (75Μπεκιράι), Ρουκάβινα.

    «Παρ’ τον ένα, χτύπα τον άλλον»!


    Σε βαθύ δίλημμα, για το ποια από τις δύο έκανε περισσότερο… περιβόλι την καρδιά των οπαδών της, βύθισαν Ρόμα και Μίλαν!

    Οι δύο εκ των «μεγάλων» της Serie A υπέστησαν απρόσμενες ήττες, με την πρώτη να κερδίζει τελικά στο διαγωνισμό «γκέλας» -αφού τη διέπραξε δεχόμενη πέντε γκολ (5-1) από την Κάλιαρι!

    Κι αν οι Ρωμαίοι κάπως είχαν… προετοιμάσει το έδαφος -«χ» στην πρεμιέρα με Τσεζένα- η τελευταία φρόντισε να προσγειώσει ανώμαλα και τους «ροσονέρι», καθαρίζοντάς τους σήμερα (2-0) μέσα σε ένα ημίχρονο!

    Πάντως, σε αντίθεση με τη Μίλαν (που είχε επί 90 λεπτά στη σύνθεσή της τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο), η Ρόμα έχει ελαφρυντικό να επικαλεστεί, καθώς αγωνιζόταν από το 22’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπουρδίσο.ο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

    Σάββατο 11/09

    Ίντερ-Ουντινέζε 2-1
    (7’ Λούσιο, 67’ Ετό - 31’ Φλόρο Φλόρες)

    Κάλιαρι-Ρόμα 5-1
    (8’ Κόντι, 23’, 47’ πεν. Μάτρι, 38’ Ακουαφρέσκα, 88’ Λατζάρι - 18’ Ντε Ρόσι)

    Τσεζένα-Μίλαν 2-0
    (31’ Μπογκντάνι, 44’ Τζιακερίνι)

    Κυριακή 12/09 (16:00)

    Μπρέσια-Παλέρμο (13:30)
    Κατάνια-Πάρμα
    Τζένοα-Κιέβο
    Γιουβέντους-Σαμπντόρια
    Λάτσιο-Μπολόνια
    Λέτσε-Φιορεντίνα
    Νάπολι-Μπάρι (21:45)

    Η επόμενη αγωνιστική (3η)

    Σάββατο 18/09

    Φιορεντίνα-Λάτσιο (19:00)
    Μίλαν-Κατάνια (21:45)

    Κυριακή 19/09

    Μπάρι-Κάλιαρι (13:30)
    Τσεζένα-Λέτσε (16:00)
    Κιέβο-Μπρέσια (16:00)
    Παλέρμο-Ίντερ (16:00)
    Πάρμα-Τζένοα (16:00)
    Ρόμα-Μπολόνια (16:00)
    Ουντινέζε-Γιουβέντους (16:00)
    Σαμπντόρια-Νάπολι (21:45)