Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο Ζλάταν της άμυνας (video)

Ο Ζλάταν της άμυνας (video)
Ο διάδοχος των Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής Σουηδίας, Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς, έρχεται και αυτός από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.
Η απόσταση μετρήθηκε στα 42,4 μέτρα. Με το γυμνό μάτι, το σουτ έγινε μερικά εκατοστά κάτω από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής! Η ταχύτητα της μπάλας άγγιξε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα!

Πήρε μία περίεργη πορεία με ανάποδα φάλτσα και καρφώθηκε στο «παραθυράκι» του τερματοφύλακα της Σούντσβαλ στον οποίο δεν μπορείς να καταλογίσεις και ευθύνη. Η μπάλα κυριολεκτικά...
τρελάθηκε!

Ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος της χρονιάς στη Σουηδία, μόλις είχε πετύχει και το γκολ της χρονιάς. Κι όλα αυτά πριν 10 μέρες, με τους σκάουτερ της Λίβερπουλ και της Αρσεναλ να βρίσκονται στο γήπεδο και να κρατάνε σημειώσεις στα μπλοκάκια τους!

Δεν ελέγχει τη δύναμή του. Στην πρεμιέρα της σεζόν, στο πρώτο επαγγελματικό ματς της καριέρας του απέναντι στη Μιάλμπι, με ένα χτύπημα... ζίου-ζίτσου κατευθείαν άφησε ξερό τον αντίπαλο επιθετικό Πίτερ Γκιτσέλοφ. Λίγο αργότερα έπαιρνε το βραβείο του κορυφαίου της αναμέτρησης, αφού ήταν... παντού στο γήπεδο!
Οι αναλογίες του μοιάζουν με αυτές... αγάλματος (1,91, 82 κιλά). Εχει ασυνήθιστη τεχνική για τη θέση του στόπερ, αφού ξεκίνησε ως επιθετικός και σταδιακά άρχισε να οπισθοχωρεί. Μέσα σε μία σεζόν, ο 20χρονος Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς έγινε ο «επόμενος Μέλμπεργκ», ο άνθρωπος που θα λύσει το πρόβλημα στα μετόπισθεν στην Εθνική Σουηδίας για τα επόμενα 15 χρόνια.

Σε μία χώρα που ξαναμπήκε στον ευρωπαϊκό χάρτη των ισχυρών χάρη στο βαλκανικό αίμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ένας άλλος πιτσιρικάς με σερβικές ρίζες αποδεικνύει ότι η πολιτική της κοινωνικής ενσωμάτωσης έχει και τα -αθλητικά- καλά της...



πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: