Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Τιράμ: "Να τιμωρηθούν αυστηρά οι παίκτες"


Φεύγει... ; Ο Πατρίς Εβρά, ο οποίος ηγήθηκε της "στάσης" των Γάλλων διεθνών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, δεν πρέπει να παίξει ξανά στην εθνική ομάδα, σύμφωνα με τον παλαίμαχο αρχηγό των τρικολόρ, Λιλιάν Τιράμ. Ο Εβρά έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, για το ρόλο που έπαιξε στην απόφαση των παικτών να μποϊκοτάρουν την προπόνηση της εθνικής ομάδας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νικολά Ανελκά, ο οποίος στάλθηκε... σπίτι του, επειδή εξύβρισε τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ραϊμόν Ντομενέκ.

"Ζήτησα από το συμβούλιο της Ομοσπονδίας να τιμωρήσει τους παίκτες αυστηρά. Για παράδειγμα, ο αρχηγός της ομάδας, Πατρίς Εβρά, δεν πρέπει να κληθεί ξανά", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τιράμ, ο οποίος είχε 142 συμμετοχές ως παίκτης στο γαλλικό συγκρότημα, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1998.

Σήμερα ο Λοράν Μπλαν ανέλαβε και επίσημα την τεχνική ηγεσία της Γαλλίας στη θέση του Ντομενέκ, με αποστολή να αναπτερώσει το γόητρο της εθνικής ομάδας μετά την καταστροφή που υπέστη στη Νότια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: