Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Αρχίζει… προσευχές η Άρσεναλ!!

Αρχίζει… προσευχές η Άρσεναλ!
Ένας… Φαν Πέρσι, σίγουρα δεν φέρνει την άνοιξη.

Η Άρσεναλ το κατάλαβε με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Η υπερπροσπάθεια στο ματς με τη Νόριτς δεν απέδωσε καρπούς και το τελικό 3-3 στο «Έμιρεϊτς» αναγκάζει την ομάδα του Βενγκέρ να… αρχίσει τις προσευχές όσον αφορά το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι «κανονιέρηδες» αύξησαν μόλις στους δύο τους βαθμούς διαφοράς από τις Τότεναμ και Νιούκαστλ στην τρίτη θέση, κινδυνεύοντας πλέον πολύ σοβαρά να υποχωρήσουν στον βαθμολογικό πίνακα, σε περίπτωση που τόσο τα «σπιρούνια» όσο και οι «καρακάξες» πάρουν νίκες στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής!

Σοβαρός τραυματισμός για τον Σανιά που με τη συμπλήρωση μισής ώρας αποχώρησε με φορείο έχοντας αποκομίσει πρόβλημα στο δεξί πόδι. Εκπληκτικός ο Ρούντι για τους φιλοξενούμενους, κράτησε το 3-3 στην πολιορκία των τελευταίων λεπτών του αγώνα.

Α’ ημίχρονο

Τείνει να γίνει δεδομένο πως… ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο. Όπως έγινε, δηλαδή, στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Άρσεναλ με τη Νόριτς. Το γκολ του Μπεναγιούν στη συμπλήρωση… 70 δευτερολέπτων ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αλλά το σενάριο έκρυβε κινδύνους και πόνο. Το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με τα δύο γκολ των «καναρινιών» που έφεραν τα πάνω – κάτω και το δεύτερο με τον σοβαρό τραυματισμό του Μπακαρί Σανιά που αποχώρησε με φορείο έπειτα από μισή ώρα αγώνα.

Ο Χούλαχαν ήταν αυτός που απάντησε αρχικά στο γκολ του Γιόσι Μπεναγιούν, πλασάροντας από το ύψος του πέναλτι για να δει τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Σέζνι, ισοφαρίζοντας στο 12ο λεπτό, ενώ στο 27 ήρθε κι άλλο «χτύπημα». Ο Χολτ σούταρε, ο Γκιμπς έβαλε την κόντρα και ο Σέζνι απλά παρακολούθησε την πορεία της μπάλας μέχρι να τον «κρεμάσει» και να καταλήξει στα δίχτυα του για το 2-1 του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Η Νόριτς δεν άφησε την… απειλητική της διάθεση στα αποδυτήρια και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 52’, ο Τζάκσον μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε υπό πίεση και είδε τον Σέζνι να απομακρύνει, με την Άρσεναλ στη συνέχεια να ξυπνάει για τα καλά! Ο Κοσιελνί με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρούντι, ο Φαν Πέρσι με κοντινό σουτ άκουσε τον αντίπαλο πορτιέρο να του «βροντοφωνάζει» όχι, στο 67’ και πάλι ο Ολλανδός επιθετικός δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ωστόσο, η τρίτη καλή ευκαιρία του αρχηγού ήταν και η… φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Σονγκ βρήκε τον Φαν Πέρσι με ψηλή μπαλιά και ο επιθετικός της Άρσεναλ με μονοκόματο σουτ ισοφάρισε σε 2-2! Δεν του έφτανε αυτό. Απέδειξε ξανά ότι είναι μια ομάδα μόνος του.

Δέκα λεπτά πριν το φινάλε και έπειτα από κόντρες, βρήκε τη μπάλα στρωμένη στο δεξί του πόδι για να πλασάρει και να ανατρέψει το σκορ! Δυστυχώς για τον ίδιο όμως, η αμυντική επίδοση της ομάδας του δεν ήταν ανάλογη της επιθετικής και ο Μόρισον στο 85’ εκμεταλλεύτηκε το ρήγμα στα αντίπαλα μετόπισθεν και με δεξί σουτ διαμόρφωσε το 3-3! Η Άρσεναλ σε έναν επιθετικό μονόλογο των τελευταίων λεπτών έμεινε με το παράπονο, βλέποντας τον Ρούντι να πραγματοποιεί τις… αποκρούσεις της ζωής του!


Arsenal vs Norwich 3:3 GOALS HIGHLIGHTS από maidb7abc


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά (33’ Κοκελέν), Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι, Ράμσεϊ (63’ Τσάμπερλεϊν), Σονγκ, Μπεναγιούν, Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο

Νόριτς: Ρούντι, Μάρτιν, Νόουτον, Ρ. Μπένετ, Τζόνσον, Χούλαχαν (74’ Πίλκινγκτον), Ε. Μπένετ, Λάπιν, Χόουσον, Χολτ (81’ Γουίλμπραχαμ), Τζάκσον (69’ Μόρισον)

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: