Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Θλίψη Βραζιλιάνων, ειρωνίες από Αργεντινούς!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/razil_2010_7_2_21_18_32_b.jpgΟ αποκλεισμός της Εθνικής Βραζιλίας από την Ολλανδία με 2-1 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου βύθισε μέσα στην θλίψη και την απογοήτευση τους εκατομμύρια πιστούς της "σελεσάο". "Η Βραζιλία σε πανικό, αντίο Νότια Αφρική", "Αντίο Κύπελλο, γυρίζουμε σπίτι" και "Η Βραζιλία σε πένθος" είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ στη "χώρα του καφέ" για να σχολιάσουν την εκκωφαντική αποχώρηση των πεντάκις παγκόσμιων πρωταθλητών από τη διοργάνωση.

"Η πορτοκαλί μηχανή κατέστρεψε το όνειρο της "Hexa" (o έκτος παγκόσμιος τίτλος)", αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα "Futebolinterior", ενώ η "Gazeta Esportiva" στέκεται στα λόγια του τερματοφύλακα Ζούλιο Σέζαρ, που πήρε πάνω του την ευθύνη για το γκολ της ισοφάρισης των "οράνιε".

Από την πλευρά της και η ηλεκτρονική έκδοση της "Jornal do Brazil" αναφέρει το "mea culpa" του γκολκίπερ της Βραζιλίας και της Ίντερ αλλα ρωτάει: "Και οι ευθύνες των άλλων";"

Όσον αφορά στην "Diario di Pernambuco" υπογραμμίζει "τα δύο λάθη που έγιναν από τον Φελίπε Μέλο, που επέτρεψαν να γυρίσει το ματς και να φτάσει στη νίκη η Ολλανδία". Το αποψινό ματς ήταν "το τέλος ενός ονείρου", συμπληρώνει το ίδιο μέσο.

Φυσικά, οι "άσπονδοι εχθροί" των Βραζιλιάνων, Αργεντινοί, δεν έχασαν την ευκαιρία να χλευάσουν την ομάδα του Ντούνγκα για τον αποκλεισμό της στην προημιτελική φάση (ήταν μαζί με Αργεντινή και Ισπανία τα τρία μεγάλα φαβορί στην έναρξη της διοργάνωσης).

"Βραζιλία 2014" είναι ο τίτλος της "Ole", κάνοντας φυσικά νύξη στο γεγονός ότι το συγκρότημα του Ντούνγκα δεν έχει άλλη επιλογή από εδώ και πέρα παρά να σκέφτεται το... ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο σε τέσσερα χρόνια, του οποίου είναι η αμφιτρύωνας.

"Η Βραζιλία χωρίς καμία αντίδραση αφήνει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην πόρτα", σημειώνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας "Clarin", ενώ η "Nacion" επιλέγει έναν πιο ποιητικό τίτλο: "Από τον ουρανό στην κόλαση. Η Βραζιλία συγχωρεί την Ολλανδία και αποχαιρετάει το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Τέλος ο Ντούνγκα από τη Βραζιλία

http://www.contra.gr/images/m/ntoyngka1_m.jpgΤο βάρος του αποκλεισμού της Βραζιλίας αποδείχθηκε δυσβάσταχτο για τον Κάρλος Ντούνγκα ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.Ο Βραζιλιάνος τεχνικός αναγνώρισε ότι του αναλογεί σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό ενώ μιλώντας για το μέλλον του απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες λέγοντας απλά ότι τα τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας θα τα θυμάται για πάντα.

Ο Ντούνγκα προπονούσε την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας από το καλοκαίρι του 2006 (είχε αναλάβει μετά το τέλος του Μουντιάλ της Γερμανίας).

Τιράμ: "Να τιμωρηθούν αυστηρά οι παίκτες"


Φεύγει... ; Ο Πατρίς Εβρά, ο οποίος ηγήθηκε της "στάσης" των Γάλλων διεθνών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, δεν πρέπει να παίξει ξανά στην εθνική ομάδα, σύμφωνα με τον παλαίμαχο αρχηγό των τρικολόρ, Λιλιάν Τιράμ. Ο Εβρά έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, για το ρόλο που έπαιξε στην απόφαση των παικτών να μποϊκοτάρουν την προπόνηση της εθνικής ομάδας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νικολά Ανελκά, ο οποίος στάλθηκε... σπίτι του, επειδή εξύβρισε τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ραϊμόν Ντομενέκ.

"Ζήτησα από το συμβούλιο της Ομοσπονδίας να τιμωρήσει τους παίκτες αυστηρά. Για παράδειγμα, ο αρχηγός της ομάδας, Πατρίς Εβρά, δεν πρέπει να κληθεί ξανά", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τιράμ, ο οποίος είχε 142 συμμετοχές ως παίκτης στο γαλλικό συγκρότημα, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1998.

Σήμερα ο Λοράν Μπλαν ανέλαβε και επίσημα την τεχνική ηγεσία της Γαλλίας στη θέση του Ντομενέκ, με αποστολή να αναπτερώσει το γόητρο της εθνικής ομάδας μετά την καταστροφή που υπέστη στη Νότια Αφρική.

Σοκ με Λίνο, δύο μήνες έξω!

Σοκ με Λίνο, δύο μήνες έξω!

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα του Λίνο. Ο Βραζιλιάνος υπέστη κάταγμα κόπωσης στην κνήμη, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ένα διάστημα δύο μηνών για να επιστρέψει στα γήπεδα! Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ο Λίνο θα χάσει όλο το στάδιο της προετοιμασίας και φυσικά τα πολύ κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια του δικεφάλου. Ίσως η εξέλιξη αυτή αναγκάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να αλλάξουν και τα μεταγραφικά τους πλάνα.

Ζαγοράκης: «Από Δευτέρα τρέχουμε…»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3f3ca891be3d408aa8bdf9c43ba8493b_L.jpg?1277300023?1277300023?1277300023

Μαζική ήταν και σήμερα(2/7) η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Προτελευταία ημέρα για τις ανανεώσεις των καρτών διαρκείας και στην Τούμπα από το πρωί επικρατούσε το αδιαχώρητο. Την Παρασκευή 1383 φίλοι του "Δικέφαλου" ανανέωσαν τις κάρτες τους, "σπάζοντας" το ρεκόρ που έγινε την Πέμπτη (1/7). Θυμίζουμε, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει παράταση μίας ημέρας στις ανανεώσεις των καρτών διαρκείας.

Τα είπαν Ζαγοράκης-Βρύζας

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν το μεσημέρι στο γήπεδο της Τούμπας ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μετά το διήμερο παραμονή του στην Αθήνα επέστρεψε στην βάση του και θέλησε μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του να κουβεντιάσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν από το οικονομικό μέχρι και το αγωνιστικό κομμάτι.

Οικονομικό-αγωνιστικό

Οι δύο άνδρες κατέληξαν στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες, προκειμένου να "προωθηθούν" όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Για το οικονομικό αυτό που αποφασίσθηκε είναι να υπάρξει μια μεγαλύτερη κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες για το θέμα της χορηγίας στο μπροστινό μέρος της φανέλας.

Ψάχνουν για ρευστό

Αυτό κυριαρχεί στον Δικέφαλο του Βορρά είναι πως πολύ δύσκολα να αλλάξει απόφαση η ΔΕΠΑ και να συνεχίσει την πετυχημένη συνεργασία της με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ζαγοράκης προσπάθησε, το πάλεψε, πίεσε παράγοντες της Κυβέρνησης, όμως φαίνεται πως η απόφαση είναι ειλημμένη και μόνο με ένα θαύμα μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την εταιρία φυσικού αερίου

Να «τελειώνουν» με Βερόν

Για το αγωνιστικό κομμάτι αποφασίσθηκε από Δευτέρα(5/7) να υπάρξει ένας νέος κύκλος επαφών με τους παίκτες που δεν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στον ΠΑΟΚ. Η περίπτωση του Βερόν είναι στην κορυφή της λίστας. Θέλουν να τελειώσουν με τον Αργεντινό για να μπορέσει η ομάδα να επωφεληθεί τις 300.000 ευρώ που είχε για συμβόλαιο ο Βερόν.

Στην προπόνηση ο «Ζαγορ»

Το απόγευμα της Παρασκευής (2/7) ο πρόεδρος της ΠΑΕ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και είχε μία σύντομη συνομιλία με τον Μάριο Μπερέτα. Παρακολούθησε μέρος του προγράμματος και αποχώρησε.

"Βλέπει" εξωτερικό ο Αραμπατζής

Ο Νίκος Αραμπατζής συνεχίζει τις επαφές του σε Ελλάδα και Ευρώπη και χρειάζεται χρόνο για να πάρει την απόφασή του. Ο έλληνας αμυντικός εκτός από τις συζητήσεις που έχει με Λάρισα, Ξάνθη και Πανσερραϊκό, τον γοητεύει περισσότερο το ενδιαφέρον της Αούστρια. Για να επιτευχθεί συμφωνία θα χρειαστεί χρόνος, καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Εξάλλου, ο Αραμπατζής φαίνεται να ψάχνει και άλλες περιπτώσεις ομάδων από το εξωτερικό.

Εκτοξεύθηκαν τα διαρκείας στον ΠΑΟΚ που έφτασαν τα 11643 μετά το πέρας της σημερινής ημέρας. Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαμε το μεσημέρι ανάμεσα σε Ζαγοράκη και Βρύζα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να ζητάει περισσότερη προσπάθεια από Δευτέρα(5/6)

Στην Τσέλσι ο Μπεναγιούν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7e7abfac233fa5c9b3d5bb107e6218a4_L.jpg?1278050205?1278050205?1278050205Παίκτης της Τσέλσι και με τη... βούλα θα είναι εντός της ημέρας ο Γιόσι Μπεναγιούν. Στα 6,7 εκατ. ευρώ θα ανέρχεται το κόστος της μεταγραφής του από τη Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.Σύμφωνα με την «Sun» ο Ρόι Χότζον έδωσε τη συγκατάθεση του για την αποδέσμευση του Ισραηλινού άσου ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Κάρλος Ανσελότι. Οι ετήσεις απολαβές του Μπεναγιούν θα είναι στα 3.5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επιβεβαιώνει ο Ζουέλα για ΠΑΟΚ

Επιβεβαιώνει ο Ζουέλα για ΠΑΟΚ

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που φαίνεται ότι ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ. Ο πρώην άσος της Ξάνθης που αγωνίστηκε στην Αλάνια, δεν αποκλείεται να αγωνιστεί με την μορφή δανεισμού στον δικέφαλο. Ο παίκτης αλλά και ο εκπρόσωπος του Ντμίτρι Σέλουκ, επιβεβαίωναν το θέμα, τονίζοντας μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Φήμες ήθελαν ακόμη και σήμερα να βρίσκεται στην χώρα μας ο Ζουέλα για να προχωρήσει το θέμα της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ. Από πλευράς δικεφάλου πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι συγκεκριμένο και αναμένονται εξελίξεις.

Κιντής: "Δεν παραχωρείται ο Κουμορτζί"


Εναν τίτλο με τον Πανιώνιο θέλει ο Κουμορτζί Τέλος σε κάθε σενάριο που την ήθελε να διαπραγμετεύεται την πώληση του Μπερνάρντ Κουμορτζί έβαλε η διοίκηση του Πανιωνίου. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κιντής με δήλωσή του, τόνισε ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται την φετινή περίοδο, καθώς γύρω του θα χτιστεί η ομάδα για την νέα χρονιά.

"Πιστεύουμε ότι η αποτίμηση του Κούμορτζι από τις άλλες ελληνικές ομάδες υπολείπεται σημαντικά της αξίας του. Είμαστε βέβαιοι επίσης ότι ακόμη κι αυτή η αξία θα ανέλθει κατά πολύ κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Ο Κούμο είναι από τους παίκτες πάνω στους οποίους θα χτίσουμε φέτος την ομάδα. Συνεπώς δεν παραχωρείται, παρά μόνο στην περίπτωση που έρθει πρόταση από ομάδα αγωνιζόμενη σε υψηλό επίπεδο η οποία και θα αναγνωρίζει την αξία του παίκτη", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των "κυανέρυθρων".

Φλερτ... του Μπαπτίστα με Πρέμιερ Λιγκ


Ο Ζούλιο Μπαπτίστα έκρινε το ντέρμπι της Ρώμης Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ζούλιο Μπαπτίστα να συνεχίζει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ. Για τον επιθετικό της Ρόμα ενδιαφέρονται πλέον τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Μάντσεστερ Σίτι και για το λόγο αυτό οι μάνατζέρ του θα ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.

Οι δύο προαναφερθέντες αγγλικοί σύλλογοι έρχονται να προστεθούν στην Τότεναμ, η οποία ενδιαφέρθηκε νωρίτερα για τον Βραζιλιάνο φορ, αλλά τώρα θα πρέπει να τους ανταγωνιστεί για να εξασφαλίσει την υπογραφή του. Οσο για τη Ρόμα ελπίζει στην πώληση του παίκτη, τον οποίο είχε φέρει στο Ολίμπικο από τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από δύο χρόνια.

Ο Μπαπτίστα φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει στην Αγγλία (στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και στην Αρσεναλ), αν έχει βέβαια εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής. Οσο για το οικονομικό μέρος, θεωρείται αρκετή μία προσφορά της τάξης των 9 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής πάντως, οι μάνατζέρ του αρνούνται να επιβεβαιώσουν ότι έχουν στα χέρια τους επίσημη πρόταση από την Αγγλία.

Ενδιαφέρον της Ρεάλ (και) για Φαν Πέρσι


Ο Φαν Πέρσι θέλει τρόπαια Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των παικτών που επιδιώκει να αποκτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης και σε αυτούς ήρθε να προστεθεί ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Σύμφωνα με τη «Marca», η «βασίλισσα» παρακολουθεί στενά τον Ολλανδό διεθνή της Αρσεναλ, και είναι έτοιμη για προσφορά ύψους 42,5 εκατ. ευρώ.

Ο επιθετικός των «κανονιέρηδων» έχει άλλον ένα χρόνο συμβολαίου με την ομάδα του Λονδίνου, στην οποία αγωνίζεται από το 2004, έχοντας πλέον περισσότερες από 100 συμμετοχές με τη φανέλα της. Από την πλευρά της η Ρεάλ επιδιώκει να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της, μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ραούλ και ο νέος προπονητής της Ζοσέ Μουρίνιο λέγεται ότι βλέπει τον Φαν Πέρσι ως τον ιδανικό αντικαταστάτη.

Ο Λάουντρουπ στη Μαγιόρκα


Ο Μίκαελ Λάουντρουπ Στην Ισπανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίκαελ Λάουντρουπ, αφού σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Μαγιόρκα, επήλθε την Παρασκευή η οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Δανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Είναι η δεύτερη φορά που θα εργαστεί ως προπονητής (ως παίκτης έχει φορέσει τη φανέλα τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης) στη συγκεκριμένη χώρα. Η πρώτη του απόπειρα ήταν τη σεζόν 2007-08, όταν κάθισε στον πάγκο της Χετάφε.

Ιβκοβιτς: "Ευτυχής που επέστρεψα"


Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.... Το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε στην Αθήνα ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος προπονητής που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από την "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ, την Παρασκευή έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο "Σοφός" εμφανίστηκε ευδιάθετος και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο συνεργάτης του Βαγγέλης Αγγέλου. "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφω", τόνισε ο Ιβκοβιτς ενώ όταν ρωτήθηκε για μεταγραφές αρκέστηκε να πει: "Είναι νωρίς ακόμη να πούμε το οτιδήποτε για τις μεταγραφές".

Πορτοκαλαδίτσα θα πάρετε;;;Ολλανδία - Βραζιλία 2-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/me/melo_2010_7_2_18_15_3_b.jpgΟ Ολλανδία με εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε με 2-1 την Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός το μεγάλο φαβορί του τουρνουά.Η "σελεσάο" άνοιξε το σκορ μόλις στο 10' με τον Ρομπίνιο, σε ένα τέρμα που ήταν δημιουργός ο Φελίπε Μέλο, αλλα έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Ο μέσος της Γιουβέντους στο 53' ισοφάρισε άθελά του με αυτογκόλ, ενώ αποβλήθηκε στο 73' με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ρόμπεν.

Την ανατροπή είχε ολοκληρώσει ο Σνάιντερ στο 68' με κοντινή κεφαλιά, ενώ ο άσος της Ίντερ ήταν αυτός που είχε κάνει και την σέντρα στο αυτογκόλ του Φελίπε Μέλο.

Η Ολλανδία επέστρεψε στα ημιτελικά Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1998 στην Ολλανδία, όταν και είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Βραζιλία.

Μάλιστα, αυτή είναι η 4η μόλις φορά που οι "Oranje" φτάνουν στα ημιτελικά του θεσμού, με τις άλλες δύο να είναι το 1974 και το 1978, τις οποίες είχε αμφότερες φτάσει στον τελικό, όπου ηττήθηκε.

Από την άλλη, η Βραζιλία έμεινε για 2η συνεχόμενη φορά εκτός 4άδας, καθώς είχε αποκλειστεί στους "8" και πριν 4 χρόνια στην Γερμανία από την Γαλλία.

Ολλανδία - Βραζιλία 2-1

Σκόρερ: 53' αυτ. Φελίπε Μέλο, 68' Σνάιντερ / 10' Ρομπίνιο
Γήπεδο: "Nelson Mandela Bay", Πορτ Ελίζαμπεθ
Διαιτητής: Γουΐτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Οι Βραζιλιάνοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, με σκόρερ τον Ρομπίνιο.

Ο Φελίπε Μέλο ήταν ο δημιουργός με εξαιρετική κάθετη μπαλιά που έβγαλε τον Ρομπίνιο μόνο στο ύψος της περιοχής και ο τελευταίος την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα είχαν την πρώτη τους ευκαιρία οι Ολλανδοί με τον Κάιτ να σουτάρει και τον Ζούλιο Σέζαρ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 25' ο Ζουάν λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο γκολ των Νοτιοαμερικανών, καθώς έπειτα από σέντρα του Ντάνι Άλβες από δεξιά βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά δεν έπιασε καλά το πλασέ, έτσι η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε άουτ.

Από δεξιά ο Ρομπίνιο στο 31' με εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά πέρασε τους Φαν ντερ Βίελ και Ματάισεν, πάσαρε στον Φελίπε Μέλο, ο οποίος έκανε αμέσως το "τακουνάκι" και τροφοδότησε τον Κακά...

Ο άσος της Ρεάλ έφερε την μπάλα μπροστά του με το "τακούνι" του αριστερού του ποδιού και σούταρε στην κίνηση με το δεξί από το ύψος της περιοχής για να αποκρούσει εντυπωσιακά Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ σε κόρνερ.

Δυνατή μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ μπλόκαρε χαμηλά ο συμπαίκτης στην Ίντερ, Ζούλιο Σέζαρ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία σουτ του Μάικον (δεν δόθηκε κόρνερ).

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 52' ο Μπάστος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ρόμπεν που ήταν σίγουρα για κίτρινη κάρτα, ο διαιτητής δεν έδωσε και έτσι ο άσος της Λιόν παρέμεινε στο ματς, καθώς είχε ήδη κάρτα.

Από το φάουλ αυτό προήλθε το γκολ της ισοφάρισης για την Ολλανδία. Σνάιντερ και Ρόμπεν άλλαξαν την μπάλα, ο πρώτος έκανε την σέντρα με το αριστερό και ο Φελίπε Μέλο, ο οποίος την βρήκε λίγο με το κεφάλι, ο Ζούλιο Ζέζαρ καθόλου στην έξοδό του και αυτή κατέλληξε στα δίχτυα του.

Το σουτ του Ντάνι Άλβες στο 61' πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάλληξη είχε και το εντυπωσιακό πλασέ του Κακά από το ύψος της περιοχής στο 65', με τον Στεκέλενμπουργκ να παρακολουθεί απλά την πορεία της μπάλας.

Η ολλανδική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 68' με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ να μετατρέπεται από δημιουργό σε εκτελεστή και να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο Άριεν Ρόμπεν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ντιρκ Κάιτ πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και μέσα από την μικρή περιοχή ο Σνάιντερ με νέα κεφαλιά έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

H καλύτερη ευκαιρία της ομάδα του Ντούνγκα για να ισοφαρίσει ήταν η κεφαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα, την οποία μπλόκαρε ο Στεκέλενμπουργκ, ενώ η Ολλανδοί στην αντεπίθεση θα μπορούσαν σε 2-3 περιπτώσεις να πετύχουν και τρίτο γκολ, αλλά δεν είχαν σωστή τελική πάσα και τελική προσπάθεια, κυρίως με τους Φαν Πέρσι και Σνάιντερ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ , Φαν ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Όοϊερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ, Φαν Πέρσι (86' Χούντελααρ).
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος (62' Ζιλμπέρτο Μέλο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ντάνι Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο (77 Νιλμάρ).

Πανσερραϊκός: Ζήτησε Τούμπα για εναλλακτική έδρα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την "Τούμπα" ζήτησε ως εναλλακτική έδρα για τα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα η ομάδα του Πανσερραϊκού.

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με έγγραφο της προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, την παραχώρηση του γηπέδου της Τούμπας προκειμένου να δηλωθεί ως εναλλακτική έδρα".

Αυτή ήταν η χαρακτηριστική ανακοίνωση της διοίκησης των "λιονταριών", που περιμένουν μια απάντηση από τον Δικέφαλο του Βορρά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Κάταγμα στα πλευρά ο Τοροσίδης!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βασίλης Τοροσίδης ζήτησε αλλαγή στο ματς της Ελλάδας με την Αργεντινή στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της Εθνικής στο Mundial της Νότιας Αφρικής κι ο τηλεοπτικός φακός τον «έπιασε» να αποχωρεί σφαδάζοντας από τον αγωνιστικό χώρο.

Το ιατρικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι ο τραυματισμός του ήταν επιπόλαιος και οι πόνοι θα υποχωρούσαν μέρα με τη μέρα. Τελικά, ο τραυματισμός του «Τόρο» φαίνεται πως είναι πιο σοβαρός απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, καθώς ο διεθνής αμυντικός των «ερυθρόλευκων» έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά!

Οι πόνοι δεν υποχώρησαν κι ο παίκτης, που βρίσκεται σε διακοπές, επέστρεψε στην Αθήνα και πήγε μόνος του σε νοσοκομείο, τα αποτελέσματα των οποίων αποκάλυψαν το μέγεθος του προβλήματος. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως ο διεθνής θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες, ενώ άφησε αιχμές για το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής.

Η «ερυθρόλευκη» ανακοίνωση:

«Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Βασίλης Τοροσίδης ανέφερε ενοχλήσεις στην θωρακική χώρα, οι οποίες προέρχονται από τον τραυματισμό του στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής ομάδας, και σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, στο Metropolitan, σε ακτινολογικό έλεγχο, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα δεκάτης πλευράς.

Ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί ανάπαυση για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων και ακολούθως θα αρχίσει η σταδιακή επανένταξή του στις δραστηριότητες της ομάδας. Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι προκαλεί απορία ο χειρισμός του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή μας από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας».

Στη Σίτι ο Γιάγια Τουρέ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιάγια Τουρέ έψαχνε εδώ και καιρό τον νέο του... σταθμό, καθώς τη σεζόν που μας πέρασε δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην Μπαρτσελόνα και τον βρήκε στην Αγγλία, με την Μάντσεστερ Σίτι να ανακοινώνει την απόκτηση του πρώην «ερυθρόλευκου» για πέντε χρόνια.

Ο Τουρέ υπέγραψε στην αγγλική ομάδα και συνεχίζει τις διακοπές του, καθώς πήρε άδεια τριών εβδομάδων λόγω της συμμετοχής του με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Mundial της Νοτίου Αφρικής. Το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τουρέ στοίχισε στην 34 εκατομμύρια ευρώ!

«Είναι ακόμα μία σπουδαία μεταγραφή», δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς η ομάδα του πρόσφατα απέκτησε τον Ισπανό μέσο Νταβίντ Σίλβα και τον Γερμανό αμυντικό Ζερόμ Μπόατενγκ.

Ο Ιταλός τεχνικός της Σίτι πρόσθεσε: «Όλοι ξέρουν ότι ο Γιάγια είναι ένας παίκτης, τον οποίο θαυμάζαμε για πολύ καιρό και θα θέλαμε να τον καλωσορίσουμε στη Μάντσεστερ Σίτι. Έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο με την Μπαρτσελόνα και είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία και η ικανότητά του θα είναι πολύ σημαντικές για μας».

Παραμένει στον πάγκο της Αγγλίας ο Καπέλο!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, τουλάχιστον, ως το 2012 θα είναι ο Φάμπιο Καπέλο! Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να κρατήσει, τελικά, στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας τον Ιταλό τεχνικό και στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά: «…συμφωνήθηκε ομόφωνα πως ο Φάμπιο είναι ο καλύτερος για να συνεχίσει να κοουτσάρει την εθνική Αγγλίας».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σερ Ντέιβ Ρίτσαρντς, είπε: «Είμαστε ακόμη πάρα πολύ απογοητευμένοι από την πορεία μας (σ.σ. της Αγγλίας) στη Νότια Αφρική. Πιστεύαμε, όμως, ότι ήταν σημαντικό να πάρουμε το χρόνο μας και να σκεφτούμε τα πάντα με ηρεμία, πίσω, στην Αγγλία. Μετά από μία πληρέστατη συζήτηση για την εμφάνισή μας, παραμένουμε πεπεισμένοι πως ο Φάμπιο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτήν τη δουλειά. Πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φήμη ενός από τους καλύτερους προπονητές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και είμαστε σίγουροι πως θα επωφεληθεί από την πρώτη του εμπειρία σε διεθνές επίπεδο και θα μας κάνει, αναμφισβήτητα, ισχυρότερους στην πορεία μας για το EURO του 2012».

Από τη μεριά του, ο Φάμπιο Καπέλο μετά από αυτή την εξέλιξη, δήλωσε: «Είμαι πιο αποφασισμένος από ποτέ για να πετύχω με την ομάδα της Αγγλίας. Ο Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς με πήρε τηλέφωνο για να μου ανακοινώσει την απόφαση της ομοσπονδίας για να συνεχίσω στο πόστο μου. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μεγάλη απογοήτευση σαν ισχυρό κίνητρο για τη συνέχεια. Καθιστώ σαφές στους οπαδούς πως είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το φιλικό με την Ουγγαρία τον Αύγουστο. Θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ποδοσφαιριστές για να ανανεωθεί η ομάδα και θα χρησιμοποιήσω όλη μου την εμπειρία για το καλό της Αγγλίας. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο προπονητής της Αγγλίας. Σημαίνει πολλά για μένα και είμαι αποφασισμένος να πετύχω».

Ολυμπιακός Βόλου: Τέλος το Πανθεσσαλικό με αιχμές


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν θα αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός Βόλ,υ σύμφωνα με σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε.

"To τελευταίο διάστημα έχει γίνει προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας με την εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ για την παραχώρηση χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου προς την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, που τελικά δεν ευδοκίμησε.

Πραγματικά, υπήρχε βούληση μόνο από τον Πρόεδρο των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ κ. Γεώργιο Παναγιώτου ώστε να βρεθεί αποδεκτή λύση και από τις δύο πλευρές.
Δυστυχώς, καρεκλοκένταυροι, οι οποίοι είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για τις απαράδεκτες συμβάσεις των εκατομμυρίων ευρώ, που οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα σε τεράστια προβλήματα, αφού είχαν υπογραφεί με γνώμονα τις μίζες, δεν συμφώνησαν για την υπογραφή της σύμβασης με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, για χρήση του Πανθεσσαλικού, ως έδρα της ομάδας.
Κύριοι, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν δέχεται να υπογράψει σύμβαση αποικιακού χαρακτήρα.

Κύριοι των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, λυπούμεθα πολύ που δεν επιτρέπετε στην ομάδα της πόλης να χρησιμοποιήσει το εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένο Πανθεσσαλικό και να συμβάλλει στην επίλυση των πολλών προβλημάτων λειτουργίας και συντήρησης που αντιμετωπίζει.
Προφανώς, δεν καταλάβατε πως από τη συγκεκριμένη σύμβαση μόνο οφέλη θα είχε η εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, όπως και δεν καταλάβατε πως η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αρνείται να λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα της εταιρίας σας.

ΥΓ. Αλήθεια, εσείς, οι Κύριοι της εταιρίας ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. πόσες ακόμη δημόσιες θέσεις και συμμετοχές σε επιτροπές κατέχετε; Ποιο είναι ακριβώς το επάγγελμά σας και οι αποδοχές σας; Και μία τελευταία ερώτηση: Κύριοι, εσείς από ποιους κρίνεστε;
Κρατήστε το Πανθεσσαλικό Στάδιο και χρησιμοποιήστε το για αποθηκευτικούς χώρους, όπως ακριβώς γίνεται μέχρι σήμερα!"

"Οχι" για Φαμπιάνο, "ναι" για Ιμπραΐμοβιτς


Ο Αντριάνο Γκαλιάνι Η Μίλαν έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Λουίς Φαμπιάνο, ωστόσο δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τη Σεβίλλη για τον Βραζιλιάνο. Σε αντίθεση, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όπως αποκάλυψε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

"Δεν μιλάμε με τη Σεββίλη για τον Φαμπιάνο. Ας τον αφήσουμε στην ησυχία του εκεί που είναι, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μιλάμε για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Ωστόσο οποιαδήποτε κίνηση θα γίνει αφού πουλήσουμε κάποιους παίκτες", ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της ομάδας του Μιλάνου.

Κοντά σε Κολάροφ η Σίτι


Ο Κολάροφ πανηγυρίζει το γκολ της ισοφάρισης στο ματς Λάτσιο -  Σαμπντόρια Μπορεί ο Ζοζέ Μουρίνιο να θέλει να εντάξει στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης τον Αλεκσάνταρ Κολάροφ, ωστόσο γερά στο κυνήγι της απόκτησης του άσου της Λάτσιο έχει μπει και η Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, ο Μαντσίνι εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η μεταγραφή του 24χρονου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Κολάροφ δεν θέλει να παραμείνει στην Ιταλία και έχει ζητήσει να παραχωρηθεί σε σύλλογο είτε της Ισπανίας, είτε της Αγγλίας. Μνηστήρες υπάρχουν πολλοί, κάτι που χαροποιεί τον ιταλικό σύλλογο, καθώς βλέπει την τιμή του ποδοσφαιριστή να ανεβαίνει.

Μάλιστα, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει πως η Λάτσιο έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του 24χρονου και αυτός είναι ο Ναντίρ Μπελχατζί.

Προσφυγή ο Περπερίδης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/64ccd0ab86b4345242f2ab3563c513a5_L.jpg?1278059134?1278059134?1278059134Τον πεπατημένο δρόμο της προσφυγής αποφάσισε να ακολουθήσει ο Χαράλαμπος Περπερίδης ο οποίος πλέον επιζητά το ποσό των 65.000 ευρώ αλλά και την αποδέσμευση του από τον Ηρακλή.Ο Έλληνας άσος δεν τα βρήκε με τον Ηρακλή και πλέον θα κινηθεί δια της νομικής οδού ζητώντας το ποσό των 65.000 ευρώ αλλά και την αποχώρηση του από τις τάξεις του «Γηραιού».

Ο Ντέκο στη «Φλου»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8ee983735579a0c50f927c9646b6b61a_L.jpg?1278058411?1278058411?1278058411Στη Βραζιλία και στη Φλουμινένσε αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του oριστικά ο Ντέκο κάτι που θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό μόλις λυθεί το συμβόλαιο του με τη Τσέλσι. Επιστρέφει στην πατρίδα του δηλαδή ο πολιτογραφημένος Πορτογάλος αλλά βραζιλιάνικης καταγωγής 33χρονος μέσος
Το δήλωσε ο ίδιος ο παικτης στη «Daily Star» αναφέροντας πως έχει δώσει το λόγο του στην ομάδα της πατρίδας του ότι θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του.Τόνισε ότι θα υπογράψει στη «Φλου» συμβόλαιο διάρκειας ενάμισι έτους.Ο παίκτης ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό ενώ ήταν ξεκάθαρο από νωρίς ότι δεν υπολογίζεται από το τεχνικό τιμ της Τσέλσι.

Χάλασε του Ντόχερτι… έρχεται ο Λέκι

Χάλασε του Ντόχερτι… έρχεται ο Λέκι

Αλλαγή δεδομένων από σήμερα το πρωί στην ομάδα του Ηρακλή σε ότι αφορά την υπόθεση του Γκάρι Ντόχερτι. Η μεταγραφή χάλασε για τους «κυανόλευκους» καθώς σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Ιρλανδός δεν πέρασε με επιτυχία τα εργομετρικά τεστ και στον «Γηραιό» δεν θέλησαν να ρισκάρουν με την μεταγραφή του. Έτσι στον Ηρακλή, ρίχνουν το βάρος στην υπόθεση του Ματίας Λέκι που δείχνει ότι είναι θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή, αρκεί να υπάρξουν οι απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις. Πάντως σίγουρα τα δεδομένα είναι καλύτερα πλέον για τον Ηρακλή στην υπόθεση του Λέκι.

Δίωρη προπόνηση και πολύ… τακτική

Δίωρη προπόνηση και πολύ… τακτική

Περίπου δύο ώρες διήρκησε η σημερινή πρωινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, με τον Μάριο Μπερέτα να αρχίζει να περνάει κάποια πρώτα μηνύματα της δουλειάς και της φιλοσοφίας του. Ο Ιταλός τεχνικός δούλεψε με τους παίκτες του κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης αλλά και της τακτικής. Χώρισε σε γκρουπ τους ποδοσφαιριστές ανάλογα με την θέση που αγωνίζονται, ενώ έδωσε έμφαση στην κίνηση χωρίς την μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρά την εξάντληση, οι παίκτες του δικεφάλου θα βρεθούν το απόγευμα και πάλι στο γήπεδο για προπόνηση.

Ηρακλής-Μιλάν με... Μίλαν

http://www.contra.gr/images/m/misun_0207_m.jpgΣτην όσο γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη ενίσχυσή τους στοχεύουν για τη νέα σεζόν οι άνθρωποι του Ηρακλή, με το όνομα του Μίλαν Μισούν να βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο στόχαστρο του "γηραιού".

Ο 20χρονος αριστερός μπακ, που αγωνίζεται στη Σέλτικ, θεωρείται ένας από τους πιο ελπιδοφόρους αμυντικούς στη χώρα του, με τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων να στρέφονται πάνω του. Με ύψος 1.86, ο διεθνής με την Ελπίδων, αμυντικός, ξεκίνησε την καριέρα του στην Πρίμπραμ και τον Ιανουάριο του 2009 έκανε το άλμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο στην Σέλτικ. Τότε ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχε δείξει και η Μίλαν.

Βλέμματα και σε Ζαβαρίζε

Εκτός από τον Μίλαν Μισούν, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο στρέφει και σε άλλους αριστερούς μπακ την προσοχή του, με τον Τζιανλούκα Ζαβαρίζε να δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κρούση από τους "κυανόλευκους".

Ο 24χρονος αμυντικός, που παίζει και ως αριστερός χαφ, αγωνίζεται εδώ και δύο χρόνια στη δεύτερη ομάδα της Μπόχουμ και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξεταστεί καλύτερα από τον Σλοβάκο τεχνικό. Αν ικανοποιήσει τότε δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να αποκτηθεί.

Η επιστροφή του Δέλλα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c959dd0b10315c0106f30072cd45c32b_L.jpg?1278052624?1278052624?1278052624Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Τραϊανός Δέλλας συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση τηςΑΕΚ και σε λίγη ώρα θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ενωση, διαψεύδοντας όσους ανέφεραν στασιμότητα στο θέμα!

Ο «Κολοσσός» θα επιστρέψει στον «δικέφαλο» μετά από δύο χρόνια απουσίας, όπου τα πέρασε στην Κύπρο με την Ανόρθωση. Ο 34χρονος Ελληνας κεντρικός αμυντικός θα φορέσει για την τρίτη φορά τα «κιτρινόμαυρα» μετά την σεζόν 1999-2000 και 2005-06.

Ο «Τράι» τα είπε με τους ιθύνοντες της ΑΕΚ και αφού τα συμφώνησαν ο παίκτης θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να βάλει την υπογραφή σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

«Όχι» Πόλακ σε ΠΑΟΚ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a194db0afb00978c9cdeb03cde744ecb_L.jpg?1278053239?1278053239?1278053239Ο άσος της Άντερλεχτ, Γιαν Πόλακ απάντησε αρνητικά σε σχετική πρόταση που δέχθηκε από τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ των βελγικών ΜΜΕ.

Όπως γράφουν σήμερα οι Βέλγοι ο Τσέχος μέσος απάντησε «όχι» σε πρόταση του «Δικεφάλου του Βορρά» προκειμένου να ενταχθεί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ο Πόλακ… για την ιστορία είναι διεθνής Τσέχος, αγωνίζεται στο Βέλγιο από το 2007 και η Άντερλεχτ, αν και έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο μαζί της, δεν επιθυμεί να ανανεωθεί η συνεργασία με τον παίκτη.

Η Άντερλεχτ πλέον μετά το «ναυάγιο» με τον ΠΑΟΚ, αναμένει προτάσεις από τις Τζένοα και Νάπολι. Ο Πόλακ είναι 50 φορές διεθνής και έχει πετύχει 7 γκολ, ενώ στην τριετία που αγωνίζεται στην Άντερλεχτ έχει αγωνιστεί σε 62 ματς σημειώντας τέσσερα συνολικά γκολ.

Tο τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά



Η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Μάχη για μια θέση στα ημιτελικά θα δώσουν το Σάββατο Ισπανία και Παραγουάη στο "Ελις Παρκ" του Γιοχάνεσμπουργκ, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Μουντιάλ (21:30). Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο στα προγνωστικά, αν και η Ισπανία φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα και να θεωρείται φαβορί για την πρόκριση.

Ο τεχνικός της ομάδας της Νότιας Αμερικής, Χεράρδο Μαρτίνο, δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με ιδιαίτερα ενισχυμένο το κέντρο και την άμυνα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη δράση των μεγάλων αστεριών της Ισπανίας.

Από την άλλη πλευρά ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ζήτησε από τους παίκτες του να σεβαστούν την Παραγουάη. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι το θεωρητικό φαβορί, ωστόσο έχασαν 1-0 από την Ελβετία στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Μουντιάλ, ενώ πέρυσι ηττήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Πάντως, ο Ντελ Μπόσκε είναι σίγουρος ότι αυτά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα θα κάνουν τους παίκτες του να μη θεωρήσουν κάτι δεδομένο στην αναμέτρηση του "Έλις Παρκ", καθώς τόνισε: "Δεν χρειάζεται να προσπαθήσω να πείσω αυτή την ομάδα παικτών ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τον αγώνα αψήφιστα. Ήδη ξέρουν ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Θα δώσουμε τον μέγιστο σεβασμό στην Παραγουάη, επειδή βρίσκεται άξια στους προημιτελικούς."

Διαιτητής του αγώνας θα είναι ο Κάρλος Μπάτρες από τη Γουατεμάλα. Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ, Αλκαράς, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα, Κανίσα, Ριβέρος, Σάντα Κρους, Βαλντές, Μπάριος.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια, Τόρες.

Δύο φαβορί για ένα εισιτήριο


Ο Χάιντσε πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Νιγηρία Αλλη μία συναρπαστική αναμέτρηση αναμένεται να διεξαχθεί το Σάββατο (17:00 ώρα Ελλάδας) στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ, όπου δύο από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η Αργεντινή και η Γερμανία θα "διασταυρώσουν τα ξίφη τους" στο Κέιπ Τάουν.

Οι Νοτιοαμερικανοί που προκρίθηκαν στα τελικά την ύστατη ώρα, έχουν μία πολύ καλή παρουσία στην διοργάνωση με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων, αφού έχουν πετύχει δέκα γκολ και έχουν δεχθεί μόλις δύο. Βέβαια ο αγώνας με τα "πάντσερ" είναι επί της ουσίας, ο πρώτος δύσκολος που καλούνται να δώσουν οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα, προκειμένου να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την επίτευξη του τελικού στόχου. Η αποστολή των Αργεντινών δεν είναι εύκολη, όμως εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που διαθέτουν, έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, που δεν είναι άλλο από την αποστομωτική απάντηση προς κάθε αμφισβητία. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί, που μετρούν τρεις νίκες και μία ήττα (σ.σ. με 1-0 από τους Σέρβους) έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι διαθέτουν ομάδα συνόλου, χωρίς τον σπουδαίο αστέρα που παίρνει τους υπόλοιπους στην "πλάτη του", κάτι που αποδείχθηκε στο εμφατικό 4-1 επί της Αγγλίας.

Ο Μαραντόνα αναμένεται να παίξει και πάλι με 3-4-3 που τον δικαίωνει απόλυτα προς το παρόν, καθώς η παρουσία των Μέσι, Ιγκουαϊν και Τέβες, αποτελεί εγγύηση στον τομέα της παραγωγικότητας. Ο Μασεράνο με τον Βερόν και τον Μπουρντίσο θα αναλάβουν τον ανασταλτικό τομέα, ενώ οι Ντεμικέλις και Χάιντσε θα ηγηθούν της αμυντικής λειτουργίας, όπιυ εντοπίζεται το μοναδικό πρόβλημα της ομάδας.

Αντίθετα, ο Γιόακιμ Λεβ προσανατολίζεται στο κλασσικό 4-4-2 που φαντάζει "ασφαλέστερο" σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, καθώς ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής -συνήθως- αποδεικνύεται καθοροστικός. Ο Κλόζε θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με βοήθειες από τον Ποντόλσκι και τον Μίλερ (καθώς απουσιάζει ο τραυματίας Κακάου), ενώ ο Σβαϊνστάιγκερ και ο Οζίλ θα αναλάβουν τον δημιουργικό τομέα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Μασεράνο, Γκουτιέρες, Βερόν, Μέσι, Τέβες, Ιγκουαϊν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Σάντος: "Είμαι διαφορετικός από τον Ρεχάγκελ"


Παρουσιάστηκε ο Σάντος από την ΕΠΟ Ο Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε και επίσημα από την διοίκηση της ΕΠΟ ως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε ότι σέβεται απόλυτα τον προκάτοχό του, Οτο Ρεχάγκελ, αλλά θέλει να δουλέψει με την δική του φιλοσοφία, καθώς όπως τόνισε είναι εντελώς διαφορετική.

"Ο κύριος Ρεχάγκελ είχε το δικό του τρόπο, εγώ έχω το δικό μου. Δεν είναι θέμα καλύτερου ή χειρότερου, είμαστε απλά διαφορετικοί", είπε χαρακτηριστικά ο Φερνάντο Σάντος.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Είναι υπέρ ότι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλά εμένα, είτε έχουν δουλέψει μαζί μου, είτε ξέρουν τη δουλειά μου... Στόχος μας είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, πολύ ανταγωνιστική, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε καλά παιχνίδια στον ελληνικό λαό. Σίγουρα τα οκτώ χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά. Εχω δυσκολία να μιλήσω, ποτέ δεν είχα πρόβλημα να κατανοήσω. Νιώθω πάρα πολύ καλά που σαν ομοσπονδιακός αντιπροσωπεύω μια χώρα. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό από έναν σύλλογο".

Οσο για τους παίκτες, είπε: "Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές θα είναι πάντα στο 200% με την Εθνική. Είναι διαφορετικό να έχεις ποδοσφαιριστές κάθε μέρα στις προπονήσεις, κάθε μέρα στο γήπεδο και να τους ζητάς τι να κάνουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που θα έχουμε για να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές τι θα πρέπει να κάνουν. Υπάρχει πολύ δουλειά γραφείου, ας πούμε, που πρέπει να γίνει, να βγει ένα πλάνο".

Την Κυριακή συμπληρώνονται 6 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας και ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε για το πως νιώθει γι αυτό: "Ηταν μια μέρα γλυκόπικρη αυτή της κατάκτησης του ευρωπαϊκού το 2004 για μένα, διότι ήταν κακό για τη χώρα μου, αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού".

Παράλληλα πρόσθεσε: "Σίγουρα αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα ψηλά σε αυτές τις διοργανώσεις. Δεν με αγχώνει καθόλου αυτό. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Αγχος δεν υπάρχει, υπάρχουν περισσότερα κίνητρα και περισσότερος ενθουσιασμός για να μπορέσω να πετύχω τα ίδια ή, ακόμη καλύτερα, κάτι περισσότερο. Σκοπός είναι να δουλέψουμε και να οργανώσουμε καλύτερα το υλικό".

Για τον Ρεχάγκελ και τον τρόπο που θα δουλέψει ο ίδος, είπε: "Πάνω απ' όλα θέλω να εκφράσω τον απεριόριστο θαυμασμό μου στον προκάτοχό μου, τον κύριο Οτο Ρεχάγκελ, για όσα πέτυχε. Κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο σκέψης, τη δική του νοοτροπία, οπότε σίγουρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν στην Εθνική.

Από σήμερα ξεκινά η δουλειά μας, θα παρουσιαστούν νέοι κανόνες, αλλά αυτό νομίζω είναι το φυσιολογικό. Ο κύριος Ρεχάγκελ είχε το δικό του τρόπο, εγώ έχω το δικό μου. Δεν είναι θέμα καλύτερου ή χειρότερου, είμαστε απλά διαφορετικοί".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είπε: "Εχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο συγκροτημένο, χαμηλών τόνων, που έχει διάθεση να δουλέψει. Ο κ. Σάντος θα έχει την επίβλεψη όλων των Εθνικών ομάδων, από την Προπαίδων ως και την Ανδρών. Εχει παρουσιάσει ήδη κάποιες σκέψεις, που αφορούν και στην οργάνωση, αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία, οι οποίες και θα τεθούν φυσικά υπόψη μας και νομίζω πως θα προχωρήσουμε πολύ καλά. Εχει και κάποιες άλλες σκέψεις, αλλά προτιμώ να τις αναλύσει ο ίδιος".

Ο Φερνάντο Σάντος κλείνοντας είπε: "Δεν είμαι εδώ για διακοπές, αλλά για να δουλέψω σκληρά. Θέλω να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ και να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μιλάμε με όλους τους προπονητές των Εθνικών ομάδων, για να δούμε κι εμείς τι μπορούμε να αποκτήσουμε. Οταν θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις θα είμαστε ή εγώ ή οι συνεργάτες μου κοντά για να μπορέσουμε να βλέπουμε τι θα γίνεται. Σίγουρα απαιτεί πολύ χρόνο και πολύ δουλειά, αλλά γι' αυτό είμαστε εδώ 24 ώρες την ημέρα".

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, στο φιλικό με την Σερβία που θα γίνει στο Βελιγράδι τον Αύγουστο. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του θα είναι το εντός έδρας με την Γεωργία, που θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012.

Φωτο Ημερας

Παραγουάη... αγάπη μου!

Άρης -Αργεντίνικο δίδυμο και Παπαστεριανός

http://www.sport24.gr/ast/cov/ar/arca_2010_7_2_10_40_37_b.jpgΗ άφιξη του Γρηγόρη Παπαζαχαρία στο αθλητικό κέντρο του Κίτσμπουελ της Αυστρίας από το βράδυ της Τετάρτης μπορεί να είναι η τελευταία μέχρι η αποστολή του Άρη να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη ωστόσο δεν αναμένεται να είναι η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ.Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να είχε την ευκαιρία από χθες (01/07) το πρωί να είχε στην διάθεσή του και τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό όπως και για πρώτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας τον Τόνι Κάλβο που δείχνει να ξεπερνάει την τενοντίτιδα που τον ταλαιπώρησε.

Κάτι ανάλογο όμως δεν ίσχυσε με τον Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις ο οποίος στο φιλικό της Τετάρτης με την πρωταθλήτρια Αυστρίας Σάλτσμπουργκ είχε κληρονομήσει μία θλάση Α΄ βαθμού με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για το επόμενο δεκαήμερο, αλλά και για τους Σέρχιο Κόκε και Γιώργο Κατίδη.

Την ίδια ώρα ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη συνεχίζει να αναμένει εκτός από την ενσωμάτωση των αδειούχων Μιχάλη Σηφάκη και Σάκη Πρίττα που είναι να γίνει μεθαύριο αλλά και του Τυνήσιου Μεντί Ναφτί μετά την ολοκλήρωση χθες των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα της χώρας του την απόκτηση ποδοσφαιριστών στις θέσεις που έχει εισηγηθεί.

Ποιες είναι αυτές; Του τερματοφύλακα, με τον Στέφανο Κοτσόλη να προτάθηκε αλλά να μην απασχολεί, δύο επιθετικών, με τον διεθνή με τις ΗΠΑ Έντι Τζόνσον να είναι πάντα στο προσκήνιο αλλά την Φούλαμ όπου και ανήκει να πρέπει να αποφασίσει αν θα αποδεθχεί την πρόταση που της έχει γίνει, και ενός αμυντικού χαφ και ενός αριστερού χαφ.

Για τον λόγο αυτό και προτάθηκαν οι Αργεντίνοι Αλβάρο «Άλντο» Πέδρο Ντούσερ που αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και Χούλιο Αντρές Άρκα (photo) που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού χαφ με την περίπτωσή του να φαντάζει ως πιο προσιτή για την απόκτησή του μεταξύ των δύο.

Ο 31χρονος διεθνής Ντούσερ από το 2000 αγωνίστηκε στην Ισπανία και συγκεκριμένα μέχρι το 2007 στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, τον επόμενο χρόνο στην Ρασίνγκ Σανταντέρ και τα τελευταία δύο στην Σεβίλλη. Κι όσο για τον Άρκα από το 2006 αγωνίζεται στη Μίντλεσμπρο η οποία είχε προχωρήσει στην απόκτησή του από την Σάντερλαντ δαπανώντας το ποσό των 1.750.000 λιρών.

Την ίδια ώρα στον Άρη φαίνεται να παρακολουθούν την σχέση του Μανώλη Παπαστεριανού με την ΠΑΕ Ηρακλής. Κάτι όχι τυχαίο αφού ο συγκεκριμένος αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ και σε περίπτωση που λύσει το συμβόλαιό του δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση απόκτησής τους.

Συνεχίζεται το μεταγραφικό σαφάρι


Νενέ και Παρκ πανηγυρίζουν Ο Φρανσουά Μοντεστό είναι παίκτης του Ολυμπιακού εδώ και μία μέρα και πλέον ενεργεί για το συμφέρον των "ερυθρόλευκων". Ετσι ο Γάλλος είναι πρόθυμος να βοηθήσει όσο μπορεί για τη μεταγραφή του πρώην συμπαίκτη του στη Μονακό, τον Βραζιλιάνο Νενέ, ο οποίος αποτελεί το διακαή πόθο των ανθρώπων της ομάδας για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός δεν έκρυψε πως θα μιλήσει με τα καλύτερα λόγια στον Νενέ για τον Ολυμπιακό, αν χρειαστεί. Ωστόσο το εμπόδιο αρχικά δεν είναι ο ίδιος ο παίκτης, αλλά ο σύλλογος του Πριγκιπάτου, ο οποίος ζητάει αρκετά χρήματα. Και με το δίκιο τους βέβαια, αφού ο Νενέ την περασμένη σεζόν αν και αριστερό χαφ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 14 τέρματα.

Η Μονακό ζητάει κάτι περισσότερο από τέσσερα εκατομμύρια, ποσό που θέλει να ρίξει αρκετά ο Ολυμπιακός για να μπει σε έναν κύκλο διαπραγματεύσεων.

Για ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, ο Οράσιο Καρντόσο θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει "κλείσει" τον Αργεντινό. Η μεταγραφή του δεν ολοκληρώνεται και δεν ανακοινώνεται, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν ακόμα μία προσπάθεια για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Κουμορτζί. Αν τελικά ο Πανιώνιος ανάψει το "πράσινο φως", τότε ο Γκανέζος θα ενσωματωθεί αμέσως στην ομάδα του λιμανιού, ενώ ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης ίσως παραχωρηθεί δανεικός μέχρι να γίνει κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, κάτι που ευελπιστεί να γίνει στις αρχές του χρόνου.

Τέλος, για την άλλη κενή θέση του στόπερ, ο Παπάζογλου του Πανσερραϊκού είναι ο στόχος των "ερυθρόλευκων".

Το παλεύει ο Καστίγιο

Ο Καστίγιο από την στιγμή που έφυγε από τον Ολυμπιακό κάνει προσπάθειες για να επιστρέψει. Ο "νιντέντο" προσπαθεί να πείσει τη Σαχτιόρ να του παραχωρήσει το χαρτί που θα του δώσει το ελεύθερο να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στην ομάδα της καρδιάς του.

Όταν μιλάμε για μεταγραφή εννοούμε φυσικά το δανεισμό του Καστίγιο, καθώς οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να τον αφήσουν έτσι απλά χωρίς να πάρουν πίσω έστω ένα ποσό από τα πολλά εκατομμύρια που δαπάνησαν για να τον αποκτήσουν από τους "ερυθρόλευκους".

«Δεν ήταν καλά στον Αρη»

http://assets.exedrasports.gr/E4D329FDA3D7839CA92930A80F36A695.jpg


Η υποδοχή που του είχαν επιφυλάξει οι οπαδοί πέρυσι το καλοκαίρι ήταν από τις πλέον εντυπωσιακές. Αυτό και η διαμονή στη Θεσσαλονίκη είναι τα μόνα ευχάριστα που έχει να θυμάται ο Σεμπαστιάν Αμπρέου από το πέρασμά του από τον Αρη, για τον οποίο δεν μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό περιοδικό «Don Balon».

«Στην Ελλάδα έζησα πολύ καλά και απόλαυσα τις ομορφιές της. Ωστόσο, εγώ θέλω να αγωνίζομαι σε ομάδες που είναι περισσότερο ανταγωνιστικές και που φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας και τη νοοτροπία του νικητή. Στον Αρη, πέραν από τους εκπληκτικούς οπαδούς του, όλα τα υπόλοιπα στις δομές του συλλόγου βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του προπονητικού κέντρου που είναι τραγικό», υποστήριξε ο Ουρουγουανός επιθετικός, που τουλάχιστον παραδέχτηκε ότι και εκείνος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, δίχως βέβαια να παραλείψει να δυσφημίσει τους Κιτρινόμαυρους και την οικονομική πολιτική τους: «Παραλίγο να χάσω το Μουντιάλ. Στην Ελλάδα δεν βρισκόμουν σε καλή κατάσταση και είχα χάσει έδαφος, βλέποντας την Εθνική να απομακρύνεται. Επίσης, στην ομάδα είχαμε τέσσερις μήνες να πληρωθούμε και φυσικά αυτό δεν ήταν και το καλύτερο περιβάλλον για μία περίοδο που προηγείται ενός Μουντιάλ».

'Βλέπουν' Γελαδάρη στον 'γηραιό'. Δοκιμάζει παίκτη από Καναδά ο Μπουμπένκο

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_AZ6oPOHaPg.jpgΤην περίπτωση του Δημήτρη Γελαδάρη εξετάζουν οι άνθρωποι του Ηρακλή, προκειμένου να ενισχύσουν το αριστερό άκρο της άμυνας της ομάδας.Ο 36χρονος άσος μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική εναλλακτική λύση (σαν μπακ-απ του βασικού αριστερού μπακ δηλαδή), ενώ η παρουσία του στα αποδυτήρια μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο. Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, πάντως, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Εξάλλου, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες να δοκιμάσει έναν 24χρονο Καναδό αριστεροπόδαρο παίκτη, τον Τζιανλούκα Ζαβαρίζε, ο οποίος μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά.

Οδεύει προς Ισπανία ο Ντάτολο


Χέσους Ντάτολο Ο Χέσους Ντάτολο αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανίας, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ρασίνγκ Σανταντέρ. Ο Αργεντινός που αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου στον Ολυμπιακό, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Σαν Σεμπαστιάν.

Η Νάπολι δεν ήθελε τον Ντάτολο στο δυναμικό της και ευχόταν να βρεθεί μία ομάδα για να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του. Η Σανταντέρ θέλει τον παίκτη και όπως αναφέρουν τα ισπανικά δημοσιεύματα μένουν οι λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Αργεντινού στο βασκικό σύλλογο.

Ο Ντάτολο στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενθουσιασμός στην "πρώτη" της Λάρισας


Με βουβουζέλες η πρώτη της ΑΕΛ Η νέα ποδοσφαιρική περίοδος ξεκίνησε ουσιαστικά για την Λάρισα από το απόγευμα της Πέμπτης. Περίπου 4.000 οπαδοί της ομάδας βρέθηκαν στο Αλκαζάρ και αποθέωσαν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, με τον Στάθη Ταυλαρίδη να είναι ο παίκτης που άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στις τάξεις των οπαδών.

Ο Κώστας Πηλαδάκης στις δηλώσεις του, τόνισε: "Οπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος ξεκινάμε με αισιοδοξία. Εχω μία αίσθηση ότι ο συνδυασμός του νέου γηπέδου με το ρόστερ που αισιοδοξώ ότι θα δημιουργήσουμε, θα μας οδηγήσει στην καλύτερη χρονιά από τότε που ήρθα στην ΑΕΛ. Ο κόσμος, το γήπεδο και το ρόστερ είναι τα συστατικά που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία και στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και όχι μόνο στις τελευταίες αγωνιστικές.

Να έχουμε μία σταθερή πορεία για να μπορούμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Δεν έχουμε συνηθίσει καθόλου να ψάχνουμε μεταγραφικά και ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε κάποιες εξελίξεις. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει πάρα πολύ νωρίς φέτος από οποιαδήποτε άλλη χρονιά και το νέο γήπεδο μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι παραπάνω απ' ότι είχαμε προγραμματίσει. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας αλλά το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι η ΑΕΛ είναι μέρος της ζωής μας και ο κόσμος θα πρέπει να είναι παρών σε όλα τα ματς και όχι μόνο στα ντέρμπι".

Ο Γιάννης Παπακώστας από την πλευρά του, τόνισε: "Είναι η πρώτη μας προπόνηση για τη νέα χρονιά και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις για να κάνουμε μία ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Οι απαιτήσεις του κόσμου αλλά και το νέο γήπεδο μας οδηγούν να κάνουμε πολύ καλές προσθήκες, προσεκτικές επιλογές παικτών υψηλού επιπέδου συν την προσθήκη των νέων παικτών που έχουν προοπτική. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναζήτηση μεταγραφών, που είναι υψηλοί έτσι ώστε να ξεκινήσουμε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα. Κινητήριος δύναμη θα είναι ο κόσμος μας και το νέο γήπεδο για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας".

Τέλος ο Στάθης Ταυλαρίδης, είπε: "Νιώθω πολύ χαρούμενος αλλά και κάπως περίεργα γιατί μετά από εννέα χρόνια στο εξωτερικό επέστρεψα στην Ελλάδα. Η ΑΕΛ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και η επιλογή ήταν μετά από ιδιαίτερη σκέψη και επιλογή καρδιάς. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να έρθω στην ΑΕΛ και το νέο γήπεδο αλλά και ο τρόπος που με προσέγγισε η ομάδα και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Πηλαδάκη που μ’ έφερε στην ομάδα. Ξέρω που έρχομαι, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά το νέο γήπεδο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αυτό που μπορεί να περιμένει ο κόσμος από μένα είναι ότι θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω να με αγαπήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα".

O Ζουέλα στον ΠΑΟΚ?


Μονομαχία Ζουέλα - Σάλμον από παιχνίδι ΠΑΟΚ - Σκόντα Ξάνθη Ο Φρανσίσκο Ζουέλα επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από το σύντομο πέρασμά του από το εξωτερικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "SportDay" οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη, ο οποίος έπαιξε στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ.

Αναλυτικά αναφέρεται ότι:
"Αν πιστέψουμε τις πληροφορίες που έρχονται από την Ξάνθη Τότε δεν θα πρέπει να προκαλέσει απορίες αν η επόμενη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ είναι ο Φρανσίσκο Ζουέλα! Ο "Δικέφαλος", ως γνωστόν, έχει βάλει πωλητήριο στον Πάμπλο Κοντρέρας και κινείται για την απόκτηση του αντικαταστάτη του. Αργά το βράδυ στα ποδοσφαιρικά στέκια της Ξάνθης συζητούσαν την πληροφορία ότι ο Αγκολέζος κεντρικός αμυντικός επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και μάλιστα ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ζουέλα πωλήθηκε πέρυσι από την ακριτική ομάδα στην ρωσική Κουμπάν και το τελευταίο διάστημα αγωνιζόταν ως δανεικός στην Αλάνια. Μάλιστα μέχρι πρόσφατα ακολουθούσε κανονικά την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας στην Τουρκία. Λογικά, εφόσον αληθεύουν οι φήμες, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ζουέλα να έρθει ως δανεικός στην Τούμπα".

Ο Ζαγοράκης στην Αθήνα

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αθήνα, απουσιάζοντας από την "πρώτη" της ομάδας του, "επένδυσε" στην αναζήτηση νέου κύριου χορηγού φανέλας, αφού η απόφαση της ΔΕΠΑ να αποσυρθεί είναι δεδομένη.
Με τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να στραφεί σε άλλες χορηγίες που μπορεί να έρθουν στην ομάδα.
Σήμερα θα ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της ΠΑΕ και τους άμεσους συνεργάτες του για τα αποτελέσματα των επαφών του.

Λιθουανικό δίδυμο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ew/ew_2010_7_2_8_53_39_b.jpgΔύο Λιθουανοί βρίσκονται στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Πρόκειται για τον 27χρονο επιθετικό Αρτούρας Ριμκεβίτσιους και τον 30χρονο κεντρικό αμυντικό Ιρμάντας Ζελμίκας. Οι δύο παίκτες βρέθηκαν στην Τρίπολη και παρακολούθησαν την προπόνηση της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι τα δύο επόμενα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Ο Ριμκεβίτσιους έχει αγωνιστεί σε χώρες της Βαλτικής Λετονία και Λιθουανία, ενώ ο Ζελμίκας έχει αγωνιστεί εκτός από την πατρίδα του, στη Λευκορωσία, στην Ουκρανία κα στο Ισραήλ. Οι δύο παίκτες ήταν αγωνίστηκαν μαζί στην Κάουνας για αρκετά χρόνια.

Σε περίπτωση που υπογράψουν ο Αστέρας θα φθάσει τις 11 μεταγραφές.

Καταγγέλλει τον Ολυμπιακό ο Βούκτσεβιτς

http://www.sport24.gr/ast/cov/vu/vuk_2010_7_1_18_22_10_b.jpgΣτην FIFA είναι αποφασισμένος να καταφύγει ο μάνατζερ του Βούκτσεβιτς καθώς υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός αθέτησε την αρχική συμφωνία. "Τα έγγραφα υπογράφηκαν από τα τρία μέρη: τη Σπόρτινγκ, τον παίκτη και τον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες πρόσβαλαν τη συμφωνία, επομένως αυτό θα δικαιολογούσε το να απευθυνθούμε στη FIFA. Η Σπόρτινγκ, από την πλευρά της, δεν νομίζω πάντως ότι θα ήθελε να αντιπαρατεθεί με έναν άλλο σύλλογο" τόνισε αρχικά ο Στογιαντίνοβιτς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα abola.pt.

"Ο Σιμόν ήταν ευτυχής, είχε ξεκαθαρισμένα τα πράγματα και ήθελε να αποδείξει την αξία του. Τώρα, εξαιτίας της τοποθέτησης των Ελλήνων, όλοι θα σκεφτούν ότι ήταν ο ποδοσφαιριστής που φέρθηκε άσχημα. Ε, λοιπόν, δεν ήταν", συμπλήρωσε ο μάνατζερ του παίκτη.

Το γούρι της Μαρίκα!

http://www.sportdog.gr/UserFiles/Image/imixrono/0710/marika3.jpgΗ Μαρίκα είναι 32 ετών και εργάζεται ως φωτομοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια.

Έγινε γνωστή στο ιταλικό κοινό από τη συμμετοχή της στην αθλητική εκπομπή "Diretta stadio", ωστόσο η έκρηξη της δημοτικότητάς της οφείλεται σε μια πρόσφατη ...αποκάλυψή της. Όχι, η Μαρίκα δεν αποκάλυψε κάποια τρομερή είδηση - αποκλειστικότητα.

Τα πλούσια ελέη της αποκάλυψε, για να πάει καλά η Εθνική Ιταλίας στο κρίσιμο ματς της προηγούμενης εβδομάδα με τη Σλοβακία για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ. Η Σκουάντρα Ατζούρα, βέβαια, έχασε και αποκλείστηκε, ωστόσο το ιταλικό κοινό χάρηκε τουλάχιστον το ...γούρι της Μαρίκα, η οποία στην εκπομπή "Uomini e donne" αποκαλύφθηκε μπροστά στον φακό, δηλώνοντας πως "γδύνομαι για να ευχηθώ νίκη και πρόκριση στην Εθνική μας ομάδα"!

Στην ίδια εκπομπή, πάντως, παρά τις παραινέσεις των συμπαρουσιαστών της, αρνήθηκε να υποσχεθεί δημόσιο στριπτίζ σε περίπτωση κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ιταλία. Αν είχε προβλέψει, βέβαια, τον αποκλεισμό, ίσως και να είχε δώσει τις υποσχέσεις της κερδίζοντας τις εντυπώσεις και χωρίς να έχει τίποτα να χάσει!Στο παρελθόν υπήρξαν φήμες περί σχέσεις της Μαρίκα με τον διεθνή επιθετικό της Μίλαν, Πίπο Ιντζάγκι, ωστόσο αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν μέσω κοινών εμφανίσεων του υποτιθέμενου "ζευγαριού".

Το βέβαιο είναι πως μακρόχρονη σχέση δεν υπήρξε...

Κολακευτικό δημοσίευμα του εξωτερικού για τον 'Έλληνα Μέσι'-Κουτσιανικούλη

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_FgkVW67iCJ.jpgΈνα κολακευτικό δημοσίευμα για την αξία του Βασίλη Κουτσιανικούλη φιλοξένησε δημοφιλής ιστοσελίδα του εξωτερικού, συμπεριλαμβάνοντας το όνομά του δίπλα στους 20 μελλοντικούς ποδοσφαιρικούς σταρ.Το σχόλιο του 'Bleacher report' για τον νεαρό άσο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Βασίλης είναι μια άγνωστη φιγούρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και με την ταχύτητα, την τεχνική του μπορεί να γίνει στόχος για καλές ομάδες της Ευρώπης όπου μπορεί να γίνει ένας αποτελεσματικός αριστερός επιθετικός. Για τα χαρίσματά του αυτά αποκαλείται μερικές φορές και Έλληνας Μέσι».

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο νεαρός άσος προβλημάτισε πέρσι με την απόδοσή του τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, παρόλα αυτά η απόκτηση του αποτέλεσε επένδυση για τον σύλλογο και όλοι περιμένουν φέτος να είναι η χρονιά του.

Το «παλεύει» για Νενέ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_cqsoaVCETk.jpg«ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ», ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ. «ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΙ».-Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται αποφασισμένος να «παλέψει» και να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για να φτάσει στην απόκτηση του Νενέ! Και τώρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως σύμμαχο και τον Φρανσουά Μοντεστό, καθώς οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στη Μονακό.

Διακαής πόθος Μαρινάκη

Ο Νενέ αποτελεί διακαή πόθο του Βαγγέλη Μαρινάκη και ο νέος μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν θέλει να παραδώσει τα «όπλα» χωρίς να δώσει «μάχη», αναγνωρίζοντας φυσικά τις δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς ο παίκτης έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Μονακό.

Τα οικονομικά πρόβλημα της Μονακό

Η Μονακό φέρεται να έχει ρίξει τις απαιτήσεις, καθώς από τα 4 εκατ. ευρώ που ζητούσε αρχικά (άλλες πληροφορίες αναφέρουν για 6 εκατ. ευρώ) τώρα έχει πέσει στα 3 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Το αρνητικό όμως, είναι ότι τα χρήματα τα θέλει όλα μπροστά, με τον Ολυμπιακό να μην μπαίνει καν στη διαδικασία να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο.

Γι’ αυτό και οι Πειραιώτες βασίζονται και στο γεγονός ότι η συνεργασία του 28χρονου άσου με τους Μονεγάσκους ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και από την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο ο Βραζιλιάνος θα έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί.

Νενέ: Με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός

Πάντως, ο Νενέ, ο οποίος θέλει γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, δεν έκλεισε την πόρτα στον Ολυμπιακό, αν και δεν θέλησε να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ενδιαφέρον των 'κόκκινων'.

«Έχω ακούσει τις φήμες για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όμως δεν έχω κάποια ενημέρωση από τη Μονακό σχετικά με πρόταση ή προχωρημένες επαφές. Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Μονακό και δεν έχω δικαίωμα να μιλάω με άλλες ομάδες», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Νενέ στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και πρόσθεσε:

«Αν ο Ολυμπιακός κάνει πρόταση στη Μονακό και η Μονακό μου επιτρέψει να μιλήσω με τους Έλληνες, σίγουρα θα το κάνω. Με ενδιαφέρει να συνεχίσω την καριέρα μου σε ένα σπουδαίο κλαμπ όπως είναι ο Ολυμπιακός, όμως επαναλαμβάνω πως δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά…».

Στη συνέχεια όμως, φάνηκε… διαβασμένος σχετικά με τον Ολυμπιακό: «Ξέρω αρκετά πράγματα για τον Ολυμπιακό και κυρίως τους Βραζιλιάνους που παίζουν εκεί. Έχω φιλία με τον Ντουντού, με τον οποίο έχουμε τον ίδιο εκπρόσωπο Τύπου στη Βραζιλία. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο για την ώρα. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην προετοιμασία με τη Μονακό».

Στο κυνήγι του Ραούλ

http://www.sport24.gr/ast/cov/vi/villa_2010_7_2_9_21_55_b.jpgΤην ευκαιρία να γράψει μία "χρυσή" σελίδα στην καριέρα του έχει ο Νταβίδ Βίγια, ο οποίος στον προημιτελικό με την Παραγουάη (03/07, 21:30), θα κυνηγήσει το ρεκόρ των 44 γκολ, που κατέχει ο Ραούλ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της "Furia Roja".Μπορεί ο Φερνάντο Τόρες, επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, να μην έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην εθνικής Ισπανίας (δεν έχει βρει δίχτυα σε 4 αγώνες), ωστόσο ο Νταβίδ Βίγια φτάνει και περισσεύει για την επίθεση των Ιβήρων.

Παρά την πλειάδα κορυφαίων παικτών στο χώρο του κέντρου και στην επίθεση, η Ισπανία έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ σε τέσσερις αγώνες στο 19ο Μουντιάλ, με τον Βίγια να μετράει στο ενεργητικό του τα τέσσερα από αυτά και να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ της διοργάνωσης, μαζί με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν της Αργεντινής και τον Ρόμπερτ Βίτεκ της Σλοβακίας.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει το "άγγιγμα του Μίδα", καθώς σχεδόν σε κάθε επαφή του με την μπάλα, δημιουργεί γκολ. Ο Βίγια ξεπέρασε ήδη μερικές σπουδαίες προσωπικότητες του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο, ο Φερνάντο Ιέρο, ο Φερνάντο Μοριέντες και ο Ραούλ, φτάνοντας τα επτά γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τώρα έχει τη δυνατότητα να "σπάσει" ένα ακόμα ρεκόρ, αφού μετράει 42 γκολ σε 62 διεθνείς συμμετοχές με τη "Furia Roja" και θέλει δύο γκολ ακόμη για να φτάσει τα 44 (σε 102 αγώνες) του μεγάλου Ραούλ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Μενδρινός: "Κεφάλαιο ο Κούπερ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/68/684620_b.jpgΟ Κώστας Μενδρινός άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με την μεταγραφή του στον Άρη καθώς ο πρώην μέσος του ΠΑΣ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια. Ο Έλληνας άσος βρίσκεται στην προετοιμασία των "κιτρινόμαυρων" στην Αυστρία και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας στα φιλικά προετοιμασίας.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Κώστας Μενδρινός μιλάει για την πιο δύσκολη προετοιμασία που έχει κάνει.

"Είναι όντως η πιο δυνατή. Υπάρχει, σίγουρα, αρκετή κούραση, αλλά είναι απαραίτητο αυτό, για να είμαστε έτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις. Σίγουρα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα όσο περνάνε οι μέρες. Στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό κλίμα και νομίζω ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην παρουσία του Κούπερ. Βοηθάει βέβαια και το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστέ είμαστε δεμένοι μεταξύ μας. Γενικά είναι πολύ ευχάριστο το συναίσθημα να δουλεύεις με έναν τέτοιο προπονητή".

Αναφορικά με το μέλλον του στην εθνική ομάδα, τόνισε: "Η Εθνική αποτελεί έναν μεγάλο στόχο για μένα. Πιστεύω ότι μπορώ να τον καταφέρω μέσα από την δουλειά και τις καλές εμφανίσεις με τον Άρη. Υπάρχει εξάλλου και το παράδειγμα του Πρίττα. Η προσπάθεια του και η δικαίωση του είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους υπολοίπους. Ο Θανάσης μας έδειξε το δρόμο".

Στην έξοδο ο Μαϊστόροβιτς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/67e6c2a09f6969a91d3f1a568f417ac9_L.jpg?1278043967?1278043967?1278043967Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς μπορεί να επέστρεψε πριν από μερικές μέρες στις προπονήσεις της ΑΕΚ, του έγινε όμως γνωστό από τη διοίκηση να ψάχνει για νέα ομάδα. Δυσαρεστημένος ο διεθνής στόπερ. Η παρουσία του Σουηδού αμυντικού στην προετοιμασία της Ένωσης δεν σήμαινε απαραίτητα και την παραμονή του στην ομάδα. Οι προθέσεις της ΠΑΕ για τον παίκτη έχουν γίνει γνωστές εδώ και μήνες και παραμένουν ίδιες, δηλαδή να βρεθεί πρόταση, προκειμένου να απαλλαγούν από το υψηλό συμβόλαιό του, που φτάνει τα 800.000 ευρώ ετησίως.

Από την άλλη ο Μαϊστόροβιτς εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, καθώς όπως υποστηρίζει η πλευρά του παίκτη τίποτα δεν είχε επισημοποιηθεί μέχρι και πριν από μερικές ημέρες. Εκτός των άλλων στηρίχθηκαν και στο γεγονός ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωνε άγνοια, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον αθλητή είχε τονίσει ότι τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν.

Ο Άρναρ Γκρέταρσον, όμως, σε επικοινωνία που είχε με τους μάνατζερ του Μαϊστόροβιτς τους ενημέρωσε ότι ο παίκτης πρέπει να αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με ομάδες από την Αγγλία και τη Γερμανία και για την ΑΕΚ ισχύει το «όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο», καθώς αυτομάτως αδειάζει θέση στην άμυνα, ενώ αν… υπογραφεί και το «διαζύγιο» με τον Αλεξόπουλο, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του Τραϊανού Δέλλα.

«Υπέγραψα για δύο χρόνια»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/238e4dc040381b12620e4abc6b796a80_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στην αποκάλυψη πως έχει υπογράψει, νέο, διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναικό προέβη μέσω τοποθέτησης του στον ισπανικό Τύπο, ο Γιόσου Σαριέγκι.Ο Βάσκος στόπερ των νταμπλούχων Ελλάδας μίλησε στην έκδοση της «El Diario Vasco» σχολιάζοντας πολλά και ενδιαφέροντα θέματα ενώ τόνισε ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του για μόνιμη εγκατάσταση σε λίγα χρόνια (δεν διευκρίνησε το πότε):

Κέρδη ρεκόρ για την Μπαρτσελόνα


Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοάν Λαπόρτα Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε κύκλο εργασιών για τη σεζόν 2009-2010 που αποτελεί ρεκόρ για την ίδια, αφού ανήλθε σε 445,5 εκατομμύρια ευρώ και 11,1 εκ ευρώ κέρδη, έναντι 9 εκ την αμέσως προηγούμενη χρονιά (2008-09). Ο ταμίας της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ξαβιέ Σάλα Μάρτιν, έδωσε περισσότερα στοιχεία, αναφέροντας ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά (38%) στους δείκτες του κύκλου εργασιών προήλθαν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις πωλήσεις εμπορικών προϊόντων (27%) και εισιτηρίων (26%) αλλά και την παραχώρηση παικτών (9%).

Ο σύλλογος της Καταλονίας, θα κάνει το ξεκίνημα της σεζόν με νέο πρόεδρο τον Σάντρο Ροσέλ που εξελέγη στις 13 Ιουνίου ως αντικαταστάτης του Ζοάν Λαπόρτα, που ήταν στη θέση του από 2003. Επί θητείας Λαπόρτα, η Μπάρτσα κέρδισε δύο τρόπαια του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2006 και το 2009 και 4 πρωταθλήματα Ισπανίας (2005, 2006, 2009, 2010), χρονική περίοδος που κρίθηκε και η πιο πετυχημένη στην ιστορία του συλλόγου.

Εδωσε "σημεία ζωής" ο Σίτο Ριέρα


Ο Σίτο Ριέρα απογοητευμένος... Μετά από τρεις ημέρες αναζητήσεων, οι άνθρωποι του Πανιωνίου κατάφεραν να εντοπίσουν τον Σίτο Ριέρα. Ο Ισπανός επιθετικός αναμένεται πλέον να είναι το Σάββατο στην Αθήνα, όμως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η τιμωρία του από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας.

Παράλληλα ο Μπόσκο Μπάλαμπαν θα είναι όπως όλα δείχνουν στην διάθεση του Μίκαελ Στόρε από την Παρασκευή, καθώς και αυτός απουσίαζε, αλλά τουλάχιστον είδε ειδοποιήσει σχετικά τους διοικούντες των σύλλογο.

Οι τελευταίοι, μαζί με τους οργανωμένους οπαδούς, αποχαιρέτησαν την Τετάρτη το βράδυ τον Γιώργο Τζαβέλλα, καθώς του παρέθεσαν δείπνο σε εστιατόριο της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα του έδωσαν και κάποια αναμνηστικά για να πάρει μαζί του στην Γερμανία, ενώ ο διεθνής παίκτης έδωσε στους οπαδούς ένα 8μετρο πανό που έχει επιμεληθεί ο ίδιος και ζήτησε να το βάζουν στην θύρα 3 σε κάθε παιχνίδι. Φυσικά το αίτημά του έγινε απολύτως αποδεκτό.