Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Απίθανη η ισοπαλία και το... χατ τρικ, αποκλείεται 6-5!!

Απίθανη η ισοπαλία και το... χατ τρικ, αποκλείεται 6-5!

Το ντέρμπι του Μιλάνου μεταξύ Ίντερ και Μίλαν δεσπόζει στην 37η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, με τα ντέρμπι della madonnina να έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία.
Πλέον, έτσι όπως έχουν δημιουργηθεί τα πράγματα στη Serie A, βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει μόνο η Μίλαν, η οποία βρίσκεται μόλις 1 βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, χάρη στην «γκέλα» που έκαναν οι «μπιανκονέρι» κόντρα στη Λέτσε (1-1).

Ενδιαφέροντα στατιστικά έχουν δημιουργηθεί ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Πιο περίεργο απ’ όλα είναι ότι... αγνοείται το χατ-τρικ για τους “ροσονέρι”, ενώ οι “νερατζούρι” ναι μεν το έχουν πετύχει τρεις φορές στο παρελθόν, όμως το τελευταίο χρονολογείται... το 1953!


Αναλυτικά:

Δύσκολα ισόπαλο το ντέρμπι

Η τελευταία ισοπαλία που συναντάμε στο ντέρμπι του Μιλάνου είναι με γηπεδούχο τη Μίλαν στις 24 Οκτωβρίου του 2004 (0-0) για τη Serie A. Με γηπεδούχο την Ίντερ όμως πηγαίνουμε έναν χρόνο πιο πίσω  στις 13 Μαΐου του 2003, όταν οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 1-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, σε ματς Ίντερ-Μίλαν για το ιταλικό πρωτάθλημα, θα χρειαστεί να πάμε ακόμα πιο πίσω και συγκεκριμένα στο στις 13 Μαρτίου του 1999, παιχνίδι που είχε λήξει 2-2.

Τα πιο γρήγορα... κανόνια

Έχουν χρειαστεί μόλις 13’’ για να ανοίξει το σκορ στο ντέρμπι della Madonnina. Αυτό είχε συμβεί στις 24 Φεβρουαρίου του 1963 όταν ο Σάντρο Ματσόλα έδωσε το προβάδισμα στην Ίντερ στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μίλαν, ο οποίος τελικά έληξε  1-1.

Με τους «νερατζούρι» γηπεδούχους, πιο γρήγορα έχει σκοράρει ο Ρομπέρτο Μπενινσένια. Έβαλε μπροστά την Ίντερ στα 14’’, ενώ το ματς έληξε υπέρ της με 2-1 στις 2 Δεκεμβρίου του 1973.

Από πλευράς «ροσονέρι», το πιο γρήγορο «κανόνι» παραμένει ο Ζοσέ Αλταφάνι, ο οποίος στα 25’’ σε ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν 1-2 στις 26 Μαρτίου του 1961.

Απίθανο το χατ τρικ

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ποτέ στην ιστορία του ντέρμπι della madonnina παίκτης της Μίλαν δεν έχει σημειώσει τρία προσωπικά τέρματα.

Από την άλλη, τρεις παίκτες της Ίντερ έχουν κάνει χατ τρικ. Αυτός που έσπασε το «ρόδι» ήταν ο Τζιοβάνι Κάπρα στις 6 Φεβρουαρίου του 1910.

Χρειάστηκαν να περάσουν 39 ολόκληρα χρόνια για να σημειωθεί και πάλι χατ-τρικ. Και πάλι παίκτης των «νερατζούρι» , ο Αμαντέο Αμαντέι να βάλει τρία τέρματα το 1949 στις 6 Νοεμβρίου του 1949.

Την 1η Νοεμβρίου του 1953 ήρθε το τρίτο τριπλό και... τελευταίο «χτύπημα» από τον Ίσβαν Νίερς.

Ο Σεβτσένκο την πρωτιά

Τα περισσότερα γκολ σε ντέρμπι του Μιλάνου σε όλες τις διοργανώσεις, τα έχει πετύχει ο Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος δεν αγωνίζεται πια στη Serie A. Ο Ουκρανός έχει βάλει συνολικά 14, ενώ τον ακολουθεί ο Τζουζέπε Μεάτσα με 13.

Το ντέρμπι που έληξε 6-5 και... παραλίγο 6-6!

Στις 6 Νοεμβρίου του 1949 έγινε ένα από τα συναρπαστικότερα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. η Ίντερ νικά την «αιώνια» αντίπαλο Μίλαν με 6-5, παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ, 11 στο σύνολο.

Οι «ροσονέρι» πήραν το προβάδισμα με δύο γρήγορα τέρματα του Καντιάνι (1’, 7’), με τους “νερατζούρι” να μειώνουν σε 1-2,  ύστερα από γκολ του Νάιερς στο 10`. Η απάντηση της Μίλαν ήρθε 4 λεπτά αργότερα με τον Νορντάλ να κάνει το 3-1.

Το 4-1 έγινε από τον Λίντχολμ στο 19`, κάνοτνας όλους να πιστέψουν πως το ντέρμπι θα βαφτεί «ροσονέρο».


Η γηπεδούχος Ίντερ, όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει.  Στο 39’ Ο Αμαντέι κάνει το 4-2, με τον Νάιερς στο 40’ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με τον δείκτη του σκορ να έχει φτάσει στο 4-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το 5-5 χάρη σε γκολ των Αμαντέι και Λορέντσι, στο 50’ και 58’ αντίστοιχα.

Το γκολ που έκρινε τελικά το ματς, ήρθε στο 64’, με τον Αμαντέι να πετυχαίνει χατ τρικ,  το οποίο ήταν το δεύτερο στην ιστορία των ντέρμπι della madonnina (και προτελευταίο γενικότερα).

Αυτό το γκολ χάρισε τη νίκη στην Ίντερ, ενώ το ματς θα μπορούσε να λήξει ισόπαλο με  6-6, αν ο Καντιάνι δεν έβρισκε το δοκάρι λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.


Οι συνθέσεις:

Ίντερ: Φραντσόζι, Γκουαϊτά, Μιλιόλι, Καμπατέλι, Τζιοβανίνι, Ακίλι, Αμαντέι, Γουίλς, Λορέντσι, Φιορίνι, Νάιερς

Μίλαν: Μιλανέζε, Ντε Γκρέγκορι, Φόλια, Ανοβάτσι, Τονόν, Μπονόμι, Μπουριάνι, Γκρεν, Νόρνταλ, Λίντχολμ, Καντιάνι

Μέχρι και η εκτός έδρας νίκη δύσκολη

Η τελευταία εκτός έδρας νίκη της Μίλαν με τυπικά γηπεδούχο την Ίντερ ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 2010, όταν οι «ροσονέρι» επικράτησαν με 1-0.

Ωστόσο, για αν φτάσει σε αυτό το «διπλό» η Μίλαν χρειάστηκε να προσπαθήσει πάρα πολύ.

Χαρακτηριστικά, πριν από αυτήν την εκτός έδρας νίκη, η επόμενη που συναντάμε είναι στις 12 Απριλίου του 2005 για το Τσάμπιονς Λιγκ (3-0), ενώ για το ιταλικό πρωτάθλημα πηγαίνουμε ακόμα πιο πίσω, στις 5 Οκτωβρίου του 2003 (1-3).
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: