Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πορτοκαλαδίτσα θα πάρετε;;;Ολλανδία - Βραζιλία 2-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/me/melo_2010_7_2_18_15_3_b.jpgΟ Ολλανδία με εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε με 2-1 την Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός το μεγάλο φαβορί του τουρνουά.Η "σελεσάο" άνοιξε το σκορ μόλις στο 10' με τον Ρομπίνιο, σε ένα τέρμα που ήταν δημιουργός ο Φελίπε Μέλο, αλλα έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Ο μέσος της Γιουβέντους στο 53' ισοφάρισε άθελά του με αυτογκόλ, ενώ αποβλήθηκε στο 73' με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ρόμπεν.

Την ανατροπή είχε ολοκληρώσει ο Σνάιντερ στο 68' με κοντινή κεφαλιά, ενώ ο άσος της Ίντερ ήταν αυτός που είχε κάνει και την σέντρα στο αυτογκόλ του Φελίπε Μέλο.

Η Ολλανδία επέστρεψε στα ημιτελικά Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1998 στην Ολλανδία, όταν και είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Βραζιλία.

Μάλιστα, αυτή είναι η 4η μόλις φορά που οι "Oranje" φτάνουν στα ημιτελικά του θεσμού, με τις άλλες δύο να είναι το 1974 και το 1978, τις οποίες είχε αμφότερες φτάσει στον τελικό, όπου ηττήθηκε.

Από την άλλη, η Βραζιλία έμεινε για 2η συνεχόμενη φορά εκτός 4άδας, καθώς είχε αποκλειστεί στους "8" και πριν 4 χρόνια στην Γερμανία από την Γαλλία.

Ολλανδία - Βραζιλία 2-1

Σκόρερ: 53' αυτ. Φελίπε Μέλο, 68' Σνάιντερ / 10' Ρομπίνιο
Γήπεδο: "Nelson Mandela Bay", Πορτ Ελίζαμπεθ
Διαιτητής: Γουΐτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Οι Βραζιλιάνοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, με σκόρερ τον Ρομπίνιο.

Ο Φελίπε Μέλο ήταν ο δημιουργός με εξαιρετική κάθετη μπαλιά που έβγαλε τον Ρομπίνιο μόνο στο ύψος της περιοχής και ο τελευταίος την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα είχαν την πρώτη τους ευκαιρία οι Ολλανδοί με τον Κάιτ να σουτάρει και τον Ζούλιο Σέζαρ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 25' ο Ζουάν λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο γκολ των Νοτιοαμερικανών, καθώς έπειτα από σέντρα του Ντάνι Άλβες από δεξιά βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά δεν έπιασε καλά το πλασέ, έτσι η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε άουτ.

Από δεξιά ο Ρομπίνιο στο 31' με εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά πέρασε τους Φαν ντερ Βίελ και Ματάισεν, πάσαρε στον Φελίπε Μέλο, ο οποίος έκανε αμέσως το "τακουνάκι" και τροφοδότησε τον Κακά...

Ο άσος της Ρεάλ έφερε την μπάλα μπροστά του με το "τακούνι" του αριστερού του ποδιού και σούταρε στην κίνηση με το δεξί από το ύψος της περιοχής για να αποκρούσει εντυπωσιακά Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ σε κόρνερ.

Δυνατή μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ μπλόκαρε χαμηλά ο συμπαίκτης στην Ίντερ, Ζούλιο Σέζαρ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία σουτ του Μάικον (δεν δόθηκε κόρνερ).

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 52' ο Μπάστος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ρόμπεν που ήταν σίγουρα για κίτρινη κάρτα, ο διαιτητής δεν έδωσε και έτσι ο άσος της Λιόν παρέμεινε στο ματς, καθώς είχε ήδη κάρτα.

Από το φάουλ αυτό προήλθε το γκολ της ισοφάρισης για την Ολλανδία. Σνάιντερ και Ρόμπεν άλλαξαν την μπάλα, ο πρώτος έκανε την σέντρα με το αριστερό και ο Φελίπε Μέλο, ο οποίος την βρήκε λίγο με το κεφάλι, ο Ζούλιο Ζέζαρ καθόλου στην έξοδό του και αυτή κατέλληξε στα δίχτυα του.

Το σουτ του Ντάνι Άλβες στο 61' πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάλληξη είχε και το εντυπωσιακό πλασέ του Κακά από το ύψος της περιοχής στο 65', με τον Στεκέλενμπουργκ να παρακολουθεί απλά την πορεία της μπάλας.

Η ολλανδική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 68' με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ να μετατρέπεται από δημιουργό σε εκτελεστή και να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο Άριεν Ρόμπεν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ντιρκ Κάιτ πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και μέσα από την μικρή περιοχή ο Σνάιντερ με νέα κεφαλιά έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

H καλύτερη ευκαιρία της ομάδα του Ντούνγκα για να ισοφαρίσει ήταν η κεφαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα, την οποία μπλόκαρε ο Στεκέλενμπουργκ, ενώ η Ολλανδοί στην αντεπίθεση θα μπορούσαν σε 2-3 περιπτώσεις να πετύχουν και τρίτο γκολ, αλλά δεν είχαν σωστή τελική πάσα και τελική προσπάθεια, κυρίως με τους Φαν Πέρσι και Σνάιντερ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ , Φαν ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Όοϊερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ, Φαν Πέρσι (86' Χούντελααρ).
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος (62' Ζιλμπέρτο Μέλο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ντάνι Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο (77 Νιλμάρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: