Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Επεισοδιακή ισοπαλία στα Πηγάδια


Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, το οποίο οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν με εννέα παίκτες (αποβλήθηκαν Τσότσαλιτς και Ριέρα), Skoda Ξάνθη και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στα Πηγάδια. Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 9' με τέρμα του Ριέρα. Οι Ακρίτες βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν, ισοφάρισαν με εύστοχο πέναλτι του Μαρσελίνιο (51') ωστόσο δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις υπόλοιπες ευκαιρίες τους και έμειναν στην ισοπαλία.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Ξάνθη. Μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και κατάφερε πολύ γρήγορα να μπει μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό ο Σίτο Ριέρα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Ξάνθης και με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή του Γκσπούρνινγκ, άνοιξε το σκορ για τους «κυανέρυθρους»!

Η Ξάνθη προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, αλλά η άμυνα κατάφερνε να αποκρούει τις επιθέσεις. Τα δεδομένα του αγώνα, όμως, άλλαξαν στο 36' όταν ο Τσότσαλιτς αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την πολιορκία στην περιοχή του Πανιωνίου. Στο 44' μάλιστα μπορούσε να ισοφαρίσουν, αλλά ο Μάχο σταμάτησε εκπληκτικά σουτ του Μπούγκα.

Στην επανάληψη, η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να ισοφαρίσει όταν στο 50' ο Βαρό ανέτρεψε τον Βασιλακάκη και ο Μαρσελίνιο νίκησε τον Μάχο από το σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος κλείστηκε στην άμυνα του για να διαφυλάξει το θετικό αποτέλεσμα και η Ξάνθη πίεζε για να σημειώσει το γκολ της νίκης.

Η πίεση των γηπεδούχων κορυφώθηκε στα τελευταία λεπτά, καθώς από το 89' ο Πανιώνιος αγωνίστηκε με εννέα παίκτες, αφού ο Ριέρα δέχθηκε ανούσια δεύτερη κίτρινη για καθυστέρηση. Το σκορ, όμως, δεν άλλαξε και ο Πανιώνιος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.Γήπεδο: Πηγάδια
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Αθήνας)

Skoda Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Τζάγκι, Κωστούλας (23' Μπόατενγκ), Γκλέισον, Αντεφέμι, Κατόνγκο, Λέιτε, Στρμπα (56' Μπεκαμέγκα), Βασιλακάκης, Μπούγκα (63' Πόι)
Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Κοντοές), Βαζ Τε Ρικάρντο (82' Σαλαλί), Μπάλαμπαν (90+ Ομο), Ριέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: