Σάββατο 5 Μαΐου 2012

"Πραγματική ζημιά 1,2 εκ ευρώ"!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας, έκανε με αριθμούς μια συνολική αναφορά στην οικονομική χρήση από τον Ιούνιο του 2009 ως σήμερα, για το τι άνοιγμα παρέλαβε η διοίκηση. τι πλήρωσε στην εφορία, ποιες είναι οι συνολικές υποχρεώσεις και πόσα χρήματα ήταν η πραγματική ζημιά της χρήσης της διοίκησης του Θανάση Αθανασιάδη.
"Πραγματική ζημιά 1,2 εκ ευρώ"
"Η ΠΑΕ έδωσε 2εκ ευρώ σε υποχρεώσεις στην εφορία κάτι που έκανε πολύ δύσκολη την ρευστότητα της εταιρίας. Αν προσθέσουμε και την απώλεια 2,5 εκατ ευρώ απο τον ΟΠΑΠ, τηλεπτικά και εισιτήρια, καταλαβαίνετε οτι μας έλειπαν φέτος 5 εκατ. ευρώ. Στο προσωπικό οφείλονται 300.000 ευρώ. Με διαπραγματεύσεις και τη σημαντική στήριξη του κόσμου τον Μαιο του 2009 αποφύγαμε να πέσουμε στην Β εθνική, φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου, βγήκαμε στο Europa League. Σίγουρα έγιναν υπερβάσεις, αλλά έφεραν κέρδος στην ομάδα.
Αναλάβαμε την ομάδα το 2009 και απο τότε οι υποχρεώσεις της εταιρίας διογκώνονται μέχρι σήμερα με υποθέσεις όπως του Αμορόζο ή του κ. Καπικιόνι. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον έπρεπε με καθαρό μυαλό να λειτουργήσουμε για το αύριο του συλλόγου. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το κράτος το οποίο είναι τελείως ανελαστικό απέναντισ στο άθλημα. Μέσα στη χρήση των τριών ετών, καταβάλαμε στην εφορία 7 εκατ. ευρώ. Ο κ. Σκόρδας κατέβαλε 1,5 εκατ. ευρώ. Σεβαστήκαμε τον λαό του ΑΡΗ και δεν πήγαμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Επειδή όμως σεβαστήκαμε πάρα πολύ τον ΑΡΗ απαλλάξαμε μερικώς τον κ. Σκόρδα απο ποινικές και αστικές ευθύνες. Ένα δικαστήριο για το αστικό κομμάτι όμως δεν έχει απαλλαγεί"
Τα υπολογισμένα έσοδα μέχρι τις 30/06 είναι 1 εκατ. ευρώ και παραλάβαμε απο τον κ. Σκόρδα χρέη ύψους 10.000.000 ευρώ. Το χρέος που δημιουργήσαμε εμείς είναι 4.300.000 ευρώ. Με τα ισοζύγια στις 30/04 19.700.000 ευρώ είναι συνολικά οι οφειλές, 9.200.000 στο δημόσιο. Επειδή λοιπόν ο κόσμος του ΑΡΗ θέλει να ακούσει αλήθειες και δεν έχουμε κάποιο βήμα να ενημερώσουμε, θα αναφέρουμε εδώ ποιες είναι οι υποχρεώσεις της εταιρίας αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα να κάνω και μια πρόταση προς τον Κ. Σκόρδα. Είπε να γίνει μια επιτροπη διαφάνειας, ώστε οι επόμενοι που θα αναλάβουν να μην έχοιυν πρόβλημα. Να στείλει λοιπόν 8 εκατ ευρώ που πρέπει να δώσει. Το ευχαριστώ όμως του κ. Σκόρδα είναι να μας βρίζει απο το πρωί μέχρι το βράδυ. Το μεγαλύτερο κακό όμως το κάνει στον ΑΡΗ. όταν πάμε κάπου, ακούμε ότι ήμαστε λαμόγια, απατεώνες και κλέφτες. Σε αυτό έχω να απαντήσω οτι τέσσερις έλεγχοι απο το ΣΔΟΕ με άνοιγμα λογαριασμών που έγινε, δεν βρέθηκε το παραμικρό, όπως και με τους ελέγχους ορκωτών λογιστών. Το μόνο που θα βρεθεί είναι η ταμειακή διευκόλυνση του ΔΣ, της τάξεως των 1,5 εκατ. ευρώ. Η πραγματική ζημία είναι 1, 2 εκατ. Με αυτό το ποσό βαρύναμε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Σκοπός μας δεν είναι καμία αντιπαράθεση. Αλλά δυστυχώς σε μια καφενειακή κοινωνία θεωρείται μεινέκτημα, οτι είμαστε κοιμισμένη διοίκηση, ενώ θα έπρεπε να πάμε στην ομάδα στο πρωτοδικείο".
"Το συνονικό ποσό που πληρώσαμε για τον κ. Σκόρδα είναι 8,3 εκατ. Τα έσοδα της ΠΑΕ τα τελευταία πέντε χρόνια είναι 35 εκατ. ευρώ. 8,3 για προηγούμενες χρήσεις, 7 εκατ στο δημόσιο, 20 εκατ για λειτορυγικές δαπάνες και έχει μείνει ένα ανεξόφλητο ποσό για τον τελευταίο χρόνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: