Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Σάντος: "Είμαι διαφορετικός από τον Ρεχάγκελ"


Παρουσιάστηκε ο Σάντος από την ΕΠΟ Ο Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε και επίσημα από την διοίκηση της ΕΠΟ ως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε ότι σέβεται απόλυτα τον προκάτοχό του, Οτο Ρεχάγκελ, αλλά θέλει να δουλέψει με την δική του φιλοσοφία, καθώς όπως τόνισε είναι εντελώς διαφορετική.

"Ο κύριος Ρεχάγκελ είχε το δικό του τρόπο, εγώ έχω το δικό μου. Δεν είναι θέμα καλύτερου ή χειρότερου, είμαστε απλά διαφορετικοί", είπε χαρακτηριστικά ο Φερνάντο Σάντος.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Είναι υπέρ ότι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλά εμένα, είτε έχουν δουλέψει μαζί μου, είτε ξέρουν τη δουλειά μου... Στόχος μας είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, πολύ ανταγωνιστική, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε καλά παιχνίδια στον ελληνικό λαό. Σίγουρα τα οκτώ χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά. Εχω δυσκολία να μιλήσω, ποτέ δεν είχα πρόβλημα να κατανοήσω. Νιώθω πάρα πολύ καλά που σαν ομοσπονδιακός αντιπροσωπεύω μια χώρα. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό από έναν σύλλογο".

Οσο για τους παίκτες, είπε: "Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές θα είναι πάντα στο 200% με την Εθνική. Είναι διαφορετικό να έχεις ποδοσφαιριστές κάθε μέρα στις προπονήσεις, κάθε μέρα στο γήπεδο και να τους ζητάς τι να κάνουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που θα έχουμε για να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές τι θα πρέπει να κάνουν. Υπάρχει πολύ δουλειά γραφείου, ας πούμε, που πρέπει να γίνει, να βγει ένα πλάνο".

Την Κυριακή συμπληρώνονται 6 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας και ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε για το πως νιώθει γι αυτό: "Ηταν μια μέρα γλυκόπικρη αυτή της κατάκτησης του ευρωπαϊκού το 2004 για μένα, διότι ήταν κακό για τη χώρα μου, αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού".

Παράλληλα πρόσθεσε: "Σίγουρα αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα ψηλά σε αυτές τις διοργανώσεις. Δεν με αγχώνει καθόλου αυτό. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Αγχος δεν υπάρχει, υπάρχουν περισσότερα κίνητρα και περισσότερος ενθουσιασμός για να μπορέσω να πετύχω τα ίδια ή, ακόμη καλύτερα, κάτι περισσότερο. Σκοπός είναι να δουλέψουμε και να οργανώσουμε καλύτερα το υλικό".

Για τον Ρεχάγκελ και τον τρόπο που θα δουλέψει ο ίδος, είπε: "Πάνω απ' όλα θέλω να εκφράσω τον απεριόριστο θαυμασμό μου στον προκάτοχό μου, τον κύριο Οτο Ρεχάγκελ, για όσα πέτυχε. Κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο σκέψης, τη δική του νοοτροπία, οπότε σίγουρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν στην Εθνική.

Από σήμερα ξεκινά η δουλειά μας, θα παρουσιαστούν νέοι κανόνες, αλλά αυτό νομίζω είναι το φυσιολογικό. Ο κύριος Ρεχάγκελ είχε το δικό του τρόπο, εγώ έχω το δικό μου. Δεν είναι θέμα καλύτερου ή χειρότερου, είμαστε απλά διαφορετικοί".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είπε: "Εχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο συγκροτημένο, χαμηλών τόνων, που έχει διάθεση να δουλέψει. Ο κ. Σάντος θα έχει την επίβλεψη όλων των Εθνικών ομάδων, από την Προπαίδων ως και την Ανδρών. Εχει παρουσιάσει ήδη κάποιες σκέψεις, που αφορούν και στην οργάνωση, αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία, οι οποίες και θα τεθούν φυσικά υπόψη μας και νομίζω πως θα προχωρήσουμε πολύ καλά. Εχει και κάποιες άλλες σκέψεις, αλλά προτιμώ να τις αναλύσει ο ίδιος".

Ο Φερνάντο Σάντος κλείνοντας είπε: "Δεν είμαι εδώ για διακοπές, αλλά για να δουλέψω σκληρά. Θέλω να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ και να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μιλάμε με όλους τους προπονητές των Εθνικών ομάδων, για να δούμε κι εμείς τι μπορούμε να αποκτήσουμε. Οταν θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις θα είμαστε ή εγώ ή οι συνεργάτες μου κοντά για να μπορέσουμε να βλέπουμε τι θα γίνεται. Σίγουρα απαιτεί πολύ χρόνο και πολύ δουλειά, αλλά γι' αυτό είμαστε εδώ 24 ώρες την ημέρα".

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, στο φιλικό με την Σερβία που θα γίνει στο Βελιγράδι τον Αύγουστο. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του θα είναι το εντός έδρας με την Γεωργία, που θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: