Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Λίβερπουλ με διαφορά... στήθους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ήταν μόνο ο Κάρολ, ο Τέρι, ο Τσεχ και ο Ρέινα που έπαιζαν τελικό Κυπέλλου σήμερα. Οπαδοί των δύο ομάδων, με πολύ ωραίες καμπύλες, έδωσαν τον δικό τους αγώνα λίγο πριν αρχίσει η μάχη στο Γουέμπλεϊ...
Λίβερπουλ με διαφορά... στήθους! (ΒΙΝΤΕΟ)
Για δείτε το βίντεο και πείτε μας τη γνώμη σας...











Πέρασε ή δεν πέρασε τη γραμμή; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις διαμαρτυρίες των παικτών της Λίβερπουλ ξεσήκωσε η φάση του 82ου λεπτού στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας!
Πέρασε ή δεν πέρασε τη γραμμή; (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Κάρολ πήρε την κεφαλιά και ο Τσεχ απέκρουσε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα με την ομάδα του Μέσερσαϊτ να φωνάζει ότι είχε περάσει την τελική γραμμή.
Εσείς τι λέτε; Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...


 πηγή: sportdog.gr







szólj hozzá: Chelsea Liverpool Goal or Not?

Aγριεύουν τα πράγματα...!!

Κάλπες με πανσέληνο, ένταση παλιρροιών και «σβήσιμο» διαττόντων αστέρων...
Aγριεύουν τα πράγματα...
Το πιο μεγάλο φεγγάρι του έτους θα λάμπει στον ουρανό το βράδυ της 5ης και 6ης Μαΐου, καθώς θα συμπέσουν δύο αστρονομικά φαινόμενα: θα υπάρχει πανσέληνος και, ταυτόχρονα, η Σελήνη θα βρίσκεται στην μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη. Ο συνδυασμός αυτός θα δώσει την ευκαιρία στους ρομαντικούς, ανήμερα των εκλογών, εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, να απολαύσουν ένα πραγματικά «γεμάτο» φεγγάρι. Ταυτόχρονα, το πολύ λαμπερό φεγγάρι θα σκεπάσει με τη λάμψη του μία ακόμη βροχή διαττόντων, τις Ήτα Υδροχοΐδες, που συμπωματικά κορυφώνονται το ίδιο βράδυ.
Συγκεκριμένα, στις 03:36 ώρα Γκρίνουιτς (06:36 ώρα Ελλάδος), τα χαράματα της 6ης Μαΐου θα υπάρχει πανσέληνος. Όμως μόλις δύο λεπτά νωρίτερα, στις 03:34 ώρα Γκρίνουιτς (06:34 ώρα Ελλάδος) η τροχιά της Σελήνης θα την φέρει στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη, σε απόσταση μόλις 356.953 χιλιομέτρων.
Επειδή η τροχιά του δορυφόρου μας δεν είναι κυκλική, ούτε κανονική, η απόστασή του από τη Γη συνεχώς αυξομειώνεται. Το κοντινότερο σημείο κάθε μηνιαίας τροχιάς της Σελήνης λέγεται περίγειο και το μακρινότερο απόγειο. Τα περίγεια και τα απόγεια μέσα στο έτος αυξομειώνονται. Φέτος το κοντινότερο περίγειο όλου του έτους θα συμβεί στις 6 Μαΐου τα χαράματα, ενώ το μακρινότερο απόγειο, δηλαδή η μεγαλύτερη απόσταση Γης-Σελήνης για το 2012 (που θα είναι 406.450 χιλιόμετρα), θα λάβει χώρα στις 19 Μαΐου.
Όπως φαίνεται από τις δύο αποστάσεις περίγειου - απόγειου, υπάρχει μία σημαντική διαφορά απόστασης της τάξης περίπου των 50.000 χιλιομέτρων, με συνέπεια ο δίσκος του φεγγαριού στις 6 Μαΐου (περίγειο) να φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερος σε σχέση με τις 19 Μαΐου (απόγειο).
Καθώς η Σελήνη ασκεί μόνιμη βαρυτική επίδραση στον πλανήτη μας, κάτι που είναι κυρίως ορατό μέσα από τις παλίρροιες στη Γη, στις 5 - 6 Μαΐου, όταν θα υπάρχει το μεγαλύτερο και πλησιέστερο φεγγάρι του έτους, αναμένεται ένταση του φαινομένου των παλιρροιών, κάτι που θα κρατήσει και τις επόμενες μέρες.
Η επόμενη πανσέληνος του 2012 θα συμβεί στις 4 Ιουνίου, ενώ το επόμενο περίγειο θα λάβει χώρα μία μέρα πριν, στις 3 Ιουνίου, οπότε η απόσταση Γης-Σελήνης θα είναι 358.482 χιλιόμετρα.

Η μαγική λέξη είναι «ρυθμίσεις»

Μου λένε ότι σε διάφορες ομάδες οι διοικητικές εξελίξεις θα τρέξουν μετά την Κυριακή των εκλογών. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Η μαγική λέξη είναι «ρυθμίσεις»
Τα αποτελέσματα των εκλογών περιμένουν κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν διάθεση να συμμετέχουν στο εγχείρημα του Γιάννη Αλαφούζου. Το ίδιο λένε και φίλοι του Ντέμη Νικολαΐδη –το ίδιο πιστεύουν και στον ΠΑΟΚ: «Tη Δευτέρα που θα έχει κάπως ξεκαθαρίσει το σκηνικό, θα δούμε τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη, του Γιάννη Καμπάνη και οποιουδήποτε άλλου». Θεωρητικά όλα αυτά στέκουν: σίγουρα κάποιοι επιχειρηματίες θα περιμένουν να δουν αν τη Δευτέρα θα υπάρχει μια Ελλάδα στην οποία θα μπορεί κανείς όχι απλά να επενδύσει, όσο να ασκήσει κάποιου τύπου επιχειρηματικότητα. Ομως αυτά για το ποδόσφαιρο είναι νομίζω θεωρίες: τα προβλήματα των ΠΑΕ δεν θα τα λύσει καμία κυβέρνηση.
Τύχες
Οποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, όποιος θέλει να αναλάβει τις τύχες μιας ΠΑΕ, έχει δυο μεγάλα αγκάθια: τον βραχνά των χρεών που αφήνει πίσω της η «φούσκα» (δηλαδή το υπερβολικό και άκριτο μπόλιασμα της ελληνικής κοινωνίας με δανεικά) και φυσικά το υψηλό ακόμα κόστος συντήρησης των ομάδων. Η ΑΕΚ π.χ. χρειάζεται περίπου 700 χιλιάδες ευρώ το μήνα για παλιά χρέη. Το 2008, λίγο πριν φύγει ο Νικολαΐδης, είχα γράψει ότι χρειάζονταν (τότε) περίπου 350 χιλιάδες και πως το ακριβότερο συμβόλαιό της είναι το χρέος: θυμάμαι ότι και φίλοι που ήταν στη διοίκηση του Ντέμη μου έλεγαν ότι κινδυνολογώ και ότι το χρέος είναι διαχείρισιμο. Τρία χρόνια αργότερα το χρέος διπλασιάστηκε, γιατί η ΑΕΚ συνέχισε να είναι ελλειμματική: προφανώς μια ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν μπορεί να δίνει συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ σε προπονητή (όπως έκανε με τον Χιμένεθ…), αλλά όταν χάνεται το μέτρο, χάνεται σε κάθε επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ επίσης ζει χρόνια τώρα έχοντας κρύψει το χρέος του στο Δημόσιο με προσφυγές στα οικονομικά δικαστήρια: φοβάμαι πως το μόνο που θα καταφέρει είναι να βρεθεί υποχρεωμένος να καταβάλει και προσαυξήσεις. Λεφτά ψάχνουν σήμερα όλοι: ο Αρης μόνος χρειάζεται γύρω στα 6 εκατ. ευρώ. Θα τα βρουν μετά τις εκλογές; Δύσκολα.
Εκλογές
Τι άλλο περιμένουν οι ΠΑΕ μετά τις εκλογές; Η μαγική λέξη είναι «ρυθμίσεις». Αυτό που λένε όλοι μεταξύ τους (και συμφωνούν μεταξύ τους) είναι ότι το κράτος δεν πρόκειται ν' αφήσει το ποδόσφαιρο να διαλυθεί και ότι μετά τις εκλογές θα γίνει κάποιος ειδικός νόμος που θα επιτρέπει να πληρωθούν χρέη μέσω δεκάδων δόσεων. Εδώ υπάρχουν άλλα προβλήματα. Πρώτον τα χρέη των ΠΑΕ δεν είναι ομοιόμορφα: άλλοι χρωστάνε σε παίκτες και προπονητές, άλλοι σε προμηθευτές, άλλοι στο ΙΚΑ και την Εφορία και άλλοι σε Τράπεζες, όπως π.χ. ο Παναθηναϊκός που έχει ως προτεραιότητα την εξόφληση του δανείου στην Πειραιώς. Τα χρέη προς το κράτος είναι λιγότερα από τα προηγούμενα χρόνια, αφού χάρη στην UEFA και την εφαρμογή του συστήματος αδειοδότησης όλοι κάτι πληρώνουν στην Εφορία για να πάρουν άδεια. Και να θέλει ωστόσο το κράτος αυτά να τα ρυθμίσει (όπως οι ΠΑΕ επιθυμούν) πάλι του είναι δύσκολο γιατί το επάρατο μνημόνιο λέει πως οι δόσεις δεν μπορεί να είναι περισσότερες από δώδεκα. Αν πάλι κερδίσουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και πάμε για κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και όποιου άλλου επιθυμεί, πάλι δεν τις βλέπω καλά τις ΠΑΕ: αν δεν κάνω λάθος, ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και σίγουρα δεν θέλει να διευκολύνει εταιρείες.
Αντίληψη
Πολύ φοβάμαι ωστόσο ότι και να διευκολύνονταν οι εταιρείες δεν θα κάναμε τίποτα. Ο Βενιζέλος, που αγαπάει τις ρυθμίσεις όσο και τις επιτροπές, το 2004 απάλλαξε με ένα απίστευτο νόμο τις μισές ομάδες της Ελλάδος από τα χρέη: έγιναν ο Νέος Πανιώνιος, η Νέα Καβάλα, η Νέα Λάρισα κ.λπ. Σβήστηκαν επίσης τα χρέη του μπασκετικού Αρη και του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Ε, λοιπόν επτά μόλις χρόνια αργότερα όλοι αυτοί χρωστάνε τα ίδια και ίσως και περισσότερα! Γιατί; Γιατί η αντίληψη της σπατάλης δεν άλλαξε: οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι.
Καλοφάγωτα
Θα αλλάξουν οι αντιλήψεις μετά τις εκλογές; Απίθανο! Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο νικητής είναι γνωστός: ο λαϊκισμός πάλι θριάμβευσε. Θα αλλάξουν απλώς οι εκπρόσωποί του και θα μπουν καινούργια παιδιά στα κοινοβουλευτικά μεροκάματα. Καλοφάγωτα…
Συνθήκες
Στα διάφορα απότοκα της κρίσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης χθες πρόσθεσε άλλο ένα. Οταν οι ρεπόρτερ τον ρώτησαν ποιος θα είναι ο νέος προπονητής, αν θα είναι «όνομα» κ.λπ., ο Μαρινάκης απάντησε ότι δεν είναι και τόσο δεδομένο ότι ξένοι προπονητές θέλουν να 'ρθουν στην Ελλάδα όταν διαβάζουν ότι η χώρα τελεί υπό πτώχευση. «Δεν είναι μόνο η ομάδα και οι φιλοδοξίες της αυτό που ενδιαφέρει έναν προπονητή, είναι και οι συνθήκες της χώρας στην οποία δουλεύει, κάτι που τον προβληματίζει και παίζει ρόλο».
Αυτό που είπε ο Μαρινάκης αυτόματα σημαίνει και κάτι άλλο: όλοι όσοι προ τριετίας αντιμετώπιζαν την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό, σήμερα είναι ιδιαίτερα διστακτικοί να 'ρθουν εδώ. Δηλαδή, για να το πω κάπως διαφορετικά, για να δεχτούν να 'ρθούν πρέπει να πάρουν περισσότερα χρήματα και πρέπει αυτά να είναι και εγγυημένα! Παραδόξως οι ελληνικές ομάδες που έχουν κάποια χρήματα (όσες έχουν…) πρέπει να δίνουν περισσότερα για να πείσουν προπονητές και παίκτες να τους εμπιστευθούν, μολονότι γνωρίζουν ότι τα έσοδά τους εξαιτίας της κρίσης μπορεί να είναι και λιγότερα: μιλάμε για πραγματικό φαύλο κύκλο.
ΧρειαζΟμαστε περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές και καλύτερους Ελληνες προπονητές. Οι ομάδες πρέπει να ξαναδούν τις υποδομές, πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψουν σοβαρότερα τα τμήματα Νέων και Παίδων και από την άλλη και η ΕΠΟ πρέπει να ασχοληθεί ακόμα πιο πολύ με το ζήτημα της επιμόρφωσης των προπονητών. Επιμόρφωση δεν σημαίνει μόνο σεμινάρια και ημερίδες για το UEFA pro: χρειάζεται να αρχίσουν να δουλεύουν περισσότερο και στις ειδικότητες. Ο Μαρινάκης είπε ότι δύσκολα θα έπαιρνε στον Ολυμπιακό Ελληνα προπονητή. Το χειρότερο είναι ότι κανονικά θα 'πρεπε να πάρει ξένο και για την ομάδα των Νέων…
Ζόρια
Τι λένε οι εκτιμήσεις των κομμάτων για τους πρώην αθλητές, προπονητές, διαιτητές που πολιτεύονται; Παλεύει στον Πειραιά ο Τάσος Μητρόπουλος. Βγαίνει στη Σαλονίκη ο Ιωαννίδης, αν και με πτώση. Δυσκολεύει πολύ η επανεκλογή του Ανατολάκη. Θα δώσει μάχη ο Παταβούκας στα Τρίκαλα. Πάει καλά ο Περικλής Βασιλάκης, αλλά και ο Βασίλης Νικάκης. Είναι μικρές οι πιθανότητες να δούμε βουλευτές τον Τσαλουχίδη και τον Γιάννη Γούναρη. Πιο ψύχραιμος όλων ο μεγάλος Ντανιέλ Μπατίστα. «Πώς πάει ο προεκλογικός αγώνας;» τον ρώτησα. «Καλά, αλλά δεν τραβάμε και κάνα ζόρι» μου απάντησε….
ΠΗΓΗ: Sportday

Τhe blues… way! (vid)

Τhe blues… way! (vid)
Δεν παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, αυτό όμως που κάνει η Τσέλσι, έχει αποτέλεσμα!

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ», της χάρισε την νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Λίβερπουλ και την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου για 7η φορά στην ιστορία της...

Ραμίρες (11΄) και Ντρογκμπά (52΄) τα τέρματα των «μπλε» που πανηγυρίζουν ήδη έναν τίτλο και στις 19 Μαΐου θα διεκδικήσουν ένα ακόμα, αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κάρολ (64΄) σκόραρε για τους «κόκκινους» εκθέτοντας τον Νταλγκλίς που τον άφησε στον πάγκο.

Οι «κόκκινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την φάση του 81ου λεπτού της αναμέτρησης όταν ο Κάρολ έπιασε την κεφαλιά και ο Τσεχ πρόλαβε να βγάλει την μπάλα, πριν αυτή περάσει ολόκληρη την γραμμή…(όπως φαίνεται από τα replay).

Μεγάλη ευθύνη του Ρέινα στο πρώτο τέρμα που δέχεται η Λίβερπουλ, η οποία για ένα ημίχρονο ήταν κάκιστη με μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία και εκτός αγώνα τον Μπέλαμι. Οι «μπλε», όπως έκαναν και απέναντι στην Μπαρτσελόνα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξεαν «σφιχτά», με κοντά τις γραμμές τους και χωρίς να αφήσουν κενούς χώρους για 70 λεπτά.

Το τελευταίο 20λεπτο πίεσης των παικτών του Νταλγκλίς, οφειλόταν στην είσοδο του Κάρολ στο ματς. Ο επιθετικός των "κόκκινων" ήταν πολύ δραστήριος, είχε ένα τέρμα και δύο καλές φάσεις αλλά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.



Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο με πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή, η Τσέλσι βρήκε τον τρόπο να βάλει «φωτιά» στο ματς. Ο Ραμίρες πήρε την μπάλα στην αριστερή πτέρυγα έκανε την κούρσα νικώντας τον Ενρίκε στο σπριντ, μπήκε στην περιοχή και νίκησε στο 11΄τον Ρέινα για το 1-0. Τραγικό λάθος του γκολκίπερ των «κόκκινων» που άφησε την γωνία του αφύλαχτη.

Αμέσως μετά η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Ο Μπέλαμι βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση σημάδεψε τον Ιβάνοβιτς που είχε μείνει μπροστά από την εστία. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για την ισοφάριση.

Οι «κόκκινοι» έδειξαν διάθεση να ανεβάσουν τον ρυθμό τους αλλά η Τσέλσι ήταν εξαιρετικά στημένη. Με τον Μίκελ να είναι πολύ κοντά στους δύο στόπερ και να κλείνει τους χώρους, ήλεγξε την κατοχή και «πάγωσε» ξανά το ματς.Η Λίβερπουλ είχε πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι με τους «μπλε» να έχουν εξαιρετικές επιστροφές και να κρατάνε το ματς εκεί που το ήθελαν. Οι παίκτες του Νταλγκλίς έριξαν το βάρος του παιχνιδιού τους στην αριστερή πλευρά αλλά ο Ντάουνινγκ και ο Ενρίκε είχαν μπροστά του το απροσπέλαστο εμπόδιο του Ραμίρες που κάλυπτε όλη την πτέρυγα. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Λίβερπουλ δεν άλλαξε τίποτα. Η Τσέλσι έκανε το παιχνίδι της και στο 52΄έφτασε στο 2-0. Ο Σκρτελ απλά «κοιτούσε» τον Ντρογκμπά που μέσα στην περιοχή πλάσαρε με την άνεσή του και σκόραρε χωρίς πρόβλημα φτάνοντας τα τέσσερα γκολ σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Νταλγκλίς έριξε στο ματς και τον Κάρολ και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 για να τα παίξει όλα για όλα. Και είχε δίκιο…Στο 64ο λεπτό του αγώνα, ο ψηλόσωμος επιθετικός των «κόκκινων» βρέθηκε στην περιοχή των «μπλε» μετά από λάθος στην άμυνα, «χόρεψε» τον Τέρι και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Τσεχ για το 2-1. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Νταλγκλίς ανέβηκαν πολύ… Άσκησαν για αρκετή ώρα μεγάλη πίεση στην Τσέλσι έχοντας ανεβάσει πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή.

Αποκορύφωμα των προσπαθειών της Λίβερπουλ η φάση του 81ου λεπτού όταν ο Σουάρες έκανε την σέντρα, ο Κάρολ έπιασε από κοντά την κεφαλιά και ο Τσεχ εντυπωσιακά κράτησε οριακά την μπάλα πριν περάσει ολόκληρη με την βοήθεια και του δοκαριού. Οι παίκτες των «κόκκινων» και ο Νταλγκλίς διαμαρτυρήθηκαν αλλά από το replay φαίνεται ότι η μπάλα όντως δεν έχει περάσει και έτσι ο διαιτητής σε μία εκπληκτικά δύσκολη φάση, δικαιώθηκε.

Στο 87ο λεπτό ο Κάουτ μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή αλλά καθυστέρησε ιδιαίτερα και στην συνέχεια η μπάλα πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες της Λίβερπουλ χωρίς κανείς να την προλάβει… Το τελικό 2-1 έδωσε στην Τσέλσι το τρόπαιο.



هدف تشيلسى الاول فى ليفربول نهائى كاس الاتحاد... από titto3333



Drogba(Chelsea) v Liverpool 2-0 από vik2003



Carroll(Liverpool) v Chelsea 1-2 από vik2003



Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες (76΄Μεϊρέλες), Μάτα (89΄Μαλουντά), Καλού, Ντρογκμπά

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Χοσέ Ενρίκε, Σπίρινγκ (55΄Κάρολ), Χέντερσον, Ντάουνινγκ, Τζέραρντ, Μπέλαμι (78΄Κάουτ), Σουάρες

πηγή: sportfm.gr

Οι αντίπαλοι της Εθνικής πόλο στους Ολυμπιακούς!!

Οι αντίπαλοι της Εθνικής πόλο στους Ολυμπιακούς
Τους αντιπάλους της στον Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης των ανδρών έμαθε το απόγευμα του Σαββάτου η Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε βατή κλήρωση στην φάση των ομίλων, γεγονός όχι τόσο θετικό καθώς εφόσον πλασαριστεί στην τετράδα και περάσει στην επόμενη φάση θα έχει δύσκολα χιαστί ματς.

Η Ελλάδα, λοιπόν, κληρώθηκε στον Α’ όμιλο μαζί με Ιταλία, Καζακστάν, Ισπανία, Αυστραλία και Κροατία. Πρώτα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, στη συνέχεια την Αυστραλία, στην τρίτη αγωνιστική θα κοντραριστεί με το Καζακστάν, στην Τέταρτη θα βρει απέναντι της την Κροατία, ενώ τελευταίος αντίπαλος της στην φάση των ομίλων να είναι η Ισπανία.

ΗΠΑ, Ουγγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Βρετανία ο Β’ όμιλος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα χιαστί παιχνίδια ως εξής: Α1 – Β4, Α2 – Β3, Α3 – Β2, Α4 – Β1.

Όσο για την κλήρωση του αντίστοιχου τουρνουά των γυναικών: Στον Α’ όμιλο κληρώθηκαν οι Ουγγαρία, Ισπανία, Κίνα και ΗΠΑ ενώ στον Β΄ οι Ιταλία, Βρετανία, Ρωσία και Αυστραλία.

Στην διαδικασία της κλήρωσης, που έγινε στο Aquatics Center του Λονδίνου, μετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος με την ιδιότητα του συνδέσμου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fina με την Τεχνική Επιτροπή υδατοσφαίρισης.

Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χούλιο Μαλιόνε, ο Γενικός Γραμματέας της Πάολο Μπαρέλι, ο Ταμίας Πίβατ Πανιαγκβάιτ, ο εκτελεστικός διευθυντής Κορνέλ Μαρκουλέσκου και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης Τζιάνι Λόντζι.

Διαθεσόπουλος: «Δυσκολότερα στο χιαστί…»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης για την Εθνική ομάδα των ανδρών, ήταν συγκρατημένος ενώ στάθηκε στο βαθμό δυσκολίας που θα έχει το χιαστί παιχνίδι: «Ο όμιλος μας είναι ευκολότερος από τον άλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά. Κι αυτό γιατί στην επόμενη φάση και εφόσον πάνε όλα καλά, η Εθνική καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολο αντίπαλο. Μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη θέση στην κλήρωση, αν τερματίζαμε πιο ψηλά στο Προολυμπιακό, πλην όμως μια κλήρωση Ολυμπιακών Αγώνων αυτά έχει και η προσπάθεια είναι πάντα δύσκολη με τις ομάδες που μετέχουν».

Δεν παρέλειψε πάντως να πει δυο λόγια και για τις Γυναίκες: «Έτσι όπως βγήκε η κλήρωση στις Γυναίκες, καταλαβαίνει κανείς ότι είχαμε καλή ευκαιρία να διακριθούμε στο Λονδίνο. Ας είναι. Αυτά έχει ο αθλητισμός».

Όσο για τον τελικό του Τσάμπιονς Καπ στο Κίρισι και την ήττα (7-8) του ΝΟ Βουλιαγμένης από την Προ Ρέκο, τόνισε: «Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός, αλλά δεν νομίζω ότι η Ρέκο ήταν καλύτερη ομάδα από τη Βουλιαγμένη. Όπως μου είπε και ο Σαρόνοφ (σ.σ.: πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας), η ομάδα μας ήταν καλύτερη, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει. Δεν πειράζει και πάλι συγχαρητήρια».

Σοβαρά επεισόδια στην Κολωνία (pics/videos)


Σοβαρά επεισόδια στην Κολωνία (pics/videos)
Πρωτοφανή –τουλάχιστον για τα γερμανικά δεδομένα- επεισόδια μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Κολωνίας με την Μπάγερν (1-4). Θερμόαιμοι οπαδοί των γηπεδούχων ξέσπασαν για τον υποβιβασμό της ομάδας τους κατά πάντων. Άναψαν φωτιές στις κερκίδες δημιουργώντας ένα μαύρο σύννεφο καπνού κι αναγκάζοντας τον διαιτητή να σφυρίξει πρόωρα τη λήξη, ενώ ορισμένοι έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο.

Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας επιστρατεύτηκαν εντός γηπέδου για να τους αναχαιτίσουν σχηματίζοντας ανθρώπινες αλυσίδες, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες συμπλοκές με μικροτραυματισμούς οπαδών και οργάνων της τάξης.

«Είμαστε Κολωνία, ενώ εσείς όχι», φώναζαν οι οπαδοί της Κολωνίας εξαγριωμένοι κατά κυρίως της διοίκησης, αλλά και δευτερευόντως κατά παικτών και τεχνικού τιμ, βλέποντας την ομάδα τους να υποβιβάζεται για πέμπτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από έξι χρόνια.





πηγή: sportfm.gr

To «κανόνι» της Σάλκε είναι εδώ!

To «κανόνι» της Σάλκε είναι εδώ!
Έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως αποτυχημένος. Πολλοί εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι η αγωνιστική του κατηφόρα δεν θα είχε σταματημό, ειδικά με τα περσινά του χαμηλά νούμερα στην πρώτη του θητεία στη Σάλκε! Ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ, όμως, «αναγεννήθηκε» και τελείωσε την Μπουντεσλίγκα με αξιοζήλευτα ρεκόρ!
Ο Ολλανδός επιθετικός, μαζί φυσικά με τον σπουδαίο Ραούλ και τον δικό μας Κυριάκο Παπαδόπουλο, έκαναν πράματα και θάματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν  και κατάφεραν να χαρίσουν στη Σάλκε την 3η θέση και την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον 28χρονο στράικερ, όμως, η σεζόν που μόλις τελείωσε αποτέλεσε περισσότερο ως… γιατρειά στον πληγωμένο ποδοσφαιρικό του εγωισμό και φυσικά ως έναυσμα για ανάλογη και γιατί όχι, ακόμη καλύτερη συνέχεια!

Το sday.gr αναζήτησε και σας παρουσιάζει τις προσωπικές διακρίσεις του διεθνούς άσου τη φετινή περίοδο:

-Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με 29 γκολ σε 32 συμμετοχές. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάριο Γκόμες της Μπάγερν Μονάχου με 26 και στην τρίτη ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της πρωταθλήτριας Ντόρτμουντ με 22.

-Έγινε ο μοναδικός μέχρι στιγμής Ολλανδός ποδοσφαιριστής που πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στα χρονικά της Μπουντεσλίγκα.

- Η αγωνιστική περίοδος 2011-12 θα μείνει στην ιστορία ως η δεύτερη πιο εποικοδομητική της καριέρας του, μετά το 2007-08 που με τη φανέλα του Άγιαξ είχε βρει δίχτυα 33 φορές.

-Στο σημερινό (5/5) τελευταίο παιχνίδι της σεζόν σημείωσε δύο γκολ στην αναμέτρηση με τη Βέρντερ Βρέμης (3-2), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη Σάλκε, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη του παλαίμαχου άσου των «βασιλικών μπλε» Κλάους Φίσερ (σεζόν 1975-76).

-Ο αμέσως προηγούμενος ποδοσφαιριστής που είχε τελειώσει τη σεζόν με 29 και περισσότερα γκολ ήταν ο σπουδαίος Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου (29 γκολ επίσης, την περίοδο 1980-81).

-Με τον απολογισμό τερμάτων του ξεπέρασε και τον… περσινό πρώτο σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος, Μάριο Γκόμες, που είχε σημειώσει 28.

-Τέλος, έγινε μέλος του κλειστού κλαμπ με τους ποδοσφαιριστές της Σάλκε που τελείωσαν μία αγωνιστική περίοδο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Πέραν του ίδιου και του Φίσερ, ο τρίτος και τελευταίος έως σήμερα που τα είχε καταφέρει ήταν ο Έμπε Σαντ (22 γκολ, τη σεζόν 2000-01).
πηγή: sday.gr

Προχωρά σε αλλαγές ο Μπόλονι!!

Προχωρά σε αλλαγές ο Μπόλονι
Ο ΠΑΟΚ κρατά μόνο την ουσία (δηλαδή τους τρεις βαθμούς) από το ξεκίνημα των πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ και συγκεντρώνεται πλέον στο πως θα φύγει με το τρίποντο από την έδρα του Ατρόμητου. Σκέψεις για αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Λάζλο Μπόλονι, όπως φάνηκε στην σημερινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει στα υπόψη του τους Αποστολόπουλο, Γεωργιάδη, ενώ δεν αποκλείεται να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή με την παρουσία του Ίβιτς από την αρχή. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Τερματοφύλακας ο Χαλκιάς, δεξιά ο Αποστολόπουλος (αντί του Έτο), αριστερά ο Σταφυλίδης, στόπερ οι Μαλεζάς-Τσιρίλο, στα χαφ οι Φωτάκης-Γκαρσία, πιο μπροστά ο Ιβιτς (αντί του Λάζαρ), στα άκρα οι Λίνο, Γεωργιάδης (αντί του Σαλπιγγίδη) και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Οι τελευταίες σκέψεις του θα φανούν στην αυριανή προπόνηση (10:30), ακολούθως θα γίνει γνωστή η αποστολή (εκτός πλάνων μόνο ο τιμωρημένος, Νιμανί) ενώ στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η πτήση για την Αθήνα.

πηγή: sportfm.gr

Ο Λεάλ και οι «μνηστήρες» του!!

Ο Λεάλ και οι «μνηστήρες» του
Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο και πολλά γκολ ο Σέρχιο Λεάλ αναζητεί πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Ουρουγουανός επιθετικός έλυσε την συνεργασία του με τους Κρητικούς και δεν αποκλείεται αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκας να ενδιαφερθούν για την απόκτησή του.

Ο Λεάλ αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ, ενώ πολλές φορές δημοσιεύματα τον ήθελαν να βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες πολλών ομάδων. Το σίγουρο είναι πως για τον παίκτη έχουν ενδιαφερθεί και ομάδες από την πατρίδα του αλλά και από το εξωτερικό. Εκεί, είναι πιθανότερο να πάρει και τα χρήματα που αξιώνει για το συμβόλαιό του.

πηγή: sportfm.gr

Σε τέσσερα μέτωπα το ενδιαφέρον!!

Σε τέσσερα μέτωπα το ενδιαφέρον
Ο Άγιαξ πανηγυρίζει από την Τετάρτη (02/05) την κατάκτηση του ολλανδικού πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον στην 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, εστιάζεται στη 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, την 4η που δίνει το εισιτήριο για το Γιουρόπα, της 8ης που οδηγεί στα πλέι-οφ, αλλά και το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί απευθείας. Ξεχωρίζει, η εκτός έδρας αναμέτρηση της Φέγενορντ με την Χέρενφεν, που θα κρίνει το…σεντόνι.

Με νίκη η ομάδα του Ρότερνταμ επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από την πλευρά της γηπεδούχος θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, αν και «βολεύεται» αφού η Αϊντχόφεν που σε περίπτωση ήττας της τερματίσει τρίτη, έχει εισιτήριο για τη διοργάνωση λόγω της κατάκτησης του κυπέλλου. Χωρίς ενδιαφέρον το ματς του πρωταθλητή Άγιαξ με την Φίτεσε στο Άρνεμ, ματς «φωτιά» το Άλκμααρ-Γκρόνιγκεν, Μπρέντα-Βαάλβικ όπου η φιλοξενούμενη παίζει τα «ρέστα» της για είσοδο στα πλέι-οφ και Ρόντα-Ουτρέχτη όπου οι γηπεδούχοι θέλουν τρίποντο για να ελπίζουν σε συμμετοχή στη διαδικασία.

Τέλος, η θέση των πλέι-οφ για την παραμονή, θα κριθεί από τα Εξέλσιορ-Αϊντχόφεν και Ντεν Χάαγκ-Ντε Γκράαφτσαπ, όπου η Εξέλσιορ για να μην υποβιβαστεί, θέλει νίκη επί της PSVκαι ήττα της Ντε Γκράαφτσαπ.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:


Κυριακή 6 Μαΐου (15:30)

Ντεν Χάαγκ-Ντε Γκράαφτσαπ
Άκλμααρ-Γκρόνιγκεν
Εξέλσιορ-Αϊντχόφεν
Χέρενφεν-Φέγενορντ
Χέρακλες-Ναϊμέγκεν
Μπρέντα-Βάαλβικ
Ρόντα-Ουτρέχτη
Φίτεσε-Άγιαξ
Φένλο-Τβέντε

πηγή: sportfm.gr

Βενγκέρ: «Το κάναμε πολύ εύκολο για την Νόριτς»

Βενγκέρ: «Το κάναμε πολύ εύκολο για την Νόριτς»
Απογοητευμένος από την αμυντική συμπεριφορά της Άρσεναλ δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού των «κανονιέρηδων» με την Νόργουιτς (3-3). Ο Αλσατός τεχνικός δεν άφησε ωστόσο ασχολίαστο το γεγονός πως η ομάδα του δεν έχει κερδίσει φέτος κανένα πέναλτι μέσα στο «Έμιρεϊτς».

«Το κάναμε πολύ εύκολο για αυτούς (σ.σ. Νόργουιτς) με την κακή αμυντική μας απόδοση. Πέρα από αυτό όμως έπαιξαν πολύ καλά και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε» τόνισε.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους, σε μαρκάρισμα του Κάϊλ Νότον πάνω στον Φαν Πέρσι μέσα στην περιοχή. Ο προπονητής των Λονδρέζων σχολίασε σχετικά:

«Τι να πω; Ξέρουμε πως δεν παίρνουμε πέναλτι στην έδρα μας. Πρέπει να το καταλάβουμε και να το αποδεχτούμε» σημείωσε εκφράζοντας ταυτόχρονα την πικρία του.

Η Άρσεναλ πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League και εξαρτάται από τα αποτελέσματα των Νιούκαστλ και Τότεναμ. Ενόψει και του τελευταίου παιχνιδιού που έχουν να δώσουν οι «κανονιέρηδες» απέναντι στην Γουέστ Μπρόμγουιτς ο 62χρονος τεχνικός σχολίασε:

«Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος όπως κάναμε και σήμερα. Θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε στο τελευταίο μας παιχνίδι».

πηγή: sportfm.gr

Καγκάβα: «Του χρόνου θα είμαι στη Γιουνάιτεντ»!!

Καγκάβα: «Του χρόνου θα είμαι στη Γιουνάιτεντ»!
Τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φορά από την επόμενη σεζόν ο Σίντζι Καγκάβα, όπως δήλωσε ο ίδιος σε κανάλι της Ιαπωνίας, μετά τη νίκη της Ντόρτμουντ κόντρα στη Φράιμπουργκ (4-0), για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν επιβεβαιώσει κάποια συμφωνία με τον 23χρονο επιθετικό.

«Στις 12 Μαΐου θα είναι το τελευταίο παιχνίδι μου με την Ντόρτμουντ (τελικός Κυπέλλου κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου), καθώς τη νέα σεζόν θα ανοίξω ένα καινούριο κεφάλαιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», δήλωσε ο Σίντζι Καγκάβα στην τηλεόρασης της Ιαπωνίας.

Ο Καγκάβα πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική σεζόν στην Ντόρτμουντ, μετρώντας 42 συμμετοχές και 16 τέρματα, σε όλες τις διοργανώσεις.

πηγή: sportfm.gr

Ανάσα για την Φιορεντίνα!!

Ανάσα για την Φιορεντίνα!
Τρίποντο μετά από τρεις αγωνιστικές ξηρασίας για την Φιορεντίνα, η οποία με ένα τέρμα του Τσέρτσι οι «βιόλα» επικράτησαν 1-0 της Λέτσε και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενόψει των επόμενων αγωνιστικών.

Οι παίκτες του Τζουσέπε Παπαντόπουλος ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς. Στο 35’ ο Τσέρτσι έκανε το γκολ και έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι και το τρίποντο πήγε στους «βιόλα».

Πλέον η Φιορεντίνα έφτασε τους 45 πόντους, σκαρφαλώνοντας στην 13η θέση και άφησε την Λέτσε στους 36’, στην 18η.

Η 37η αγωνιστική :

Σάββατο, 5/5

Λέτσε-Φιορεντίνα 0-1
(35’ Τσέρτσι)

Ρόμα-Κατάνια (21:45)

Κυριακή, 6/6 (16:00)

Σιένα-Πάρμα (13:30)
Αταλάντα-Λάτσιο
Μπολόνια-Νάπολι
Κάλιαρι-Γιουβέντους
Νοβάρα-Τσεζένα
Παλέρμο-Κιέβο
Ουντινέζε-Τζένοα
Ίντερ-Μίλαν

Η επόμενη (τελευταία) 38η αγωνιστική:

Κυριακή, 13/5 (21:45)

Μίλαν-Νοβάρα
Κατάνια-Ουντινέζε
Τσεζένα-Ρόμα
Κιέβο-Λέτσε
Φιορεντίνα-Κάλιαρι
Τζένοα-Παλέρμο
Γιουβέντους-Αταλάντα
Λάτσιο-Ίντερ
Νάπολι-Σιένα
Πάρμα-Μπολόνια

πηγή: sportfm.gr

Έρχεται με... Φόρα(ν)!!

Έρχεται με... Φόρα(ν)
Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ρίτσι Φόραν που σκόραρε στο 85’ η Ινβερνές κατάφερε να νικήσει με 1-0 εκτός έδρας την Σεντ Μίρεν στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής για το σκοτσέζικο πρωτάθλημα. Έτσι, με αυτό το αποτέλεσμα οι παίκτες του Τέρι Μπούτσερ «κλείδωσαν» την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.

Παράλληλα, στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Κιλμάρνοκ υποδέχτηκε την Αμπερτίν και ήρθαν ισόπαλες 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν το 0-1 στο 30’ με τον Μέϊσον, ωστόσο η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 53’ με τον Σιελς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο (5/5)

Ρέιντζερς-Μάδεργουελ 0-0
Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν 1-1
Σεντ Μίρεν-Ινβερνές 0-1

Κυριακή (6/5)

Νταντί Γ.-Σέλτικ (14:45)
Χάρτς- Σεντ Τζόνστον (17:00)

Δευτέρα (7/5)
Χιμπέρνιαν- Ντανφέρμλιν (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Η Ντόρτμουντ των ρεκόρ!!

Η Ντόρτμουντ των ρεκόρ
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα στην Γερμανία, με διαφορά οχτώ πόντων από την δεύτερη Μπάγερν Μονάχου. Είναι και ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ σπάει και όλα τα ρεκόρ στην Bundesliga. Οι Βεσταφαλοί με τους 81 βαθμούς που συγκέντρωσαν στο φετινό πρωτάθλημα, έκαναν ρεκόρ πόντων σε μία αγωνιστική περίοδο.

Την προηγούμενη καλύτερη συγκομιδή βαθμών κατείχαν οι Βαυαροί, με 78 τη σεζόν 1998-99, όταν και κατέκτησαν τον τίτλο.

Η Ντόρτμουντ την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος επικράτησε με 4-0 της Φράιμπουργκ στην έδρα τους, με τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Γιάκουμπ Μπλατσικόφσκι να πετυχαίνουν από δυο γκολ ο καθένας.

Πλέον οι πρωταθλητές στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Μπάγερν και έχουν την ευκαιρία να κάνουν το νταμπλ.

πηγή: sportfm.gr

Σπάει ρεκόρ και... μύτες ο Μπάινουμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πρεμιέρα της προημιτελικής σειράς με τους Νάγκετς ο Άντριου Μπάινουμ έσπασε το ρεκόρ κοψιμάτων των Λέικερς και στην τρίτη αναμέτρηση τη μύτη του Αλ Χάρινγκτον!
Σπάει ρεκόρ και... μύτες ο Μπάινουμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ της ομάδος του Ντένβερ στάθηκε άτυχος σε διεκδίκηση ριμπάουντ προς το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν άθελά του ο All Star σέντερ των Λέικερς τον βρήκε με τον δεξί αγκώνα στη μύτη και του χάρισε ένα ρινικό κατάγμα.
Δείτε παρακάτω την άτυχη στιγμή:

 πηγή: sportdog.gr





30.000 Γιουβεντίνοι στην Τεργέστη!!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα στη μάχη για το Scudetto και οι τιφόζι της Γιουβέντους μεταφέρονται κατά... δεκάδες χιλιάδες στην Τεργέστη για το ματς με την Κάλιαρι!
30.000 Γιουβεντίνοι στην Τεργέστη!

Παραδοσιακά οι οπαδοί των Μπιανκονέρι κάνουν τις μεγαλύτερες εκδρομές στα εκτός έδρας παιχνίδια και το ίδιο έγινε και φέτος, καθώς τους βοηθούσε και η ομάδα με την πορεία της. Αυτό που γίνεται, όμως, ενόψει του αγώνα με την Κάλιαρι ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ αναμένονται περισσότεροι από 30.000 (!) στην πόλη της Τεργέστης για τον αγώνα με τους Σαρδήνιους, στον οποίο η Γιούβε μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια αν νικήσει και παράλληλα η Μίλαν έρθει έστω ισόπαλη με την Ιντερ.

Το γηπέδο «Νερέο Ρόκο», στο οποίο γίνεται ο αγώνας και το οποίο χρησιμοποιεί η Κάλιαρι ως έδρα τον τελευταίο 1,5 μήνα, έχει χωρητικότητα 32.454 και θα είναι όλο μπιανκονέρο ενώ όσοι δε θα βρουν εισιτήριο θα είναι έξω από το γήπεδο με την ελπίδα μετά το τέλος του 90λεπτου να πανηγυρίζουν είτε την κατάκτηση του Scudetto είτε τη διατήρηση του +1, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

πηγή:gazzetta.gr

Τhe Magician Vieira !!

Το όνομα του επιθετικού της Ζιλ Βιθέντε Ούγκο Βιέιρα «παίζει» πολύ δυνατά στην Πορτογαλία για λογαριασμό του Ολυμπιακού, λόγω και της περίπτωσης του Ντομίνγκος Πασιένσια, που εξετάζεται από τους νταμπλούχους Ελλάδας για τη διαδοχή του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Τhe Magician Vieira !
Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα ονόματα που προβάλλουν ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού. Ένα από αυτά, που «παίζει» πολύ δυνατά τα τελευταία 24ωρα στην Πορτογαλία, είναι αυτό του Ούγκο Βιέιρα.
Ο 23χρονος επιθετικός της Ζιλ Βιθέντε έχει προταθεί στον Θρύλο και με αφορμή το γεγονός ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση του Ντομίνγκος Πασιένσια, οι «ματιές» αφορούν κυρίως ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Έτσι, το Σάββατο ήταν η σειρά της ιστοσελίδας «record.pt» να συνεχίσει το θέμα, αναφέροντας σε άρθρο της πως ο «παίκτης λίγο έλειψε να πάει στον Παναθηναϊκό του Ζεσουάλδο Φερέιρα, όπως επίσης και στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις των Πορτογάλων που ανέρχοπνταν στα 5 εκατ. ευρώ, τα οποία σταμάτησαν στην μέση την υπόθεση», γράφει το κείμενο και συνεχίζει.
«Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που έχασε μέρος της σεζόν, επέστρεψε στη Ζιλ Βιθέντε και τη βοήθησε να φτάσει στον τελικό του Λιγκ Καπ. Έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, της Μπράγκα, αλλά και πολλών άλλων συλλόγων».
Ενδεικτικός και ο τίτλος του άρθρου, που γράφει. «Υπάρχουν περισσότερες ομάδες για τον Ούγκο Βιέιρα... Μία από αυτές είναι ο Ολυμπιακός».
Παρακολουθείστε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του Βιέιρα:






πηγή: katimagiko.gr

Υπό δοκιμή το πρώτο εμβόλιο νικοτίνης!!

Ένα νέο ανορθόδοξο σύμμαχο κατά του τσιγάρου μπορεί να έχουν σύντομα στο πλευρό τους όσοι θέλουν να το κόψουν, αλλά δυσκολεύονται. Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο νικοτίνης στον κόσμο, που αναπτύσσει μία αμερικανική εταιρία.
Υπό δοκιμή το πρώτο εμβόλιο νικοτίνης
Το εμβόλιο επιδιώκει να εμποδίσει την νικοτίνη να φθάσει στον εγκέφαλο και έτσι να ανατροφοδοτήσει την απόλαυση -και την εξάρτηση- που νιώθει ο καπνιστής. Αν το κάπνισμα δεν προκαλεί πια την ίδια ευχαρίστηση, τότε ο καπνιστής είναι ευκολότερο να το κόψει. Στόχος μάλιστα είναι η επίδραση του εμβολίου να διαρκεί για αρκετά χρόνια.
Το εμβόλιο συνίσταται σε μία ένεση συνθετικών νανοσωματιδίων που πυροδοτεί μία αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του καπνιστή, έτσι ώστε να δημιουργήσει ειδικά αντισώματα κατά της νικοτίνης.

Τρέχουμε τώρα...!!

Το τακτικό τζόκινγκ μπορεί να προσθέσει μέχρι έξι χρόνια ζωής στη ζωή τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, σύμφωνα με μία νέα δανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι ακόμα και μόλις μία ώρα την εβδομάδα τζόκινγκ, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής.
Τρέχουμε τώρα...
Δανοί ερευνητές συνέκριναν τη θνησιμότητα όσων έκαναν τζόκινγκ και όσων δεν έκαναν, σε ένα δείγμα πληθυσμού 20.000 ατόμων ηλικίας 20 έως 93 ετών, από τους οποίους 1.116 άνδρες και 762 γυναίκες έκαναν τζόκινγκ, αρχής γενομένης από το 1976. Οι επιστήμονες συσχέτισαν την υγεία των συμμετεχόντων με το αν έκαναν τζόκινγκ και πόσο συχνά. Στη διάρκεια της επόμενης 35ετίας, πέθαναν 10.158 άτομα που δεν έκαναν τζόκινγκ και 122 που έκαναν.
Οι επιστήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το συχνό τζόκινγκ μειώνει σε ποσοστό 44% κατά μέσο όρο τον κίνδυνο θανάτου και για τα δύο φύλα.

Μόνο θέμα η ΛΥΣΗ!!

Θα προσπαθήσω να σημειώσω ορισμένα πράγματα όσο γίνεται πιο περιεκτικά και μετά από μία Γενική Συνέλευση που για μένα είχε ΟΥΣΙΑ στο τελευταίο της μισάωρο, τότε που ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Γράφει ο Χρύσανθος Τσαλτίδης.
Μόνο θέμα η ΛΥΣΗ!
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ: Αφήστε πίσω ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ποιος φταίει περισσότερο και ποιος φταίει λιγότερο, ποιος δημιούργησε λιγότερα ή περισσότερα χρέη, ποιος έκανε καλύτερη ή χειρότερη διαχείριση. Ας ήταν το τελευταίο ξεκατίνιασμα το χθεσινό.
Όταν φτάνει στο σημείο ο κ. Σκόρδας να σημειώνει στο βήμα της Κοινωνίας ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί η διοίκηση γιατί θα μείνει ακέφαλη η ομάδα, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί από την μία την κρισιμότητα της κατάστασης και από την άλλη την ΑΠΟΥΣΙΑ ΛΥΣΗΣ.
Όταν και σε προηγούμενα σημειώματά μου είχα καταγράψει ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, αρκετοί το είχατε λάβει ως στήριξη στην διοίκηση ή την προφορική πρόταση Κόντη. Δεν είναι έτσι και φάνηκε χθες ότι ούτε οι αφορισμοί, ούτε η απόδοση ευθυνών , ούτε το ποιος την έχει μεγαλύτερη μπορεί να δώσει την λύση. Μόνο τα χρήματα μπορούν να την δώσουν και σίγουρα ούτε φτάνουν ούτε μπορεί να δώσει τα χρήματα ο κόσμος του ΑΡΗ. Δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται από τα 800 μέλη (επί συνόλου 1500 τακτοποιημένων) που έδωσαν το παρών χθες στο Βελλίδειο.
Φανερώθηκε στην πράξη πόσο ΑΝΟΥΣΙΟ ήταν να μιλάμε για εκλογές, ψηφοδέλτια, μομφή κατά του ΔΣ της ΠΑΕ, γιατί με 19.700.000 ευρώ στο κεφάλι τους οι πρώτοι που θα ήθελαν να φύγουν σήμερα είναι όσοι στελεχώνουν το ΔΣ της ΠΑΕ.
Πρέπει να μείνουν στην άκρη τα προσωπικά του καθενός οι αντιδικίες που πιστεύω εξαντλήθηκαν στην ΓΣ από όλους και προς όλους και πλέον την Δευτέρα είτε να κατατεθεί γραπτώς προς άμεση αξιολόγηση η πρόταση Αθανασιάδη-Κόντη ή να πάρουμε όλοι μία απόφαση παναρειανής συσπείρωσης για την σωτηρία της ομάδας. Στα χρόνια όπως που ζούμε δικαιολογημένα ο κόσμος δεν μπορεί (και δεν ευθύνεται κιόλας για αυτό)να σηκώσει το βάρος.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΕ: Έχει την καυτή πατάτα στα χέρια της και δεν μπορούσε να γίνει κι αλλιώς αυτή την στιγμή. Παρά τα όσα ακούγονταν κανείς δεν θέλησε να την πάρει στα δικά του χέρια. Ακόμα και όσοι μίλησαν για προτάσεις σε 2-3 εβδομάδες (δεν υπάρχει χρόνος έτσι κι αλλιώς) στην συνέχεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το αναίρεσαν. Είναι ξεκάθαρο ότι είτε πρέπει να κάνει πιο ξεκάθαρη την πρόταση εισροής χρημάτων και της επόμενης μέρας ή να πάει σε planBόσο δύσκολο, αλλά και αμφιβόλου επιτυχίας είναι.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Πρέπει να πάψει να υφίσταται αυτή την στιγμή. Και φυσικά δεν εννοώ να μην υπάρξει κριτική ή διαπίστωση λαθών στο μέλλον και να πάμε σε… καταστάσεις δικτατορίας. Σήμερα από την στιγμή που δεν έχουν την οποιαδήποτε λύση στην πράξη, είτε πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο είτε για ανθρώπους όπως ο κ. Στεφανίδης ή όσοι δεν συμφωνούν με την διοίκηση Αθανασιάδη ή τον Γιάννη Κόντη οφείλουν με την στάση τους να βοηθήσουν. Μόνο αν τεθούν δίπλα στην προσπάθεια μπορούν να βοηθήσουν αυτό που αγαπούν. Κι φυσικά αυτό προυποθέτει ότι και η πλευρά των διοικούντων δεν θα επανέλθει ΠΟΤΕ ξανά στην διαδικασία αντιπαραθέσεων για το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί έτσι θα μιλάμε μόνο για τα προηγούμενα χρόνια αφού δεν θα υπάρχουν επόμενα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ ΑΡΗ: Είναι εμφανέστατο ότι απλά να μιλάμε για την συμμετοχή του κόσμου, να εξάρουμε την δημοκρατία και να φωνάζουμε οι μετοχές στον λαό δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται με χρήματα κι αυτό το κατάλαβαν όλοι μόνο όταν η ώρα έφτασε 1:15 και προηγουμένως αποθεώνονταν όποιος έλεγε από την μία ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ πράγματα, αλλά μη εφαρμόσιμα σήμερα. Το ΔΣ της Κοινωνίας κατέθεσε μία πρόταση. ΙΔΕΑΤΗ, αλλά σήμερα ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Μπορεί να αποτελέσει φάρο για το μέλλον αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ,  αλλά σήμερα το θέμα είναι να μπουν χρήματα. Κι όταν λέω σήμερα δεν εννοώ ούτε καν σε καμιά δεκαριά μέρες. ΣΗΜΕΡΑ! Κι εγώ θέλω και αυτό φωνάζω τόσα χρόνια να μείνουν οι μετοχές στην Λέσχη και να γιγαντωθεί. Αν όμως δεν ΕΙΜΑΣΤΕ 20.000 μέλη ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, πρέπει να σκεφτούμε ότι στο τέλος θα φτάσουμε να έχουμε στα χέρια μας μετοχές ενός κατεστραμμένου συλλόγου.
ΚΟΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ: Δε νομίζω ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός του SUPER-3 να διαφωνεί με την στάση του στην συνέλευση, αλλά και την ανακοίνωση που εξέδωσε. Είναι ορόσημο η στάση του SUPER-3. Τέλος στο παρελθόν και το ξεκατίνιασμα έστω κι αν πρώτοι από όλους οι φίλαθλοι που δεν έχουν κερδίσει τίποτα, θα ήθελαν την απόδοση ευθυνών. Όταν όμως το καράβι βουλιάζει δεν ρωτάς τον καπετάνιο το γιατί και τον… περνάς ΕΔΕ. Πρώτα σώζεις το καράβι. Και για αυτό ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, όχι λόγια. Άξια αναφοράς, συγχαρητηρίων, αλλά πάνω από όλα, ΕΥΘΥΝΗΣ, από αυτούς που θεωρητικά το αίμα τους βράζει και δεν έχουν καθαρό μυαλό. Ευτυχώς για τον ΑΡΗ δείχνουν ότι το έχουν σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας του συλλόγου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΜΜΕ: Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια σωτηρίας. Όποια κι αν είναι αυτή από όποιον κι αν προέρχεται. Σίγουρα αυτό θα συμβεί από μέσα… ενημέρωσης εχθρικά προς τον ΑΡΗ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΕΙΑΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και παράλληλα μπορούμε με τα γραφόμενα-λεγόμενά μας να βοηθήσουμε να το πράξουμε εμπράκτως. Να αφήσουμε στην άκρη προσωπικά, ενστάσεις και ότι μπορεί να μας ενόχλησε στο παρελθόν και να συνδράμουμε προς την εξεύρεση της λύσης. Γιατί ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αντιληφθούμε ΟΛΟΙ ότι αν δεν υπάρχει ΑΡΗΣ, δεν θα υπάρχουμε και εμείς. Κι προσέξτε η ενότητα και των αρειανών ΜΜΕ- δημοσιογράφων τους φοβίζει. Για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαλύσουν κάθε ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Οφείλουν να συνδράμουν κι αυτοί από την πλευρά τους όσο επαγγελματίες κι αν είναι. Εγώ γνωρίζω και προσωπικά πόσο ΠΛΑΤΗ έχουν βάλει τα περισσότερα από τα παιδιά που φοράνε την φανέλα του ΑΡΗ σήμερα. Με δεδομένο όμως ότι είμαστε στις αρχές Μαίου και η μεταγραφική περίοδος αρχίζει σε δυο μήνες μπορούν να κάνουν υπομονή για 2 εβδομάδες ακόμα αν χρειαστεί. Κι πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους θα το κάνουν.
ΛΥΣΗ: Την λύση την έχω περιγράψει-καταγράψει ουκ ολίγες φορές στο κείμενο μου και αυτό πρέπει να συμβεί στην επόμενη ΓΣ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και να συζητηθεί η όποια ΠΡΟΤΑΣΗ-ΛΥΣΗ που προηγουμένως θα έχει κατατεθεί γραπτώς, ΛΥΣΗ που θα έχει ένα και μόνο ΓΝΩΜΟΝΑ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Την Δευτέρα πρέπει ΤΟ ΔΣ της ΠΑΕ να ξέρει τον τρόπο που θα κινηθεί γιατί πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο…

πηγή: gazzetta.gr

"Πες του κελεμπία να έρθει τη Δευτέρα..."

Όσοι αρχίσατε να αγχώνεστε και να νιώθετε σύνδρομο στέρησης λόγω της εξαφάνισης του Τσάκα από το προσκήνιο, μην απορήσετε αν τον δείτε ξανά μπροστά σας τις επόμενες μέρες...
"Πες του κελεμπία να έρθει τη Δευτέρα..."
Αυτό τουλάχιστον ψιθυρίζεται τις τελευταίες ώρες στην ποδοσφαιρική πιάτσα, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις Αλαφούζου. Τη στιγμή, δηλαδή, που στον Παναθηναϊκό περιμένουν με αγωνία την Τρίτη και τη Γενική Συνέλευση που θα αναδείξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΠΑΕ για να ξεκινήσει η επόμενη μέρα με την εμπλοκή του "Σωματείου" στα διοικητικά, κάποιοι επιμένουν να ασχολούνται με φαντάσματα και κελεμπίες.
Αυτό που έχει διαρρεύσει, λοιπόν, είναι ότι μέχρι τη Δευτέρα ο Βλάσης θα επανεμφανιστεί με νέα παραμύθια για πρίγκιπες και ...Αλημπαμπάδες. Σας το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη και κρατήστε το.
Μάλιστα, κάποιοι το προχωράνε και λένε πως τη Δευτέρα θα έχει φέρει στην Αθήνα τον νέο Πρίγκιπα, ο οποίος θα το ...φυσάει το χρήμα και θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα διοικητικά παραμονή της Γενικής Συνέλευσης. Πως θα εμφανιστεί έτοιμος να σπρώξει ζεστό χρήμα στον Παναθηναϊκό κι όχι τα 4,2 ...ψωροεκατομμύρια που μάζεψε στη γύρα ο Αλαφούζος.
Κι αυτό να δούμε και μετά θα τα έχουμε δει όλα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού...

πηγή: sportdog.gr

Σκέτη… αγγαρεία!!

Σκέτη… αγγαρεία
Κάτι που την χωρίζουν 20 βαθμοί από την κορυφή, κάτι που βρίσκεται στο τέλος της χρονιάς, η Ρέιντζερς έχει ξεμείνει από κίνητρα και δεν κατάφερε να επικρατήσει της Μάδεργουελ στην έδρα της για την 37η αγωνιστική του σκοτσέζικου πρωταθλήματος, μένοντας στο 0-0.

«Μοιραίοι» για την ομάδα των «διαμαρτυρόμενων» ήταν τόσο ο Μπάρτλεϊ, όσο και ο ΜακΚάλοχ, αφού και οι δύο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, αυτός που απείλησε τις περισσότερες φορές την εστία του ΜακΓκρέγκορ ήταν ο Χένρικ Οτζάμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο (5/5)

Ρέιντζερς-Μάδεργουελ 0-0
Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν (17:00)
Σεντ Μίρεν-Ινβερνές (17:00)

Κυριακή (6/5)

Νταντί Γ.-Σέλτικ (14:45)
Χάρτς- Σεντ Τζόνστον (17:00)

Δευτέρα (7/5)

Xιμπέρνιαν- Ντανφέρμλιν (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Ευτυχισμένος στη Νάπολι ο Καβάνι!!

Ευτυχισμένος στη Νάπολι ο Καβάνι
Την εμπιστοσύνη που του δείχνουν στην Νάπολι, προσπαθεί να ανταποδώσει ο Έντισον Καβάνι, μέσω των καλών εμφανίσεων του. Ο 25χρονος επιθετικός τόνισε πως είναι ευτυχισμένος στην ομάδα του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμπαίκτες του για την πολύ καλή συνεργασία τους.

«Νιώθω εμπιστοσύνη και αυτό προσπαθώ να το ανταποδώσω. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για τη βοήθεια τους να σκοράρω αρκετά τέρματα. Δεν είναι εύκολο, αλλά πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι. Αισθάνομαι πολύ καλά στη Νάπολι, όλα είναι εύκολα», ήταν τα λόγια του 25χρονου επιθετικού, για να συμπληρώσει στη συνέχεια.

«Είχαμε μια μεγάλη σεζόν, στην οποία πολλά έχουν συμβεί, όμως με τη συλλογική δουλειά καταφέραμε να αντιδράσουμε τις δύσκολες στιγμές. Το παιχνίδι κόντρα στην Μπολόνια είναι ένας από τους τελικούς που απομένουν. Ελπίζω οι φίλοι της ομάδας να είναι στο πλευρό μας, όπως έκαναν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν», πρόσθεσε.

Η Νάπολι ισοβαθμεί με την Ουντινέζε στην τρίτη θέση (θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League).

πηγή: sportfm.gr

«Με ενδιαφέρει η Μπάρτσα»

«Με ενδιαφέρει η Μπάρτσα»
Την έντονη επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αποκάλυψε ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο.

Ο άσος της Πάρμα, τόνισε ότι είναι κολακευμένος από το ενδιαφέρον των «μπλαουγκράνα», υποστηρίζοντας πως «μια εμπειρία στο εξωτερικό θα με ενδιέφερε πολύ».

Τον περασμένο μήνα ένας από τους μάνατζερ του Τζιοβίνκο, ο Κλαούντιο Πασκουαλίν, έφερε στο φως της δημοσιότητας ενδιαφέρον των Καταλανών για τον πελάτη του, το οποίο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

«Με τιμά πολύ το συγκεκριμένο ενδιαφέρον, και η προοπτική του εξωτερικού».

Μάλιστα έδειξε να τον εξιτάρει η ιδέα να γίνει συμπαίκτης με τον Λιονέλ Μέσι. «Είναι ένας μοναδικός παίκτης και έχει κάνει πράγματα που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει στην ηλικία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα δικαιώματα του 25χρονου μέσου έχουν από κοινού η Πάρμα και η Γιουβέντους, με την οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά του βήματα. Για τον Ιταλό εμφανίζονται να έχουν ενδιαφερθεί ακόμη η Μάλαγα και η Νάπολι.

πηγή: sportfm.gr

Ενδιαφέρεται για Μπερμπάτοφ η Λάτσιο!!

Ενδιαφέρεται για Μπερμπάτοφ η Λάτσιο
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα « Corriere dello sport» υποστηρίζει ότι άνθρωποι του ιταλικού συλλόγου έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον μάνατζερ του παίκτη, διερευνώντας το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη Serie A.

Ο Μπερμπάτοφ έχει χάσει τη θέσητου στη βασική ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας μόλις 11 συμμετοχές τη φετινή σεζόν και πετύχει 7 γκολ. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό , ώστε να κάνει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, να τον εμπιστευτεί αντί των Γουέλμπεκ και Ερνάντεζ, που ξεκινούν αυτοί στη βασική ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Βούλγαρος στράικερ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τον παραγκωνισμό του και ο Σκοτσέζος τεχνικός έχει τονίσει στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο, αν εκείνος αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα του Μάντσεστερ.

Από την πλευρά της, η Λάτσιο επιθυμεί να ενισχύσει την επίθεση της το ερχόμενο καλοκαίρι και ήδη μέλη της διοίκησης έχουν έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του Μπερμπάτοφ, Εμίλ Ντάντσεφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βούλγαρος επιθετικός έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα, η οποία φέρεται διατεθειμένη να κάνει περικοπές στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

πηγή: sportfm.gr

«Δεν πωλείται ο Ιγκουαϊν»

«Δεν πωλείται ο Ιγκουαϊν»
Τέλος στις… ορέξεις των Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν να αποκτήσουν τον Γκονσάλο Ιγκουαϊν προσπαθεί να βάλει η Ρεάλ. Η θέση της διοίκησης της «βασίλισσας» για το μέλλον του Αργεντινού ήταν ξεκάθαρη…

«Ο Ιγκουαϊν δεν πωλείται. Έχει αρκετά χρόνια συμβόλαιο ακόμη και πρόκειται να μείνει σε εμάς», ανέφερε άτομο της διοίκησης και κατέληξε…

«Δεν πρόκειται να μπούμε καν στη διαδικασία για να ακούσουμε προσφορά από ομάδα για τον παίκτη μας. Μόνο εάν έρθει με 200 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, όσο είναι και η ρήτρα αποδέσμευσής του», κατέληξε.

πηγή: sportfm.gr

Προφορική συμφωνία Έμερι-Σπαρτάκ Μόσχας!!

Προφορική συμφωνία Έμερι-Σπαρτάκ Μόσχας
Την Σπαρτάκ Μόσχας θα αναλάβει ο Ουνάι Έμερι, όπως μεταδίδουν στην Ισπανία.

Ο τεχνικός της Βαλένθια που στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τις «νυχτερίδες» και προσφάτως το όνομά του έπαιξε δυνατά για τον Ολυμπιακό, εμφανίζεται κοντά σε οριστική συμφωνία με τον ρωσικό σύλλογο.

Την υπόθεση χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής της Σπαρτάκ, Ντμίτρι Ποπόφ, που έχει επιφορτιστεί με τις απευθείας συζητήσεις με τον Έμερι.

Σύμφωνα μάλιστα με την ηλεκτρονική έκδοση της “Las Provincias” έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία, για συμβόλαιο 2+1 ετών.

Παρών στις τελικές συζητήσεις θα είναι και ο πρόεδρος των Ρώσων, Λεονίντ Φεντούν που θέλει να κλείσει άμεσα το θέμα του αντικαταστάτη του Βαλερί Κάρπιν.

πηγή: sportfm.gr

Μπαίνει στο κόλπο!!

Μπαίνει στο κόλπο!
Με μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος τον περνάει στην βαθμολογία και μπορεί να περιμένει κάτι καλό και από το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ για να ελπίζει. Ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του είναι έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τις απουσίες να είναι δεδομένες.

Πιο συγκεκριμένα Τάτος και Καραγκούνης δεν υπολογίζονται για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Παράλληλα ο Κώστας Γιαννούλης προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες ημέρες όμως για προληπτικός λόγος έμεινε εκτός αποστολής.

Βέβαια μετά την μέτρια παρουσία του Οικονόμου με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Νάστος.

Η προετοιμασία των «κυανόλευκων» ολοκληρώνεται την Κυριακή και η αποστολή θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο. Η αποστολή αποτελείται από τους: Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρα, Νάστο, Γιαννούλη, Οικονόμου, Ζουέλα, Τόμας, Φυτανίδη, Μπάλλα, Καραμάνο, Ιγκλέσιας, Δημούτσο, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Επστάιν, Αναστασάκο, Μήτρογλου.


πηγή: sportfm.gr

Μένει με... χρυσάφι ο Μουρίνιο!!

Μένει με... χρυσάφι ο Μουρίνιο
Αρνητικά σε πρόταση του Ρομάν Αμπράμοβιτς για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι απάντησε ο Ζοζέ Μουρίνιο για τα… μάτια της Ρεάλ Μαδίτης! Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της “Sun”, ο Πορτογάλος τεχνικός απαρνήθηκε την παλιά του ομάδα καθώς θα αποδεχθεί την πρόταση από τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης για επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2015 με βελτιωμένες αποδοχές.

Σύμφωνα με την Sun ο Μουρίνιο θα πάρει 37 εκατομμύρια συνολικά για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Είμαστε πολύ, πολύ κοντά στο να υπογράψουμε τη συμφωνία με τον Ζοζέ. Οι συναντήσεις των τελευταίων εβδομάδων πήγαν πολύ καλά και ο Μουρίνιο έχει ήδη στα χέρια του το νέο συμβόλαιο που είναι να υπογράψει. Το μόνο που περιμένουμε είναι η υπογραφή του», αναφέρει άνθρωπος της ομάδας.

πηγή: sportfm.gr

Παρί για Λαβέτσι!!

Παρί για Λαβέτσι
Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να μάχεται για την κατάκτηση του τίτλου στο γαλλικό πρωτάθλημα, όμως έχει ξεκινήσει ήδη ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Ο βοηθός του Κάρλο Αντσελότι, Τζόρτζιο Τσιασίνι παραδέχθηκε το ενδιαφέρον των Παριζιάνων για τον Εσεκιέλ Λαβέτσι.

Η ρήτρα αποδέσμευσης του Αργεντινού από τη Νάπολι είναι 32 εκατομμύρια ευρώ , αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τους Άραβες ιδιοκτήτες της δεύτερης στη βαθμολογίας στη Ligue 1.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν ενδιαφέρεται για παίκτες σε όλες τις θέσεις, και ο Λαβέτσι είναι ένας από αυτούς. Είναι ένας σπουδαίος επιθετικός , που τον θέλουν πολλοί σύλλογοι, εμείς τον παρακολουθούμε αλλά δεν γνωρίζω αν θα φύγει από τη Νάπολι» ήταν η τοποθέτηση του Τσιασίνι.

Το «δεξί χέρι» του Αντσελότι υποστήριξε ότι το αγγλικό και το ιταλικό πρωτάθλημα είναι πιο υψηλού επιπέδου από το γαλλικό, για αυτό η Παρί θέλει να αποκτήσει παίκτες από αυτά τα πρωταθλήματα. Πρόσφατα ο πρόεδρος της Νάπολι , Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις παραδέχθηκε ότι ο Λαβέτσι μπορεί να φύγει από την ομάδα το καλοκαίρι, υπενθυμίζοντας ότι όποιος ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει , θα πρέπει να καταβάλει τη ρήτρα αποδέσμευσης του , η οποία είναι 32 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν γνωρίζω αν αυτή είναι η πραγματική αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο , αλλά είναι ένας ικανότατος εξτρέμ και αξίζει μια οικονομική θυσία» σχολίασε ο Τζόρτζιο Τσιασίνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής της ιταλικής ομάδας , Βάλτερ Ματσάρι έχει αφήσει στον πάγκο τον Λαβέτσι στα τελευταία παιχνίδια των «παρτενοπέι», κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το καλοκαίρι ο Αργεντινός διεθνής.

πηγή: sportfm.gr

Ήττα ΑΠΟΕΛ, κούπα η ΑΕΛ!!

Ήττα ΑΠΟΕΛ, κούπα η ΑΕΛ
Το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια πανηγυρίζει από το απόγευμα του Σαββάτου (5/5) η ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού μία αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος, νίκησε με σκορ 1-0 την Ανόρθωση στην έδρα της και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη της Ομόνοιας με 2-1 στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον ΑΠΟΕΛ, κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο.

Σκόρερ του «χρυσού» τέρματος για την ΑΕΛ ήταν ο Μπεμπέ, στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο ντέρμπι του ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ, στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων και εκτός του ότι ηττήθηκε στο ντέρμπι με την «μισητή» Ομόνοια, έχασε και οριστικά τον τίτλο. Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν στο 22ο λεπτό ο Αβραάμ για την Ομόνοια και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους ο Αΐλτον στο 40’. Τη νίκη στους «πράσινους» έδωσε ο Χριστοφή στο 80ο λεπτό της αναμέτρηση.

Πλέον η ΑΕΛ πάει αδιάφορη στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και θα αφοσιωθεί στον τελικό Κυπέλλου με την Ομόνοια, ώστε να πετύχει το ντάμπλ τη φετινή σεζόν.


Αποτελέσματα 1ου Ομίλου

ΑΕΛ- Ανόρθωση: 1-0
(74’ Μπεμπέ)
ΑΠΟΕΛ- Ομόνοια: 1-2
(40’ Αΐλτον- 22’ Αβραάμ, 80’ Χριστοφή)


1ος Όμιλος(5 αγώνες)

1. ΑΕΛ 68
2. ΑΠΟΕΛ 63
3. Ομόνοια 63
4. Ανόρθωση 59

Επόμενη αγωνιστική (6η) 12/5

Ανόρθωση- ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια- ΑΕΛ

πηγή: sportfm.gr

Ο Ζλάταν της άμυνας (video)

Ο Ζλάταν της άμυνας (video)
Ο διάδοχος των Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής Σουηδίας, Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς, έρχεται και αυτός από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.
Η απόσταση μετρήθηκε στα 42,4 μέτρα. Με το γυμνό μάτι, το σουτ έγινε μερικά εκατοστά κάτω από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής! Η ταχύτητα της μπάλας άγγιξε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα!

Πήρε μία περίεργη πορεία με ανάποδα φάλτσα και καρφώθηκε στο «παραθυράκι» του τερματοφύλακα της Σούντσβαλ στον οποίο δεν μπορείς να καταλογίσεις και ευθύνη. Η μπάλα κυριολεκτικά...
τρελάθηκε!

Ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος της χρονιάς στη Σουηδία, μόλις είχε πετύχει και το γκολ της χρονιάς. Κι όλα αυτά πριν 10 μέρες, με τους σκάουτερ της Λίβερπουλ και της Αρσεναλ να βρίσκονται στο γήπεδο και να κρατάνε σημειώσεις στα μπλοκάκια τους!

Δεν ελέγχει τη δύναμή του. Στην πρεμιέρα της σεζόν, στο πρώτο επαγγελματικό ματς της καριέρας του απέναντι στη Μιάλμπι, με ένα χτύπημα... ζίου-ζίτσου κατευθείαν άφησε ξερό τον αντίπαλο επιθετικό Πίτερ Γκιτσέλοφ. Λίγο αργότερα έπαιρνε το βραβείο του κορυφαίου της αναμέτρησης, αφού ήταν... παντού στο γήπεδο!
Οι αναλογίες του μοιάζουν με αυτές... αγάλματος (1,91, 82 κιλά). Εχει ασυνήθιστη τεχνική για τη θέση του στόπερ, αφού ξεκίνησε ως επιθετικός και σταδιακά άρχισε να οπισθοχωρεί. Μέσα σε μία σεζόν, ο 20χρονος Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς έγινε ο «επόμενος Μέλμπεργκ», ο άνθρωπος που θα λύσει το πρόβλημα στα μετόπισθεν στην Εθνική Σουηδίας για τα επόμενα 15 χρόνια.

Σε μία χώρα που ξαναμπήκε στον ευρωπαϊκό χάρτη των ισχυρών χάρη στο βαλκανικό αίμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ένας άλλος πιτσιρικάς με σερβικές ρίζες αποδεικνύει ότι η πολιτική της κοινωνικής ενσωμάτωσης έχει και τα -αθλητικά- καλά της...



πηγή: sday.gr

«Δεν πωλείται ο Αλάμπα»

«Δεν πωλείται ο Αλάμπα»
Τέλος στις φήμες που θέλουν την Μπαρτσελόνα να ενδιαφέρεται για τον Νταβίντ Αλάμπα, έβαλε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος των «Βαυαρών» τόνισε πως ο 19χρονος μπακ χαφ δεν είναι προς πώληση.

«Δεν πουλάμε τους παίκτες μας και κυρίως τον Νταβίντ, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Μπάγερν», ανέφερε ο Ρουμενίγκε.

Από την πλευρά του ο παίκτης τόνισε γοητευμένος από τον ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, ωστόσο επισήμανε πως το μέλλον του το ονειρεύεται στην Μπάγερν.

«Δεν έχω ακούσει για αυτό. Είναι τιμή και όνειρο για μένα να συνδέομαι με την Μπαρτσελόνα, αλλά είμαι χαρούμενος στη Μπάγερν», τόνισε ο Αυστριακός.

πηγή: sportfm.gr

Καραγκούνης: «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά»

Καραγκούνης: «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά»
Την πίστη ότι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί να έχει μια επιτυχημένη παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης με συνέντευξή του στο World Soccer.

«Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και η διάθεση πολύ θετική. Το Euro είναι μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά πηγαίνουμε με φιλοδοξίες που τροφοδοτούνται τόσο από το γεγονός ότι προκριθήκαμε στα τελικά πρώτοι και αήττητοι όσο και από το γεγονός ότι το κλίμα μεταξύ μας είναι πολύ καλό. Περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η ώρα να παίξουμε στη διοργάνωση», τόνισε –αρχικά- ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας.

Ο Γιώργος Καραγκούνης υποστήριξε ότι οι πιθανότητες για πρόκριση από τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει η Εθνική ομάδα είναι μοιρασμένες: «Στον όμιλό μας οι πιθανότητες είναι από 25% για τον καθένα. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά: η Πολωνία αγωνίζεται στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Η Ρωσία έχει ποιότητα και ταλέντο. Η Τσεχία δεν λείπει από τις μεγάλες διοργανώσεις. Όλες είναι καλές ομάδες. Εμείς, αν κοιτάξει κανείς την τελευταία δεκαετία, είμαστε πιο σταθεροί στην πορεία και τις επιτυχίες μας από τους υπόλοιπους», είπε ο Γιώργος Καραγκούνης και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι εάν βρεθούμε στην κατάλληλη φόρμα στην κατάλληλη χρονική στιγμή, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θέλουμε πρώτα να καταφέρουμε την πρόκριση από τον όμιλο και μετά βλέπουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε για τρίτη συνεχόμενη φορά στα τελικά του Euro».

Ατού της ελληνικής ομάδας έναντι των αντιπάλων της; Το ομαδικό πνεύμα όπως διευκρινίζει ο Γιώργος Καραγκούνης. «Ατού της ομάδας είναι το ομαδικό πνεύμα που μας διακρίνει καθώς και η πίστη στην ομάδα και στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Επίσης, ξεχωριστό είναι και το παθός μας για διάκριση όταν αγωνιζόμαστε φορώντας τη φανέλα τη φανέλα με το εθνόσημο και εκπροσωπούμε τη χώρα μας κάτι που μας κάνει να δείχνουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και να δώσουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση», κατέληξε.

Πάντιτς: «Έναν τελικό τον κερδίζεις…»

Πάντιτς: «Έναν τελικό τον κερδίζεις…»
Την άποψη ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και αυτό μπορεί να φανεί στον τελικό του Europa League εξέφρασε ο Μίλινκο Πάντιτς. «Μόνο που έναν τελικό δεν τον παίζεις, τον κερδίζεις. Δεν μετράει το θέαμα, αλλά η αποτελεσματικότητα», τόνισε ο πρώην επιθετικός μέσος του Πανιωνίου και μέλος των ακαδημιών των Μαδριλένων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλινκο Πάντιτς στον «Τύπο της Κυριακής»

Για τον τελικό του Europa League ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Ατλέτικο Μαδρίτης

«Η δουλειά που έχει κάνει ο Μαρσέλο Μπιέλσα στην Μπιλμπάο είναι φοβερή. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες φέτος στην Ευρώπη. Μόνο που έναν τελικό δεν τον παίζεις, τον κερδίζεις. Δεν μετράει το θέαμα, αλλά η αποτελεσματικότητα. Και εκεί πιστεύω πως η Ατλέτικο Μαδρίτης υπερτερεί»

Για τους «ροχιμπλάνκος»

«Παρότι δεν έχουμε πλέον στις τάξεις μας παίκτες της κλάσης των Φορλάν, Αγουέρο, Ντε Χέα, Ρέγιες και Ουιφαλούσι, οι οποίοι ήταν πρωτεργάτες της επιτυχίας μας πριν από δύο χρόνια. Έχουμε όμως τον Φαλκάο, που έχει μοναδικό “δολοφονικό ένστικτο” ενώ στο πρόσωπο του Αντριάν έχουμε βρει έναν επιθετικό με τεράστιο μέλλον».

Για τον Ντιέγκο

«Μού μοιάζει πολύ στο στιλ παιχνιδιού. Μπορεί να κάνει τη διαφορά με μία ενέργεια».

Για τον Ντιέγκο Σιμεόνε

«Ξέρει καλά το DNA της Ατλέτικο Μαδρίτης και με το που ανέλαβε άλλαξε την ψυχολογία και μετέτρεψε τους παίκτες σε νικητές. Η συμβολή του είναι καθοριστικής σημασίας».

«Καίει» η θέση του πάγκο στον Πανθρακικό!!

«Καίει» η θέση του πάγκο στον Πανθρακικό
Θερμό φαίνεται πως θα είναι το φετινό καλοκαίρι στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ο Πανθρακικός, ο οποίος πανηγυρίζει την άνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει εμπλακεί σε αρκετά δημοσιεύματα αναφορικά με τον προπονητή που θα έχει τη νέα σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αλλαγή στον πάγκο της ομάδας της Κομοτηνής. Αρχικά ο Σάββας Παντελίδης, φέρετε να έχει προσεγγιστεί από τον Πανιώνιο αλλά και τον Εργοτέλη, ενώ παράλληλα πρώτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Μακεδόνας τεχνικός έχει αποχωρήσει από τον Εργοτέλη και τα δημοσιεύματα τον φέρνουν μια ανάσα από τον πάγκο της ομάδας της Κομοτηνής.

Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θα αποφασίσει ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος έχτισε τον φετινό Πανθρακικό.

πηγή: sportfm.gr

Τσιώλης: «Και πώς να φύγω»;

Τσιώλης: «Και πώς να φύγω»;
Το πολυπόθητο «ναι» ειπώθηκε από τον Σάκη Τσιώλη και έτσι ο έμπειρος τεχνικός θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Μια μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας της Αρκαδίας, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε για τα ζητήματα που «τρέχουν» στην ομάδα, για το ρόστερ της επόμενης περιόδου, αλλά και για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο Αστέρας στο Europa League.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης:

Τι περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα μετά την οριστικοποίηση της συνεργασίας: «Να μιλήσω λίγο όσον αφορά την ανανέωση. Ήταν ένα θέμα το οποίο έτσι και αλλιώς ήταν πολύ κοντά. Πρώτα από όλα για αυτά που ζήσαμε με την ομάδα, είχαμε μια άψογη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες αλλά και με τον κόσμο κυρίως. Ήταν επιθυμία όλων να συνεχιστεί η συνεργασία και αυτό έγινε. Ένας σοβαρός λόγος ήταν η επιτυχία που είχε η ομάδα όσον αφορά σε αυτό το διάστημα που ήμουν κοντά της. Τώρα όσον αφορά τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και από την Τρίτη και την Τετάρτη και μετά θα είμαι στην διάθεση σας για να μιλήσουμε για το νέο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά».

Μπορούμε να πούμε κόουτς για την νέα χρονιά ότι ο Αστέρας Τρίπολης, δεν θα ξεκινήσει από την πρώτη αγωνιστική να σκέφτεται την παραμονή αλλά να κοιτάξει και λίγο πιο ψηλά: «Κοιτάξτε αυτός ήταν και ένας λόγος που όταν ήρθα στον Αστέρα είδα ότι οι δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα, η οργάνωση που έχει, η δυναμική που πηγάζει από τους ιδιοκτήτες της ομάδος, νομίζω ότι έχει τις προϋποθέσεις η ομάδα να κοιτάει πράγματα περισσότερα. Αλλά νομίζω ότι και με οδηγό πλέον την περσινή σεζόν και τη θέση της ομάδας, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα».

Ο Αστέρας τερμάτισε στην 6η θέση στην καλύτερη μέχρι στιγμής της ιστορίας του: «Βέβαια και όπως έδειξαν τα πράγματα η ομάδα έφτασε στα ημιτελικά και θα μπορούσε να συμμετέχει στα τελικά του Κυπέλλου, να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και να συμμετέχει στα play-off. Εκεί θα μπορούσε επίσης η ομάδα να ήταν μέσα και να διεκδικεί κάτι πολύ σημαντικό».

Τι ήταν αυτό που σας κράτησε στην Τρίπολη: «Υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση, με την οργάνωση που είχε η ομάδα, και με όλους αυτούς που είχαν να κάνουν με το προσωπικό τμήμα και κυρίως κάτι άλλο που είχε να κάνει πολύ σημαντικό ρόλο είχε να κάνει με θέληση και του κόσμου και την επιθυμία στο να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία».

Για τις υπόλοιπες προτάσεις που είχε: «Δεν ξέρω αν έπαιξαν άλλα τέτοια θέματα. Ένας επαγγελματίας προπονητής όταν είναι ικανοποιημένος από την συνεργασία που είχε, πάντα νομίζω ότι πρέπει να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια. Γιατί τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν μπορείς να στέκεσαι 6 μήνες, ένα χρόνο χωρίς να προσφέρεις. Νομίζω ότι έχεις όλες τις προϋποθέσεις να ολοκληρώσουμε την δουλειά μας. Και αυτή η συνεργασία λοιπόν έγινε».

Για το αν προετοιμασμένος για την πιθανότητα να παίξει ο Αστέρας Τρίπολης την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη και αν συμβεί αυτό είναι πιθανό να ξεκινήσει η προετοιμασία του νωρίς-νωρίς και να παίξει αγώνες μέσα στον Ιούλιο. «Βεβαίως η ομάδα έχει προγραμματίσει κι αν ακόμα γίνει αυτό, υπάρχει ένας σχεδιασμός γύρω από την ομάδα. Νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχει το πρόγραμμα ώστε η ομάδα να μπει σε αυτή τη διαδικασία ακόμα και τόσο νωρίς».

Μπορούμε να μιλήσουμε και με ημερομηνίες; Δηλαδή είσαι έτοιμος να μας πεις πότε θα φύγουν οι ποδοσφαιριστές για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και το πότε θα επιστρέψουν και στα δύο ενδεχόμενα: «Οι ημερομηνίες λένε ότι μέσα στο πρόγραμμα, όπου θα πρέπει να είμαστε πιο ενήμεροι για το θέμα αυτό, προς το τέλος της άλλης εβδομάδος, ο βασικός κορμός της ομάδας θα αποχωρήσει για τις άδειες του με την προοπτική ότι σε ένα μήνα το πολύ, θα γυρίσουν πίσω στις 10 Ιουνίου για να ξεκινήσει η προετοιμασία έτσι ώστε στις 8-10 Ιουλίου να είναι έτοιμη να παίξει το πρώτο παιχνίδι».

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα όπως είναι φυσιολογικό, θα στηριχθεί στον βασικό κορμό στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια αν τελικά αγωνιστεί στο Europa League: «Σίγουρα γιατί πλέον τώρα και τα παιδιά είναι προετοιμασμένα προς αυτή την κατεύθυνση και η χρονική διάρκεια που παίρνουν την άδεια τους έχει σαν ορίζοντα αυτό. Και είναι σε μια φάση που βρίσκεται σε μια πολύ καλή κατάσταση η ομάδα, οπότε μπορούμε να πούμε ότι ο βασικός κορμός είναι έτοιμος για την χρονική διάρκεια για όσο χρειαστεί να συμμετέχουμε στα Κύπελλα Ευρώπης. Τώρα αν είναι να μπαίνεις σε μια διαδικασία για να σκέφτεσαι κάτι μεγαλύτερο, θα έλεγα ότι στην Ελλάδα, ποιος διαθέτει τις καλύτερες προϋποθέσεις από τον Αστέρα; Μόνο θέμα είναι η προσέλευση του κόσμου».

Την οποία φαντάζομαι ότι είναι ένα στοίχημα που θέλεις να κερδίσεις γιατί και με τον Ατρόμητο το γήπεδο ήταν γεμάτο. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό: «Σίγουρα αυτό το δείγμα που είχαμε με την προσέλευση του κόσμου, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα και όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από αυτούς τους ανθρώπους και τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Νομίζω ότι η ομάδα αποδεικνύει μέρα με την ημέρα ότι αξίζει αυτή την προσοχή και την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Εξάλλου στο να φτιάξουμε μια ομάδα που να έχει υψηλούς στόχους , δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσέλευση των φιλάθλων, όσο κι αν προσπαθείς κάποια στιγμή θα κουραστείς. Εκτός από αυτό που έγινε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, για την συνέχεια πάντα πρέπει και εμείς σε κάθε αγωνιστική να πείθουμε τον κόσμο ότι αξίζει να έρθει να στηρίξει την ομάδα. Μια και είμαστε σε πολιτική κατάσταση και ο καιρός το επιτρέπει με τις εκλογές και όλα αυτά, θέλω να πω ότι ο Αστέρας Τρίπολης είναι ο πιο άξιος εκπρόσωπος της πόλης και του Νομού Αρκαδίας σαν πολιτιστικό γεγονός. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ δυνατό, ίσως το δυνατότερο κομμάτι. Πρέπει όλοι να πάμε και να ακουμπήσουμε σε αυτή την ομάδα».

Έτσι και αλλιώς ο Αστέρας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος ολόκληρης της Πελοποννήσου στην Super League: «Ναι σωστά δεν είναι μόνο της Αρκαδίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Πόσο περισσότερο όταν τελικά μπορέσουμε και να συμμετέχουμε στα Κύπελλα Ευρώπης».

Για το γεγονός ότι ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υποψήφιος στους καλύτερους προπονητές της χρονιάς: «Πραγματικά είναι κάτι πολύ σημαντικό για ένα επαγγελματία προπονητή ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να είμαι υποψήφιος στους καλύτερους της χρονιάς. Θα έλεγα ότι δικαιολογημένα γιατί και ο Αστέρας Τρίπολης μου έδωσε την δυνατότητα να είμαι πια ανάμεσα στους υποψήφιους τώρα μέσα από την απόδοση και από όλη αυτή την προσπάθεια που έχει κάνει η ομάδα. Αυτό προσπαθώ να περάσω και στους παίκτες, όπως ήταν και ο Ναβάρο ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες».

Νομίζω ότι είναι αδικία για τον Αστέρα να μην έχει και δεύτερο ποδοσφαιριστή: «Συμφωνώ απόλυτα όπως και για το καλύτερο γκολ, γιατί μπήκαν και σπουδαία γκολ και θεαματικά γκολ αλλά ξέρεις καμιά φορά γίνονται πάντα τις κρίνουν άλλοι αυτές τις επιλογές όσον αφορά τα καλύτερα γκολ. Δεν θέλω να το σχολιάσω».

Για το αν συμφωνεί με το σκετσάκι που το αφιέρωσε κάποιος κατά την διάρκεια της χθεσινής βραδιάς, στον πάγκο του Άρη την μία και στον πάγκο του Αστέρα από την άλλη. Από την μία να κρατάει το κεφάλι του και από την άλλη να χειροκροτάει. «Βέβαια. Πρώτα από όλα το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι και ψυχαγωγικό. Ήταν πάρα πολύ καλή η ατάκα η χθεσινή. Εγώ θέλω να πω ότι για παράδειγμα ίσως αδικήθηκε η πορεία μου στον Άρη, γιατί οι πρώτοι 4 μήνες ήταν καταπληκτικοί».

Μετά χάλασε η πορεία με τους τραυματισμούς που προέκυψαν: «Πολύ σωστά, πολύ σωστά γιατί με τα παιχνίδια όπως ήρθαν στην συνέχεια, ήταν λάθος εκεί πέρα. Και βέβαια όσον αφορά την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης. Το σημαντικό ήταν αυτό ότι η ομάδα εκπροσωπήθηκε και από τον κ. Μποροβήλο ως αναπληρωτή πρόεδρο της Super League, και είχε πολύ χρώμα Αστέρα στην γιορτή της Σούπερ Λίγκα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας».

Φαντάζομαι ότι πολύς κόσμος έσφιξε το χέρι. Είναι και αυτό μια αναγνώριση. Έτσι δεν είναι:
«Σίγουρα κάποια στιγμή ένιωσα και μια αίσθηση ικανοποίησης ότι επιβραβεύεται η δουλειά σου. Όταν είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σίγουρα αρχίζεις και πατάς ακόμα καλύτερα στα πόδια σου. Βλέπεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά από πιο πριν. Βλέπεις στα μάτια τους την ικανοποίηση ότι σου σφίγγουν το χέρι. Αυτή είναι η αναγνώριση που λαμβάνω».

Θα έλεγα κόουτς να μιλήσουμε συνολικά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω την αίσθηση ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο δυνατό όσο τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρω αν υπάρχει ο ίδιος φόβος, όσο όμως περνάει ο καιρός και με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, και με το γεγονός ότι λίγες είναι οι οικονομικά υγιείς ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης, ίσως η ποιότητα να πέφτει. «Κοίταξε αν δεις φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα, βεβαίως είχε δύο σκέλη. Το πρώτο με τις τόσες διακοπές, τα τόσα προβλήματα που είχαμε στο πρωτάθλημα είχαμε ένα έτσι πολύ μέτριο ποδόσφαιρο. Στον δεύτερο γύρο σίγουρα τα πράγματα ήταν καλύτερα, είχαμε βελτίωση σε πολλούς τομείς και η πορεία ήταν ακόμα καλύτερη στον δεύτερο γύρο. Για τις ομάδες θα έλεγα ότι όταν έχεις μια ομάδα η οποία έχει κάνει τον προγραμματισμό της, ένα νοικοκυριό όσον αφορά τα οικονομικά σου, δεν νομίζω ότι αντιμετωπίζει τόσα μεγάλα προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν οι ομάδες από τα χρέη τους. Αυτές είναι οι αμαρτίες που πληρώνουν. Βέβαια δόξα τω Θεώ, η ομάδα η δικιά μας δεν χρωστάει πουθενά».

Σωστά. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουν προβλήματα ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ίσως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης. Δηλαδή ομάδες με πολύ μεγάλη δυναμική. «Είναι βεβαίως. Δεν μπορώ έτσι να το εξηγήσω Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να γίνει η κατάσταση λίγο πιο ξεκάθαρη. Πρέπει να εξαλειφθούν αυτές οι αμαρτίες του παρελθόντος, σε αυτές τις ομάδες για να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα επιτέλους χωρίς διακοπεί κλπ».

Για την Εθνική… «Σίγουρα η παρουσία ξανά του Σάντος, είναι ένα δυνατό χαρτί γιατί γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Άρα νομίζω ότι η επιλογή ενός ανθρώπου που έχει περάσει από πάρα πολλές ομάδες, έχει βγει έξω αλλά και το ότι ο προπονητής αυτός έχει επιτυχίες από όπου έχει περάσει, νομίζω ότι είναι ένα κίνητρο για την ομάδα που θα πάει και θα συμμετάσχει σε αυτή την διοργάνωση. Αυτό είναι θετικό. Το άλλο είναι ότι αυτή την στιγμή, είναι όπως είπα και πριν μια πάρα πολύ καλή βελτίωση του ποδοσφαίρου. Πάρα πολλά παιδιά παίζουν στο εξωτερικό και τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, νομίζω ότι είναι σε μια πολύ καλή και ικανοποιητική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι αν μη τι άλλο σε αυτή την πρώτη φάση του τουρνουά η Εθνική θα μπορέσει να έχει καλή απόδοση και να περάσουμε βέβαια στην επόμενη φάση».

Θα ταξιδέψεις στην Πολωνία κόουτς: «Αν δεν έχω κάποιες υποχρεώσεις όπως είπα και πριν σίγουρα θα πάω. Μακάρι να μπορέσει η ομάδα μας να συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης και ας την βλέπω από την τηλεόραση».

Θα ήθελες να μας πεις κάποιον ποδοσφαιριστή που θα ήθελες να τον έχεις στον Αστέρα; «Ε, κοίταξε για να πω ποιον παίκτη θα ήθελα να έχω στην ομάδα, θα πρέπει να δω ποιος θα αποχωρήσει από την ομάδα. Αλλά αν φύγει φορ, θα ήθελα να πάρω τον Μιραλάς ας πούμε... (γέλια). Όπως σας είπα ο σχεδιασμός ξεκινά από την Τρίτη. Έχουμε δόξα τω Θεώ τον χρόνο να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές».

Να ευχηθούμε λοιπόν τα καλύτερα και για την νέα σεζόν: «Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, τους ιδιοκτήτες, τον κ. Μπάκο, τους αδερφούς Μποροβήλου, για την εμπιστοσύνη τους, την εκτίμηση τους να συνεχίσω στην ομάδα, τον κόσμο για την αγάπη τους, για όλη αυτή την εκτίμηση που δείχνουν και θα ήθελα πραγματικά να δώσω μια ευχή και μια υπόσχεση στους φίλους της ομάδας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν και αν μη τι άλλο θα προσπαθήσουμε να βάλουμε όσο ψηλότερα μπορούμε από την χρονιά που πέρασε.

Όλη αυτή η κίνηση και η επιθυμία να παραμείνω στην ομάδα από τον κόσμο, Θα ήθελα πραγματικά να το δείξει με την προσέλευση του στο γήπεδο, αυτή την σεζόν. Εμείς σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο επιθετική την ομάδα, πιο καλύτερη, θα τους χρειαστούμε να είναι στο γήπεδο μαζί μας».