Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Στο κυνήγι του Ραούλ

http://www.sport24.gr/ast/cov/vi/villa_2010_7_2_9_21_55_b.jpgΤην ευκαιρία να γράψει μία "χρυσή" σελίδα στην καριέρα του έχει ο Νταβίδ Βίγια, ο οποίος στον προημιτελικό με την Παραγουάη (03/07, 21:30), θα κυνηγήσει το ρεκόρ των 44 γκολ, που κατέχει ο Ραούλ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της "Furia Roja".Μπορεί ο Φερνάντο Τόρες, επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, να μην έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην εθνικής Ισπανίας (δεν έχει βρει δίχτυα σε 4 αγώνες), ωστόσο ο Νταβίδ Βίγια φτάνει και περισσεύει για την επίθεση των Ιβήρων.

Παρά την πλειάδα κορυφαίων παικτών στο χώρο του κέντρου και στην επίθεση, η Ισπανία έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ σε τέσσερις αγώνες στο 19ο Μουντιάλ, με τον Βίγια να μετράει στο ενεργητικό του τα τέσσερα από αυτά και να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ της διοργάνωσης, μαζί με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν της Αργεντινής και τον Ρόμπερτ Βίτεκ της Σλοβακίας.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει το "άγγιγμα του Μίδα", καθώς σχεδόν σε κάθε επαφή του με την μπάλα, δημιουργεί γκολ. Ο Βίγια ξεπέρασε ήδη μερικές σπουδαίες προσωπικότητες του ισπανικού ποδοσφαίρου, όπως ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο, ο Φερνάντο Ιέρο, ο Φερνάντο Μοριέντες και ο Ραούλ, φτάνοντας τα επτά γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τώρα έχει τη δυνατότητα να "σπάσει" ένα ακόμα ρεκόρ, αφού μετράει 42 γκολ σε 62 διεθνείς συμμετοχές με τη "Furia Roja" και θέλει δύο γκολ ακόμη για να φτάσει τα 44 (σε 102 αγώνες) του μεγάλου Ραούλ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: