Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μόνο θέμα η ΛΥΣΗ!!

Θα προσπαθήσω να σημειώσω ορισμένα πράγματα όσο γίνεται πιο περιεκτικά και μετά από μία Γενική Συνέλευση που για μένα είχε ΟΥΣΙΑ στο τελευταίο της μισάωρο, τότε που ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Γράφει ο Χρύσανθος Τσαλτίδης.
Μόνο θέμα η ΛΥΣΗ!
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ: Αφήστε πίσω ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ποιος φταίει περισσότερο και ποιος φταίει λιγότερο, ποιος δημιούργησε λιγότερα ή περισσότερα χρέη, ποιος έκανε καλύτερη ή χειρότερη διαχείριση. Ας ήταν το τελευταίο ξεκατίνιασμα το χθεσινό.
Όταν φτάνει στο σημείο ο κ. Σκόρδας να σημειώνει στο βήμα της Κοινωνίας ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί η διοίκηση γιατί θα μείνει ακέφαλη η ομάδα, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί από την μία την κρισιμότητα της κατάστασης και από την άλλη την ΑΠΟΥΣΙΑ ΛΥΣΗΣ.
Όταν και σε προηγούμενα σημειώματά μου είχα καταγράψει ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, αρκετοί το είχατε λάβει ως στήριξη στην διοίκηση ή την προφορική πρόταση Κόντη. Δεν είναι έτσι και φάνηκε χθες ότι ούτε οι αφορισμοί, ούτε η απόδοση ευθυνών , ούτε το ποιος την έχει μεγαλύτερη μπορεί να δώσει την λύση. Μόνο τα χρήματα μπορούν να την δώσουν και σίγουρα ούτε φτάνουν ούτε μπορεί να δώσει τα χρήματα ο κόσμος του ΑΡΗ. Δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται από τα 800 μέλη (επί συνόλου 1500 τακτοποιημένων) που έδωσαν το παρών χθες στο Βελλίδειο.
Φανερώθηκε στην πράξη πόσο ΑΝΟΥΣΙΟ ήταν να μιλάμε για εκλογές, ψηφοδέλτια, μομφή κατά του ΔΣ της ΠΑΕ, γιατί με 19.700.000 ευρώ στο κεφάλι τους οι πρώτοι που θα ήθελαν να φύγουν σήμερα είναι όσοι στελεχώνουν το ΔΣ της ΠΑΕ.
Πρέπει να μείνουν στην άκρη τα προσωπικά του καθενός οι αντιδικίες που πιστεύω εξαντλήθηκαν στην ΓΣ από όλους και προς όλους και πλέον την Δευτέρα είτε να κατατεθεί γραπτώς προς άμεση αξιολόγηση η πρόταση Αθανασιάδη-Κόντη ή να πάρουμε όλοι μία απόφαση παναρειανής συσπείρωσης για την σωτηρία της ομάδας. Στα χρόνια όπως που ζούμε δικαιολογημένα ο κόσμος δεν μπορεί (και δεν ευθύνεται κιόλας για αυτό)να σηκώσει το βάρος.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΕ: Έχει την καυτή πατάτα στα χέρια της και δεν μπορούσε να γίνει κι αλλιώς αυτή την στιγμή. Παρά τα όσα ακούγονταν κανείς δεν θέλησε να την πάρει στα δικά του χέρια. Ακόμα και όσοι μίλησαν για προτάσεις σε 2-3 εβδομάδες (δεν υπάρχει χρόνος έτσι κι αλλιώς) στην συνέχεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το αναίρεσαν. Είναι ξεκάθαρο ότι είτε πρέπει να κάνει πιο ξεκάθαρη την πρόταση εισροής χρημάτων και της επόμενης μέρας ή να πάει σε planBόσο δύσκολο, αλλά και αμφιβόλου επιτυχίας είναι.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Πρέπει να πάψει να υφίσταται αυτή την στιγμή. Και φυσικά δεν εννοώ να μην υπάρξει κριτική ή διαπίστωση λαθών στο μέλλον και να πάμε σε… καταστάσεις δικτατορίας. Σήμερα από την στιγμή που δεν έχουν την οποιαδήποτε λύση στην πράξη, είτε πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο είτε για ανθρώπους όπως ο κ. Στεφανίδης ή όσοι δεν συμφωνούν με την διοίκηση Αθανασιάδη ή τον Γιάννη Κόντη οφείλουν με την στάση τους να βοηθήσουν. Μόνο αν τεθούν δίπλα στην προσπάθεια μπορούν να βοηθήσουν αυτό που αγαπούν. Κι φυσικά αυτό προυποθέτει ότι και η πλευρά των διοικούντων δεν θα επανέλθει ΠΟΤΕ ξανά στην διαδικασία αντιπαραθέσεων για το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί έτσι θα μιλάμε μόνο για τα προηγούμενα χρόνια αφού δεν θα υπάρχουν επόμενα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΛΩΝ ΑΡΗ: Είναι εμφανέστατο ότι απλά να μιλάμε για την συμμετοχή του κόσμου, να εξάρουμε την δημοκρατία και να φωνάζουμε οι μετοχές στον λαό δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται με χρήματα κι αυτό το κατάλαβαν όλοι μόνο όταν η ώρα έφτασε 1:15 και προηγουμένως αποθεώνονταν όποιος έλεγε από την μία ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ πράγματα, αλλά μη εφαρμόσιμα σήμερα. Το ΔΣ της Κοινωνίας κατέθεσε μία πρόταση. ΙΔΕΑΤΗ, αλλά σήμερα ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Μπορεί να αποτελέσει φάρο για το μέλλον αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ,  αλλά σήμερα το θέμα είναι να μπουν χρήματα. Κι όταν λέω σήμερα δεν εννοώ ούτε καν σε καμιά δεκαριά μέρες. ΣΗΜΕΡΑ! Κι εγώ θέλω και αυτό φωνάζω τόσα χρόνια να μείνουν οι μετοχές στην Λέσχη και να γιγαντωθεί. Αν όμως δεν ΕΙΜΑΣΤΕ 20.000 μέλη ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, πρέπει να σκεφτούμε ότι στο τέλος θα φτάσουμε να έχουμε στα χέρια μας μετοχές ενός κατεστραμμένου συλλόγου.
ΚΟΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ: Δε νομίζω ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός του SUPER-3 να διαφωνεί με την στάση του στην συνέλευση, αλλά και την ανακοίνωση που εξέδωσε. Είναι ορόσημο η στάση του SUPER-3. Τέλος στο παρελθόν και το ξεκατίνιασμα έστω κι αν πρώτοι από όλους οι φίλαθλοι που δεν έχουν κερδίσει τίποτα, θα ήθελαν την απόδοση ευθυνών. Όταν όμως το καράβι βουλιάζει δεν ρωτάς τον καπετάνιο το γιατί και τον… περνάς ΕΔΕ. Πρώτα σώζεις το καράβι. Και για αυτό ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, όχι λόγια. Άξια αναφοράς, συγχαρητηρίων, αλλά πάνω από όλα, ΕΥΘΥΝΗΣ, από αυτούς που θεωρητικά το αίμα τους βράζει και δεν έχουν καθαρό μυαλό. Ευτυχώς για τον ΑΡΗ δείχνουν ότι το έχουν σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας του συλλόγου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΜΜΕ: Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια σωτηρίας. Όποια κι αν είναι αυτή από όποιον κι αν προέρχεται. Σίγουρα αυτό θα συμβεί από μέσα… ενημέρωσης εχθρικά προς τον ΑΡΗ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΕΙΑΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και παράλληλα μπορούμε με τα γραφόμενα-λεγόμενά μας να βοηθήσουμε να το πράξουμε εμπράκτως. Να αφήσουμε στην άκρη προσωπικά, ενστάσεις και ότι μπορεί να μας ενόχλησε στο παρελθόν και να συνδράμουμε προς την εξεύρεση της λύσης. Γιατί ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αντιληφθούμε ΟΛΟΙ ότι αν δεν υπάρχει ΑΡΗΣ, δεν θα υπάρχουμε και εμείς. Κι προσέξτε η ενότητα και των αρειανών ΜΜΕ- δημοσιογράφων τους φοβίζει. Για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαλύσουν κάθε ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Οφείλουν να συνδράμουν κι αυτοί από την πλευρά τους όσο επαγγελματίες κι αν είναι. Εγώ γνωρίζω και προσωπικά πόσο ΠΛΑΤΗ έχουν βάλει τα περισσότερα από τα παιδιά που φοράνε την φανέλα του ΑΡΗ σήμερα. Με δεδομένο όμως ότι είμαστε στις αρχές Μαίου και η μεταγραφική περίοδος αρχίζει σε δυο μήνες μπορούν να κάνουν υπομονή για 2 εβδομάδες ακόμα αν χρειαστεί. Κι πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους θα το κάνουν.
ΛΥΣΗ: Την λύση την έχω περιγράψει-καταγράψει ουκ ολίγες φορές στο κείμενο μου και αυτό πρέπει να συμβεί στην επόμενη ΓΣ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και να συζητηθεί η όποια ΠΡΟΤΑΣΗ-ΛΥΣΗ που προηγουμένως θα έχει κατατεθεί γραπτώς, ΛΥΣΗ που θα έχει ένα και μόνο ΓΝΩΜΟΝΑ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Την Δευτέρα πρέπει ΤΟ ΔΣ της ΠΑΕ να ξέρει τον τρόπο που θα κινηθεί γιατί πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο…

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: