Σάββατο 5 Μαΐου 2012

To «κανόνι» της Σάλκε είναι εδώ!

To «κανόνι» της Σάλκε είναι εδώ!
Έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως αποτυχημένος. Πολλοί εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι η αγωνιστική του κατηφόρα δεν θα είχε σταματημό, ειδικά με τα περσινά του χαμηλά νούμερα στην πρώτη του θητεία στη Σάλκε! Ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ, όμως, «αναγεννήθηκε» και τελείωσε την Μπουντεσλίγκα με αξιοζήλευτα ρεκόρ!
Ο Ολλανδός επιθετικός, μαζί φυσικά με τον σπουδαίο Ραούλ και τον δικό μας Κυριάκο Παπαδόπουλο, έκαναν πράματα και θάματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν  και κατάφεραν να χαρίσουν στη Σάλκε την 3η θέση και την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον 28χρονο στράικερ, όμως, η σεζόν που μόλις τελείωσε αποτέλεσε περισσότερο ως… γιατρειά στον πληγωμένο ποδοσφαιρικό του εγωισμό και φυσικά ως έναυσμα για ανάλογη και γιατί όχι, ακόμη καλύτερη συνέχεια!

Το sday.gr αναζήτησε και σας παρουσιάζει τις προσωπικές διακρίσεις του διεθνούς άσου τη φετινή περίοδο:

-Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με 29 γκολ σε 32 συμμετοχές. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάριο Γκόμες της Μπάγερν Μονάχου με 26 και στην τρίτη ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της πρωταθλήτριας Ντόρτμουντ με 22.

-Έγινε ο μοναδικός μέχρι στιγμής Ολλανδός ποδοσφαιριστής που πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στα χρονικά της Μπουντεσλίγκα.

- Η αγωνιστική περίοδος 2011-12 θα μείνει στην ιστορία ως η δεύτερη πιο εποικοδομητική της καριέρας του, μετά το 2007-08 που με τη φανέλα του Άγιαξ είχε βρει δίχτυα 33 φορές.

-Στο σημερινό (5/5) τελευταίο παιχνίδι της σεζόν σημείωσε δύο γκολ στην αναμέτρηση με τη Βέρντερ Βρέμης (3-2), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη Σάλκε, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη του παλαίμαχου άσου των «βασιλικών μπλε» Κλάους Φίσερ (σεζόν 1975-76).

-Ο αμέσως προηγούμενος ποδοσφαιριστής που είχε τελειώσει τη σεζόν με 29 και περισσότερα γκολ ήταν ο σπουδαίος Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου (29 γκολ επίσης, την περίοδο 1980-81).

-Με τον απολογισμό τερμάτων του ξεπέρασε και τον… περσινό πρώτο σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος, Μάριο Γκόμες, που είχε σημειώσει 28.

-Τέλος, έγινε μέλος του κλειστού κλαμπ με τους ποδοσφαιριστές της Σάλκε που τελείωσαν μία αγωνιστική περίοδο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Πέραν του ίδιου και του Φίσερ, ο τρίτος και τελευταίος έως σήμερα που τα είχε καταφέρει ήταν ο Έμπε Σαντ (22 γκολ, τη σεζόν 2000-01).
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: